Reiser

Hockeykamp, turens høydepunkt

Med en hockeygal kjæreste var det en selvfølge at New York turen måtte inneholde en NHL kamp. Så på søndag kveld dro vi til Maddison Square Garden for å se New York Rangers mot Florida Panthers. Jeg gledet meg, men var nok ikke halvparten så ekstatisk som kjæresten min! Det var nesten som å ta med en treåring til dyreparken for å se kaptein sabeltann! Han hoppet litt, sprellet litt, sang litt og småsprang! Festlig syn!

Før kampstart

Under kampen! Litt mange mennesker?!

Det var litt av en stemning i hallen! Jeg storkoste meg gjennom hele kampen og vil absolutt prøve å få med meg en hockeykamp neste gang jeg er i USA også! Anbefalles på det sterkeste.

Sightseeing i New York

Dagene i New York fløy avgårde og jeg føler i grunn vi var der lenger enn vi var! Vi hadde konstant noe å gjøre på. Jeg var totalt utslitt hver kveld jeg la meg. Som regel stod vi opp i 10 tiden, spiste frokost på vandringen vår rundt i byen og shoppet litt i omtrent hver eneste butikk vi var innom. Da det mørknet dro vi tilbake til hotellet, skiftet og heiv fra oss alle posene og vandret rundt i byen på jakt etter et sted å spise middag. På denne måten fikk vi sett veldig mye. (og shoppe mye) Jeg liker å gå rundt i nye byer jeg besøker, er ikke stor fan av metro. Beina er best, selv om det som regel fører til gnagsår! Men pyttsan. Til fots får man sett mer av byen enn de tingene som står i reisebøkene! Man får et helt annet inntrykk av menneskene som bor der! Anbefalles.New York er virkelig en vakker by med masse spennende på hvert eneste gatehjørne! Vi storkoste oss, og du skal ikke se bort i fra at vi drister oss på en tur en annen gang også. Men da på våren slik at vi kan kose oss i Central Park!

Wonderful New York!

Vel hjemme igjen etter fire fantastiske dager i New York! Sitter igjen med masse nye minner, inntrykk og ett slitent bankkort! På flyet hjem hadde jeg utrolig dårlig samvittighet over alle pengene jeg hadde brukt, men vel hjemme så viser det seg at USA er billigere enn man tror og saldoen på nettbanken var ikke avskrekkende! Hurra for det.

Man kan vel si at vi i siste liten gjorde noen små endringer på reiseruten, for tirsdag ettermiddag landet vi i Washington og ikke i New York som var den opprinnelige planen. Vi følte for å være litt luksusdyr og ville fly business class. Og siden New York flyet var fullt på business valgte vi å fly til Washington. Og det er ikke feil å kunne ligge strekk ut og sove på flyturen for å si det sånn!ps. Man får rykende ferske og varme kanelboller på business! Absolutt ikke feil.

Vel fremme i Washington leide vi en bil og satte kursen for New York. Med en kjæreste som hadde kost seg med X-antall øl på flyturen ble jeg valgt ut som sjåfør. Noe som passet meg perfekt, jeg elsker å kjøre i USA. I følge gps`en vår skulle turen ta ca fire timer, noe den IKKE gjorde! Vi fulgte ikke helt med når gps damen sa vi skulle svinge av og endte opp i den største rush trafikk køen dere kan tenke dere! Hurra for en times omvei! Litt av en start på turen!
Jeg hadde valgt at vi skulle levere leiebilen på LaGuardia flyplassen, som ligger nærmest New York City. Det jeg ikke visste var at vi kom kjørende fra New Jersey siden og måtte kjøre gjennom hele Manhattan for å komme til stedet vi skulle levere bilen! Kan trygt si vi begge satt med hjertet i halsen når vi kjørte gjennom en av verdens største byer! Men det var litt av en opplevelse kan man si! Og jeg kan nesten garantere at vi hadde den fineste utsikten til skylinen.

Hotellet vi bodde på trenger jeg ikke skrive navnet på en gang. Ikke noe å skryte av! Men billig, rene håndklær og sengeklær! Og siden vi kun var på rommet for å sove så fungerte det! En ekstra bonus ved hotellet var beliggenheten! 50 meter til høyre for hotellet lå Times Square! Perfekt!

Mer om New York turen vår i neste innlegg!

Leaving for New York


Er tilbake på tirsdag/onsdag med full reiseoppdatering! Ha en fin helg alle sammen! 

Planning my trip to NY

Har brukt de siste dagene til å planlegge New York turen vår! Vi skal ikke være der i mer enn fire dager så føler vi må ha en oversikt over hva vi har aller mest lyst til å gjøre og se. Kan se for meg at det er lett å få for mye å gjøre! Har lest på diverse blogger og reiseforum og har begynt å få en slags kontroll på hva jeg ønsker å gjøre, hvilke butikker jeg vil innom og hvor vi bør spise. Det kribler i fingrene etter å dra på tur! Har jo faktisk ikke vært på ferie siden vi var på Bali i sommer, noe som er nødt til å være ny rekord når det gjelder meg. Jeg er jo ikke kjent for å være så lenge hjemme om gangen, men det har vært en ufattelig travel høst så jeg har faktisk ikke hatt mulighet til å dra noe sted!

Jeg har noen absolutte MÅ GJØRE ting mens jeg er i New York.

- Handle på Outlet (Det er så utrolig gøy)
- Vandre i Central Park (ekstra bonus hvis jeg får gå på skøyter der i tillegg)
- Handle på Forever21 og Nike
- Se Times Square @night
- Vandre gatelangs uten mål og mening
- Spise masse god mat
- Stå på toppen av Empire State Building (eventuelt Rockefeller Center, har hørt at utsikten er minst like bra, og at køen er mindre)
- Se Frihetsgudinnen fra båt

Tror dere jeg rekker dette på fire dager? Jeg har troen på at det skal gå bra! Også må jeg jo ikke glemme et av høydepunktene på turen. Vi har kjøpt billetter til en New York Rangers hockeykamp! Det ser jeg for meg blir kanongøy!
Har du vært i New York og har noen tips å komme med?

Only weeks away

Om bare noen få uker drar jeg og min kjære samboer (weirdo å skrive det btw....) til New York! Ingen av oss har vært der før og tror vi begge gleder oss like mye. Jeg har vært flere steder i USA før, men føler denne turen kommer til å toppe hele driten! Min kjære har aldri vært over dammen før så tror det skal bli morsomt å se hvordan han får det! Dessuten gleder jeg meg veldig til en ny kjærestetur! Vi har det så utrolig morsomt på tur sammen! Motivasjon....

Min eksamensmotivator at the moment....

Noen som gjetter hvor turen går for litt juleshopping? 
Men ingen oppgaveskriving, ingen shoppingtur!
See you soon, søte mennesker! <3

Tidenes ferie?

Jeg tar med meg den beste gutten til det beste stedet! Nå nærmer det seg avreise. To uker med sol, sommer og fantastiske opplevelser. Jeg som sa i fjor da jeg kom hjem fra ferie, at nå var det lenge til neste Bali tur. Men neida, plutselig skal jeg til Bali igjen. For første gang skal jeg på kjæresteferie og ikke jentetur. Det blir litt av en overgang! Jeg som har en uvane med at jeg drikker meg full på fiskeboller og stikker av fra jentene for å være med alle balineser vennene mine. Føler gjerne ikke jeg kan gjøre det denne gangen? 
Så for å markere at det blir en annerledes tur denne gangen skal vi faktisk ikke bo hele oppholdet på favoritt hotellet mitt, vi skal prøve nye steder. Og ikke minst så skal vi ha noen dager på drømmeøya Gili Trawangan. Fine kjæresten min må få oppleve paradis!  
Flyfoto over de tre Gili øyene. Vi skal mest sannsynlig bo på den største av dem, men må prøve å komme innom alle tre. Her finnes ingen biler eller politi. Skal man komme seg rundt øya må man gå, sykle eller ta hestetaxi. Det er en fantastisk atmosfære på Gili.Som balineserne selv promoterer øya: No cars, no motorbikes, no worries! Elsker det! 
Har på følelsen av at vi kommer til å få noen fantastiske dager på Gili. Gleder meg utrolig masse til å vise min kjære alle de herlige menneskene, spise den gode maten og gå hånd i hånd på stranden!
♥♥

(Så får vi bare krysse fingrene for at vi har flaks på ansatt billettene dette året også! Hvis ikke havnet vi plutselig et helt annet sted. Hehe...)

Mine fem favoritt destinasjoner

Fikk et spørsmål for en stund tilbake om jeg ikke kunne lage et innlegg over mine topp 5 reisemål. Jeg har vært på noen fantastiske steder rundt om i verden allerede, men er langt fra ferdig med å reise og oppleve. 

1. Bali, Indonesia
Det er ingen hemmelighet at denne øya har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Går det for lang tid mellom hver gang jeg får plantet føttene i sanden på Double Six eller spist 14 kroners biff på Ultimo får jeg hjemlengsel. Antall turister øker drastisk hvert eneste år, noe som er utrolig trist. For øya har forandret seg masse siden jeg var der for første gang i 2005. Men fortsatt kan du finne bortgjemte herlige strender, kose deg med lokalbefolkningen, spise tre retters middag for en drøy femtilapp og shoppe som en gal uten å bli totalt ruinert. Og vil du virkelig oppleve paradis er øyer som Gili Trawangan eller Nusa Lembongan bare en liten båttur unna. Jeg stortrives og kommer nok aldri til å bli lei stedet. Bali in my ♥

2. Paris, Frankrike
Kjærlighetens by sies det, og jeg forstår godt hvorfor. Det er helt fantastisk å rusle rundt på Montmartre, spise is i et lite smug, ligge i parken bak eiffeltårnet og nyte livet og shoppe i Les Halles. Det er romantikk på hvert eneste gatehjørne. Koselige fortausrestauranter og kjekke franskmenn. Jeg er forelsket i språket, bygningene og atmosfæren som Paris har å by på. Anbefaller alle en storbyferie til Paris. 

3. Las Vegas, USA
What happens in Vegas, stays in Vegas.Syndenes by. Disneyland for voksne. Byen har mange navn, og jeg vil påstå alle stemmer. Jenteturen i fjor som førte oss på roadtrip fra Los Angeles til Las Vegas var magisk. Det var champagne, shopping og gutter. Vi storkoste oss. Er man ute etter en ferie hvor man ikke har tid til å sove eller å spise bør man dra til Las Vegas. Hehe... Det skjer noe hele tiden og folk er spinngale. Folk er glade og danser i gatene. Jeg elsket livet og energien! Skal du på tidenes jentetur så dra til Las Vegas, du kommer ikke til å angre. 


4. Shanghai, Kina
Takket være en venninne som bodde i byen fikk jeg kanskje se og oppleve mer enn vanlige turister gjør. Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å se kontrastene som en storby som Shanghai har. Slum og fattigdom vegg i vegg med eksklusive butikker på rekke og rad. Shoppingsentre som omtrent gir deg klærne. Mat som lukter og smaker så rart at man lurer på hvorfor i alle dager det man får servert på kinarestaurantene her hjemme kalles kinamat?! Jeg fikk sansen for Kina og håper jeg får muligheten til å dra tilbake, men da vil jeg gjerne oppleve Beijing og den kinesiske mur. 


5. London, England 
Jeg tror ikke det finnes en eneste jente som ikke har fallt pladask for London. Shoppingbyen over alle. Iallefall i Europa. Jeg har vært 4 ganger i London og finner stadig nye ting å gjøre. Man blir liksom aldri lei. Den delen av London jeg liker aller best er Camden. Hvor mangfold og markeder strekker seg over flere gater. Å tilbringe en hel dag i Camden er elskbart! Det beste med London er at det er bare en liten times flytur unna. 


 

Drømmeferien

Det nærmer seg sommer med stormskritt. Vi er snart i juni! Dette halvåret har gått så sinnsykt fort. Har skjedd utrolig masse i livet mitt siden januar, og alt er positivt. Får virkelig håpe det fortsetter slik! Senest i går bestemte jeg og Stephanie oss for hvilke dager vi skal dra på ferie. Reiser 01.juli og blir borte i ca 2 uker. Men så var det destinasjon da. Hvor drar man? Alle fire som skal på tur jobber i SAS så mulighetene er uendelige.


Det er så utrolig mange vakre steder rundt om i verden som jeg vil besøke!
Noen som har et favorittsted å anbefalle?London sneakpeak

Hjemme fra London. Har hatt en fantastisk helg. Den ble minst like bra som jeg hadde håpet på. Har storkost meg. Vi hadde ingen planer for hva vi skulle finne på, så sånn egentlig har vi bare gjort det vi følte for. Herlig! Man skulle kanskje tro det ikke ble noe særlig med shopping siden jeg dro på tur med en gutt. Jammen ble det ikke shopping hver eneste dag. Og det var ikke bare mitt kredittkort som gikk varmt for å si det sånn. Men Primark ble for sterk kost også for en shoppingglad gutt som Ronny. Så der tror jeg ikke at jeg klarer lure han inn igjen! Hehe...


Har masse flere bilder jeg kunne vist dere. Men 99% av bildene er av Ronny. Jeg er ikke overbegeistret for kamera på tur så da ble det til at jeg tok alle bildene. Og da ble naturlig nok Ronny modellen på alle bildene. Føle kanskje han skal få slippe å få 50 bilder av seg selv på bloggen min! ;) 
Dere ser kanskje selv hvor vanskelig jeg gjorde meg når det kommer til å bli tatt bilde av? 

Destinasjon London

Har gledet meg som et lite barn i flere uker nå. Men i dag, i dag drar jeg. Nemlig til London med han fine! Gleder meg til å rusle rundt i gatene, spise god mat på restaurant flere ganger til dagen, kose meg på plenen i Hyde Park, shoppe, spise is, gå på musikal og se på mennesker i Camden Market. Og alt skal jeg få gjøre sammen med han som jeg er blitt så utrolig glad i. Fantastisk! ♥
Usikker på om dette blir reiseoutfit. Men det blir uansett pakket ned i kofferten! Elsker de nye buksene mine! Og ser dere skoene??? Fantastiske! ♥

Wine and shopping in CopenhagenDagsturen i går var utrolig koselig. Vi spiste lunsj og drakk vin. Shoppet og hadde en liten shot i en bar langs Strøget. Og som om ikke det var nok alkohol for jentene så ble det jammen middag på hard rock og en strawberry daquiri i tillegg. Jeg som kun var på dagstur måtte begrense alkohol inntaket siden jeg skulle kjøre hjem på kvelden, men et glass hvitvin til lunsjen unnet jeg meg! Og siden jeg drar til London om en liten uke så prøvde jeg å ikke bruke for mye penger på shopping. Men det ble selvsagt litt småting. Utrolig fornøyd med to av buksene jeg kjøpte. Ikke ofte jeg kjøper bukser, iallefall ikke to på en dag! 

Off to Copenhagen

Da stikker jeg til København dere. Har forhåpentligvis en morsom dag foran meg i en av mine favorittbyer! 

To av de fine jentene som skal være med! 
 Gleder meg til å spise lunsj, drikke vin og rusle rundt på strøget! 

Next trip goes to London


Jeg er i gang med lesing til nok en eksamen. Den siste eksamenen i denne omgang, før den siste som vi ikke skal ha før i slutten av juni. Litt digg å starte med et nytt fag i slutten av april og bare konsentrere seg om det fram til sommeren. 
Så mens andre studenter stresser med skippertak lesing i mai, skal jeg ta med meg en sykt digg gutt på tur.
Og hva passer vel bedre enn en helg i London? Hotell er bestilt og flybillettene er jo aldri noe problem når man jobber i SAS. De kan fikses når som helst, hvor som helst. Jeg gleder meg utrolig masse. 
Reisefølget mitt har aldri vært i London så det skal bli gøy å dra han med rundt. Jeg er ikke akkurat lokalkjent, men etter tre-fire ganger i byen så begynner jeg å få litt kontroll på hva en bør gjøre og hva en bør unngå. Lommeboken sier nei til massiv shopping så jeg får leke turist og shoppe bare bittelitt. Noe jeg i grunn gleder meg litt til. Krysser fingrene for at London byr på sol og varmt vær, er jo tross alt midten av mai vi reiser. En liten måned til ennå. Men det er lov å glede seg litt allerede nå?! 
Noen bilder fra sist jeg var i London med bestejentene mine! Satser på en minst like fin tur denne gangen!  

Paris, je t`aime

Noen forelsker seg i London, Roma, Barcelona og København. Jeg er forelsket i Paris. Hvis tiden og pengene strekker til så blir det definitivt en Paris tur i mai. Ikke for å nødvendigvis shoppe, selv om det og hadde vært morsomt. Men for å traske rundt i gatene, kikke på mennesker på metroen, kjenne på atmosfæren i byen og spise crepes med nutella. Hvis jeg kunne valgt en by i hele verden hvor jeg skulle bodd for en periode hadde det helt klart blitt Paris. 
♥ Paris, je t`aime ♥ 

Alle store tanker kommer fra hjertet...

Siden det nærmer seg hjemreise var det på tide å få unnagjort tatoveringene jeg har gått rundt å gledet meg til. Vi kjørte til Inkredible Ink hvor vi fikk tegnet opp tatoveringene våre. Jeg ble så utrolig fornøyd med begge mine. 


Denne hadde jeg gledet meg mest til. Hadde ikke trodd den skulle bli såååå fin som den ble. Fornøyd fornøyd fornøyd! 

Den andre jeg tok er bitteliten. Men perfekt. Jeg hadde egentlig tenkt å ha den lenger opp på selve hånden, men ble frarådet det. Så da flyttet vi hjertet mitt litt lenger ned på selve håndleddet. Minst like fint! 

Resten av dagen i dag ble brukt til shopping. Jeg har handlet så mange sko at jeg begynner å lure på hvordan jeg skal få med meg alle hjem. Mamma bare rister på hodet og kaller meg gal. Men det er så utrolig mange fine sko her nede. Jeg hadde blakket meg totalt hadde jeg kjøpt alle jeg hadde lyst på. Nå har jeg prøvd å være bittelitt fornuftig. Har til og med kjøpt to par sko som ikke har hæl! Hehe... 


Amazing

Det tok meg to sekunder fra vi ankom Miami til jeg elsket byen. For et livlig sted. Mennesker i alle fasonger og farger. Musikk på alle gatehjørner. Den ene flotte bilen etter den andre. Sol, strand, shopping og masse restauranter rett utenfor hotelldøra. Dagen i går brukte jeg og lillesøster på å rusle rundt og kikke. Vi bestemte oss fort for at i kveld, da skal vi ut å sjekke ut nattelivet. Angrer absolutt ikke. Vi hadde en fantastisk natt på Nikki Beach. Vi ble kjent med noen koselige finske jenter og noen rike greske menn som spanderte champagne til jeg ble helt surrete i hodet. Vi tuslet hjemover i 4 tiden, stoppet for tidenes største pizzastykke og gikk på jakt etter Miami Ink. Vi gikk fra 1 street til 18th street, noe som er ganske langt. Så da vi endelig kom til hotellet var den langt over klokken 5. Perfekt når man skal opp klokken 8 for å kjøre til Key West. 

Da mamma ringte og vekket oss i morges var jeg så dårlig at jeg hadde mest lyst å hoppe ut av vinduet for å slippe tanken på nesten fire timer i bil. Men etter en god frokost og litt halvsoving i bilen var jeg i passe fin form igjen. Flaks var det, for turen ned til Key West var helt fantastisk. Vi hadde 30 grader, knallblå himmel og noen amazing strender. feriekos

De siste tre dagene har vi boikottet alt som heter parker. Vi har rett og slett bare slappet av. Kjørt rundt og kikket, handlet litt og bare kost oss i huset. Det er herlig å ha feriehus. Har til og med fått lest litt og trent. I går var siste kvelden til far og sønn Ølberg som har vært å besøkt oss i en uke. Jonas hadde bursdag og ble ni år så vi var ute å feiret på restaurant. Veldig koselig.

I dag har vi vært på sightseeing over Orlando i helikopter. Anbefalles. Morsomt å se byen fra et helikopter.
I kveld har vi kjøpt inn popcorn, brus og leid oss to filmer. Gleder meg til en rolig kveld i sofaen med familien. I morgen setter vi kursen for Miami. Har booket hotell på South Beach for to netter. Gleder meg gleder meg! Blir nok en tur ned til Key West og. Skal bli herlig å komme seg litt bort fra Orlando et par dager.

 

I haven`t had this much fun since I was a kid!

Siden sist innlegg var helt uten bilder får jeg gjøre det "godt igjen" i dette innlegget. Her kommer det litt bilder fra Island of adventure parken. Utrolig utrolig gøy!

I går var planen at vi skulle hoppe i fallskjerm, men damen bak skranken sa det var for mye vind så det ble avlyst. Utrolig skuffende. Det var virkelig noe jeg hadde gledet meg til. Derfor ble det shopping med noen venninner av Laila og en tur i en park hvor vi kikket på et utrolig kult Disney show. I dag hadde vi bassengtjeneste i noen timer. Værgudene samarbeider ikke for tiden. Det er en del overskyet. Perfekt hvis man skal gå rundt i parker, men ikke når man har bassengtjeneste. Heldigvis er det ennå godt og varmt, så jeg skal ikke klage.

I morgen eller søndag setter vi kursen mot Miami og Key West! Gleder meg. Etter en uke i Orlando, begynner jeg å bli litt lei. Skal bli godt å gjøre noe annet.

Island of adventure

Island of adventure var helt fantastisk bra! Utrolig morsom park, med masse attraksjoner både for liten og stor! Til tross for at det var mer folk i denne parken enn de andre vi har vært i, så stod vi ikke noe særlig i kø. Og siden Laila er lommekjent i parkene så hadde vi noen short cuts som sparte oss for en god del kø. Det kan man like. Jeg tok så mange berg og dalbaner at jeg ble svimmel. Etter 9 timer og utallige turer med både "Hulken", "Dragon Challenge" og "Spiderman" var jeg helt utslitt.

Derfor passet det bra at det var akkurat i går vi flyttet inn i huset vi har leid. Det var herlig å pakke ordentlig ut av kofferten, handle mat til å ha i kjøleskapet og synke ned i en sofa. Middagen i går inntok vi på et sted hvor servitørene var så lettkledde at jeg nesten ble litt flau og måtte kikke mer ned i gulvet enn rundt meg. Hooters er ingenting i forhold for å si det sånn! Festlige greier.

I dag skal jeg og Laila ut på noe veldig veldig skummelt. Jeg gruer meg noe innmari. Men samtidig så gleder jeg meg litt også! Wish me luck!

 

Internetten i leiligheten er skikkelig dårlig, så det blir et innlegg uten bilder. Får se om jeg får lastet opp noen bilder senere i kveld! :)

 

Morgentrening

I går regnet det da vi stod opp, så vi droppet den andre Universal parken og dro heller på shopping. Helt greit for meg som har kriblet i fingrene etter å løpe som en gal i butikkene. Vi dro til Prime outlets som ligger bare fem minutter med bil fra her vi bor. Så utrolig mange kjekke butikker samlet på et sted. Og til å være en outlet så var det mange godbiter der! Fikk svidd av noen hundre dollar i løpet av de timene vi var der for å si det sånn. 

Masse nye treningsklær, sko og litt andre ting. (herlig mønster på sengeteppet mitt ser jeg nå...)

I dag startet jeg dagen med en aldri så liten treningsøkt. Forbannet meg selv da alarmen ringte 06.30. For en utrolig dustete idè var det første jeg tenkte. Men kom meg nå i klærne og bort på "fitnessenteret" på hotellet. Ble ikke helt imponert. Men det var nå noen tredemøller der og diverse andre brukbare ting. Så fikk kjørt en helt grei treningsøkt. Etter min 60 minutters joggetur på asfalt for et par dager siden er venstre foten min blitt helt tullete. Forstuet jo den kraftig for en liten måned siden så burde gjerne ikke ha løpt så lenge på asfalt. Men forsent å gjøre noe med det nå. Får bare håpe den blir bra igjen. Kan ikke gå rundt å ha vondt slik som jeg har nå. No good.Nå skal jeg pakke kofferten, vi flytter nemlig ned i huset vi har leid i dag. Skal bli godt med eget kjøkken slik at vi kan lage litt mer normal mat! Er mye junk her nede. Det fæleste er at mye av junken også er dritgod! I dag blir det også en tur til den andre Universal parken, nemlig Island of adventure. Masse rollercoastere, det kan jeg like!

All those theme parks

De siste dagene har vi tilbrakt i parker. Noe som er obligatorisk når man er i Orlando! Første dagen dro vi til Universal Studios. Her prøvde vi så godt som alle attraksjonene. Veldig mye bra. Anbefalles! Helt perfekt å dra til Florida utenom sesongen for køene var korte og det var ikke så kaotisk som det pleier å være i slike parker. Perfekt for oss.


I går var vi i Epcot. En park jeg hadde lite forventninger til. Men den tok meg med storm. Tror vi kjørte 1 (!!!!) rollercoaster! Alikevell så er det en klar park favoritt så langt. Fantastisk laget, mye å se på. Masse prinsesser og nydelig fyrverkeri. 
I dag skal vi i den andre Universal parken. Den med mest rollercoastere. Gleder meg som en liten unge. Hører rykter om at det er regn utenfor. Det liker jeg ikke. Derfor har jeg ikke tenkt å stå opp før det er sol!
Og blir det ikke sol får jeg bytte parken ut med shopping. Jeg har jo tross alt ikke kjøpt en eneste ting ennå!

På plass i Orlando, FL

Turen ned til Orlando ble lang og slitsom. Vi ble selvsagt stoppet i alt som hadde lange køer og hvor man måtte sjekkes grundig. Det siste flyet var i tillegg forsinket i over en time. På toppen av det hele streiket gpsen på vei til hotellet. Ikke veldig morsomt klokken ett på natten etter nesten et døgn på reisefot. Men vi fant fram til slutt! 

Lillebror og jeg på flyet til Atlanta. Aleksander var fantastisk å fly så langt sammen med. Ikke en gang klaget han! Stolt av minien min! 

I dag startet vi med å spise så alt for mye til frokost. Dristet oss på en frokost buffet som holdt på å ta knekken på meg. Så utrolig mye godt. Kommer til å legge på meg minst fem kilo på ferie skal jeg fortsette slik. Så siden vi var stappmette etter frokost brukte vi formiddagen til å utforske området rundt hotellet. Gikk i gatene og kikket oss rundt. Masse restauranter og omtrent alle parkene ligger i gangavstand. Perfekt beliggenhet!

Ettermiddagen brukte vi til å handle nødvendigheter (og ikke fullt så nødvendige ting) på WalMart, rånte rundt i den superkule leiebilen vår og lekte i bassenget. Herlig med en avslappingsdag. Da resten av familien gikk for å ta seg en time out på hotellrommet spente jeg på meg joggeskoene og la på sprang. Så utrolig digg å løpe i varmen. Elsker det. 60 minutter cardio i 25 varmegrader var vondt og klamt. Men nå når jeg ligger i hotellsenga og er ferdig føles det fantastisk! Sliten og varm Mona! 

Nå skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for middag. Blir nok en tidlig kveld, for i morgen er det full rulle. Da skal vi nemlig i Universal Studios. Glede meg! :)

Drar jo snart...

Reisefeberen har ikke kommet ennå! Og det er under en uke til jeg setter meg på flyet til Florida. Hva er galt? Vanligvis ville jeg jo ha ferdigpakket kofferten for to uker siden. Jeg hadde bombandert dere med usaklige innlegg om hvor godt og varmt det er der nede. Om hvor store kjekke outlets vi skal gå amokk på. Jeg ville gjort dere drittlei hele Florida før turen startet. Men denne gangen er jeg bare helt vanlig.

Det er ikke det at jeg ikke gleder meg, for det gjør jeg selvsagt. Hvem hadde ikke gledet seg til to uker i Florida? Men tror litt av grunnen er at jeg ikke vet hva jeg kan forvente meg av turen. Jeg har verdens beste familie, men hele gjengen på tur, sammen. I to uker? Hjelpeseg! Vi er så utrolig forskjellige at det kommer til å bli konflikter. Derfor har jeg bare meldt meg helt ut av planleggingen. Jeg er bare med. Eneste kravet jeg har er at jeg skal ha minst en dag i Miami. De resterende 13 dagene er jeg bare der. Jeg er med på berg og dalbaner, jeg er med ut på byen, jeg kan shpppe, kjøre bil, ligge på stranda, gå tur og trene. Jeg er allsidig!

Jeg drar ned som frøken positiv, har store planer om å være frøken positiv under hele oppholdet og faktisk komme hjem ennå mer fornøyd enn da jeg reiste. Så får vi se hvordan det funker! Det jeg gleder meg aller mest til er å ta på shortsen, treningstoppen og joggeskoene og løpe i sola! Herregud, så herlig det skal bli. Hvem hadde trodd jeg skulle dra på ferie og glede meg til å trene? Haha....

Nu kör vi...!

Vel hjemme fra en amazing tur til Åre. Det har skjedd så mye på tre dager at jeg føler i grunn jeg har vært borte i to uker. Med gjennomsnittlig to timer søvn pr.natt så kan du tror det var en stykk sliten Mona som kom hjem i går kveld. Jeg har over 300 bilder på kameraet mitt og ikke en gang halvparten egner seg i det offentlige. Det var galskap fra første dag. Jeg har fått et helt annet syn på flere av mine kollegaer og jeg digger det! 

Jentene er klare for tur! Turens første pils ble inntatt i Trondheim.

Brannan hadde med seg rom, noe som førte til mer alkohol på bussturen til Åre.


Framme i Åre og latteren satt allerede løst! 

Jeg og Stephanie hadde kjøpt oss matchende skilue og briller. 

Første kvelden feiret vi at Sverre ble 50år og det ble ville tilstander. Mye nakenhet i badstuen, allsang og morsomme sprell. For en gjeng å være på tur med! 
Jeg kom oppi snowboardskoen så da bar det rett i bakken! Det ble en fantastisk dag, og det til tross for at jeg ikke har stått på brett siden jeg var 18! 

Afterski på Fjellgården var magisk. Storkoste meg. Turen ned fra afterskien og til hytta igjen derimot. Den ble bratt! Det burde ikke vært lov å ta på seg brettet når man har vært på afterski for å renne ned til bussen, eller var det taxien? Samme kan det være. Vel hjemme i hytta var det tid for en timeout. Noen i skapet, noen i senga.Kvelden fortsatte på Bygget, (utestedet i Åre). Her ble noen (ikke meg nei) kastet på dør og endte opp med å slå til dørvakta. Noe som førte til et ublidt møte med bakken og trusler om politi. Latterlig morsomt for oss andre. Bildet over er ikke hentet fra møtet med dørvakta. Det er nemlig Ronny som snøvasker Stephanie.
Nachspiel ble for bratt for noen av oss. De som derimot holdt seg våkne fikk med seg både en lapdance, onepiece show og en skremmende opplevelse som jeg ikke vil gå nærmere inn på her. Siste kvelden ble tilbrakt i hyttene. Her var noen av gutta ute på sprell som vi andre ikke fikk helt med oss. Heldigvis var noen lure nok til å stjele med seg kameraet mitt så jeg har film! Hoho... 

Må nesten avslutte innlegget med bildet som Maren har tatt. Det er ikke alle 50åringer som holder ut med 4 dager fyll og fest sammen med en gjeng 20åringer. Sverre derimot var den eneste som måtte ta seg en ølpause på gulvet i ankomsthallen på Sola. Vi andre var drita lei alkohol lenge før vi satte oss på flyet!

 

Takk for en fantastisk tur folkens!

vi drar till fjällen

Da stikker jeg til Åre dere! Har ikke tenkt å blogge noe som helst mens jeg er borte. Skal bare kose meg sammen med herlige mennesker på fjellet. Forhåpentligvis får jeg på meg snowboard skoene fredags morgen. Kryss fingrene for meg. Hvis ikke blir det aking på plastikkposer! 


Snakkes på søndag!  ♥

Florida

Jeg liker å tro at det nærmer seg avreise til Florida. Selv om det ennå er ganske mange uker igjen. Hele kjernefamilien skal på roadtrip. Hvor gøy og kaotisk kan ikke det bli. Tre "barn" som alle vil i forskjellige parker, ulike kjøpesentre og ikke liker den samme maten. Må vel bare finne meg i at 11 åringen i familien har førsterett til å velge aktiviteter i Orlando. Jeg er i grunn like fornøyd bare jeg får gå i parker og kjøre berg og dalbane.
Dagene i Orlando tror jeg vi har kontroll over, både når det kommer til hotell, leiebil og aktiviteter. Men så var det de resterende dagene da. Hva skal vi da finne på? Har leiebil hele oppholdet så vi skal i det minste prøve å få sett mest mulig av Florida. Jeg har veldig lyst til å kjøre til Miami. Mamma er fristet av Key West og min kjære stefar er vel i grunn fornøyd bare han får kjøre stor bil med masse lyd.

Er det noen av dere som leser bloggen min som har noen tips til hva vi kan finne på?

Jeg er såååååå klar for å kjenne sola på kroppen, gå i shorts og ikke måtte gjemme meg bort i dunjakka! Hvorfor reise?

Jeg elsker å få kommentarer som utfordrer meg til å tenke over hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Hvorfor jeg tenker akkurat slik? Hvorfor jeg tar de valgene jeg tar? Og hvordan ting kunne vært gjort annerledes. Kommentarer som får deg til å bla gjennom bilde albumene dine på pcen for å prøve å sette ord på hvorfor. Jeg har en blogg leser som alltid får meg til å tenke over de valgene jeg tar i livet og som stiller akkurat de rette spørsmålene slik at man må reflektere. Sist kommentar var slik som dette: 

"Hei Mona. Ser ut som du har hatt et bra år =) Men jeg våger meg til å komme med en forespørsel, som du sier selv så er du fan av å reise, noe som du gjør titt og ofte. Men jeg er litt nysgjerrig på hva som ligger bak din reise lyst. Hvilke aspekter med reising er det du liker og hva er det som gjør at du stadig vekk liker å besøke nye plasser? Bare en liten oppfordring til et blogg innlegg der du utdyper din fasinasjon rundt temaet istedenfor å bare beskrive plassen du skal til. Så er det opp til deg om du tar utfordringen =) Som tidligere nevnt er jeg fasinert av andres fasinasjoner."
Atle - http://chairman2k.com/


Selvsagt tar jeg utfordringen. Selv om den ikke er lett. Jeg aner rett og slett ikke hvor jeg skal begynne. Hvilke ord jeg skal bruke. Jeg undres og over hvilket svar/innlegg Atle forventer at jeg skriver. Og det hadde vært glimrende med en tilbakemelding på om det levde opp til forventningene. Siden jeg ikke vet hvilke ord jeg skal bruke prøver jeg å forklare ved bruk av bilder.

Koselig
Det er fantastisk å oppdage en skjult restaurant eller butikk i en bakgate. Finne sitt favorittsted som man besøker opptil flere ganger i løpet av en tur. Å vandre rundt på jakt etter disse stedene er koselig. Man oppdager byen på en helt annen måte en å ha nesa ned i et kart hele dagen.

Kontraster
Få muligheten til å se hva de forskjellige landene er stolte av. Hvilke byggverk og steder de ønsker du skal besøke. Å få se hvor forskjellige disse tingene kan være. Men like nydelige på hver sin måte.

Forventninger
Å kunne dra et sted for å se om det lever opp til de forventningene du har fått bygd opp ved hjelp av media og anbefalinger. Noen ganger er det full klaff og man går stadig rundt å drømmer om å få oppleve det igjen.

Vakkerhet
Å oppleve noe som så vakkert og storslått at det nesten tar pusten fra deg. Og at det noen ganger kan være noe så enkelt som noen skyskrapere. 

Likheter og ulikheter
Når man reiser oppdager man hvor like vi og stedene er, men og hvor ulike vi er. Hvor fantastisk er ikke det?  

Kultur
Man leser gjerne om hvordan hverdagen er i de ulike landene, men ingenting er som å faktisk oppleve det. Kulturforskjeller er overveldende! Å dra til Iran for å måtte dekke seg til gjør at man får et annet syn på hverdagen til muslimske kvinner. Å oppleve baksiden av Kina sin økonomiske opptur får deg til å tenke. Det er ikke alt man får innblikk i ved hjelp av media.


Flukten fra hverdagen
Å ha økonomi og mulighet til å kunne sette seg på et fly og bare dra avsted. Ta et par uker hvor man bare tenker på seg selv og nyter livet. Hvor skolebøker, regninger og gutteproblemer er byttet ut med strandliv, solfaktor og ufattelig mange bøker.

Tradisjoner
Bli kjent med lokalbefolkningen og få være med på tradisjonelle seremonier og spise lokal mat. Det er ikke hver dag man spiser slange og kyllingføtter. Hvor ofte må du kommunisere med kroppsspråket en hel ettermiddag her hjemme? Fantastiske utfordringer.

Barndomsdrømmer
Dra og besøke de stedene man drømte om når man var liten og uskyldig.

Glede
Oppleve at det finnes glede og latter hos alle. Selv om man ikke har muligheten til å gå på skole eller tjener nok til å kunne bo i noe annet en en pappeske. Det gjør at man setter mer pris på sitt eget liv her hjemme i Norge.

Fantastisk natur
Jada, vi har Geiranger og Nordlyset. Men naturen der ute i verden tar pusten fra meg. Vennskap
Det som gjør reising aller morsomt er alle de nye vennskapene man oppretter. Vennskap som i noen tilfeller kommer til å vare livet ut. Vennskap som får deg til å gå en runde med deg selv. 

Jeg vet i grunn ikke om jeg fikk svart på det du lurte på, Atle! Men jeg gjorde et forsøk. Ved å reise tror jeg du blir bedre kjent med deg selv som menneske. Du treffer så mange mennesker som gir deg inspirasjon. Du lærer å sette pris på det du har. Man oppdager at vi er like til tross for ulik hudfarge, kultur og verdier. Men jeg reiser og for å handle klær som ikke alle andre har, for å få Guess skoene til halv pris. Jeg reiser for å gjøre noe annerledes. Noen ganger for å glemme. Jeg liker og å reise for du lager nye minner sammen med mennesker du står nær. Ting man kan le over når man blir gamle. Opplevelser som er så fæle, morsomme og fasinerende at man aldri kommer til å glemme dem. 
Spurte noen på jobb hvorfor de liker å reise. Fikk vel i grunn ikke så mange andre svar en det jeg selv har klart å hoste fram. Men en ting hadde de rett i.

 

Når man først har begynt å reise, er det umulig å stoppe! Man vil bare ha mer!

Dagstur til Aberdeen

Da var jeg tilbake fra en slitsom, men morsom tur til Aberdeen. Er ikke feil å ha muligheten til å dra på dagstur til Aberdeen sånn litt på impuls! Jeg som egentlig bare skulle finne en julekjole endte opp med veldig mye mer kan du si! Gikk nok litt for mye penger er jeg redd. Får leve på knekkebrød resten av måneden! Men det ble både julekjole, julesko, juleundertøy, julepyjamas, julesokker, julesmykker, juletopper og selvsagt litt julegaver. En vellykket shoppingtur. Orker ikke ta bilder av alt nå for å vise dere, men skal se om jeg ikke får gjort det i morgen! Men litt bilder av oss jentene har jeg selvsagt til dere! 

Ja, vi hadde med trillekofferter på dagstur! Viste seg å være det lureste vi har gjort. Da slipp vi å bære på de etterhvert mange og tunge posene! Vi tilbrakte nærmere 4 timer inne på Primark! (!!!!) Og vi rakk ikke innom mer en 4 butikker før vi måtte vende snuten hjem til Norge igjen. Men det fløy noen tusenlapper ut vinduet allikevel.  
Gleder meg til å vise dere julekjolen min! Den er så utrolig fin! Og var det siste plagget jeg tok meg råd til!

i love to travel


Valkenswaard, Nederland sommer 2004
Min første tur til et annet land enn Danmark og Sverige. At det i tillegg var for å se kjæresten sykle VM var et ekstra stort pluss. 

Gran Canaria, Spania januar 2005
Nysingel og kommende russ. Tror jeg ga mamma noen ekstra grå hår på denne turen.

Bali, Indonesia høsten 2005
3 måneder i paradis. Det ble lite skole. Men minner for livet. 

Nice, Frankrike våren 2006
Bodde ett par måneder i Frankrike hvor jeg jobbet som aupair for disse to herlige jentene her, Lisa og Anais.

Bali, Indonesia sommer 2007
Back to paradise! Flere av oss som var studenter to år tidligere dro ned igjen og hadde en deilig måned nede i varmen.

Paris, Frankrike oktober 2007
Jentetur sammen med søte Ane. Det ble shopping og en hysterisk morsom bytur!

Amsterdam, Nederland november 2007
Studietur til Amsterdam sponset av KLM. Lost luggage jentene fikk se hvorfor baggasjen forsvinner på travle Schipol. Men vi fikk selvsagt også tid til shopping og sightseeing.

Tenerife, Spania julen 2007
En alternativ julefeiring. Jeg endte opp med å sovne på balkongen i min nye badekåpe etter en fuktig kveld med hele familien. 

Bali, Indonesia januar 2008
Min tredje tur til Bali, og minst like morsomt som de andre gangene. Nytt reisefølge og nye minner! 

Roma, Italia april 2008
Livet som lost luggage jenter i Widerøe ble kjekkere da vi fikk billige flybilletter! En tur med masse vin, sightseeing og god mat.

London, England juni 2008
Kunne selvsagt ikke la Siri dra avgårde til andre siden av jorden uten et ordentlig farvel. Det ble shopping i London!

Hong Kong, Kina august 2008
En fantastisk start på sommerferien. Nydelig by og herlig shopping!

Bali, Indonesia august 2008
Tre turer til Bali på 12 måneder er dyrt, men absolutt verdt det! Noen som gjetter hvor jeg trives aller best?

Paris, Frankrike oktober 2008
Mor&datter tur til en av verdens flotteste byer!

København, Danmark desember 2008

Tur til København med Lisbeth for å finne julestemningen. Kan vel trygt si vi fant den med denne utsikten fra hotellrommet. 

Stockholm, Sverige desember 2008
Daværende kjærestepar på nyttårstur til Sverige. En annerledes, men fredfull nyttårsfeiring.

Shanghai, Kina mars 2009
Hva gjør man når bestevenninnen din flytter til Kina? Jo, man drar selvsagt på besøk. Absolutt en by jeg kunne tenkt meg å dratt tilbake til. 

London, England april 2009
Helgetur til London for å feire bursdagen til noen kompiser av Marius. Lite shopping, men fikk sett mye av den vakre byen som London er. 

Tehran, Iran april 2009
Med svigerforeldre som jobbet i Statoil fikk jeg oppleve et land som ikke alle reiser til. Spennende, men frister ikke til gjentakelse. 

Nice, Frankrike juni 2009
Kosetur til rivieraen med Marianne. Fikk endelig besøkt aupair familien min igjen. 

København, Danmark juli 2009
4 flotte jenter på tur. Mye shopping og gratis alkohol. Noe dere kanskje ser ut fra bildet?

Kreta, Hellas juli 2009
Med en søster som reiseleder var ikke valget om feriedestinasjon vanskelig. Ned å besøke lillesøster!

Paris, Frankrike august 2009
Familietur til Disneyland. Kjempehyggelig tur!

London, England desember 2009
Juleshoppingtur med de beste jentene!

København, Danmark desember 2009
Ny tur for å finne julestemningen. Tivoli i København gjør det lett!

Los Angeles, USA mars 2010
Jentetur til Los Angeles. Shopping, shopping og litt turist attraksjoner

Las Vegas, USA mars 2010
For en by...!! Skal absolutt tilbake. Morsomste jenteturen jeg har vært på!

Aberdeen, Skottland juli 2010
Shoppingtur med Cato. En morsom tur i grunn når jeg tenker tilbake på den.

Frankfurt, Tyskland august 2010
En pitstop i Frankfurt på vei til mer eksotiske strøk. Vi brukte tiden godt og fikk sett mye av en fin by!

Singapore, Singapore august 2010
Vakker by med uendelige shopping muligheter!

Bali, Indonesia august 2010
Back where I belong...!! ♥♥

Har fått reist mye de siste årene, men absolutt ikke nok. Det som er litt "trist" er at jeg nå er blitt voksen og har kjøpt leilighet. Det blir nok andre prioriteringer framover dessverre. For hver eneste tur jeg har vært på har vært sponset av egen lommebok! Det har vi ikke råd til lenger.
Men neste stopp er juleshopping i Aberdeen, familietur til Orlando i februar og en ekstremt gal 25års dag feiring på hemmelig destinasjon! Mye å se fram til! ♥

Home sweet home!

Etter over 3 uker på tur er jeg tilbake i Norge, og det ble litt av en tur. Har ikke peiling på hvordan jeg skal få fortalt alt som har skjedd. Det letteste er kanskje å starte med turen ned?
 Vi reiste som jeg har skrevet før på mine ansattbilletter. Noe som betyr at det er billige billetter, men er flyet fullt får vi ikke være med og må prøve å få være med neste fly. Vi er siste prioritet. Orker ikke forklare det mer nøye enn det. Innvikla greier, tror ikke jeg forstår alt selv engang. 
Anyway, vi kom oss ganske lett fra Sola, selv om jeg var rimelig nervevrak allerede da. I Frankfurt gikk ikke flyet til Singapore før 23.00 på kvelden. Så for å slå i hjel ett par timer tok vi med oss baggasjetrallen ut fra flyplassen og gikk på tur. 

Folk lo av oss og kikket der vi ruslet rundt i en liten by for å finne is. Tror egentlig ikke det var helt lov å låne med seg denne trallen for det endte opp med at Airport Security stoppet og lurte på hva vi holdt på med.

I mangel på kreativitet ble dette middagen vår den kvelden. Også satt vi da der på flyplassen og ventet på at klokken skulle nærme seg 23 og vi forhåpentligvis fikk være med flyet til Singapore. For å si det enkelt, vi endte opp her....

Det ble en natt i Frankfurt på oss. Pokker og! Og siden neste mulighet ikke var før klokken 23.00 søndag kveld måtte vi gjøre det beste ut av dagen på søndagen.
  
  
  
  
Vi drog på sightseeing og opplevde Frankfurt som en by full av liv og mennesker på en varm sommerdag. Eneste negative som irriterte vettet av oss var at omtrent ingen snakket engelsk. Vi drog oss i håret opptil flere ganger! Men alt i alt en vellykket dag, til tross for at vi mye heller ville vært i Singapore.

Takket være en passasjer med medisinske problemer fikk vi være med flyet søndags kveld og jublet over 4 seter for oss selv. En aldri så liten nødlanding i India fikk vi og med oss da den syke passasjeren fikk akutte problemer. Action i lufta!
  
  
Første kvelden i Singapore! Vi ruslet rundt i Clarke Quay (et område med masse restauranter ved elven) og spiste god mexicansk mat og herlig sjokolade is til dessert. Siden vi begge var slitne etter den lange flyturen ble det en tidlig kveld på hotellet. 
  
Planen var å ikke shoppe noe i Singapore. Men Orchard Road som er shoppinggaten i Singapore hadde altfor mange kjekke butikker. Her snakker vi SVÆRE kjøpesenter overalt hvor du snur deg. Vi endte opp med en del accessories, noen kjoler og topper på forever21. I tillegg til noen andre småting rundt forbi. Så vi tok ikke heeeelt av, selv om det hadde vært veldig lett å la seg rive med i galskapen hadde vi ikke hatt samvittigheten hengende over oss. 

  
  
  
Dag 2 i Singapore reiste vi ut til Sentosa Island. Dette er øya som de lokale bruker til rekreasjon i helgene. Her finner man sandstrender, masse aktiviteter, hoteller, casinoer osv... Universal studios har og en park her. Vi hadde gledet oss masse til denne øya og ble kjempeskuffet. De er nok ikke helt ferdig med øya for å si det sånn. Masse bygge greier rundt forbi og vi sleit med å lokalisere alt. Men morsomt å ha vært der. 
På kvelden drog vi nesten helt til Malaysia (så stort er Singapore, liksom). Ikke langt fra Malaysia grensen ligger Night Safari parken. Her satt vi i et tog som kjørte rundt for å kikke på dyrene. Vi ble ikke helt overbegeistret, men det var kjekt at noen av dyrene gikk fritt og kom bort til toget for å hilse på. 

Og vips var det blitt onsdag 4.august og vi satte oss på neste fly i retning Baaaaali...! Og Bali delen tror jeg vi må dele opp i flere innlegg, for det ble noen innholdsrike uker på drømmeøya! 

Ut paa tur, aldri sur

En kjapp oppdatering for vi skal ut aa spise lunsj og sette nesa mot flyplassen. Etter en lang natt og to ennaa lengre dager i Frankfurt kom vi med flyet til Singapore. Og det var megaflaks for aa si det mildt. Flyet var overbooket med 70 passasjerer fikk vi vite! Takket vaere en medisinsk pasient fikk vi noen i utgangspunktet vonde seter, men endte opp med noen helt ok seter, da ikke alle ID passasjerene motte opp. En noedlanding i Dehli, India fikk vi ogsaa vaere med paa. Den medisinske pasienten hadde det ikke saa altfor bra. Saa det ble en lang tur foer vi kom fram.

Naa har vi vaer snart to dogn i Singapore og foeler i grunn vi har sett det meste av byen. Kommer til aa oppdatere mer paa Bali, eventuelt naar vi kommer hjem. Om bare et par timer setter vi kursen mot Bali, og vi gleeeeder oss.

Soon baby, maybe...

Det nærmer seg avreise. Når jeg går inn dørene på jobb klokken 05.00 i natt har jeg 8 timer igjen på jobb før ferie, og det er 9 timer og 5 minutter til vi skal prøve å komme oss til Frankfurt. Er det ikke typisk min flaks at flyet fra Sola til Frankfurt er overbooket? Så kryss fingrene for meg folkens. Jeg vil så gjerne komme meg avgårde i morgen. Tenk så utrolig kjipt å måtte vente ennå en dag, når man er ferdig pakket og har reisefeber. 

Men jeg klarte målet mitt, vi reiser lett. Håndbagasje for the win! 


Ikke bare har jeg plass til alle min klær, jeg har til og med noen av Ane sine klær. For å ikke snakke om at jeg har klart å plassere 6 bøker på toppen. Og det uten å sitte på kofferten for å lukke den! Mamma, be proud! 


Jeg er klar! Så utrolig klar!!!! Sliten og trøtt etter en lang dag, men jeg er klar!!! Ny oppdatering kommer så fort jeg enten sitter stuck i Norge, eller i Frankfurt og syns livet er ok, eller ennå bedre.... I Singapore og klar for nye eventyr! 

Singapore? Yes, maybe...

Reisefeberen har begynt å snike seg på. Egentlig litt irriterende, med tanke på at det ikke er 100% sikkert at vi kommer oss avgårde på lørdag. Å reise på ansatt billetter er et sjansespill. Jeg liker det, men samtidig ikke. Vil så gjerne være på vei til Singapore allerede på lørdag. Da får vi nemlig et par dager til å utforske byen. Har så smått begynt å lese om forskjellige ting man bør få med seg og det kribler i reisenervene. Jeg vil dra på nattsafari, spise vafler i sjømannskirka, dra på båttur, shoppe til jeg får dårlig samvittighet og smake spenstig kinamat i chinatown.(alle bildene er fra deviantart.com)
Det som er litt festlig med Singapore er at det er ikke bare en storby, men bare en liten taxitur fra sentrum så kommer man til paradisøya, Sentosa! Får vi tilbringe mer enn 1 dag i byen så skal jeg love dere at vi ligger på beachen på Sentosa og koser oss med hver vår paraplydrink.


Blir mye "reisesnakk" på bloggen, men slik blir det når det eneste jeg gjør om dagene er å slite ut stolene på billettkontoret. Og mer reiseblogging skal det bli! For uansett hvor i verden vi ender opp så skal jeg prøve å holde dere oppdatert! I morgen skal jeg vise dere pakke ferdigheter! Jeg tror nemlig jeg klarer presse alt oppi en liten trillekoffert! Fy, så flink jeg er!

Nærmer seg avreise

Det nærmer seg heldigvis sommerferie for denne jenta også! Aldri før har juni og juli gått så utrolig tregt som i år. Om ca 10 dager (jeg har aldri vært så god på nedtelling, derfor ca) setter jeg og Ane oss på Lufthansa flyet i retning Frankfurt. Planen er å ende opp på Bali, men vips så er flyet fullt og vi ender opp et heeeeelt annet sted... Det er det som er bakdelen, OG fordelen med å reise på ID billetter. 
Er det ingen ledige seter får man ikke være med flyet og må kikke etter andre alternativer. Man blir ganske impulsiv av slikt! Heldigvis er vi ikke nødt til å være i Singapore før 04.august, så vi har et par dager på oss til å snike til oss 2 seter på flyet fra Frankfurt til Singapore. Men skulle det mot all formodning ikke funke så får vi bruke backup billetter til et helt annet sted. 
Satt på jobb i dag og kikket litt rundt på alternativer og jeg fant mye bra! 

Havana, Cuba

Tobago, Trinidad & Tobago

San Jose, Costa Rica

Santa Domingo, Dominikanske Republik

Zanzibar, Tanzania

Montego Bay, Jamaica

Og av en eller annen merkelig grunn så frister også: (eller kanskje ikke så merkelig! hehe...)

Cannes, Frankrike

Jeg tror at uansett hvor vi ender opp så skal vi nok få det rimelig fint på ferie. Tror nok både jeg og Ane blir bittelitt veldig skuffa om vi ikke kommer oss til Bali, men man kan jo ikke ta sorgene på forskudd.

Savner Sony!!!!

Bali in my ♥

Summer in Copenhagen

Da det plutselig åpnet seg en aldri så liten todagers fri periode bestemte jeg og Marie oss for å dra på tur. Valget falt raskt på København. Her fikk vi billig hotell og fant ut at yr.no meldte 26grader og strålende sol. 


Siden flyet vårt gikk fra Sola klokken 06.00 ble det en aldri så liten rusletur før folk og restauranter åpnet. Vi trasket ned til Nyhavn hvor vi kikket på båtmenneskene som sakte, men sikkert våknet. Nyhavn er utrolig koselig og her ble vi sittende på bryggen, snakket og koste oss i morgensolen. 

Frokost nummer 2 (den første fikk vi på flyet) ble inntatt langs en av de mange fortausrestaurantene som ligger i Nyhavn. Kaffe og en lun croissant til 20kr var perfekt som litt magefyll. 

Etter litt intensiv shopping på Strøget fikk vi koselig besøk av Frafjord, en kollega i sas. Han bestemte seg for å flykte fra regnet i Stavanger og ned til sola i København. Lurt valg! Derfor ble shopping byttet ut med en kald pils, eller var det 7-8 pils?

Etter X-antall pils (cider) bestemte vi oss for at nå måtte vi gå av oss litt av rusen så vi satte kursen for Christiania. Det ble en vaaaarm gåtur. 


Ingen av oss hadde besøkt Christiania før og vi ble rimelig overrasket. Her fikk vi billig øl til 20 kroner og hasj kunne kjøpes på annenhvert gatehjørne. Atmosfæren her inne var mildt sagt avslappende, folk koste seg og vi satte oss ned på en benk og bare kikket på folk. Det ble tatt lite bilder der inne da det på hver eneste vegg stod skilter om at det ikke var lov å ta bilder. 

På kveldingen ruslet vi tilbake til hotellet, hvor vi hadde utsikt rett ned i Tivoli. Perfekt beliggenhet med andre ord. Så sendte vi Frafjord hjem igjen før vi ruslet ut og koste oss med en bedre middag og litt vin i glassene. Hadde store planer om en bytur, men det er ingen spøk å stå opp 04.30 og ha fullt program hele dagen. Derfor endte vi i seng rundt klokken halv 12. 

Dagen i dag ble brukt til litt mer shopping, vi rakk som sagt ikke alt i går. Fikk også spist en bedre hotellfrokost og kost oss i sola. Det var deilig å komme seg vekk fra den kalde vinden og regnet på vestlandet!! Anbefaler absolutt København, en flott og herlig by! Herlig med en liten miniferie midt i uka! 

Shopping in Aberdeen

Jeg har absolutt ikke tid til dette her, men kjenner jeg ignorerer klokka som tikker og går... Begynner på jobb om en time og er langt fra klar for det. 
På onsdag var jeg på dagstur til Aberdeen, en ordentlig shoppingtur. Og jo, det går an å reise dit på dagstur. Ingen problem faktisk. Reiste fra Sola 09.00 og reiste fra Aberdeen 17.55. Perfekt! Målet med hele turen var å få shoppet litt forskjellig på Primark. Elsker den butikken. Billig og bra for oss som blir fort lei klærne våre! 

Solbriller fra Primark. 1pund pr stykk! KUPP!

Armbånd, smykker og øredobber. Kjeeekt å handle masse slikt billig. 
Elsker alle de nye ringene mine. Skal brukes flittig i sommer, det er helt sikkert! :) 

Men ja, det var jobb jeg skulle på! 

Me Myself & I

Det begynner å bli mange dager siden jeg hadde kvalitetstid med meg selv. Jeg er en person som elsker å sosialisere med andre, men noen ganger har jeg nok med meg selv. I dag er en sånn dag. Jeg trenger å koble helt ut, gjøre akkurat det jeg føler for. 

(bilde: weheartit.com)

Så jeg har til nå brukt dagen til jobb (man kan jo ikke koble det ut), trening og kos foran pcen med ny episode av Entourage og True Blood. Så fort jeg har skrevet ferdig dette blogg innlegget er det på tide å vaske og rydde leiligheten. Jeg har hatt det så travelt de siste dagene at jeg har latt det meste forfalle. Nå er det på tide å få det til å skinne igjen. En varm og laaaang dusj venter deretter før jeg skal synke ned i sofaen igjen og vente på at klokken skal nærme seg 23.59. Da er det nemlig tid for førpremiere på den nye Twilight filmen sammen med Camilla min. Håper virkelig filmen lever opp til forventningene. 

Regner med det blir en sen kveld, noe som i grunn ikke passer så altfor godt. Jeg drar nemlig på en minimini ferie i morgen. Skal ut å reise til en ny by, en by jeg aldri har vært i. Spennende, jeg liker. Blir bare en dagstur, men skal nok rekke å shoppe litt allikevel. Byen skal visstnok inneholde mange kirker som er bygget om til puber. Noen som klarer gjette hvor jeg skal? 


11.mar.2010

Fikk endelig USA bildene av Marie i dag, nå mangler bare Camilla sine så har jeg alle! 
 
 
 
Flere gode minner fra vår fantastiske tur! :) 

Nå ligger jeg til lading i sengen og skal snart bevege meg i retning Stavanger og hotellet vi skal sove på for natten. Måtte bare ha meg en powernap i sengen. Jeg ser fram til vinkos og Bragekos! Kan bli en hard helg, det er bursdag feiring både fredag og lørdag. En tredagers har jeg ikke hatt siden russetiden! Kan bli spennende å se hvilken form jeg er i på søndag! 

Det er forresten litt morsomt at det er gode venner av meg som popper opp rundt forbi på bloggene for tiden. En kompis av meg som har designet Helt dressene og to andre venner som står modeller! :) Festlige greier! 

More Vegas!!!

 

Dagen etter vodka smellen startet i grunn ganske ok! Vi begynte dag nummer 2 i Vegas med å jakte etter frokost. Noe som skulle vise seg å bli vanskelig. Alle restaurantene i Vegas ligger inne på de forskjellige hotellene og med tanke på hvor store disse hotellene er så ble det mission impossible. Vi endte til slutt opp på Burger King. Hoho... Etter å ha trykket i oss masse junk begynte bakrusen å komme snikende. Siden solen skinte og det var ekkelt varmt å vandre gatelangs gikk vi på jakt etter et av Caesars Palace sine mange bassenger. Siden hotellet er ubeskrivelig stort orket vi ikke gå opp på rommet for å skifte til bikini så vi ble liggende på hver vår solseng fullt påkledd. 

 
Etter å ha ligget i sola i en liten time bestemte vi oss for å sjekke ut hotellets kjøpesenter. Det viste seg fort at dette var et kjøpesenter som ikke akkurat ligner på noen andre. Taket var malt slik at det virket som om vi gikk ute og hele senteret fikk deg til å føle at du vandre rundt i Roma. Utrolig flott! Dessuten så inneholdt senteret noen helt supre butikker som gjorde at kredittkortene fikk svi kraftig. Det er ikke hver dag man går amokk i en Guess og Burberry butikk!


Vegas er kjent for sine spektakulære show og vi bestemte oss kjapt for at vi måtte prøve å få med oss ett av dem! Jeg siktet meg fort ut Chippendales og trengte ikke mer enn 5 minutter på å overtale de to andre før billettene var kjøpt. Jeg var i ekstase! Og ble ikke mindre happy da vi ble plassert midt på første rad. Showet var rått. Det gikk 5 minutter før jeg hadde fått min første lapdance og det ble opptil flere i løpet av kvelden. Eneste problemet med showet var at det var forbanna vanskelig å finne ut hvem av guttene du skulle kikke på. Alle var så ekstremt flotte! For å si det sånn, har dere muligheten til det så kom dere på et Chippendales show! 
 
 
Etter Chippendales showet var jeg og Marie klare for mer fyll og fest. Så vi gikk nok en gang på nattklubben som lå på hotellet. The Pure, som faktisk er kåret til USAs beste nattklubb. Her ble vi godt kjent med den ene sikkerhetsvakten som fikset oss inn på VIP området og passet på at ekle gutter holdt seg borte fra oss. 

 
Vi ble ikke sittende lenge alene denne kvelden heller før en sjarmerende fyr kom bort og hilste på oss. Vanligvis når vi fortalte folk hvor vi kom fra så svarte folk: "Oooooh, Norway! Thats cool" 
Spurte vi deretter om folk visste hvor Norge faktisk var fikk vi til svar: "No, not really. Some cold place in Europe?"
Derfor var overraskelsen vår stor da denne unge mannen  vi traff kunne fortelle oss hvor mange innbyggere det var i Norge og hvilke byer som var størst og hvor i landet de faktisk lå. Men såklart viste det seg jo at han var fra Norge selv. Luringen! 
Han inviterte oss på champagne hvis vi lovde han å spille kompisen hans et puss. Noe vi selvsagt sa ja til. Hvem vil ikke ha gratis champagne? Kompisen var også norsk og vi fikk beskjed om å overbevise han om at vi var fra Irland. Merkelig nok klarte vi lure han og det ble en lattermild kveld...! Champagnen fløt og etterhvert ble guttene livlige og tok over hele dansegulvet. Folk flokket seg rundt dem og klapper og lo. Utrolig utrolig morsomt! Nok en vellykket kveld! 

 
 
Dag tre satte vi av til sightseeing. Vi bestemte oss for å vandre The Strip opp og ned for å få med oss alle de flotte hotellene. Og det ble litt av en dag. I Las Vegas finner du en bit av alle verdensdeler. Eiffeltårnet rager over byen og gir deg en følelse av Paris. Frihetsgudinnen og skyskraperne gjør at du får en smakebit av New York, hotellet som faktisk har egen berg og dalbane. Pyramidehotellet Luxor sender deg rett til Egypt og Caesars Palace, Bellagio og Venetian får deg til å føle deg som en ekte italiener. VAKKERT!!! Las Vegas er byen som har alt, utenom matbutikker! 

 
Et av høydepunktene denne dagen var det utrolige vannshowet som Bellagio viser flere ganger daglig. Hvem hadde trodd at man kunne gjøre noe så vakkert og fantastisk med litt vann, lys og musikk? En absolutt MÅ SEES ting! 


Avslutter Vegas innlegget med å vise dere den supre utsikten vi hadde fra hotellrommet vårt! Kunne det blitt bedre? 

Som dere sikkert forstår så har vi hatt en utrolig tur! Kjærlighetssorgen var så godt som glemt og jeg klarte å finne igjen den gode fantastiske Mona! Turen gjorde meg godt. 

Vegas Baby!!!

 

Vi hadde leiebil under hele oppholdet vårt og kjørte derfor fra Los Angeles til Las Vegas. En kjøretur som ikke tok mer en 4 timer. Landskapet var veldig spesielt og imponerende. Halvveis til Vegas stoppet vi i en bitteliten "by" som besto av mange factory outlets og noen spisesteder. Morsomt å se at det poppet opp en by midt i ørkenen. I denne byen, som forresten het Barstow, fikk vi brukt ennå flere penger på de forskjellige outletsene. 
 
Vi fikk fort innse at å ankomme Caesars Palace ikke er like glamorøst som i feks Hangover filmen. Vi måtte fint parkere i et garasjeanlegg et stykke fra hotellet og vandre gjennom HELE hotellet med all baggasjen på ryggen. Akkurat der og da syns jeg det var dritflaut og følte alle så på oss, men i ettertid så forstår jeg jo at ingen bryr seg sånn egentlig! 
 
 
Caesars Palace bestemte seg plutselig for å være kjempegreie med oss å oppgraderte oss til en minisuite. Dette passet jo oss ekstra godt og vi storkoste oss den første timen på rommet hvor sengene måtte prøvehoppes og alle knapper trykkes på! Rommet var elskbart! 
 

Etter en kjapp tur innom kiosken for å kjøpe vin begynte vi å gjøre oss klare for en latterfylt kveld. Vinen forsvant fort og vips var vi på plass i en av de mange barene på hotellet. Her ble vi sittende og fnise over hver sin drink og kikket på folk som gikk forbi. Det tok ikke meg mange minuttene før jeg fikk øye på en jeg syns var rimelig hot! Han hadde og en kompis som heller ikke var så altfor stygg og det ble ivrig skravling om hvem av de som var kjekkest. Vi jentene trodde vi var meget diskre, men ikke lenge etter satt plutselig begge guttene på bordet sammen med oss. De hadde nemlig forstått at vi var interesserte. 
Etter nok en drink spurte guttene om vi ville være med de + kompisene deres inn på Pure (som er nattklubben på caesars palace) De hadde nemlig betalt 2000dollar for et VIP bord inkludert alkohol. Hell yeah om vi ville.. 
 
 
Oss jentene og gutta boys. Han i den svarte skjorta er han som egentlig var veldig hot, men som dessverre tok seg svært dårlig ut på bilder. Må unnskylde både han og Camilla på dette bildet, er redd begge to var laaaaangt nede i vodka flasken her. Jeg var dessuten way to shy i begynnelsen til å i det hele tatt ta kontakt med mr.hot guy så jeg hang med på han rare i den blå skjorta. Greit å ha en som betaler drinkene dine for deg! 
 
Utpå kvelden var det noen av gutta som foreslo at vi skulle ta en tur opp på "patio". Og før vi visste ordet av det sto vi på toppen av Caesars Palace med utsikt over hele The Strip. Utsikten var helt rå! Synd jeg var for full til å ta gode bilder! Her oppe var det visstnok ennå dyrere med bord reservasjoner og siden jeg hadde superhøye hæler på var det uaktuelt å stå rett opp og ned. Jeg ville sitte. Derfor passet det jo perfekt at en litt eldre herre kom bort å lurte på om vi ville joine hans bord! Mer gratis alkohol, wooohooo! 
 
Vi traff dessuten på en nygift ung herremann som tydeligvis levde etter mottoet: What happens in Vegas, stays in Vegas. KVALMT!! Så derfor dumpa vi alt som heter gutter og stakk av på egen hånd. Ute på dansegulvet kom det plutselig en vakt og drog oss med opp på en scene lignende greier og vi forsto kjapt at her skulle vi stå og danse på utstilling. 
 
Utsikten fra danseplassen vår var ikke noe å klage på så vi ble like godt værende her. Sent sent på natta sånn ca rett før folk begynte å tenke på nachspiel tok jeg mot til meg å startet noe så barnslig som en isbitkrig med mr.hot guy. Det var kanskje ekstremt barnslig, men veldig veldig gøy! Kvelden endte med at gutta drog tilbake til sitt hotell mens vi jentene gikk å la oss i våre egne senger. Slik som ordentlige jenter skal gjøre! 

Og ut i fra lengden på dette innlegget forstår jeg at det blir ennå et Vegas innlegg. Dette var tross alt bare første dagen/kvelden! Cred til dere som leste alt.

Los Angeles

Etter 7 fantastiske dager over there er jeg hjemme igjen. Jeg skulle så gjerne vært minst en uke til. Har storkost meg og ikke hatt tid til å tenke over at jeg her hjemme er ensom og forlatt. Man hadde rett og slett ikke tid til sånt på tur! 
Har så masse bilder jeg vil vise dere at jeg starter med Los Angeles, byen hvor vi var de første dagene av turen. 

 
Vi fløy business fra Stockholm til Chicago. En må oppleves før man dør ting. Jeg hadde eget dansegulv foran setet mitt, og ved å trykke på et par knapper hadde jeg på 1-2-3 egen seng. En annen knapp ga meg muligheten til å få en behagelig ryggmassasje og en tredje gjorde flyvertinnene oppmerksomme på at jeg hadde lyst på mer champagne. Jeg har aldri vært så mett på en flytur før, man fikk servert mat hele tiden. Jeg har heller aldri vært så uthvilt etter en 9 timer lang flytur før. Herlig! 
 
I Los Angeles var det sol! Ikke fullt så varmt, bare ca 20 og noen grader. Men absolutt bedre enn snø! Det første vi gjorde var å hente leiebilen vår og sette i gang jakten etter hotellet vårt som skulle ligge i Hollywood et eller annet sted. 
 
Vi ble meget fornøyd med hotellet vårt. Vi betalte ca 1000 kr for to netter til sammen. Og vi bodde så sentralt som det bare var mulig. Tror hotellet het Ramada og lå på North Vermont Avenue (for de som skal til LA i nærmeste framtid) Damen i resepsjonen anbefalte oss å bli med på en ordentlig turistbuss for å få sett mest mulig av byen. Siden vi kun hadde to dager i byen fant vi ut at dette var ganske så lurt. 
 
 
 
 
 
På en 7 timers reise rundt i Los Angeles fikk vi med oss de tingene man bør se. Walk of Fame, Rodeo Drive, Sunset Strip, Venice Beach, Santa Monica Beach, Downtown, Beverly Hills, Hollywood Hills og en hel haug med kjendishus. Vi hadde tidenes mest pratsomme og kjedelige turguide. Vi avsluttet faktisk turen før vi egentlig skulle for vi orket ikke mer prating. Det var helt ekstremt. Hadde han i det minste snakket om festlige og relevante ting. Neida, han snakket bare om de kjendisene han hadde møtt og Oscar utdelingen. Ble litt vel kjedelig i lengden. 
 
 
Andre og siste dagen i Los Angeles var satt av til shopping. Etter å ha sett store deler av byen dagen før fant vi ut at det beste kanskje var å finne et kjøpesenter. Vi bestemte oss for Glendale kjøpesenter som lå et stykke fra hotellet. Her hadde de alt fra dyre merker som Chanel og Dior til Forever 21. Perfekt for oss! Det ble 6 par nye sko på meg, inkludert et par fantastiske Guess sko som jeg forelsket meg i med det samme. Heldigvis var de ikke såååå dyre! På kvelden var vel i grunn planen at vi skulle ut å teste nattelivet i Hollywood, men etter en lang dag med shopping og fortsatt antydning til jetlag så holdt det med en middag og et par drinker. 

Sånn, det var kort oppsummert de to dagene vi hadde i Los Angeles. Nå må jeg sette i gang å regne matte, ligger ganske langt bak og skal ha en viktig prøve på onsdag! Not fun! En oppsummering av de FANTASTISKE dagene i Las Vegas kommer senere!! :) 

U.S.A

En kjapp update! Avreise er om ganske nøyaktig 7 timer. Reiseruten ble stavanger-oslo-stockholm-chicago-los angeles. Og vi reise selvsagt business class! wooop wooop! Jeg gleder meg noe helt sykt. Har gått rundt å smilt på jobb i hele dag. 
Denne turen trenger jeg, denne turen fortjener jeg og denne turen skal bli AMAZING. Kan ikke love hyppige oppdateringer på bloggen, denne turen skal nytes. Men en ting kan jeg love, dere skal få se masse bilder og få lese dere drittlei av hele turen når jeg kommer hjem!! 


Nå skal partydronningen rotes frem igjen!! 

What to do?

Dette fly greiene stresser meg. Plutselig gidder ikke Lufthansa streike lenger og vi sitter midt oppi et dilemma. Vi har nå 3 alternative reiseruter. To av de betyr avreise i morgen tidlig, mens den tredje er med lufthansa på torsdag ettermiddag. 
Tror vi alle egentlig har mest lyst til å reise via Stockholm med SAS for da får vi reise business. Det hadde jo ikke akkurat vært vondt. Men uansett hva vi bestemmer oss for så må vertfall jeg snart komme meg ut av senga og pakke tingene mine. Jobber til 20.30 i kveld så hvis det blir avreise i morgen tidlig må alt være klart i kveld! 

Ellers så begynner smilene å komme oftere og oftere. Jeg er ikke lenger like langt nede. Jeg klarer snakke med kolleger om det som har skjedd uten å måtte tørke snue og tårer. Jeg begynner å innse at forholdet jeg var i kanskje ikke var det beste og begynner så smått å glede meg til jeg en dag finner mannen i mitt liv. En som ønsker at jeg skal føle meg som en prinsesse og ikke hushjelp. Høres nesten ut som alt er bra igjen, det er det nå ikke. Men det kommer seg! 

Så fine venner har jeg at de får meg til å smile slik at jeg ser ut som en gapende fisk! Dette bildet er forresten tatt da jeg, Kine og Ingrid var på skitur på lørdag. Det er lenge siden jeg har ledd så masse! Kjempekoselig var det.

Står turen vår i fare?

Det er ikke ofte jeg kjøper glossy jentemagasiner lenger, men da framsiden til Henne kunne fortelle meg at de hadde vært på jentetur til Las Vegas måtte jeg jo bare bruke 69 (!!!) kr på et eksemplar. Og jeg ble ikke skuffet over reiseartikkelen. Den kunne nemlig fortelle meg at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å loppe meg selv for penger. I følge artikkelen er jo omtrent alt gratis bare man er jente. Perfekt.

Nå gjenstår det bare å se om det blir tur på oss. Vi skal fly med Lufthansa fra Sola torsdags morgen, men det kan virke som om pilotene i Lufthansa har tenkt å streike fra mandag av. Ikke gode nyheter i det hele tatt. Jeg som har hatt denne turen som et høydepunkt i flere måneder har lite lyst til å måtte være hjemme de dagene vi egentlig skulle moret oss i Las Vegas. Jeg trenger ikke flere dårlige nyheter!!
Vær med meg å kryss fingrene for at pilotene ikke går ut i streik, jeg vil på tur!

Turplan LAX og LAS

Det gjør vondt innvendig å tenke på at jeg kun har to fridager før jeg setter kurs for Los Angeles i slutten av februar. Og når man i tillegg har sagt ja til å sitte barnevakt for en tiåring disse to dagene så har man i grunn ikke helt fri. Selv om det er veldig kjekt å være i praksis så er det beinhardt! Det er så mye som skal læres, huskes å tanker som skal sorteres. Og hvis jeg forteller deg at jeg er på skolen (jobb) fra 08.00 til ca 16.00 hver eneste dag uten å få en krone i lønn så er det ikke akkurat lukrativt. Så for å få hjulene til å gå rundt er jeg rett og slett nødt til å jobbe helgene på flyplassen. Resultatet blir vel en stykk veldig sliten Mona, men da er det godt å ha noe å glede seg til!

Hollywood, Santa Monica beach, Forever 21 og Victoria Secret. Enough said!

Grand Canyon, Caesars Palace, The strip og Factory Outlets...

Denne turen kunne ikke passet bedre med tanke på at jeg faktisk trenger ferie etter disse 4 neste ukene. Vi mangler fortsatt hotell i Los Angeles og leiebil, så vi får vel ta en planleggingskveld en av de nærmeste dagene slik at alt er i boks. Kjørerute må vi vel også lage. Jeg har vertfall sett meg ut muligheten for å kjøre en vei opp til Las Vegas og en annen vei ned igjen.

Foreløpig turplan er:
Torsdag 25.feb: ankomst LAX (har hele ettermiddagen og kvelden til å orientere oss i the big city)
Fredag 26.feb: Sightseeing og shopping i Los Angeles
Lørdag 27.feb: Setter kurs for Las Vegas grytidlig på morgenen, stopper i Barstow som er en "landsby" full av factory outlets. (fyll og fanteri på kvelden?)
Søndag 28.feb: Utforske Las Vegas sine mange fristelser.
Mandag 01mar: Roadtrip til Grand Canyon (overnatter mest sannsynlig på et motell langs veien)
Tirsdag 02mar: Six Flag parken (en park bestående utelukkende av berg og dalbaner, wohooo!!)
Onsdag 03.mar: Hjemreise
Torsdag 04.mar: Ankommer Norge ca på kvelden

Det blir travelt og det er stor fare for at vi ikke rekker alt. Men at vi skal få det gøy tviler jeg ikke et sekund på! Dessuten så er vi jo avhengig av masse ledige seter på flyet siden vi reiser på mine ansatt billetter, men satser på at vi kommer oss ned og hjem de dagene vi ønsker! :)

Hvis det er noen av dere som har vært i Los Angeles og Las Vegas så mottas tips med stooor takk!

Vegas baby!

Hadde kjempekoselig besøk i går av Marie og Camilla. De to jentene jeg skal til USA sammen med. Tror aldri jeg før har planlagt en tur så lenge i forveien som med denne turen. Turen var et påfunn langt nedi vinflaske nummer 2 i oktober en gang. Som regel så pleier sånne fylle forslag bli forkastet rimelig kjapt, men denne ser jammen ut til å gå i boks! Siden Marie joinet reisefølget så sent som på onsdag og ikke kjenner Camilla var det nokså greit å samle crewet i god tid før avreise. Over en meget god hjemmelaget pizza (made by me) diskuterte vi hotellet, fornøyelsesparker, reiserute og shopping. Heldigvis ser det ut som om at alle tre er like enige i hva vi vil oppleve og gjøre de forskjellige dagene. Med tanke på at vi max får 5 overnattinger i junaiten er det viktig å få mest mulig ut av oppholdet. 

Ennå mangler det en del detaljer før turen er helt i boks, men hotell i Las Vegas fikk vi bestilt. Etter mye frem og tilbake klarte vi tilslutt å bestemme oss for ett hotell. Det er SYKT mange fine hoteller i Las Vegas, og de er alle nokså billige!!! Så vi måtte nøye diskutere før vi eliminerte ett og ett hotell. Til slutt sto vi igjen med Caesars Palace. Bra pris, bra beliggenhet også er det jo et pluss at hotellet alltid blir brukt i filmer der handlingen foregår i Las Vegas. 
Kan tro reisefeberen kom snikende da jeg åpnet bekreftelsesmailen på hotmailen min! Nå er det litt mer virkelig enn for et par dager siden! 

Så nå mangler vi hotell i Los Angeles, leiebil og flybilletten. Noe jeg krysser fingrene for at vi får fikset på mandag!! 

Caesars Palace, here we come!!!Herregud som jeg gleder meg til å hive på meg finkjolen og utforske Las Vegas sine enarmede banditter!!

Hotelljul

I år har familien feiret jul med en helt spesiell vri. Siden vi ikke har den helt store familien og feire jul sammen med bestemte vi (les: mamma) at i år skulle vi feire jul på Hovden høyfjellshotell. Til min store skrekk og gru booket mamma 5 netter på hotellet. Jeg måtte sette foten ned å si at to netter fikk holde. Så på onsdag reiste vi avgårde. Bilene var pakket fulle av julegaver, finkjoler og vinterklær. 5 timer etter avreise ankom vi hotellet og jeg ble vel i grunn positivt overrasket. For det første så var det ikke så kaldt jeg hadde fryktet det skulle være og for det andre viste det seg at det var utrolig mange som skulle feire jul på hotellet sammen med oss. 
Lille julaften ble for min egen del tilbrakt mye på rommet hvor jeg koste meg med smågodt og lo meg gjennom "grevinnen og hovmesteren". Julaften startet på akkurat samme måte, etter en god frokost, tror frokosten må være det beste ved å bo på hotell. Da "tre nøtter til askepott" var over kjente jeg at det var på tide og bevege på skrotten. Så da krøyp jeg oppi ullstilongsen og kom meg ut i snøen sammen med lillebror. 
Der rant vi på akebrett, bygget hopp og jeg ble snø vasket av en tiåring som syns det var hysterisk morsomt at han fikk meg i bakken. 
Jeg er akkurat som et lite barn når det kommer til pakker så før klokken var 15.00 hadde jeg klemt og ristet på samtlige pakker i skapet. Dumt å la meg springe rundt med romnøkkelen, mamma. 
Før vi fikk servert middag var det julesanger og gange rundt juletreet, i grunn ganske så koselig. Middagen ble servert 19.00, og for en middag sier jeg bare! Her kunne man velge mellom ribbe, pinnekjøtt, kalkun, lutefisk, torsk, medisterkaker, medisterpølser osv... Og på toppen av det hele fristet hotellet med 10 forskjellige desserter. 
For å si det sånn, det er godt jeg bare skulle være i to dager, for makan til mat! 
Kvelden ble avsluttet med gaveåpning og kos i baren. Besøk av julenissen var det også! 
Jeg ble under gaveåpningen hotellets mest furtne jente da det på esken fra kjæresten stod: ekstern harddisk. Jeg hadde vel aldri lyst på noe sånt. Rett før jeg ble sinna faktisk. Men heldigvis så lå det en bitte bitte liten pakke inni og jeg forstod allerede før jeg åpnet gaven at jeg kom til å bli hotellets mest lykkelige jente! En ring!!!!! En fin en også, men den var for stor så får dessverre ikke vist den fram nå i romjula, må inn å justere på den. Men gleder meg kjempemasse til å bruke den! 

1.juledag betydde hjemreise for søsteren min og jeg, men vi rakk å bygge pepperkakehus før vi måtte sjekke ut å kjøre den "lange" veien hjem.

Slik ble julaften morgen tilbrakt, i hotellsenga hele familien.

Ypperlig å slippe å gå opp akebakkene!

Jeg hadde overtaket i ca et halvt sekund før jeg selv lå i bakken med en tiåring sittende oppå meg med hendene fulle av snø!

Søsknene. Skulle tro vi hadde tre forskjellige ferdre! :p

Gå rundt juletreet var utrolig koselig!

Familien samlet.

Verdens beste mamma og jeg!
London, baby!

Jada, jeg er hjemme igjen fra London. En fantastiske tur faktisk! Ville i grunn ikke hjem. Men siden jeg har eksamen i morgen så var det vel mest fornuftig å reise hjem for å lese. 
Lisbeth tok seg av fotograferingen så da får jeg dele hennes bilder med dere! :)

Cecilie var imponert over at alle taxiene var slik som denne...

Røde busser er viktig å få med seg når man er på London tur.

Vi stod i greit lang kø for å få tatt bilder med en kjekkas i bar overkropp, svette oss halvt i hjel inne i butikken og bli trødd på tærne. Halleluja! 

Nye pyjamaser ble det på oss. 

Jentene (minus Lisbeth) på shopping i Camden town. 

Når dette bildet ble tatt hadde jeg vel i grunn komt meg trygt hjem til Norge, men røde telefonbokser er minst like viktig å ta bilde av som røde busser! 

Nydelige jentene jeg var på tur sammen med!! 

Vi fikk selvsagt tid til masse shopping og sightseeing. En bytur ble også presset inn i programmet. Fra den turen kan jeg nevne lightsticks og en ufyselig drink. For å ikke glemme morsomme gutter som ikke kunne danse. 
Anyway, merker jeg ikke har hodet heeeelt inni blogg verdenen. Ble noen merkelige setninger dette her. 

Men det er vel greit siden jeg har matte eksamen i morgen! Jeg ligger så utrolig dårlig an at jeg er redd det blir konte eksamen i februar. Hurra for det! Så i stedet for å rive av meg halve håret i frustrasjon skal jeg ta meg en dusj å ikke tenke mer på dritten. Det er jo ikke verdens undergang hvis jeg stryker, men veldig kjipt! :p 

Christmas in Cph

Køben var utrolig koselig. Ingen av oss skulle egentlig shoppe, men det ble alikevell til at vi var innom omtrent hver eneste butikk på Strøget. Camilla endte opp med undertøy og et par julepresanger, mens jeg endte opp med tøffler. Målet med København turen var å komme i julestemning og det kan jeg med sikkerhet si at vi gjorde. Alle butikkvinduene og gatene var pyntet. I tillegg var det folk som spillte på gaten og selgere som solgte brente GODE mandler. 
Da det ble mørkt ute gikk vi på tivoli hvor julestemningen ikke akkurat ble mindre. Kjempekoselig å rusle rundt i tivoli, kikke på folk og drømme seg bort i alle lysene! 
cimg1611
Jentene på tur! 
cimg1624
cimg1627
cimg1639
cimg1623
Hvis man ikke kommer i julestemning i Tivoli gjør man det aldri! Fantastisk sted nå før jul.
cimg1631
Jeg fant meg en hest, MED roser!! 
cimg1642
Vi avsluttet kvelden med en photosession foran de fine trærne og en god middag på hard rock cafe! 

I dag har jeg kikket litt på tidligere matte eksamener, og begynner virkelig å kjenne eksamenspresset! Jeg kan dessverre ikke nok ennå er jeg redd. Derfor er jeg fint nødt til å pakke matte bøkene i kofferten når jeg reiser til London i morgen. Kjipt! Men siden jeg flyr til London klokken 10.00 på morgenen og de andre jentene ikke kommer før i 20.00 tiden på kvelden så får jeg bare sjekke inn på hotellet og underholde meg selv med matte bøker. 

Blir det Island denne gang?

Det er ikke lenge siden jeg satt å drømte om å dra til Island, og nå drømmer jeg igjen. Jeg har en frihelg denne måneden og den vil jeg nyte. Og siden det tilfeldigvis også er siste helgen vi har avtale med Radisson hotellene må jeg bare prøve å komme meg ut på tur. Å betale 550kroner for et dobbeltrom inkludert frokost er nice price! Jeg bør absolutt hive meg på det tilbudet. At flybillettene ikke koster halve bankkontoen min hjelper også godt på.
Har i tillegg alliert meg med en ny reisepartner. Nemlig et nytt bekjentskap som jeg traff første skoledag på UIS. Veldig koselig at hun vil være med på tur.
Har booket fly og hotell, så nå mangler bare leiebil siden det nesten er obligatorisk hvis man skal få med seg ting på Island. Har ikke bestemt oss for om det blir fredag-søndag eller om vi skal være til mandag. Men deeeeet tar vi på sikt! Det er jo i grunn ikke 100% sikkert det blir Island en gang, plutselig slår shopping nervene seg vrang og vi ender opp i London.

Men har noen av dere vært på Island? Hva bør vi gjøre, eventuelt ikke gjøre? Og kommer jeg til å ruinere meg helt?
island5cbluelagoon
Tipper Blue Lagoon er like fantastisk som det ser ut?

Las Vegas babes...

Jeg fikk en like fantastisk lørdag som jeg trodde! Ja, jeg vet det er tirsdag i dag. Men sånn er det når man er travel eller må prioritere andre ting framfor bloggen. 
Men tilbake til lørdagen. Det var jo nødt til å bli en bankers kveld med tanke på de søte små jeg sosialiserte sammen med. Store mengder med vin ble konsumert og latteren satt løst. En jentetur til Las Vegas ble grundig planlagt inn i tre travle kalendere. Så får vi se om det er noe annet en løst fyllesnakk. Men at det frister er ikke noe jeg kan benekte. Så får vi krysse fingrene for at jeg ennå har min fantastisk jobb i sas på nyåret! 
Men nok om det. Kvelden inneholdt også en taxitur jeg i grunn blir litt flau av å tenke på. Raseri Mona på sitt aller beste (værste?) Men jeg fikk nå taxituren til en billig penge om ikke annet, selv om jeg er redd jeg skremte sjåføren littegrann. 
På byen storkoste vi oss. Jeg var teit nok til å kjøpe meg en strawberry daquiri og den smakte så nydelig at drinkene gikk ned på høykant. Det er stor fare for at pengene kommer til å fly på byen heretter. Jeg skal hvertfall definitivt tilbake til det utestedet! 
cimg1327
Vi hadde tatt Las Vegas med storm, det er hvertfall helt sikkert! hihi....
cimg1320
Nydelige Camilla og meg i bakgrunnen med panneluggen som absolutt ikke ville ligge på plass! 
cimg1328
Fine Ingrid og flotte Kine! 

Men nå får jeg vel ta en titt på noe mattetull vi fikk tilsendt på mail. Forsto kjapt at jeg er stokk dum når det kommer til matte, Marius visste ikke om han skulle le eller grine når han skulle teste meg å se hva jeg kunne. Så her må det nok pugging til. Hvis jeg bare kunne lært meg å huske å hente mattebøkene som jeg skal kjøpe! Skjerpings Mona! 

Snøggtur te København

Noen ganger blir jeg helt matt! Hver eneste dag på jobb er det noen som har gjort feil i bestillingen sin. Mange klarer å bestille feil vei (osl-svg i stedet for svg-osl) eller de bestiller feil dato og klokkeslett. I mange tilfeller klarer vi hjelpe dem på et eller annet vis, men veldig ofte ender passasjeren opp med å måtte betale for en helt ny billett, som ofte koster mange tusen ekstra! 
Før har jeg alltid tullet med at folk som gjør dette må være noen ordentlige tullinger som ikke leser reisedokumentene sine. Man har jo tross alt 24timers angrefrist hvis man har gjort noe feil. 
Men jeg får vel bare innse det at selv den beste kan gjøre feil. Hvertfall etter at min kjære og hans tre reisekompiser ringte meg fra Grønland i går og var kjempefrustrerte. 
Det viser seg nemlig at de har bestillt heeeeelt feil billetter. Og da ringer de selvsagt til meg i håp om at jeg kan trylle. Mange ganger kan jeg trylle, men såklart kan jeg ikke det denne gangen! Hvor typisk er ikke det når jeg vil ha min kjære fortest mulig hjem? 
Derfor er min eneste alternativ for å få han billigest og fortest hjem å selv sette meg på flyet til København på fredag for å hente han hjem. Så da ser det ut som det blir Københavntur + hotellopphold på meg. 
Hvordan de tre kompisene skal komme seg hjem aner jeg ikke, og jeg prøver å si til meg selv at det ikke er mitt problem, men det er ikke lett. Jeg vil jo så gjerne hjelpe dem! Men å gjøre ting som kan føre til advarsel på jobb er ikke aktuelt så da lar jeg heller ting være som de er.

Enough said.. Nå skal jeg vaske resten av leiligheten slik at den skinner og lukter godt. Senere i dag blir det nok en joggetur hvis regnet holder seg borte. Kvelden blir tilbrakt med Cecilie, hvor vi skal på kino! Herlig herlig helg dere, bare kos og avslapping! Me like! 

Jeg fant forresten noen festlige bilder av meg selv fra torsdagen...
mona
Kjeeeempegodt å styrte vin..! hoho..
moni
Å brøle JAAAAAAAA når man har knust guttene i drikkekonkurranse er meget viktig! 

Je t'aime Paris

Guess what? På mandag drar jeg (forhåpentligvis) tilbake til min favorittby!
parisbylondonx3

parisbyeli21

romancebythrasher05
paris paris paris!!!
Jeg elsker denne byen. Jeg elsker arkitekturen, menneskene, shoppingen, atmosfæren og kafeene. På tur denne gangen får jeg med meg min kjære mamma, stefar og lillebror. Med andre ord ingen kjærlighetsferie, dessverre! Min kjære har brukt flerfoldige tusen på en guttetur til Grønland så da kan han bare ha det så godt.
Gleder meg i grunn litt til å reise sammen med hele familien. For det første gleder jeg meg til å kjøre karuseller og spise popcorn med lillebror i Disneyland og for det andre gleder jeg meg til å vise stefaren min hvor vakkert det er i Paris. Han har nemlig aldri vært der før. Mamma derimot var med meg på jentetur i fjor vinter og skal denne gangen få ansvar for å guide oss rundt i Paris! hihi...

Kjenner at frøken positiv blomstrer for øyeblikket. I helgen er det nemlig hyttetur sammen med min kjære og to vennepar også er det en kjapp tur innom jobb på mandag før jeg setter avgårde i retning Paris!

Prinsesse positiv (og reiseklar)

Når man våkner opp andre dagen på rad med denne snikende negative innstillingen til livet er det på tide å gjøre noe drastisk! Jeg orker rett og slett ikke en sånn dag som det var i går. No way!!! 
Og den beste medisinen for å snu prinsesse negativ til prinsesse positiv er å la henne få lete etter nye reisemål og planlegge.
952cfbe0fdfdf91b246705445e62383c
iceland27bylonelywolf2
peaceinicelandbytericusfuzu
viewinicelandbyeswendel
blizzardponiesicelandbyseanieblue
iceland42bylonelywolf2
ICELAND! 

Hit kunne prinsesse positiv tenkt seg å reise i begynnelsen av august! Nå må jeg bare huske passordet mitt for å komme inn på idtravel sidene sånn at jeg kan finne ut om det faktisk er en mulighet for det. 
Jeg krysser fingrene for at jeg sitter på hesteryggen med håret flagrende i vinden om nøyaktig to helger! Hvis ikke får jeg vel ta turen til København igjen, for å være hjemme er jo gørr kjedelig! 
Nei nei, ingen prinsesse negativ tendenser her! Å være hjemme er jo fantastisk. Nå skal jeg åpne gardinene og vente på sola. Da blir det tur rundt Mosvannet. 

København in my heart!

kben
Jeg er tilbake etter en fantastisk tur til Køben med tre av de beste jentene du kan tenke deg. (neste gang fjerne vi bordet før vi tar bilder. Kine forsvinner jo nesten) 
kben5
Vi har ledd så mye at tårene trillet opp til flere ganger. Mye takket være Kine og hennes merkelige utbrudd i situasjoner der man kanskje ikke burde sagt det man sa. 
kben2
Vi har danset og drukket til tidlig morgen. Vi endte opp på et utested ca 2minutter fra hotellet. Også dette mye takket være Kine. Det er ikke mange som klarer finne seg en ny kompis i et lyskryss som viser seg å være manager på et av Københavns kuleste og nyeste utesteder. Så da vanket det gratis inngang, gratis drinker før han jammen ga oss en helflaske med sprit som vi kunne kose oss med. Troooor i grunn ikke vi trengte den flasken, men hvem sier neitakk? 
kben4
Av en eller annen merkelig grunn ble det veldig populært å stadig inkludere denne spritflasken på bildene. Viktig å vise frem det man har fått. Jeg vokter glassene som du sikkert ser. 
kben3
Som skrevet oppforbi her, jeg tror strengt talt ikke vi trengte den flasken med sprit. Men en aldri så liten photoshoot i gangen klokken veldig tidlig på morgenen er jo alltid gøy. 
cimg0787
Dagen derpå. Silje gjør sitt beste for å lure dere til å tro at formen vår var på topp. Det var den vel i grunn ikke kan du si. Men det begynner å komme seg nå, heldigvis! 

Tja, det var det jeg gadd vise dere fra Købenturen i denne omgangen. Regner med de andre jentene har flere grusomme og mindre sjarmerende bilder. Gleder meg stort til å se dem! Kaaanskje dere får se dem også! 

Jeg kom forresten inn på allmennlærer utdanningen til høsten, så da blir det lærer av meg om sånn ca 4år. Får frysninger av å tenke på at jeg skal studere i hele 4år. Det er lenge det! 


Da stikker jeg til København en tur (kanskje)

Da er det kun få timer til vi forhåpentligvis setter oss på flyet i retning København. Ja, for det er faktisk ikke sikkert vi kommer oss til København en gang. Det er det som er det kjipe med å reise på ansattbilletter (og priser) 
Hvis flyet har mye ledige seter er det ingen bekymringer og bare kos å reise som ansatt. Hvertfall med tanke på alle fordelene det er med de billettene. Men selvsagt er det bakdeler... 
Slike bakdeler som vi mest sannsynlig møter på i morgen. Det viser seg nemlig at flyet er fullt. Så forhåpentligvis er det 4 ordentlige surrehoder som glemmer å stå opp, eller taxien ikke henter dem eller som ikke gidder å reise sånn at vi 4 søte jentene får lov å reise til København for å shoppe, drikke vin og kjøre karuseller. 
Eventuelt så kanskje det er en koselig purser eller kaptein som forbarmer seg over oss og lar oss få sitte på klappseter eller i cockpit. SHOTGUN for cockpit hvis det blir aktuelt!!!!!!! Tenk deg den flyturen da, sitte fremme hos kapteinene å ha DEN utsikten.. Er nesten så jeg håper det blir aktuelt. 

Men nå skal jeg slutte å skrive masse vas. Morgendagen får vise om jeg havner i en grøftekant i Stavanger eller i København. Jeg krysser fingrene for sistnevnte alternativ! cockpitsunset
Heeeeer kan jeg godt tenke meg å sitte! :) 
n54506637214224073062
Tre av fire søte som kaaaanskje skal ut på tur i morgen....  Gidder ikke laste opp bilde av Tonje, dere har jo sett henne så mange ganger på bloggen alikevell! ;) 

Ut på tur igjen jammen...

Jeg endte av alle merkelige steder opp på jobb i dag. Midt i ferien av alle ting! Skulle ikke vært lov å vært så dårlig på  å si nei. Men timene gikk i grunn ganske fort og vips var jeg hjemme. 04.30-12.00 vakter går i grunn ganske fort! 

Etter jobb har jeg rukket å trene, sove en halvtime og kose meg med masse blogger. 
Kvelden har jeg tilbrakt sammen med Tonje, vi besøkte først Silje og Sebastian. Skammelig at det er over 6 måneder siden sist. Men det var veldig koselig. Forhåpentligvis ikke så lenge til neste gang! 
Etter å ha vært hos Silje og Sebastian et par timer reiste vi ned i fotostudioet til Fredrik hvor Tonje stod modell for en ny kleskolleksjon som Magne har designet. Jeg har allerede bestillt meg klærne hans. De er dritrå! Skal vise bilder så fort han har fått sendingen fra Kina. 

Utenom det så ble det bestemt at jeg, Silje, Tonje og Kine skal på tur i helgen. Du kan jo få gjette hvor vi skal:
tur

tur2
Passet i grunn perfekt med en aldri så liten tur på tampen av ferien. Vi er tilbake søndags kveld og jeg starter på jobb igjen på mandag! Marius skal i utdrikningslag i Arendal i helgen så da gidder jeg hvertfall ikke henge hjemme bare for moro skyld! Jeg skal på tuuuuur! :) 

Charterdronningen kommer med sin siste oppdatering, inkludert bilder!

Tok ikke mange timene før jeg måtte laste opp bildene på pcen. Og fra pcen til bloggen er det ikke lange veien! Så her får dere noen bilder fra Kreta turen til meg og Marius. 

cimg0610cimg0615
Utsikten fra hotellrommet vårt /// Strawberry split, må være tidenes dessert!
cimg0617
Lillesøster og jeg
cimg0644cimg0663
Solnedgang i Rethymnon /// Laila og jentene hun bor sammen med. Veldig søte jenter! 
cimg0681cimg0688
Rusletur i gamlebyen /// Middag i den venezianske havn
cimg3901
Badeløva mi! 
cimg3919cimg3917
Utsikt over Rethymnon fra Fortezza 
cimg3933
Ikke heeeelt vellykket, men faktisk det eneste bildet av oss begge fra turen
cimg3948cimg3957
Båttur til Gramvousa
cimg3962cimg3955
Laila i farten ned sklia /// Fantastisk utsikt

Vi har kost oss i 8 dager. Det er ca det eneste vi har gjort også. På dagen har vi tilbrakt atskillige timer på stranden hvor Marius har blitt fin og brun, mens jeg er blitt litt mindre bleik. Urettferdig det der. Vi har badet, spillt kort og lest utallige bøker. På kveldstid har vi spist middag og bare slappet av. 
Tror kanskje Marius syns det ble litt mye "Laila" til tider, det var jo tross alt kjæresteferie vi var på. Men når man først ser søsteren sin sånn ca en gang i året så følte jeg ikke at det gjorde så altfor mye. Dessuten var det ganske greit å ha med Laila ut å spise da hun fikk 50% på flere restauranter siden hun jobber som guide. 
Men vi fikk absolutt mange kvelder sammen bare jeg og han. For å ikke snakke om dager, ettermiddager, morgener og netter! ;) 
Selv om vi hadde noen fine dager i Rethymnon så krysser jeg fingrene for at ferieturen blir lagt til mer eksotiske strøk neste gang! Bali er et fint sted har jeg hørt! Hehe... 

Charterdronningen er tilbake i Norge

Sjokkerende å se at så mange har vært innom hver dag mens jeg har vært på ferie. Tipper jeg skuffet hele gjengen med å ikke oppdatere noenting på 8 dager!
Men er man på kjæresteferie så er man på kjæresteferie. Jeg hadde ikke med pcen til Kreta og jeg hadde hvertfall ikke lyst til å sitte på en svettende klam internett kafe for å skrive noen ord til dere.
Derfor får dere heller få en ordentlig oppdatering fra ferien min i løpet av dagen, kanskje morgen? For jeg har jo faktisk en hel uke til med ferie. Som virkelig skal nytes! Men kjenner jeg meg rett dukker det nok opp noen feriebilder her snart. Jeg har jo hatt litt blogg/facebook abstinenser på ferie!

Forresten, jeg hadde bursdag på fredag! Jeg syns ikke over 100 gratulasjonsmeldinger på facebook og over 20 på mobilen var nok og tar gjerne i mot noen på etterskudd her på bloggen. ;)

Charterdronningen oppdaterer...

Jeg starter ferien min i morgen, 2 uker uten noe som helst jobbing. Første uken er planlagt og i boks, i morgen tidlig reiser jeg til Kreta for å kose meg i en uke. Den andre uken vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre ennå. Men blir nok en del volleyball, strandturer og en tur til Lyngdal hvis været er like flott som det er nå! Eller kanskje jeg slår til med en storbyweekend på tampen av ferieukene mine? Tiden får vise...
Det er flere år siden jeg kun hadde 2 uker ferie en hel sommer, skal bli litt rart kjenner jeg. Har alltid hatt minst en måned ferie. Men skal vel overleve det også. Det gode med kun 2 ukers ferie nå er at jeg har 2 uker til høsten/vinteren. Og det er jo aldri feil!

Jobber til 18.00 i dag, noe som ikke er kult. Jeg har ordentlig feriefeber. I kveld er det grilling hos foreldrene til Marius før det sannsynlig blir en tur til Stavanger for å sjekke ut livet. Det er herlig stemning nede i byen nå som det er volleyballen. At det er sol og glovarmt ute er heller ikke noe minus.

hgk
untitledmnbm

Hit reiser jeg i morgen Rethymnon, søsteren min har tydeligvis trukket i noen tråder for å få oss til samme sted som hun bor. Koselig! Gleder meg til egen privat guide! Jeg kommer til å bli en masete turist. For her er det ikke snakk om å ligge en uke på stranden. Jeg vil bade, dykke, sykle og løpe! :) Du fikser Laila?

Charterdronningen

Jeg bestillte ferie i dag! På lørdag reiser jeg og Marius til Kreta for å kose oss i en uke. Har lenge snakket om å besøke søsteren min (Laila) som bor der nede. Så da passet det jo perfekt at vi fant en tur til 2700 kroner for 8 dager. Reiser uspesifisert så kan jo bli spennende å se hvor vi ender opp. Syns i grunn sånn er litt skummelt jeg. Men heldigvis så er jo Laila der nede og kan kanskje hjelpe oss. Har aldri vært på Kreta så det gjør meg faktisk ingenting å reise på chartertur, hvertfall ikke når det var så billig. Midt i fellesferien og greier.
25161721246432839807
Søsteren min som ca er hjemme en gang i året. Greit å leve livet i Tyrkia, Spania og Hellas. Lurer på hvor hun ender opp neste gang. Jeg krysser fingrene for Thailand eller Brasil! (?)

Vet jeg lovde dere bilder av bursdagspresangen jeg fikk på mandag, men gårsdagen var travel så jeg rakk det rett og slett ikke. Skal derimot prøve å innfri løftet mitt i dag sånn at dere slipper å være nysgjerrige. Presangen er fortsatt like super som den var på mandag og det begynner endelig å gå opp for meg hva jeg egentlig fikk.
En annen kjekk bursdagspresang er jo at jeg får feiret bursdagen min på Kreta i år! Jeg liker å feire bursdag i utlandet, da får man bursdags sang på utestedene!! Store barn små gleder...

Nice 09

Jeg er tilbake, ikke bare etter en fantastisk tur til Nice, men og etter en morsom helg! 
Turen til Nice har definitivt vært et høydepunkt de siste dagene så jeg får vel vise dere et par bilder derfra først! :) 
cimg0327
cimg0330
Første kvelden var vi ute å ruslet og bare kikket. Veldig merkelig å være tilbake 3år etter jeg bokstavelig talt ble kasta ut. Ting hadde heldigvis ikke forandra seg så alt for mye så jeg var fortsatt lommekjent i smågatene. 
cimg0340
cimg0348
cimg0365
Første dagen startet bra med solskinn, vi hadde forberedt oss på regn og ble rimelig fornøyde med at sola skinnte. Litt skyer innimellom, men vi klaget ikke. Var ordentlige turister denne dagen og kjørte turisttog for å se mest mulig av byen. 
cimg0388
cimg0404
cimg0412
Lunsjen ble inntatt i Monaco. Ganske alright at de to byene er så nærme hverandre. Vi kikket på eksklusive båter, biler, klær og sko! Er ikke mange andre byer i verden man ser så mange ferrarier på et par timer som i Monaco! 
cimg0423
Litt regn ble det på kvelden, men så lenge det finnes billige paraplyer på hvert eneste gatehjørne så klager ikke vi! 
cimg0428
Etter å ha drukket en flaske vin var jeg tøff nok til å ringe på døra til familien jeg bodde hos for 3år siden. Måten oppholdet mitt endte på den gangen var ikke positiv så du kan trygt si jeg var nervøs! Men jeg rakk såvidt å si navnet mitt før Hanane (mammaen) omtrent hylte av glede. Jeg ble møtt av to litt sjenerte småjenter som nok syns det var litt merkelig å se meg igjen. Men at de kjente meg igjen var lett å se! Og det tok ikke mange minuttene før jeg hørte "lille venn" og "because" Sikkert de ordene jeg brukte mest mens jeg bodde sammen med dem! hehe... Utrolig utrolig koselig å se dem igjen! 
cimg0457
Siste dagen ble det bittelitt shopping, skal prøve å få vist dere bilder i løpet av uken! Men vi rakk også å sitte et par timer på promenaden å bli solbrent! I grunn litt herlig. Man kan liksom ikke ha vært i Nice uten å ha kost seg i solen på promenaden! 

Så, som dere ser så har vi kost oss disse 2 dagene vi rakk å være der nede! Vi har spist god mat, drukket vin, shoppet og kost oss sammen! Marianne var virkelig et koselig reisefølge! :) 

Tobago

Jeg fikk bekreftet ferien min i går! Det var jammen på tide! Og jammen er det ikke lenge til heller. Uke 27, 28 og 29! Jeg var i ekstase da jeg fikk vite endelige datoer. Nå kan jeg begynne å planlegge! På kort varsel må jeg finne ut hvor vi skal, hvor mye vi er villige til å betale og om vi skal bestille fast plass eller reise som ansatt. 
Jeg kikket litt rundt på diverse steder i går. Sjekket flypriser, hotell og utflukter/severdigheter. Skal si dere det at det er mange fine steder ute i verden jeg vil besøke! Hvordan skal jeg klare å bestemme meg! 

Sitter med en favoritt for øyeblikket, nemlig Tobago! Tror Marius syns det virket som en flott øy også, det er jo en perfekt plass for å fiske! Så da hadde vi begge fått det som vi ville. Øya er nydelig! Og ligger i karibien, jeg har alltid drømt om å reise der! Jeg vil jeg vil jeg vil! 

Så til nedturen, for så klart er det ikke bare å bestille og reise! Det viser seg at Marius har tenkt å søke på en jobb som mest sannsynlig kommer til å kalle inn til intervju rundt de ukene vi vil reise på! Hvorfor??????? 
Jeg ble så utrolig skuffet når han sa det i går! 
Skal se det ender opp med at han ikke kan være med på noen ferie i det hele tatt! For å si det enkelt, da stikker jeg til Bali i 3 uker så kan han bare være igjen hjemme med jobben sin! Jeg er bitter! hehe...

Se hvor fint det er på Tobago!
tobagocays
tobagocorbis460

Reisevenn

Jeg skulle egentlig på joggetur i dag, men da kurset på jobb var ferdig i 2 tiden høljregnet det. Jeg trener ikke i høljende regn, sånn er det bare. Det er ikke såååå motiverende å jogge at jeg tvinger meg selv ut for å bli kjempevåt. Da utsetter jeg det heller til i morgen og krysser fingrene for finere vær. 
En god nyhet jeg fikk i dag er at Marianne ville være med meg til Nice! Da slipper jeg å reise alene og får reise sammen med en kjempeherlig jente! Vi har aldri vært på tur sammen, men tror absolutt vi kommer til å trives i hverandres selskap! 
Så da må vi begynne å lete etter hotell igjen! Jeg bestillte enkeltrom og det virker som om hotellet er fullbooket, men satser på at vi finner noe sammen i morgen! 
Det er dessuten et meget godt tegn at det første Marianna lurte på var om butikkene var åpne på mandag. Hihi.. Dette blir en flott tur. Det er lit morsommere å være to som spiser middag sammen, to som går på bar sammen og to som opplever Nice i sin fineste prakt. 
n5261250671959995912
Mitt søte reisefølge! Eneste bildet jeg fant av oss to sammen. Bildet er tatt på en dollyfest for 3år siden. Vi møttes som kolleger på Dolly Dimples og nå jobber vi sammen i SAS. Flotte greier! ;)

Nice, here I come :) :) :)

Da var hotell i Nice booket og flybilletter begge veiene bestillt. Nå er det ingen vei tilbake. Jeg reiser!
Avreise er søndag 31.mai og hjemreise 02.juni. Så er ikke mer en 2 dager der nede, men skal nok få kost meg masse på den korte tiden alikevell. Hotell er ingen billig fornøyelse når man reiser alene til en storby, så har ennå et bittelite håp om at Silje skal henge seg på og bli med. 
Hvis ikke blir det meg, Rue de Jean Médécin og Promenade des Anglais i 2 dager. Noe som i grunn er en fin kombinasjon.
Jeg skal kjøpe sommerkjoler på Behrska og Pimpkie! Eeelsker de butikkene!  (Har fortsatt et lite håp om at mamma ikke klarer lese ting som er strykt over.)
hcom10777542b   hcom10777545b
Hotellet er lite, enkelt og i passe gangavstand til det meste. Noen ganger er det greit å være litt lommekjent. Jeg visste akkurat hvor jeg ville bo! Jeg har nemlig bare 2 minutter å gå ned til Jean Medicin, som er den store shoppinggata i Nice. (hvis du ikke har forstått det allerede, hehe..)

Utro

Jeg har vært utro, og jeg er ikke stolt over det, eller jo litt kanskje?. Jeg har gjort noe som anses av veldig mange som veldig galt. Selv om det ikke er noe man burde smile over så gjør jeg det alikevell. Rett og slett for jeg tror at i lengden vil det gjøre meg godt.
nice2
Jeg har nemlig bestillt tur til Nice med Norwegian (!!!!!!) Det er ikke akkurat greit når man jobber i SAS. Og egentlig tror jeg ikke dette er noe jeg burde skrevet på bloggen en gang. Men for å ikke gjøre det aaaaltfor galt så har jeg kun bestillt retur billetten med Norwegian, turen ned går med SAS. Og siden jeg da reiser på ID billett har jeg ikke bestemt meg for hvilken dag jeg reiser ned, får ta det litt på sikt rett og slett. Kanskje blir det 2dager, kanskje 4?
Vil du være med kanskje? For jeg reiser i teorien ned alene! Har store ønsker om å få hilse på aupair familien min igjen, men om det lar seg gjøre får jeg ta litt som det kommer. Vi skiltes jo ikke akkurat som verdens beste venner.
Hjemreisedatoen min er 02.juni, skulle du føle for å bli med er det bare å henge seg på! :) Men om jeg må reise alene så gjør ikke det noe heller, jeg tilbrakte jo 3måneder der nede alene sist så et par dager skal gå uten problem! :)

Sweet summerholiday

Jeg elsker å planlegge nye reiser, sitte å drømme meg bort til land og steder jeg vil besøke. Det er ikke mer enn 1 uke siden jeg kom hjem fra sist ferie, men jeg er allerede klar for neste tur. Dessverre har vi ikke fått vite når vi får ferie til sommeren enda så det er litt vanskelig å planlegge hvor jeg vil dra. Marius må også få gjort ferdig masteroppgaven før vi kan planlegge noe 100%. Men det er jo lov å drømme seg litt bort?
Mest av alt har jeg lyst å reise til et sted der det er mulighet for masse strandliv, men og andre aktiviterer. I fjor planla jeg og Marie ferien helt genialt. Det var absolutt ikke feil å reise via Hong Kong til Bali og dermed få 4 dager med storby og shopping før vi tilbrakte nesten 3 uker på stranda.
Jeg skal ikke lyve å si at Bali ikke frister, men å bestille vanlige flybilletter dit nå er ekstremt dyrt så det blir nok uaktuelt dessverre. Jeg krysser heller fingrene for at jeg klarer hive meg på en tur til høsten på ansattprisene mine. Da blir plutselig turen mange mange tusen billigere.

Men som sagt, det er så utrolig mange steder der ute jeg vil besøke. Marius har fått kommet med ønsker og jeg må innrømme vi er ganske enige.
Dette er noen av stedene vi ønsker å tilbringe minst 2 uker på i sommer, så var det bare å bli enige om hvilket?
xinsrc4206042511460092303695 Malaysia frister veldig. Hvertfall siden man kan få noen dager i Kuala Lumpur og bli lei av storbylivet før man reiser videre til alle de flotte øyene man kan velge mellom.
untitled Boracay Island på Fillipinene hadde heller ikke vært helt feil. Her mellomlander man i Manila, noe som igjen vil si at man får storbyliv blandet med beachlife på samme ferie.
classiccarcubati647256g Cuba er kanskje et av de stedene jeg har mest lyst til å besøke i sommer. Har funnet priser som langt fra er avskrekkende. At en arbeidskollega av meg nylig kom hjem fra ferie på Cuba og la ut fristende bilder på Facebook gjorde heller ikke lysten til å besøke landet mindre.
mauritius Mauritius er et av ønskene til Marius. Jeg har hørt rykter om dyre hotellpriser og tør ikke drømme meg helt bort til denne drømmeøya ennå. Men å lyve for meg selv å si at det ikke frister å dra hit er bare tull.
balisunsetjackinas  Bali.... Hvem prøver jeg å lure? Meg selv? Jeg hadde absolutt ikke sagt neitakk til en ny tur til Bali, selv om jeg kanskje burde begynne å utvide horisonten min litt. Men nå er det 6måneder siden sist tur og jeg begynner å kjenne savnet IGJEN. Er styggt redd for at det ikke blir Bali tur denne sommeren, men å drømme seg bort er lov. Tenk å gå hånd i hånd i solnedgangen på Double Six Beach! Sukk...

Hvor skal du i sommer, eventuelt har lyst å dra?

Iran (part five)

Hva gjør man som turist?

Tehran er ikke som alle andre storbyer. Det er lange avstander mellom attraksjonene, som det heller ikke er så alt for mange av. Attraksjonene var ikke det helt store for min del, selv om det til tider var spennende.
- En av de første dagene reiste vi opp i Darban som ligger nord i Tehran. I Darban er det utrolig mange populære restauranter og tehus. Darban er et slags fjell der det er en utrolig kronglete vei for å komme til toppen. På vei opp til toppen ligger restaurantene på rekke og rad på fjellhyllene. Hvordan i alle dager de har klart å bygge så mange restauranter og tehus oppi fjellet på den måten er noe som kan få enhver til å undre.
Siden dette er et stykke fra byen er det utrolig sjelden politi her, noe som igjen førte til at vi fikk se utrolig mange unge forelskede par som gikk hånd i hånd og sneik seg vekk til et kyss eller 4. For det er heller egentlig ikke lov.
Vi spiste på en restaurant som låg helt i bunnen av fjellet, jeg husker hverken navnet på restauranten eller maten vi spiste, men det var fantastisk godt!
teheran 027   teheran 022
En restaurant i Darban /// Under en slags bro hadde noen luringer satt opp noen bord der ungdommer koste seg med vannpiper, te og hverandre. Jeg som måtte holde ut en uke sleit med å ikke klemme og kose på Marius i offentligheten, tenk hvordan det må være for ungdom der nede! 

- Man kan nesten ikke ha vært i et land som Iran uten å ha kikket på persiske tepper. Persiske tepper og pistasjnøtter er liksom det som kjennetegner landet. (vi hadde med oss 2,5kg nøtter hjem)
For å kikke på tepper reiste vi ned i Tehran Bazaar som ligger nord i byen. Bazaaren er en gate på 10km hvor det kryr av alt slags greier. Teppe butikk, bildebutikker, lampebutikker, en brannstasjon, moskeer osv.. Det er akkurat som en liten by inni byen. Teppeselgeren vi var inne hos kunne skryte av en eksklusiv kundeliste, jeg kan da nevne en italiensk spaghetti selger og sjefen for mercedez i Iran. Både teppene og skrytet til denne teppeselgeren imponerte meg, men prislappen gjorde at jeg holdt godt igjen på lommeboka. Dessuten er ikke slike tepper noe som hadde passet inn i min framtidige leilighet. Men å få høre historier bak teppene, få se hvor utrolig gjennomførte de er og høre hvor mye arbeid de ligger bak gjør at en blir veldig fasinert. Ryktet sier og at denne teppeselgeren var i besittelse av et teppe som kostet 180 000kroner. Det er mye penger det!
teheran 3 003   teheran 3 002
I teppe "avdelingen" i Bazaaren! /// Parkeringsvakten utenfor Bazaaren og Marius.

- Da Sjahen ble jaget fra landet ble alle hans palasser og eiendeler igjen i landet. Dette har iranerne på en litt hjelpesløs måte prøvd å gjøre om til museum. Sa`d Abad Museum Complex er en park med flere av boligene til sjahen. Her bodde ikke bare han, men og hans familie og også representasjons boligen er her. Parken består også av et titalls svømmebassenger, tennisbane, militærmuseum og kunstmuseum.
Hva som er åpent varierer fra gang til gang, men disse tre anbefalles av diverse reisebøker:
The White Palace var huset som sjahen selv bodde i. Det består av 54 rom og de er ikke dekorert helt etter min smak akkurat, men morsomt å se alle lysekronene og jåleriet var det jo. I Ceremony Hall i dette palasset finnes det største teppet som noengang er laget i Iran. 
The Green Palace var representasjonsboligen til sjahen og består kun av 3 rom. Man finner det berømte speilrommet her. Rommet gjorde meg vond i øynene og jeg kunne aldri bodd der!!
National Gallery er et museum der all kunsten til sjahen sin kone er utstillt. Bildene er fordelt på tre etasjer, men siden jeg ikke er noen kunst elsker så var det ikke så veeeeldig spesielt for meg å være der.

Parken er grei å ha sett, men det mangler mye før den blir ordentlig fin. Byggene er falleferdige og det virker som om ingen gidder rette på huller, ting som forfaller og lekkasjer. Trist i grunn, for det som er inni byggene er praktfulle saker. Man kan tydelig se det har levd en konge der!
teheran 003   teheran 015
Soverommet til Sjahen /// Marius foran noen av uniformene til Sjahen.

- Som jeg nevnte i et tidligere innlegg ligger Tehran på ca 1500meters høyde over havet. Da vi bestemte oss for å gå steintrappene var vi ikke klar over hvor tungt det kom til å bli. Steinparken ligger også nord i byen og er en park der alle "gatene" er stein. Parken er et ypperlig sted for lunch og det krydde av iranere som koste seg sammen med familie og venner. Steintrappene er trapper som i sikk sakk går oppover fjellet. Utsikten fra toppen av fjellet var amazing! Da fikk jeg virkelig se hvor svær byen er. Men som sagt, turen opp var rimelig hard. På toppen var du 2100meter over havet og den stigningen på 600meter kjenner du rimelig godt. Denne turen var dessuten et av høydepunktene, jeg koste meg på tur!
teheran 3 041
Eneste bildet jeg stillte opp på mens jeg var i Iran. Her står vi på toppen av steintrappene og har en NYDELIG utsikt over Tehran.

- I Iran har de ikke helg på de samme dagene som oss. For de er torsdag lørdag og fredag søndag. Hver fredag er det noe som sjåføren vår kallte frimarked. Dette ville vi sjekke ut hva var for noe og det viste seg fort at vi hadde havnet i et ordentlig helgekaos. Det var et digert loppemarked fordelt på 4 etasjer i et parkeringshus. På meg virket det som om halve Tehran var på loppemarked og det var nesten umulig å trenge seg gjennom folkemengden for å få kikket på ting. Men fra det vi fikk sett var det mye fint, men og mye latterlig. Hvem vil kjøpe en brukt barbermaskin eventuelt en nøkkel? Man kunne og få utallige deler til gamle telefoner, så hvis du går med planer om å bygge din egen telefon var utvalget svært her.
teheran 3 029   teheran 3 030
Ikke så lett å få tatt bilder inne på markedet, men her har dere to hvertfall! :) 

Utenom disse mer eller mindre kulturelle tingene har vi også:
teheran 2 002
teheran 2 006
teheran 2 009
Storkost på den fantastiske eiendommen som foreldrene til Marius bor på! Vi har hatt det helt fantastisk med egen leilighet i tilknytning til huset, oppvarmet svømmebasseng, boblebad og hjemmekino! Som jeg har skrevet før, mange kontraster i dette landet! 

Iran (part four)

Påkledningen:
Som de fleste vet må man dekke seg ordentlig til for å bevege seg på gata i Iran. Som kvinne er man ikke mye verdt i Iran og dette merker man på måten man må skjule seg på.
*Hodet må dekkes med et skjerf og det eneste som er greit å vise her er litt pannelugg.
*Langbukser er et must, eventuelt kjole som sleper nede i gulvet.
*Kåpe eller langermet tunika som rekker ned til knærne, som og ikke bør være for ettersittende.
*Flip flopper er ingen god ide, ballerina sko ble løsningen på varme dager.
*Halsen og utringninger er bannlyst, noe som betyr man virkelig må snurre skjerfet rundt hodet. (jeg var så lur å kun ha med t-skjorter som hadde dyp v-hals. Lurt...)
*Det er heller i utgangspunktet ikke lov til å sminke seg noe særlig.

Som dere forstår var det mye å tenke på før man skulle over gata for å kjøpe tyggis. Det ble som regel til at jeg ikke orket å kjøpe den tyggisen.
De fleste iranske jenter utfordrer disse reglene for hvordan de bør kle seg. Da piratbukser var populært krøyp også buksene til iranske jenter opp på leggen, men dette ble fort slått ned på og nå går samtlige i vanlige jeans igjen. Skjerfet som skal dekke hodet kryper også faretruende lang bak på hodet hos de iranske jentene.
Noe som facinerte meg var sminken til alle jentene. Selv om det egentlig ikke er lovlig så smører de på med rouge, leppestift og centimeter tykk kajalstrek. De ser ut som vandrende sminke dukker.
En annen ting som er populært er å operere nesen. Veldig mange iranere har "fuglenese" og denne opereres vekk hvis man har penger til det. Og av en eller annen merkelig grunn er det kult å gå med plasteret så lenge som mulig slik at alle kan se du har penger og har operert deg.
iranwomendress1040
Slik som dette går som regel kvinnene i Iran kledd. Så moteriktig som det er mulig å få det. 

Sør i byen skiller kvinnene seg litt mer ut fra oss vestlige. Her er det ikke bare skjerf og de reglene oppforbi som gjelder. Her går de med noe som heter Chador. For meg såg det nesten ut som de hadde surret seg inn i et svart laken. Dette er kun de mest religiøse som bærer.
For menn er det og noen få regler, man kan ikke gå i shorts på gata. Utenom det kan i grunn menn kle seg nesten som de vil. Marius slapp både skjerf og kåpe, men kunne sprade rundt i t-skjorte mens jeg svettet i hjel under skjerfet.
t628501a'
"Vandrende laken"

Iran (part three)

BYEN:
Førsteinntrykket mitt da vi satt i bilen på vei fra flyplassen til selve sentrum av Tehran var meget positivt. Men vis meg den byen som ikke er vakker på natten? Alle lysene imponerte og størrelsen på byen var nesten litt skremmende.
Det er hele 14 millioner innbyggere i Tehran. Og er derfor en av verdens største byer. En av de tingene som skiller Tehran fra andre millionbyer er at her bygger de i bredden, ikke høyden. Så derfor er byen vannvittig svær og man finner en håndfull med høye bygninger.

Selv om førsteinntrykket av byen var positivt må jeg innrømme jeg ble veldig skuffet da jeg stod opp og fikk se byen i dagslys. Byen var grå og kjedelig og man fikk unntrykk av at det var skittent og uorganisert. I løpet av den uken vi var i Tehran fant jeg ikke et eneste landemerke som gjorde at jeg kunne orientere meg over hvor jeg var. Det er godt jeg aldri var ute på egen hånd. Vi tilbrakte mye tid i bil siden avstandene er store og det man ser er bygninger bygninger og biler biler. Ikke så altfor spennende. Det eneste som gjorde bilturene underholdende var den sinnsyke trafikken som gjorde at man stadig følte man kjørte berg og dalbane.

Man kan dele Tehran inn i nord og sør. Vi bodde i nord og det kan vel beskrives som den mer eksklusive delen av byen. Der ambassader, restauranter og de rike og ikke så veldig religiøse bor. Det er mulig det er tusenvis av nydelige hus der, men når alt er omringet av høye grå murer blir bydelen fort kjedelig.
I sør er det litt mer fattig og her finner man også svære markeder og totalt menneskekaos. Her selges det som selges kan og dette gjør at bydelen blir mer livlig enn oppe i nord. Det som pynter opp byen er alle moskeene som er fint plassert rundt om overalt. De er pyntet med steiner, dekorer og utsmykkinger virkelig kan få deg til å dra frem kameraet.
Tehran ligger ca 1500meter over havet, så man blir fort andpusten, sliten og trøtt. Noe som vi merket ved å legge oss i 11 tiden ca hver kveld. Vi var på ordentlig høydetrening.
teheran 016
teheran 3 024
teheran 3 031

Iran (part two)

FAKTA:
Iran er et land med en historie like lang og tykk som historieboka di, om ikke tykkere. Man snakker om utallige kriger, regler, styresmakter og endringer. Hvor interressant det er ønsker ikke jeg å spekulere i å tar derfor å skriver det som jeg fant spennende. Skulle du derimot ønske å lese mer så er det jo ikke umulig å lete det frem selv!
Iran ligger midt mellom alle "drittlandene" som jeg så fint presterte å si på flyet til stor underholdning for en iraner som tydeligvis forsto norsk. "Drittlandene" jeg hentydet til er Irak, Afghanistan, Pakistan og Aserbadsjan, ikke typiske feriemål. Oljen og naturgass er viktig for Iran og en av grunnene til at landet har et så fabelaktig veinett som de har. De som har ansvar for veiene i Norge burde virkelig tatt seg en tur ned til Iran for å kikke. Når hele 80% av landets eksportverdi er oljen kan man forstå hvorfor StatoilHydro har engasjert seg der nede.

De som jeg fant mest spennende i Iran`s historie er hvorfor kvinnesynet er blitt som det er. Til å finne en slags forklaring på det må man tilbake til 50-tallet. Landet ble på 50- tallet denne tiden styrt av sjah (en slags tittel for konge) Reza Pahlavi. Da statsministeren ble utvist av landet ble sjahen mer og mer diktatorisk. Han undertryke på mange måter den sivile friheten til folket. Han ble beskyldt for korrupsjon og for å la vesten utnytte landets oljeverdier. På mange områder forbrøt han seg på menneskerettigheter og bruk av tortur var ofte i bruk. Dette førte til en revolusjon i landet og i 1979 ble han fratatt makten. Han måtte rømme landet og gjemte seg i mange år i usa før han for ikke mange år siden døde.
250pxmohammadpahlavicoronation
Sjah familien

Folk jublet og trodde at nå skulle alt bli mye bedre. Men det sies at de gikk fra asken til ilden. Ett år etter at sjahen ble fjernet ble en islamisk republikk etablert under Ayatollah Khomeini, alt skjedde med folkets støtte.
Dette nye politiske styret satte i gang med konservative islamske reformer og ble utrolig ikke-vestlige. De ville ha minst mulig å gjøre med vesten. Kvinnene gikk fra å kunne kle seg som de ville til å måtte bære chadorer og skjerf. Vestlige ting som musikk, filmer, nattklubber, alkohol og likestilling ble feid under teppet og gjemt vekk.

Iran er nå et land som mange vestlige land ser på som farlig og det er kanskje ikke uten grunn. Landet er kjent for sine kriger og da er kanskje krigen mellom Iran-Irak mest kjent. Den varte fra 1980 til 1988 og er nå grunn til at disse nabolandene hater hverandre. Har du besøkt Irak kommer du ikke inn i Iran med det første, da er du fiende. Henrettelse er ikke uvanlig i Iran og bare til nå i år er hele 68 mennesker henrettet. (3 stykker ble henrettet mens jeg var der)
Menn blir som regelt hengt, mens kvinner blir gravt ned slik at kun hodet stikker opp av jorda før hun blir steinet i hjel.
iranexecutionthumb510x446
Helt klar et land som vekker mye følelser, diskusjoner og konflikter. Er det rart jeg sitter igjen med et utrolig tankespinn og ikke vet hvordan jeg skal få fortalt alt på rett måte?

Iran (part one)

Hvor begynner jeg? Hva forteller jeg? Hvordan skal jeg fortelle det uten å kjede dere? Som regel syns jeg det er veldig gøy å fortelle dere om hva jeg har opplevd, shoppet og sett når jeg har vært ute å reist. Men det er akkurat som om det er litt annerledes denne gangen!
Og grunnen er vel at hele turen, landet og menneskene var annerledes! Jeg reiste ned uten noen som slags forventninger til reisen og det jeg kommer hjem med er mange tanker og inntrykk.
Men jeg kommer og hjem med viten om at jeg ikke kommer til å reise tilbake med det første. Iran er ikke et land man besøker som vanlig turist, hvertfall ikke ennå. Ting må nok forandres i landet først, akkurat nå er det ikke særlig turist vennlig. Believe me!!

Jeg har skrevet ned alle opplevelsene og inntrykkene i en bloggpost, men får meg ikke til å poste det. Rett og slett fordi det ble så innmari langt. Jeg ville visst ikke bare fortelle om hvordan jeg har hatt det, men og mye av det jeg lærte når det kommer til kvinnsyn og regler i landet. Om dette er like interressant når man ikke har vært i landet får være en annen sak. Så jeg kommer i løpet av dagen til å poste flere innlegg om Iran sånn at dere får velge ut det som dere syns virker mest spennende å lese om!
Jeg har dessverre ikke vært flink til å ta bilder av alt, noe passer seg heller ikke å ta bilde av så derfor får jeg bruke google flittig for å prøve å illustrere det jeg forteller.
iranmap
Med kun en uke til rådighet holdt vi oss til Tehran. Noe som dere og bør tenke på når dere leser innleggene. Ting er forskjellig i Iran, både når det kommer til hvor religiøst det er og naturen. Jeg opplevde en STORBY på en litt annerledes måte.

Some pictures from London

cimg3424   cimg3469
cimg3450   cimg3446
cimg3429   cimg3417
Lovde dere bilder fra London, men jeg ble litt skuffet da jeg la inn bildene på pcen. Jeg er ikke noe flink til å ta masse bilder. Burde helt klart skjerpe meg, men er liksom ikke like lett når jeg ikke har eget kamera og må drive å låne andre sine!
Er nå snart to uker siden jeg meldte kameraet mitt stjålet hos forsikringsselskapet og jeg har ennå ikke hørt noe fra dem. Er ikke det litt uvanlig? Jeg er så utrolig lei av å gå uten kamera. Håper virkelig jeg får det på plass før jeg reiser til Iran. For jeg har på følelsen av at det er masse å ta bilder av der. Etter å ha snakket en del med søsteren til Marius så kjenner jeg at jeg gleder meg litt mer til å reise, det er ikke lenger like skummelt.

Utenom det så må jeg beklage for lite festlig blogging for tiden. Jeg føler de siste 2 ukene kun har bestått av reising og jobbing, noe som forsåvidt passer meg perfekt. Men jeg har liksom ikke hatt tid til venner og andre sosiale aktiviteter. Så da kjenner jeg at blogglysten forsvinner litt. Men de neste to ukene før jeg stikker til Iran er fullbooket med venninnekvelder, foreninger og turer. Jeg kan ikke akkurat si jeg misliker det!

En annen grunn til at bloggingen ikke er like morsom er at jeg jobber med en ny blogg. Den tar litt tid og jeg vil den skal være perfekt før jeg kaaaaanskje gjør den offentlig for alle. Akkurat nå går bloggen under hemmelig navn og jeg holder ennå på og skrive innleggene. Spennende greier dere! :)


Beautiful London city!

Jeg er tilbake fra en fantastisk helg i London! Ikke bare har jeg fått sett mer av en nydelig storby, jeg har også fått truffet festlige kompiser av Marius og fått hatt en skikkelig kjærestehelg.

Vi reiste ned på fredag og var fremme på hotellet før klokken var 12.00, etter et kjapt klesskifte bar det ut på tur. Sist jeg var i London var på dagstur med Siri og det eneste jeg husker av byen er ca 500meter av Oxford Street og Camden market. Så derfor var planen å få sett mest av hva London har å tilby av severdigheter.
Jeg klarte igjen å gå på en skosmell, er ikke første gangen når jeg er i en storby. Jeg hadde nemlig støvletter med hæl. De to første timene med trasking gikk ganske ok, men så begynte virkelig smertene å slå til. Jeg ble ordentlig gretten, og det hjalp ikke at Marius måtte poengtere at han hadde sagt fra før vi gikk fra hotellet om at jeg kanskje burde bytte sko. Neste gang skal jeg høre på Marius (og fornuften) og heller drite i at joggesko og svart kåpe kanskje ikke er en flott kombinasjon.

Til tross for litt skoproblemer ble det en flott dag. Kan nevne at vi alle 3 dagene hadde strålende solskinn på en lyseblå himmel. Vil påstå jeg fikk se London fra sin fineste side! Kort oppsummert har vi brukt helgen til å nyte solen i Hyde Park, spise burgere på brune puber, vandre gatelangs i timesvis, sett lion king musikalen, spist is i solen, bodd på et svært og fint hotell, shoppet klær og sko til Marius og kost oss masse sammen.
Alt i alt en veldig koselig helg. Jeg er utrolig stolt av meg selv og hvor lite penger jeg i grunn brukte. Det går alltid litt penger på mat, metroen og sightseeing, men utenom det har jeg ikke rota bort en eneste krone. Marius tilbydde seg å betale hele turen for meg, men hadde ikke samvittighet til å la han dra kortet hele tiden så fikk sløst vekk en del penger jeg også.
Kan stolt fortelle dere at jeg ikke shoppet en eneste ting til meg selv, jo forresten! Jeg MÅTTE kjøpe meg nye sko i går. Jeg hadde så inni helsikken vondt i beina etter all gåingen at jeg måtte bytte sko, så da ble løsningen et par svarte ballerinasko som kostet 100kroner. Det er lov!
Men guuuud så det klødde i fingrene da jeg fikk gå inn i butikker som primark og zara. Jeg pinte meg selv ved å gå inn å bare kikke. Jeg fant så mange lekre sko at jeg måtte bruke all fornuft som fantes inni meg til å gå rolig ut av butikken uten å kjøpe dem.

Det positive ved shopping nekten min er jo at jeg forhåpentligvis ikke blir slått konkurs med det første, men faktisk overlever et par måneder til. Snart bør jeg gjerne begynne å lage budsjett, for økonomien går akkurat rundt. Jeg er alt for glad i å bruke penger på tull. Bare jeg får totalsummen på hva bilen koster meg i reperasjoner så kan jeg begynne å planlegge sommerferie og sparing igjen.

Bilder kommer så fort jeg har fått lagt de inn på pcen hjemme! :)

London, hær kjem eg!!!

Da er jeg pakket og klar for en weekend i London sammen med min kjære! Jeg skal unngå shopping vinduene og heller leke ordentlig turist. Jeg skal kikke på Big Ben og drømme meg bort foran Buckingham Palace! 

Jeg er tilbake for fullt på mandag med bilder og referat fra turen! 

This is my Shanghai!!

Jeg er hjemme igjen etter en fantastisk tur! Jeg har storkost meg så til de grader. Ikke har jeg brukt så forferdelig mye penger heller, kan vel si det sånn at jeg har brukt like mye penger på shopping + mat + flybilletter som andre gjerne bruker på bare flybilletten!

Det føles som om jeg har vært vekke mye lenger en 1 uke. Jeg har truffet en hel haug med fantastiske mennesker, men og mange ufyselige. For kinesere er virkelig noen rare mennesker. Jeg har sett ting jeg aldri trodde jeg skulle oppleve, og vemmes over tanken.
Hvor normalt er det å drite på gata liksom?

Så mildt sagt har inntrykkene vært mange og interessante. Og jeg kom vel egentlig til den konklusjonen at jeg stortrives i Norge! Selv om det er fantastisk gøy å være ute å reise!
Men i stedet for å skrive setning opp og ned så skal dere heller få en del bilder:
cimg23091227016203   pl
Feiring av Pål sin bursdag med hjemmelaget pizza og vorspiel /// Martin, meg, Tonje og Erik
jh   hjjg
Vi traff igjen Lin som bodde en periode i Norge for to år siden, veldig koselig. /// Også startet kvelden med et aldri så lite fall i en trapp. Noe som resulterte i opphovnet fot og desperat jakt etter sko som passet. Hvor kult er det å måtte gå i ballerina sko når man har kjøpt seg masse fabolous high heels???
fgd   fgdfgd
Det ble heldigvis også tid til litt filmkvelder /// Tina, Cecilie og Hanne er konsentrerte under fantasikvelden, kan jo og nevne at jeg og Tonje vant lett! 
gfdgfd   dfdsf
Tonje og meg foran skylinen i Shanghai /// Er man norsk, blond og bleik er du popluær. Jeg og Pål poserer villig sammen med en kineser jente som ville ha bilde sammen med oss. 
gfg   gfdgd
Tonje og Tone i gamlebyen /// Selfølgelig må man posere med en kina hatt! ;)
sgsfg   jkhj
Sightseeing i gamlebyen, det krydde av kinesere og merkelige matretter. /// Hanne og Tonje på en utrolig koselig restaurant hvor vi spiste frokost den ene dagen. 
dfvcxv   fsfds
Jeg fikk også prøvd meg på KTV, en fantastisk oppfinnelse som jeg skulle ønske fantes i Norge. Det er visst veldig populært i Kina, man leier seg et karaokerom! Hvor genialt er ikke det. Det er plutselig ikke så flaut å synge karaoke lenger når man bare er venner og bekjente. For å ikke snakke om det blir et fantastisk vorspiel. Kjekkeste kvelden i Kina!!! 

Som sagt har jeg litt mangel på kamera for tiden så bilde av alle tingene jeg har kjøpt og fått meg sydd kommer så fort jeg har tilgang på nytt kamera. Kan tro jeg er drittlei å gå uten kameraet mitt!

Snakkes på fredag

Dette blir siste oppdatering før jeg kommer hjem. Flere grunner til det. Men det at kameraet mitt ble stjålet på marked i går gjør at innleggene blir rimelig kjedelig siden jeg ikke kan laste opp bilder. Har heldigvis kameraet til tonje så bilder så får tatt litt bilder heldigvis! :)

Utenom det så kommer jeg til å komme hjem som shopping dronning. Men det er lov, prisene her er insane! 3 "peak" jakker for 500kroner! Man ser ikke forskjell og jeg er storfornøyd. Og det er så masse sko at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Har "bare" kjøpt 4 par til nå, men lover dere det blir flere. Utenom det har det blitt en del fine kjoler og topper. Lover lover jeg skal ta bilder av alt når jeg kommer hjem! :) :)

Så vi blogges på fredag dere! Nå skal jeg opp i 39.etasje og spille fantasti sammen med den utrolig koselige gjengen som er her nede! :)

My first impression of Shanghai

Jeg er på plass i en sofa i en leilighet i 19.etasje i en bygning som heter LinPingLu.
Jeg har ikke sovet på ca 27timer, jeg kjenner at jeg kommer til å være verdens mest usosiale i kveld når jeg skal hilse på diverse mennesker og spise taco.
Jeg er skuffet over Lufthansa som ikke hadde egne tver på setene og jeg har ennå vondt i ribbeina etter at det satt to tykke kinesere på hver side av meg. Typisk min flaks.
 Men jeg kom nå frem uten de helt store problemene. Var utrolig gøy å se Tonje og Tone igjen. På bare ett par timer har jeg allerede rukket å bestille meg to kjoler og to topper på skreddermarkedet, skal tilbake på søndag for å sjekke ut hvordan de ble. Jeg gleder meg!
Ellers så har vi sjekket ut et svært handlesenter, litt type obs som vi har i Norge. Jeg ble først veldig glad, for jeg liker slike butikker. Men da vi nærmet oss ferskvarediskene var det rett før jeg la meg ned for å spy. Eklere ting skal du lete lenge etter. Jeg hadde ikke kjøpt kjøtt og fisk der for å si det sånn! Levende skilpadder og padder solgte de som delikatesser du kan lage deg til middag. Noen som føler for stekt padde til middag? Nei, tenkte meg det.

Er blitt dårlig med bilder i dag, har mer eller mindre virret rundt meg selv og prøvd å få med meg alt Tonje forteller og forklarer. "Og til venstre har vi pearl tower, til høyre budd et eller annet osv.." Jeg tror i grunn jeg har fått meg en bra guide! :)
I morgen skal vi på vintermarkedet, der skal jeg se om jeg finner meg en vinterjakke og kanskje noen uggs?
På kvelden skal vi feire bursdagen til kjæresten til Tone så det blir en festlig kveld vil jeg tro.

Men ja, første inntrykket mitt av byen. Det er en SVÆR by, masse kinesere og det er skittent! Så langt har jeg bedre inntrykk av Hong Kong som kinesisk storby enn Shanghai. Men jeg har jo kun sett smådeler av byen så regner med inntrykket vil endre seg.
Men nå nærmer det seg tacotime her i Shanghai så det får holde med blogging. Jeg skal få tatt en del bilder i løpet av turen slik at dere får se hvordan jeg har det! :)

Next stop: Shanghai

Nå stikker jeg! Baggasjen er sendt og boardingkort printet ut, jeg fikk sete 7A. Tryggest å sitte fremme i flyet har jeg hørt skulle det kræsje? :)
Jeg finner ikke mobil laderen min så krysser fingrene for at jeg har nok batteri til å få tak i Tonje når jeg lander, hvis ikke kan det bli en interessant start på turen. Bygningen Tonje bor i heter Lin Ping Lu (???), men i følge Tonje hjelper det ikke meg så veldig mye. Flaks.

Utenom det så veide kofferten min akkurat 20 kilo, det er jenta si som kan pakke! Oppi kofferten befinner det seg smågodt for 250 kroner, joikakaker, makrell i tomat og ost. For å ikke snakke om en hel bærepose med klær til Tonje. Jeg begynner å bli bekymret for at jeg ikke har med nok klær til meg selv?
Måtte og begrense meg til å ha med 3 skopar, Tonje mente til og med det var for mye. Jeg begynner å tro det er alt for lite og skulle nok hatt minst ett par til.

Men nå må jeg faktisk springe. Er en time til flyet går, men er en del småting jeg må fikse. :)

Only 5 days!

Det er kun 5 dager igjen til jeg setter meg på flyet til Shanghai, forhåpentligvis kommer jeg frem uten problemer. Selv om det er billig å reise som ansatt så bekymrer man seg veldig mye mer enn vanlige passasjerer. Er flyet fullt får en ikke være med, så enkelt er det. Derfor er jeg avhengig av at flyet enten har masse ledige plasser eller at det er noen stakkarer som mister flyet sitt. Sist jeg sjekket var det masse ledig så forhåpentligvis lander jeg på Pudong International Airport på fredag klokken 11.15.

Bestillte hotell i London i dag. Så da blir det London tur på meg og Marius siste uken i mars. Var så heldige å få grei pris på et svært Hilton hotell med gangavstand til Oxford street. Ikke helt feil. Men blir dårlig med shopping er jeg redd siden det blir svært mye reising den neste måneden. Men jeg klager ikke. Regner med det blir en del shopping i Kina (kanskje i Iran og?)

Fikk tatt et par bilder fra turen min rundt Mosvannet i går, men har helt glemt hvor jeg har lagt kabelen for å overføre bilder så jeg må finne den først. Ble dessuten bare 4 bilder siden jeg har rota vekk minnebrikken min! Vimsehode..!
Ble i tillegg en tur rundt Stokkelandsvannet med Marius og Nikita i går så fikk virkelig kost meg i sola. :)

Shanghai (og London?)

Jeg er tilbake i hverdagen. Hadde det ikke vært for at jeg har utrolig mye kjekt å se fram til så hadde jeg mest sannsynlig sunket sammen under dyna og nektet å stå opp. Dagene er omtrent helt like.

Passet mitt kom forresten tilbake i går, finere enn når jeg sendte det fra meg. Jeg liker når jeg har masse stempel og klistermerker i passet!
Siden passet er i orden så nærmer virkelig denne Kina turen seg med stormskritt. Gikk opp for meg i går at det er 8 dager til jeg reiser! 9 dager til jeg skal gå amokk på skreddermarkedet å bruke penger jeg ikke har. 9 dager til jeg skal treffe alle de nye vennene til Tonje, noe jeg virkelig gleder meg til. Ut i fra hva jeg har hørt så høres det ut som en fantastisk gjeng.
Jeg gleder meg, skal inn på trafikk kontoret senere for å sjekke hvor mange seter det er ledig sånn at jeg vet om jeg må reise med KLM eller Lufthansa! Skiller en tusenlapp i pris så jeg krysser fingrene for at det er masse ledig på Lufthansa.

Marius begynte dessuten å friste med en London tur på søndag. Er visstnok en kompis av han som skal feire bursdagen sin. Jeg sier i grunn ikke nei takk til å reise til London, men økonomien er ikke på topp med tanke på at veiavgiften har komt og bilen skal på eu kontroll. Så vi får se om det blir noe London tur!
Jeg har i det minste startet forberedelsene. Hotell forespørsler er sendt ut, shoppingliste er laget (og må nok makuleres, men lov å drømme seg bort) og jeg SKAL være turist denne gangen. Sist fikk jeg jo bare shoppet.

Men nå skal jeg slutte å drømme om Shanghai, London og Teheran og heller komme meg tilbake til virkeligheten.

Im leaving on a jetplane...

Nå stikker vi
cimg16901223285076
For å besøke
hallingstakk
Jeg krysser fingrene for en fantastisk helg, som jeg håper kommer til å innebære taco, vin, boller, akvariet og masse masse kvalitetstid med godjentene mine!
Skal prøve å få tatt en del bilder slik at jeg kan vise dere hvor fantastiske disse to jentene er!!!!

La oss dra...

Som de fleste har forstått så elsker jeg ikke bare å reise, jeg elsker også å lese om reiser, drømme om reiser og planlegge reiser (selv om de ikke alltid blir gjennomført)
Derfor syns jeg det er fantastisk morsomt å lese reiseblogger. Sitter å vrir meg i stolen av sjalusi, men klarer ikke la være å pine meg selv heller. Jeg vil også ligge langflat på en kritthvit strand med bølgesus, bob marley i bakgrunnen, en drink i hånden og en STOR fin sol midt på himmelen.
Det hadde heller ikke vært feil å sprunget gatelangs i en storby, med så mange shoppingposer at jeg omtrent ikke klarer bære dem selv.
For å ikke snakke om opplevelsesreiser, Hvem hadde sagt neitakk til å besøkt Mount Everest basecamp, dra på safari på de ville afrikanske slettene, kose med kenguruer i Australia og ta bilder foran statuene på Påskeøya?

Jeg setter stor pris på anbefallinger når det gjelder reiseblogger!!!
Her får dere linker til noen av bloggene jeg liker å lese, trykk på bildene for å komme til bloggene!
cellphone11639330761163932991
Lillian skal bo 4 måneder i Nicuragua, ut i fra bildene ser det vel ganske greit ut eller? (regner med det var greit jeg stjal dette bildet siden det ligger både på bloggen din og facen? Hvis ikke sletter jeg det selvsagt)
img04551
Astrid og Sara er på backpackertur! Til nå har de besøkt Kina, Kambodsja og Thailand. De har flere måneder igjen så spennende å følge med!
dsc0117
Kine og Marthe bor sammen med Lillian i Nicuragua! Kjekt å lese to sider av samme sak! :p
balibali026
Tanya lever det gode liv på Bali! Her snakker vi surfing, strandliv og party nesten hver dag!
31051611233992309645n400
Lisbeth har nettopp flyttet til Australia for å studere, morsomt å følge med hennes daglige kamp med kakerlakker, edderkopper og pinnedyr! Søta!!!

Utenom det så leser jeg også disse:
Laila: Min kjære søster som jobber som reiseleder på Gran Canaria
Ingrid: En tidligere kollega av min søster som nå jobber som reiseleder i Brasil
Tonje: My BFF som studerer og levet rikmannslivet i Shanghai
Hege: Jobber som Aupair i USA
Siri: "Studerer" i Brisbane
Therese: Studerer også i Brisbane

Hvor ofte disse bloggerne oppdaterer varierer veldig, men når de først oppdaterer er jeg kjapt inne å sluker all informasjon!

GI MEG FLERE REISEBLOGGER Å LESE!!!!!


All the way to Shanghai

Da var alle papirer, penger og kopier klart til å sendes. Det er mye man må ha klart for å reise til merkelige land som Kina og Iran. Man må i tillegg svare på mange rare spørsmål på visumsøknaden og jeg lurer fælt på hvorfor de skal vite alt de spørr om. Men for all del, hvis det er av stor betydning å vite hva pappa heter, selv om han ikke skal reise så skal de få fullt navn. No problemo!
Så i stedet for de to parene med sko som jeg har lyst på skal jeg bruke 1000 kronene på å betale diverse ambassader for å sette et stempel i passet mitt.
Jeg har og booket endelige billetter til Kina, reiser en dag før planlagt sånn at jeg har bedre tid på skreddermarkedet og til å henge sammen med Tonje. Reiser business ned, skal virkelig flotte meg til og økonomi hjem. Greit å kunne sove skikkelig på vei ned, som de sier på jobb. Så nå skal jeg teste om det virkelig er verdt å betale i dyre dommer for å kunne legge sete litt lenger ned. Dessuten så bør peanøttene og maten smake veldig mye bedre for at jeg skal være fornøyd.

Snakket litt med Tonje i går og i følge henne kan jeg få sydd nesten hva jeg vil der nede, så nå skal jeg inn på alle nettbutikker jeg vet om å finne kjoler jeg vil ha meg sydd! Gleeeder meg! Det bør bli bra, jeg som virkelig ikke har brukt penger på shopping denne måneden. Betyr alikevell ikke at jeg har mer penger, merkelig! 
shanghai1
Hello, beautiful (og forurensete) by!!!
(dette bildet er nødt til å være photoshoppet)

Pizzakos

Gårsdagen var utrolig koselig. Helene, en utrolig kjekk jente som egentlig jobber i SAS Bergen har vært å jobbet hos oss i helgen. Og siden det å tilbringe en lørdagskveld alene på et hotellrom ikke akkurat er festlig lørdagsunderholdning så avtalte vi å gå ut å spise sammen. Sammen med Ove spiste vi pizza på Dolly Dimples og tro det eller ei, vi ble sittende i 3 1/2 time! Veldig veldig koselig å møtes også uten uniformer og arbeidstid. Ble selvsagt mye jobbsnakk, naturlig nok. Men og en del reisesnakk, typisk det siden både Helen og Ove har reist omtrent verden rundt 4 ganger.
Jeg var ikke lite sjalu der jeg satt å hørte om fantastiske turer til Nepal, India, Thailand, Kambodsja, Peru, Florida, osv... Listen over byer og steder som ble diskutert hadde vært mileland, jeg tuller ikke.
Kjenner det rykker i reisefoten når jeg hører historier om elleville taxiturer, tilgrisete hotellrom, timeslange bussturer og utrolige mennesker og steder.
Så dagen i dag har gått med å drømme om diverse steder jeg vil dra i sommer. Det som er kjipt er at jeg ennå ikke vet når jeg har mine 3 uker ferie i sommer, eller når Marius har fri så det er liksom litt vanskelig å planlegge.
Men en ting er sikkert, det blir ikke Bali ferie i år. Eller hvis jeg først er i området (asia) så er det ikke umulig jeg svipper innom et par dager! hehe...

mapofcuba
Det frister utrolig mye å legge sommerferien til Cuba, da er det kort vei til så mye annet gøy. Slik som Jamaica og eventuelt Miami.... Av og til er det skikkelig tortur å jobbe i sas, man blir så sjalu på alle som reiser hver eneste dag! Jeg og vil...!!!

Skeptisk

Jeg skal som jeg har nevnt allerede 100 ganger til Iran i påsken, for å ikke snakke om Shanghai turen min som SKAL gjennomføres.
Som regel pleier det å planlegge turer være en fryd, hvertfall når man skal til steder der man skal besøke kjente slik at man allerede har "hotell" booket.
Men denne gangen skal jeg til to land der begge krever visum. For et styr!
Så fridagen min jeg har gledet meg til i morgen kommer til å bestå i å ta passbilder, som jeg er meget lite glad i. Så må jeg fylle ut to forskjellige søknader med masse informasjon som jeg egentlig ikke har. Kopiere ditt og datt osv...
Men det jeg er skeptisk til er at begge landene krever at du sender ditt orginale pass til ambassaden for å få visum. Liker ikke at jeg må sende det avgårde to ganger på en måned, meget skeptisk. Dessuten er det dyrt å drive å sende pass frem og tilbake og betale for visum. Fysj, kanskje jeg bare skal bli hjemme?

Er det noen som har erfaringer med å sende fra seg passet sitt?

1002961
Jeg har som jeg skrev i sist innlegg kjøpt meg briller, det ble disse brillene til slutt. Helt enkle og uten for mye dill. Kanskje dere ikke klarer se at jeg har dem på?

Stockholm

Å reise bort for å feire nyttår var noe som helt klart frister til gjentagelse. Man slipper å lage maten selv og man slipper å stresse med å finne ut hvor man skal. Et annet stort pluss er at man får utforske og kose seg i en annen by et par dager. Jeg angrer ikke på at vi valgte Stockholm, en av de fineste byene jeg har vært i faktisk.
Vi bodde på sas royal viking hotell som låg midt i byen, vi kunne gå til det meste. Noe som passet oss ypperlig.

Første dagen ble brukt til å orientere oss i byen, vi ruslet i Gamle Stan og var raske med å kjøpe oss votter siden det var iskaldt ute. På kvelden spiste vi middag på Jensens bøffhus, jeg overspiste så til de grader. Forrett, middag og dessert!!! Men fytti rakkern så godt, absolutt verdt mageknipen.
Nyttårsdagen ble brukt til å handle sko til Marius (og ett til meg) før vi slappet av og koste oss på hotellet. Kvelden ble tilbrakt ca sånn:
n71893015554129273550n71893015554129335505
Pyntet og klare for å feire nyttår i Stockholm.
n71893015554129283870n71893015554129304519
Vi spiste middag på Paganini, en italiensk restaurant i Gamla Stan før vi satte oss i Skybaren på hotellet og koste oss med noen drinker. Nyttårsrakettene såg vi på utenfor slottet hvor det var et utrolig fint fyrverkeri. Fineste jeg har sett noen gang! De sendte opp raketter som formet seg som røde hjerter!!!
n71893015554129407842n71893015554129428515
Slottet hvor vi kvelden før stod og kikket på rakettene /// Det nordiske museet på Djurgården.

Alt i alt en veldig koselig tur! Herlig å tilbringe ett par dager bare med kjæresten. Kommer absolutt til å skje igjen! :)Stockholm it is...!

Da var fly og hotell bestillt..! Vi har vurdert omtrent samtlige europeiske byer (Nice, Paris, Aberdeen, Madrid, Roma, London, København, Praha, Stockholm og Reykjavik)
Jeg kunne lett feiret nyttår i alle de byene uten problem. Tror jeg... Problemet var ikke fly, problemet var hotell. Prisene var skrudd opp flerfoldige hundrelapper, noen steder var det snakk om 1500 kr bare for nyttårsnatten. Not gonna happen! Ellers så måtte vi no 10mil utenfor byen, noe som heller ikke var aktuelt.
Til slutt stod det mellom London og Stockholm, jeg var beinklar for en London tur. Har tross alt bare vært der på dagstur og føler jeg kanskje burde sett mer enn innsiden av diverse butikker for å kunne skryte av at jeg har vært der! Men jeg lot Marius velge og da ble det Stockholm.

Jeg har aldri vært der og må innrømme jeg er litt skeptisk. Nyttår i Stockholm liksom? Men for å si det sånn, det er garantert mer liv og ting som skjer en i Stavanger! Det at vi har fått ansatt pris på hotellet hjelper en del på budsjettet og i tillegg til ansatt priser på fly vil jo det si at jeg har minst en tusenlapp å shoppe for! :)
Så hvis du har vært i Stockholm og har bra tips til restauranter eller ting å gjøre så setter jeg pris på en kommentar! :)

Where to go?

Jeg har et lite "problem"... Nyttår pleier som regel være mer mas en gøy!
"Hvor skal man være?", "Hvem skal man invitere?", "Hva mat skal man ha?", "Hvor skal vi gå etter vi har spist?" osv...

I år har jeg ingen planer ennå, så vidt jeg vet om! Kan godt være noen har planlagt for meg, skal ikke se vekk fra det! Har i flere uker vurdert å reise vekk på nyttår, tilbringe noen dager i en annen by. Så gleden var stor i går når min kjære lurte på om vi kanskje kunne reise vekk et par dager for å kose oss! Ja ja ja ja ja....!!!!!
Men hvor?

Jeg har bare feiret nyttår i Norge jeg! Hvor er det kjekt å feire nyttår? Hvis vi reiser, så reiser vi mandag  29.desember og hjem fredag 02.januar. Akkurat passe mange dager...
Hadde store planer om å reise til Island, men siden jeg ikke får vennebilletter med Icelandair så blir ikke det aktuelt. Teit, jeg hadde planlagt nyttår i den blå lagune sammen med et champagneglass i hånden! :p

Setter stor pris på forslag og tips!!!! :)
fireworks1

København

Vel hjemme fra København og et par tusen fattigere! Det er utrolig gøy å shoppe, men så utrolig kjipt å komme hjem for å sjekke saldoen og få bakoversveis når man innser man har brukt mye mer en man trodde!
bloggblogg2
blogg3blogg4
blogg5
Vi hadde en kanonfin tur til København! Jeg fant alt jeg var på jakt etter pluss litt til! Jeg reiste ned til København uten de helt store forhåpningene, vi skulle jo bare til Danmark. Men fikk kjapt endret synet mitt på byen, jeg storkoste meg! Vi bodde på sas hotellet og der fikk vi den beste servicen jeg noen gang har fått på noe hotell! Veldig fornøyd. Shoppingen var bra, vi brukte hele den første dagen til å traske opp og ned strøget, fikke shoppet mye vi trengte og en del vi bare måtte ha!
Da klokken nærmet seg halv 5 var vi kjempeslitne og gikk tilbake til hotellet hvor vi rigget oss til i senga og kikket på tv. Det er fordelen med å bare være på ferie i Danmark, man kan forstå hva som blir sagt på tven!
Kom oss ut igjen i 7tiden og var klar for middag og tivoli. Spiste god mat på en italiensk restaurant før vi gikk på oppdagelsesferd i tivoli. Storkoste oss og kom i skikkelig julestemning, tror ikke det er mulig å ikke komme i julestemning inne på tivoli! Fantastisk!!!
Kvelden ble avsluttet med Sex and the city maraton på tven, noe som førte til at begge sovnet! :)

En fantastisk tur sammen med søte og herlige Lisbeth! :)

Paris 2008

Jeg er hjemme igjen fra Paris! Var utrolig herlig å komme seg bort et par dager! Vimse i en ny by, spise på restaurant og shoppe sko!
Jeg imponerte mamma med mine "finne frem" skills og prøvde så godt jeg kunne å vise mamma mest mulig av byen. Vi har uten tvil vært Paris på kryss og tvers for å få med oss mest mulig. Det ble utrolig mye sightseeing og mindre shopping, men jeg kommer sterkere tilbake på shopping fronten når jeg drar til København med Lisbeth! :)
bloggblogg3
blogg5blogg7
blogg4blogg10

Bilder av mine fantastiske nye sko kommer i et annet innlegg! Jakken jeg kjøpte er forresten den svarte jakken man ser på de to bildene av meg! Kjempefin jakke til en like kjekk pris! :)

København

Har i ganske mange uker nå snakket om å reise på shopping tur sammen med Lisbeth. Vi har vært innom reisemål som Dubai, Amsterdam og London. Men vi ender opp i København! hehe...
Jeg har aldri vært der, sikkert eneste stedet i hele Danmark jeg ikke har vært så jeg gleder meg!
Vi reiser 2.desember og skal være der en natt! Skal bli super gøy! Shoppingen blir nok ekstra morsom siden det er pyntet til jul! Gleder meg utrolig masse! Så nå har jeg noe å se frem til i både november og desember!

Har de siste ukene vært litt lei av jobben min, kjeder meg og gleder meg ikke til å gå på jobb. Men etter å ha bestillt både hotell og flybilletter med mine fine ID priser så er jeg plutselig veldig glad i jobben min igjen. Jeg smiler rundt med tanke på det fine hotell rommet vi har bestillt på SAS hotellet til en latterlig herlig pris! Vi skal boltre oss i en king size bed og spise drømme frokost!
For å ikke snakke om at vi skal shoppe, spise god mat å ha en koselig jentekveld på byen!
Hvis du har noen anbefallinger om hva vi bør gjøre og hvor vi bør shoppe i København så vær vennlig å si fra! :)

n71476515043861117510
Dette sjarmerende vesenet skal jeg på tur med! :)

hcom2538212bhcom2538210bhcom2538211b
Jeg krysser fingrene for en giga seng!

Je t'aime Paris

Ja, det stemmer! Jeg rett og slett elsker Paris! En helt fantastisk by som jeg til nå har vært i 2 ganger!
De siste dagene har jeg niglodd etter forskjellige turer jeg har lyst til å reise på, jeg har søkt etter reisepartnere og virkelig vært reiseyk.
Endelig, i dag fikk jeg napp! Både når det gjaldt sted og person å reise sammen med!
Jeg skal besøke kjærlighetens by for 3 gang sammen med min fantastiske mamma! Gleder meg utrolig masse.
Egentlig hadde det vel vært mer "normalt" å reist sammen med kjæresten til Paris når man først har fått seg det, men siden han er seriøs skolegutt så ble det lettere å ta med mammaen min! Tror dessuten ikke mammaen min sier neitakk til en Paris tur i bursdagspresang :)
Så får heller jeg og Marius reise på ferie en annen gang! Alt ordner seg!
Meeeen, bakdelen er at det er nokså lenge til vi reiser. Litt lenge hvertfall! Avreise er 3.november, men jeg skal nok klare å holde ut! :)

tanamm151159620515
Jeg elsker eiffeltårnet nesten mer en jeg elsker resten av byen! Såååå fint :)
louvreatnightcentered
Kanskje jeg rekker en tur innom her denne gangen og ikke bare shoppe?
I did it, I really did!!!!

Jeg hadde bestemte meg foer jeg reiste til Bali at jeg endelig skulle ta min foerste tattoo! Etter aa ha vimset rundt aa utsatt det i flere dager kom jeg meg inn i tattoo sjappa og fikk betalt depositumet og booket time! And today I did it! Tattoo mannen (Made, saaklart) flirte av meg der jeg etter aa ha grudd meg hele dagen endte opp med aa sitte aa vente i over en time siden han hadde feilberegna tiden litt. Jeg skalv, hakket tenner og stresset!
Men da vi foerst var i gang gikk det ganske greit. Det foerste kvarteret var helt klart vondest, men utenom det saa gikk det ganske bra! Marie koste seg med aa ta bilder av alle mine grimaser, for litt jaevlig vondt saann innimellom var det selvsagt. Men jeg overlevde og har naa en kjempesoet tattoo paa foten min!
cimg1239cimg1254
Made tegnet tattooen for frihaand, fliiiink! //// Litt vondt bare? :p
cimg1270
Min fiiiine tatovering! Gleder meg til den ikke er roed lenger og bare er fin! :)


Utenom det saa har vi de siste dagene hengt masse med Sony, noe som har vaert utrolig kjekt! Vi ble invitert med i et lokalt bryllup for et par dager siden. Noe som var en litt annerledes opplevelse. (les: ufattelig kjedelig) Men vi spiste god sjokoladekake og hilste paa ca alle, vi ble tatt bilder av og var nesten mer omsvermet enn brudeparet.
Utenom det saa var vi paa byen med Sony og Eko for en natt eller to siden, noe som var farlig! Sony overtalte meg til aa shotte vodka redbull. Naar en balineser hyler ut: Baanski!!!!! Er det vanskelig aa si nei! Derfor ble jeg litt fullere en hva som var bra, men som alltid oppfoerte jeg meg eksemplarisk! Litt sjangling, fyllesnakk og snubling i scenekanten er noe man bare maa regne med!
cimg1147cimg1155
Jentene klare for balinesisk bryllup /// Vi kjoerte selvsagt moped til bryllup, the real Bali style!
cimg1228cimg1231
En fantastisk festlig kveld paa byen der vi egentlig bare skulle drikke litt /// Slik tilbringer Sony dagene paa beachen, paa en solseng i skyggen. Herlig liv!

Men naa gidder jeg ikke blogge mer til dere. Er klar for en siste middag paa Ultimo foer vi skal ut for aa si hadebra til Willy paa Espresso bar, Eduardo & alle de andre paa Bounty og gjoere vaart aller beste for aa faa Sony drita. Vi kjoerer en edru kveld siden jeg ikke helt vet hvor lurt det er aa drikke naar man nettopp har tatovert seg ogsaa reiser vi jo faktisk hjem i morgen. 24 timer paa reisefot med bakrus? Neitakk!

Og ja, for en gangs skyld saa gleder jeg meg til aa komme hjem. Jeg har savnet gutten min i snart 3 og en halv uke og det skal bli godt aa komme hjem!! Det eneste skaaret i min glede over aa komme hjem er at jeg kanskje staar uten jobb! Fantastisk :p

more pictures, only for you ;)

Siden sist har vi:
cimg0938cimg0952
Drukket mange fiskeboller, veldig mange! /// Vaert i bursdagsselskap til Nita, vi fikset blomster og ballonger!
cimg0973cimg0960
Vi kjoerte selvsagt stil og ble hentet i Andre sin nye hummer // Gjengen paa Hard Rock cafe!
cimg0979cimg0989
Vi har testet ut Bounty sin nye uteplass; ER (tror jeg den het) // Vi (les:Tonje) har truffet igjen Mark....
cimg1001cimg1000
Tonje har startet surfeskole for oss idioter /// Tone er ivrig student
cimg1021cimg1031
Jeg har faatt en ny bestevenn her nede, Tone kooooser seg paa Bounty! Hoho....
cimg1042cimg1081
Et relativt daarlig Bounty bilde /// Marie, Oniel og meg svinger oss paa Mbargo....
cimg1060cimg1072
Popcorn kosing paa Mbargo. /// Fantastisk kveld paa Mbargo sammen med Airul og Oniel!!!!
cimg1127cimg1115
En tur til nabo oya, Nusa Lembongan /// Bintang, bikini og paradisoy! Eneste som var kjipt var at sola uteble!

Det tok meg over en time aa laste opp disse bildene!! Litt lei! Men kan like saa greit dille paa internett siden det nok en gang er overskyet og graatt ute. Har ikke hatt en eneste hel dag med sol her nede, noe som selvsagt er skuffende. Men men, saann kan det gaa! Vi koser oss uansett saa skal ikke klage for mye.
Tilbrakte en natt paa Nusa Lembongan i natt saa vi er ganske trotte og slitne etter aa ha reist og sovet lite. I dag er siste dag med shopping, sies det?!
I morgen er planen aa reise til "bingen", et sted her paa Bali som alle surferne skryter av. Hva vi skal der aa gjore er uvisst, men vi reiser naa! Horer rykter om baal paa stranden og slikt kos. Kan nesten ikke takke nei til det?
Jeg har sagt meg villig til aa vaere med saa lenge det er solseng slik at jeg slipper aa faa sand langt inn i rompa!

Utenom det saa fyker dagene for tiden. Jeg begynner aa bli bekymret for aa ikke rekke alt jeg vil rekke! Jeg maa ha minst en dag eller to til paa Bounty/Mbargo, men tror ikke Tone er saa vanskelig aa overtale egentlig! Ogsaa krysser vi fingrene for litt mer sol slik at vi kan komme hjem litt brunere (roedere) enn da vi reiste fra Norge.
Og vips var det tid for Tonje og Tone aa flytte til Kina, jeg til aa tattovere meg og plutselig var vi hjemme igjen!
Gleder meg masse til aa komme hjem, men kunne godt vaert her litt lenger og!

Bali Holiday

Alright, kanskje paa tide med et nytt innlegg?
De gangene jeg beveger meg i retning en internett er det kun for aa sjekke diverse ting, slik som nettbanken. Den skal jeg forresten ikke besoeke igjen med det foerste for jeg fikk bakoversveis naar jeg fikk saldoen slengt i trynet!
Etter litt noeye gransking av kontoutskrift tingen viste det seg at to minibanker jeg kranglet litt med i starten av oppholdet har bestemt seg for aa lage kvalm og har derfor trukket meg for 2 millioner rupiah som jeg aldri fikk ut! Slemme slemme minibanker! For en gangs skyld er jeg glad for at jeg har litt kontroll paa hva jeg bruker av penger her nede for jeg kunne lett finne igjen alle kvitteringer paa alt jeg har brukt bankkortet mitt med!
Mannen i banken hjemme i Norge sa at jeg skulle slappe av ogsaa ordner alt seg naar jeg kommer hjem, fin fint! Selv om det betyr mindre penger aa bruke her nede!

Apropo pengeforbruk! Jeg bruker alt for mye penger! Og ikke paa meg selv... Hvor skremmende er ikke det? Det aa kjoepe gutteklaer er jo en droem, det er saa vannvittig mye kult! Jeg har gaatt amokk! Men i gaar naar vi var ute aa shoppet bestemte jeg meg for at nok er nok! Saa naa blir det ikke flere Bali presanger paa Marius... Derimot skal jeg paa sko shopping med Nita i morgen! Wohooo!!!

Andre nyheter saann utenom det er at Tonje og hennes nye samboer i Shanghai; Tone har komt ned til Bali. De droppet spraakkurset i Kina og valgte heller aa tilbringe 2 late uker paa stranda sammen med oss paa Bali! Noe jeg ikke hadde noe i mot! Tone som jeg ikke kjente paa forhaand har vist seg aa vaere en utrolig fantastisk jente, det skremmende er hvor like vi er paa noen omraader. Jeg foeler nesten jeg har kjent Tone i flere maaneder, ikke bare noen faa dager!

Paa torsdag reiser vi til Nusa Lembongan for aa leve livet der i en dag eller to. Skal nok faa leid oss en koselig villa eller noe annet fantastisk. Laane et par mopeder og bare suse rundt paa oya, snorkle litt og henge ut paa fantastiske strender. Lover at jeg skal laste opp masse bilder naar jeg kommer hjem. Internettet her nede er saa treigt at jeg faar vondt i hodet av det. Nesten....
Dagen foer vi reiser hjem skal jeg ta min foerste tattovering!!!!!! Har tenkt paa det i 3 aar, men aldri faatt meg til aa gjennomfoere det. Men denne gangen har jeg bestill tid, faatt tattoveringen tegnet + betalt depositumet saa naa er det bare aa faa det gjort!!! Jeg hater aa ha det vondt, derfor gruer jeg meg aller mest til smertene! Men jeg overlever nok! Vurderer forresten serioest aa drikke meg drita full, men foeler gjerne det er litt pysete! :p

Alright, det ble et langt innlegg. Planen var aa henge litt paa internett fram til sola kikket frem, men naa har vi sittet her en time og vi ser bare graa himmel saa ser ut til at det blir en strand loes dag!
Kanskje like greit siden jeg er like rosa som en gris! Jeg skal ALDRI mer la vaere aa smoere meg bare fordi det er overskyet, har nok en gang faatt erfare at man blir minst like solbrent da! Om ikke mer!!!!

Litt bilder bare...

cimg0518cimg0595
Helt ok size paa byen, kanonutsikt! ///// En del skilt og en deeeel kinesere
cimg0535cimg0601
Meg aa mine mad fotballskills! (madame tussauds) ///// Meg og Marie mi :)
cimg0628cimg0752
Fantastiske Disneyland /// Maatte selvsagt faa med oss all underholdning som va der!
cimg0653cimg0785
Mitt framtidige hus, her skal jeg og prinsen min bo /// Fyrverkeriet var AMAZING!!!!!
cimg0796cimg0827
Siste kvelden i Hong Kong :) //// Andre kvelden me gikk paa en liten smell paa Bali
cimg0823cimg0858
Herlige Sony som laerte oss mange nye triks //// Eduardo og meg, heldige med bildet Mona :p
cimg0897cimg0909
Marie va kje vanskelige aa overtala te aa synga paa scenen ;) //// Airul, Marie og Oniel

Det tar greit lang tid aa laste opp bilder her paa Bali saa gidder ikke mer naa... Andre dagen med overskyet vaer, egentlig ganske herlig.. Men haaper sola komme i morgen, blir kjipt skal vi gaa to uker med nesten ingenting sol!
Naa skal jeg hvertfall faa i meg noe frokost! Hadde det helt fantastisk morsomt ute paa byen i gaar, kjoerte moped sammen med Airul og Oniel, nattmat paa mcdonalds og masse rolls! Elsker mine balineser venner, de er ikke saa klengete og innpaa slitne som de australske! :)

Hong Kong land

Jeg er ennaa i Hong Kong, reiser videre til Bali i morgen tidlig!
Hong Kong har absolutt vaert en opplevelse, men jeg hadde ikke orket aa vaere en dag lenger! Byen er stor, varm og altfor forvirrende med alle disse kina tegnene rundt forbi. Vi har stresset litt med aa finne frem, men egentlig har ting gaatt veldig bra!

Vi er blitt lei kinesere, heldig du Tonje :p
Disneyland var fantastisk, fyrverkeriet ennaa bedre! Herlig!!!!

Mer en disse faa setningene gidder jeg ikke skrive, for jeg er sulten. Maa ha middag for vi skal legge oss aa sove saann at vi er klar for masse sprell paa Bali i morgen!
Blir nok bedre oppdateringer paa Bali! Kanskje gidder jeg legge ut bilder ogsaa??

Har forresten kjopt en kjempesoet mobil til ca ingen penger. Marie har gaatt amokk og kjopt mange parfymer, ipod og utenom det ca alle kjolene det er mulig aa faa kjopt! Saa litt penger kan du trygt si det har gaatt!! Det er bra vi er saa rike :p Eller ikke? hehe...

Naa stikker jeg!!!!

05.aug.2008

Skal bruke dagen til å pakke de siste tingene, kjøpe diverse småting og henge med Marius! Derfor regner jeg ikke med at det blir flere oppdateringer på en stund! Siden vi bare har 4 dager i Hong Kong så vil jeg absolutt ikke love at jeg gidder blogge noe derfra! Tar nok en oppsummering når jeg kommer frem til Ananda og Bali! :)

Så i løpet av de neste 3 ukene blir det nok dårligere både på bloggingen og kommenteringen på andre sine blogger, men jeg kommer sterkt tilbake! :)

n52612506734628109594
Nå stikker vi til Hong Kong og Bali! :)
Kos dere her hjemme, vi skal hvertfall kose oss ekstremt mye på ferie!!!!

Hong Kong

Det begynner så smått og gå opp for meg at jeg reiser i morgen!
Jeg kjenner meg litt mer stressa enn i går, det er så utrolig mange småting jeg ikke har ordnet.
Det som kanskje stresser meg mest er de dagene vi skal være i Hong Kong. Jeg har ingen kunnskaper om byen, aner ikke hva jeg bør ha med meg og vet heller ikke hvordan vi skal komme oss rundt eller hva vi egentlig skal oppleve. Men selv om jeg stresser litt så regner jeg med at det skal gå bra og at vi får en super opplevelse!

Måtte inn på hotels.com i dag for å dobbelsjekke bookingen vår og kikke litt på bilder fra hotellet. Ser ut så vi har valgt oss et riktig så fint hotell.
hcom4283447bhcom42834413b
Utsikten fra hotellet, ikke noe å klage på // resepsjonen regner jeg med...
hcom42834416bhcom42834419b
Vi har faktisk betalt ekstra for et rom med utsikt // Badebasseng er viktig å ha når man skal bo som prinsesser på hotell!

Bildene hotellet har lagt ut ser helt fantastiske ut. Så får vi håpe at det stemmer og at de ikke har brukt flere timer på å redigere bildene i photoshop ;)

Det kribler i hele meg, mest av alt vil jeg reise i dag! Ikke måtte vente ennå en dag. Mest av alt så gleder jeg meg så mye at jeg får helt vondt inni meg. Men så gruer jeg meg litt og! Skal ikke nekte for det. Det er aller første gangen jeg og Marie reiser på ferie sammen, noe som egentlig bør gå veeeeeldig bra, men sant man vet aldri! Også liker jeg ikke tanken på at jeg skal sove alene i over 3 uker. Er fare for at Marie må finne seg i at jeg slår sammen sengene til en dobbelt seng! Noe som kan bli riktig så koselig! :)

Men nå skal jeg slutte å snakke ferie, heller konsentrere meg om at jeg er alene på jobb og avskyr tanken på det! Bra plan! Tror dessuten jeg må skrive lister på alt jeg må få fikset og handlet før vi reiser i morgen!!

London baby!

Jeg tror egentlig ikke jeg og Siri var klar over hvor stressa og slitne vi kom til å bli ved å reise på dagstur til London! Det er så mye å gjøre, og så kort tid!
Det var mitt første besøk i byen og jeg var utrolig glad for at Siri hadde vært der før, hvis ikke hadde jeg nok bare tulla rundt forbi.

Et aldri så lite kortfattet referat:

-bråstart på dagen, glemt passet i stavanger!!!
-halvsoving på flyplassen før Siri kom, ute i god tid sa du?
-vaffelfrokost på Sola
-høneblund på flyet til københavn
-overbooket fly fra københavn til london, noe som i teorien vil si at jeg har 40% sjanse til å få være med flyet siden jeg har ekstra ekstra billig billett.
-snille SAS damen som syns det var helt greit at jeg fikk sitte på klappstol, sammen med flyvertinnene.
-dyrt ekspress tog inn til London
-vandre gatelangs i Oxford street
-to stressa hoder inne på top shop, brukte alt for lang tid der for så å finne ut at vi ikke likte oss der
-kjoleshopping på JaneNormann
-metroen videre til Camden Market (ble forelsket i bydelen med en gang)
-fnising og peking på alle de søte menneskene som skillte seg ut. Tøffinger!
-jakting etter oversized "I love London" t skjorte
-jentehopping bortover gatene i gledesrus over det fantastiske stedet med alle raringene, skoene og kjolene
-metro videre til Piccadelly Circus
-såg den reklametingen
-middag på mcdonalds
-"photoshoot" ved fontenen
-panikk over å innse at jeg burde ha vært på flyplassen for 10 minutter siden
-stress og latter da vi satte oss på toget og krysset fingrene for at vi skulle rekke flyet mitt
-panikk da vi innsåg at det ikke var noe ekspress tog, derimot et tog som k over 50 minutt
-et altfor raskt hadebra, kos deg i australia, glad i deg avskjed!
-lett jogging gjennom terminaler, skranker og mennesker
-smisking gjennom sikkerhet og passkontroll
-meget sliten, men fornøyd da jeg kom meg fram til gate på kun 13minutt, noe som må være ny rekord på en flyplass som Heathrow.
-sleeping beauty på flyet hjem

Jeg elsket London, eller hvertfall det jeg fikk sett av byen! Er ikke all verden man rekker på så få timer. Jeg konsentrerte meg om å kose meg, ikke stresse med å få sett Big Ben og sånne ting. Jeg hadde noen fantastiske timer sammen med Siri. Jeg trodde jeg hadde shoppet masse, men da jeg kom hjem var det jo ingenting!
kjolelondon
london 030london 024
Men er meeeeget fornøyd med de 6 tingene jeg kjøpte! Var trist å si hadebra til Siri, men kjekt å ha hatt henne for meg selv en hel dag i London! Det er nok ikke mitt siste besøk i byen for å si det sånn! Men neste gang blir det minst to dager. Vi har tydeligvis gått og stresset så mye at beina mine verker, dumme beinhinnebetennelsen! Så i dag er Mona i avslappings modus! :)

Roma 2008

Hvor begynner man? Med dag 1 gjerne? Her kommer reisereferat fra jenteturen til Roma! :)

Dag 1:
Avreise fra Sola grytidlig,  vi endte opp med å sove både på flyet til Oslo og flyet til Roma! Vi var våkne ca en halvtime tilsammen, passet oss perfekt!
Vel fremme i Roma var det to forvirra jenter som sto og kikket oss rundt, skiltingen var dårlig og italiensken vår ennå dårligere. Til slutt var det en italiener som tok ansvar og fikk kjørt oss inn til hotellet for litt mye penger. Førsteinntrykket av hotellet var bra og vi fikk satt fra oss baggasjen i resepsjonen mens vi ventet på at rommet skulle bli klart. Siden det var to matvrak på tur måtte vi på jakt etter lunsj. Endte opp på en koselig liten restaurant hvor vi fikk stappet i oss en pizza før vi ruslet opp til hotellet igjen.
Her ble det gode førsteinntrykket av hotellet revurdert da det viste seg at senga vi skulle dele var en 120cm seng! Sånn utenom det så var rommet godkjent!
Vi bestemte oss for å finne et kart og komme i gang med å jakte på de kulturelle innslagene. Det var jo derfor vi reiste til Roma. Den første kulturelle godbiten vi gikk på jakt etter var pubcrawlen de reklamerte for på kartet vårt, viktig å finne ut hvor vannhullene er første dagen! Etter å ha gått i litt over to timer der vi stadig gikk i ring ga vi opp og bestemte oss heller for å besøke Colosseum. Colosseum var helt likt som på film, bare med litt flere turister og ennå flere selgere med paraplyer. Ja, for det pøsregna!!
Vi ga opp Colosseum etter å ha stått å sett på det fra utsiden et par minutter og labbet opp mot hotellet igjen. Her fikk vi skiftet sko før vi bestemte oss for å finne spanske trappene. Det hadde ikke akkurat sluttet å regne så før vi var komt halvveis var vi kliss våte. Oh well, det var egentlig ganske festlig. Etter masse leting fant vi til slutt trappene, men ble veldig skuffa da det viste seg at det faktisk bare var noen trapper :p
Sulten kom gnagende og vi kom oss inn på en liten restaurant med hele 3 alternativer på menyen; lasagne, pizza eller salat. Godkjent pizza til tross for at jeg følte jeg hadde spist en halv gris da jeg var ferdig, viktig å få presset på mest mulig parmaskinke på pizzaen!
På vei hjem mot hotellet igjen stoppet vi på en liten butikk for å shoppe vin og i samme slengen tok vi en liten "tørkepause" mens vi spiste så masse is at vi ble dårlige. (du hadde koooost deg, Marianne)
På hotellet startet vi prosjekt "åpne vin", noe som skulle vise seg å bli en ordentlig utfordring! Den første vinflasken endte opp med en knust flaskehals og den andre vinflasken ga vi opp til slutt, etter å ha prøvd alle mulige måter å åpne den på + prøvd å lage hull slik at vi kunne dryppe vin i glasset. Men neida, tror ikke det var meningen at vi skulle drikke den kvelden så da la vi oss bare!

1433

Dag 2:
Matvrakene våknet av at sulten gnaget og vi var kjappe med å stelle oss før vi la ut på jakt etter frokost. Fant en koselig liten sjappe med noe brød greier som vi tok med oss i veska på vei opp mot spansketrappene. Vi som la oss etter dag 1 med et relativt dårlig intrykk av Roma våknet til sol og sommer dag 2 og en helt ny by! Vi måtte rett og slett oppleve alt på nytt. Så da vi kom fram til spansketrappene satte vi oss ned og lagte en ordentlig turistrute slik at vi skulle få sett mest mulig. Det var helt fantastisk å sitte i sola, spise frokost og se på menneskene som kom dettende ut av busser, og ikke minst å kunne skifte fra vanlige sko til flip flopper!
Da vi var lei av spansketrappa tok vi turen innom den ekslusive gata som vi fant ut den var, her låg Gucci, Prada, Bvulgari, Dior osv på rekke og rad! Vi siklet på sko som vi aldri kommer til å få råd til og drømte oss vekk. Resten av dagen gikk i ett! Vi var såvidt innom Vatikanet, men pga en ufattelig lang kø orket vi ikke gå inn der, men tok til takk med at vi fikk se Petersplassen (eller hva det nå heter) før vi gikk videre. I løpet av dagen gikk vi forbi masse flotte bygninger, ruiner og statuer, men dumme som vi er hadde vi ikke peiling på hva ca noe var!
Neste gang bør vi gjerne lese litt om Roma før vi drar på tur? Vi var innom en del butikker, men siden vi ikke skulle shoppe så ble det bare kikking, noe som faktisk var veldig flinke til. Vi avsluttet sightseeingen vår med å faktisk betale for å gå inn i Colosseum. Noe som kostet 11 euro pr.person, om det var verdt det var en annen ting. Men nå har vi i det minste vært der! :p

Vi klarte og å presse inn en spaghetti carbonara lunsj og en ispause! NAM! De har den besteste isen i Italia, det er helt sikkert.
annet8trapp2vatikan3colosseum12
Siden fylleturen vår kvelden før ble spolert av noen dumme vinflasker tok vi ingen sjans på at det skulle skje igjen så vi kjøpte i stedet champagne! Det ble et hysterisk festlig jentevorspiel! Det er lenge siden jeg har hatt det så gøy! Vi fant ingen musikk kanaler på tven så da improviserte vi ved å bruke mp3 spilleren til Tonje. Champagnen forsvant skremmende fort og vi ble fnisete og tullete. Vi fikk en trang til å bølleringe så vi ringte til Sony på Bali, stakkaren sov og vi vekket han. Hylte og skreik om at vi savnet han og dette her før vi la på og ringte til neste offer. Tonje datt av senga og jeg var ivrig fotograf og fikk foreviget det hele. Så fant vi en merkelig sirkel på veggen, de hadde gjort noen dårlige forsøk på å skjule et hull, vi ville kikke bak hullet så vi ødela veggen kan du si. Men smarte som vi er så tygget vi bare litt tyggegummi å fikset hullet igjen! Flinke jenter!
Da vi følte vi var sjarmerende nok til å sjekke ut bylivet tok vi beina fatt på jakt etter et utested. Vi fant 3 politimenn som gladelig viste oss en liten søt irsk pub hvor vi fant noen amerikanske, irske og danske venner. Tonje følte vodka redbull var lurt så da kjøpte vi hver sin drink før vi snakket masse tull med de nye vennene våre.
Da Tonje kom på at hun alltid blir fyllesyk og hate å fly når hun er dårlig var det på tide å gå hjem. Vi er avhengig av nattmat, men dette skulle vise seg å bli et problem i Roma by... Men vi smilte fint og fikk noen gamle søte menn til å holde åpent bittelitt lenger slik at vi fikk oss maaaat! :D
615marie 22 0579

Nå er jeg trøtt og orker ikke blogge noe mer! Det har egentlig vært litt herlig med et par dagers blogg pause! Det eneste kjipe nå er at jeg har en del blogger å lese! Folk er så forbanna flink til å oppdatere masse! :)

ski og storby

Jobb igjen, kjenner at det skal bli godt med mandag for en gang skyld! En hel dag fri der jeg skal tilbringe etterlengtet kvalitetstid sammen med jentene mine. Håper det blir fint vær slik at vi kan reise til Sirdal. Er skikkelig klar for en skitur, kakao, appelsin, kvikk lunsj, bål og soool! Er ikke ofte jeg har ønske om å reise frivillig opp i snøen, men denne gangen har jeg skikkelig lyst! Hadde jo vært typisk at det ble dårlig vær på mandag, hører rykter om at det er meldt styggt også?
12 En slik en er det meldt på mandag! :(
1Jeg vil ha en slik på mandag!!

Sånn utenom det så er jeg kjempeklar for en storbytur snart! Do some serious shopping! Men hvilken storby vil jeg til?
Jeg har jo aldri vært i London så det kunne sikkert vært festlig, Barcelona har jeg hørt mye om, det samme med Roma. Men så er jeg jo veldig fasinert av Frankrike og da spesielt Paris og Nice. Hadde vært gøy å reist til Nice å besøkt aupair familien min, sett hvor store ungene er blitt. Nå holdt jeg nesten på å glemme byene som jeg egentlig aldri kommer på, byer som Praha, Riga, Dublin (Tine!!!) og Aberdeen. Byer jeg vil besøke, men som ikke har første prioritet. Det er så mange å velge mellom!
Tenker å dra fra 10-13april. Noen som føler for å være med?

Hvilken storby i Europa ville du dratt til?

Nu åker jag...

En smilendes og meget fornøyd Henriette tok seg et par minutter fri fra mas og kjas i innsjekk for å besøke meg på ankomst, koooselig! Ennå mer koselig ble det da Henriette spurte om jeg ville være med til Beijing i april, så klart vil jeg det!!
Så nå har vi sjekket ut priser, vi betaler 1600 tur/retur med fly og 215kroner natta på hotell! Oh yes, lett!! Må dobbelsjekke med Odd Kjell om jeg får fri en uke eller så i april og så fort det er bekreftet bestiller vi billetter!
"Alle" de litt eldre på Widerøe reiser til Beijing nå i mars på shoppingtur så da er det jo helt genialt at jeg, henrietter og kine (tonje????) reiser i april!

Nå må jeg bare få friiiiiii.....

syden livet i desember

Syden i desember er oppskrytt, jeg fryser jo!!
Har hatt en hel dag med masse sol, resten av dagene har vaert saa som saa. Ikke noe aa skryte av med andre ord! Hotellet vi bor paa er heller ikke noe aa skryte av, daarlig med opplegg for barn, noe som vil si at vi har en stykk 7 aaring og en stykk 8 aaring som holder paa aa kjede seg i hjel paa kveldstid! Jaja, god mat er det hvertfall! (som regel)

Jeg har hatt en fylla kveld, og jeg er ganske sikker paa at det blir den eneste! Jeg ble aaaaaltfor full! Er sikker paa at jeg sang hele hotellet i sovn med min vakre versjon av "byssan lull"
Et uheldig mote med bunnen av badekaret klarte jeg og aa faa til for jeg kollapset paa verandaen og vaaknet paa morgenen av at 90 mygger provde aa bite meg opp. Oh well, det var morsomt saa lenge det varte! hehe...

Julaften var ikke noe julaften, en heller mislykket kveld der hele gjengen endte opp med aa bare le saa taarene omtrent trillet. Jaja, julefolelsen har ikke helt tatt meg og maa innromme jeg er ganske sjalu naar jeg ser paa julebildene til valdres gjengen, ser skikkelig koselig ut!

Jaja, naa har jeg hvertfall faatt provd ut syden jula og jeg likte den ikke. Jeg har brukt minimalt med solkrem bare for aa teste hvor sterk sola er og jeg er skuffet, ikke en gang albino Mona har klart aa bli skikkelig solbrent.
Jeg faar troste meg med at det er 13 dager til jeg fyker avgaarde til Bali der jeg garantert blir skikkelig solbrent! hehe...

oppsummering Amsterdam

Hjemme igjen fra Amsterdam. Det var en knallkjekk tur selv om det ble slitsomt med intens shopping og gåing for å få med seg mest mulig! Neste gang får jeg driste meg på en dag ekstra! :)
Orker ikke skrive: også gjorde vi sånn, før vi gjorde ditt, datt... Derfor, litt stikkord! :)

*Opp 05.00, flybuss 0535, fly 0630
*Traff Leila (vår KLM sjef på Sola) i Amsterdam og labbet avgårde mot mannen som skulle ha omvisning for oss
*Fikk se alt som hadde med ankomst og baggasje å gjøre
*Lærte veldig mye, ble litt smartere når det gjelder hvorfor ting kan gå galt (det er jammen greit mye mer å gjøre enn på Sola)
*Lærte oss CFY ;)
*Fikk se lounger og andre diverse VIP ting
*Tok toget inn til byen
*Spiste på en koselig restaurant/kafe hvor det var god spaghetti
*Søte servitørene
*Blomstermarkedet med "starter kit" for hvordan å dyrke cannabis
*Shopping i den laaange gata
*Nye sko, utenom det ingenting nytt! (STOLT)
*Vondt i beina
*Fikk gratis drikke av mcdonalds gutta siden visa kortene våre ikke fungerte
*Kosing med hesten
*kafe pause på en fin kafe
*tog inn til flyplassen igjen
*mer shopping på flyplassen
*Frappuchino og croissant på starbucks
*sikkerthetskontroll og div
*Avslapping i Crown Lounge (Business reisende vet du. hehe..)
*Innsjekk og trøtte tryner på flyet hjem

Kjekk dag med koselige mennesker! Håper det blir flere studieturer! Tenkte vi skulle foreslå en tur til Aberdeen! hehe... :)
Brukte maks 300 i går, noe som jeg må si meg fornøyd med! Jeg er flink sparejente. Veldig klar for Bali og masse shopping ja! hehe...

I dag har jeg ingen planer, utenom å vaske klær, hus og meg selv. Trening og markedskommunikasjon skal jeg nok og få tid til!

Amsterdam here I come! :)

Om nøyaktig 7 timer er jeg på vei til Amsterdam for å lære litt, spise litt, shoppe litt og kose meg masse! :)
Jeg har ikke penger så det blir kun den mest nødvendige juleshoppingen, kjekt å handle litt i "ukjente" butikker å ikke måtte tråle kvadrat opp og ned!

Fikk melding av Janne i dag, billettene våre til Bali er tatt ut! Dvs at om ganske nøyaktig om en måned er vi på vei mot paradis igjen! Aner ikke hvordan jeg skal få penger til alt, men den tid, den sorg! Jeg får leve på knekkebrød og skinkeost skulle det knipe veldig. For de som kjenner meg godt så hadde det ikke gjort meg noe siden jeg elsker knekkebrød med skinkeost! :) hehe...

Kan ta med noen få setninger angående eksamen i dag, det gikk sånn bob bob... Jeg var ferdig etter ca halvannen time og følte jeg gjorde det jeg kunne. Fikk rablet ned 8 sider og må vel si meg fornøyd med det siden jeg ikke hadde lest den ene boken! :)
Etter eksamen var det videoverden tid, jobbet med Kaja noe som alltid er koselig! :) Vi såg først Knocked up før vi såg Familien Robinson, jeg hadde sett begge før, men kjekke filmer som jeg godt kunne se igjen! Etterhvert fikk jeg besøk av Camilla og Christian. Christian shoppet drakter og dill i vikingbutikken og jeg babblet med Camilla. Kjekt med besøk! :)
Nå har jeg nettopp bestemt meg for "antrekk" i morgen, så nå skal jeg legge meg, bare se en episode av The Hills først! Kommer nok til å angre på det i morgen tidlig! hehe...

Btw, folk sjokkerer meg! Av og til kan det lønne seg å være ærlig å ikke snike seg rundt bak ryggen på andre! Hvorfor lage mer kvalm en det allerede er i verden? Og hvorfor blir jeg forbanna når det ikke gjelder meg engang? hehe... Kanskje fordi jeg forstår veldig godt hvordan denne personen som blir "lurt" har det.. Slemt...

(det var mine alvorsord før natta. hehe...)

Hjem kjære hjem

Jeg er hjemme fra Valdres og det har vært en knallkjekk tur!
Selv om jeg klager over at det er kjedelig å være hjemme så kjenner jeg at akkurat nå var det vannvittig deilig å ligge i senga mi. Prøver å skyve bed.øk littegrann på avstand, hvertfall ett par timer slik at jeg kanskje får sovet litt siden nattesøvnen på nattoget ikke er så utrolig bra.
På torsdag spiste jeg lunsj med Tine og i stedet for å reise rett til Valdres etterpå så ble jeg hengende på jobben til Tine der jeg pakket flaks lodd og var med å hive de enorme mengdene med post som de får.
I 4 tiden gikk jeg ned på bussterminalen igjen og satte meg på bussen til Valdres. Vel fremme på Fagernes ruslet jeg opp til pappa hvor det var mørkt og kaldt så da måtte jeg gjøre det varmt og koselig før jeg satte meg ned med litt bed.øk...

På fredagen fikk jeg melding av Anette i 12 tida om jeg ville komme ned på kaffebaren og det ville jeg selvsagt så da kjørte pappa meg ned. På kaffebaren var Anette, Vilde, Silje, Katrine og Caroline, var koselig å se igjen alle! Ble sittende en liten time å bare høre på hva alle gjorde å ikke gjorde før jeg og Anette gikk videre. Vi dillet litt og fikset småting før Anette kjørte meg hjem. Der byttet jeg ut bed.øken med litt engelsk. I 6tiden kom Anette, Anders og Frida å hentet meg og vi kjørte ned til storteltet. Der ble vi stillt bak hver sin tappekran i baren og vips var jeg på jobb igjen! hehe... Nesten 3000 billetter var solgt til konsertene så det ble travelt nok for å si det sånn.
Var kjempemorsomt å jobbe sammen med Frida og Anette. Vi danset, lo og skravlet bak baren. Morsomst var ABBA parodi gruppa var på scenen, da sang vi for full hals! Vestlandsfanden var og helt ok, men manglet de sangene vi kunne! hehe...
I 2 tida var vi ferdige og da kjørte Anders meg hjem.
Våknet i 12 tiden på lørdagen og var ganske så våken så da ruslet jeg ned til Fagernes for å se på livet. Og for et liv. Har seriøst ikke sett så mange mennesker i Fagernes noen gang! Det krydde av mennesker overalt! Og alt pga en stinkende fisk.. Merkelige greier! Traff Frida, Siri og Tonje på kaffebaren og vi ble sittende der en god stund og gjemte oss for menneskene før Siri reiste hjem og vi 3 andre beveget oss ut i gatene igjen. Vi endte til slutt opp i storteltet hvor det var full fest igjen. Folk var DRITA midt på dagen. Gamle og unge sprang rundt med lommelerka eller kjøpte seg akevitt ca overalt. Det var meget morsomt. Nede i storteltet var Anette på jobb og da jeg og Frida såg hvor travelt det var så hang vi oss med og jobbet litt. Har aldri sett øl, vin, akevitt og jeger forsvinne så fort midt på lyse dagen! Da teltet stengte i 4 tida ruslet jeg og Frida hjem til Anette hvor vi laget oss pizza mens vi prøvde å finne ut hva som skjedde på kvelden. Frida skulle jobbe og ville gjerne at jeg skulle være med og etter litt tenketid fant jeg ut at jeg kunne jo egentlig bare gjøre det. En alkoholfri kveld til skader ingen. Så da endte jeg opp bak tappekrana også på lørdagen. Det var solgt like mange billetter så det ble en like morsom kveld.
På scenen stod Dusty Cowshit (var med i grand prix eller noe), Dr. Alban (Helt fantastiskt kjekt! Nostalgi til tusen) og Vassendgutane. Mens vi sto der bak baren ble vi utrolig klar for å drikke og da det nærmet seg stengetid i teltet hadde vi bestemt oss, vi ville drikke! Så vi sneik oss vekk klokken 1, tok bilen til Anette og kjørte hjem til pappa hvor vi hentet vinflaskene mine før vi kjørte ned til gjestegården hvor vi satt og styrtet den ene vinen.
Vi delte vinen på nøyaktig 6 minutter, herlig? hehe...
Inne på gjestegården kjøpte vi oss et par drinker og slukte de i en voldsom fart slik at vi skulle komme på nivå med de andre fulle menneskene og det klarte vi så til de grader. Jeg ble både full og ubrukelig. Det var live musikk på gjestegården og da synge mannen begynte på Idyll måtte jeg finne både Frida og Anette og vi mimret litt fra Bali mens vi sang for full hals! :)
Da gjestegården stengte i 2 hall 3 tiden ble vi hengende litt på utsida hvor vi prøvde å hjelpe Eirik til å spy litt, maken til drita gutt er det lenge siden jeg har sett. Da det ikke hjalp så fikk vi søskenbarnet hans til å hente han mens jeg sa god natt til Anette og jeg og Frida labbet videre til nachspiel med noen gutter som for meg var helt ukjente.
Vi havnet på vaffel nachspiel sammen med den fineste valdres gutten jeg noen gang har sett. Mannen i mitt liv som jeg så fint navnga han!
Vaffel nachspiel var noe helt nytt for meg, men jammen er det det kjekkeste nachspielet og nattmaten jeg noen gang har hatt! Helt genialt. Dessuten så var det ikke vanlige vaffler, det var hockey vaffler. Det vil si vaffler med hockeypulver i røra. (sånn pulver vett du i rund boks) Høres merkelig ut, men det smakte utrolig godt!
Da vi hadde gomlet i oss litt vaffler åpnet jeg og Frida den andre vinflasken min og satte den til livs før jeg fant ut at jeg hadde fått nok alkohol, men Frida fortsatte å hive innpå med øl.
Noen sovnet på gulvet, mens vi andre såg på bildene fra vinjerock å det ble bestemt at jeg skal være med til sommeren! Gleder meg allerede!! :)
Da klokka nærmet seg 7ish fant jeg ut at det var på tide å reise hjem, da sov en stykk gutt på gulvet, en stykk gutt på do mens de andre plutselig var borte vekk. Frida og de to-tre andre guttene bestemte seg for å dele en enkelt seng og ville jeg skulle sove der og, men da fristet min egen seng hos pappa bedre så jeg labbet hjemover!
Søndag var ingen bra dag, jeg våknet i 12tiden og kjente virkelig at jeg hadde lagt meg i stigende rus. Ikke bra!
Jeg hadde og som vanlig prestert å sende en del ubrukelige meldinger i løpet av natten/morgenen og jeg kjente fylleangsten var på plass. Herlig søndag!
I 2 tiden reiste jeg ned til gjestegården hvor jeg traff Vilde, Siv, Frida og Anette. Vi kjøpte oss kakao mens vi skravlet om alt vi husket og ikke husket fra dagen før. En interessant samtale med andre ord.
Da Vilde og Siv hadde gått  hjem fant jeg og Frida ut at det var på tide med litt dagen derpå mat så vi kjøpte oss hver sin hamburger, men selv om det hørtes veldig godt ut med hamburger så var det ikke så kjempegodt så da hjalp Anders oss med å spise opp.
Etter å ha hengt litt på gjestegården reiste vi opp til Anette hvor jeg og Frida ble liggende på sofaen mens resten av familien Sveine reiste for å spise middag.
I 7 tiden sa jeg hade bra til fylla kompisen min Frida og satte meg på bussen på vei til Oslo. 3 timer på buss var dønn kjedelig, men hjalp litt at Guro var der så hadde jeg noen å snakke litt med!
Vel fremme i Oslo bar det rett på toget hvor jeg plutselig ser Håkon S som vinker så da hadde jeg jammen en kompis på toget og!
Satte meg i comfort avdelingen sammen med Håkon og Lotte og vi snakket sammen helt til de skulle av på Bø. Kjekt å ha noen å snakke med deler av turen! :)
Da Håkon og Lotte hadde gått av så gikk jeg tilbake til min plass hvor jeg fornøyd konstaterte at jeg hadde fått en meget pen militær gutt ved siden av meg og satte meg til rette for å lese litt. Har sovet bittelitt i natt, men tog er ikke så veldig komfortabelt så må innrømme jeg er meeeeeget trøtt nå! Derfor skal jeg få meg en liten time på øyet før jeg må gjøre litt bed.øk oppgaver!

Det har hvertfall vært en fin fin helg der jeg både har fått vært på fylla + tjent penger! :)

Paaaaaris....

Jeg sto opp alt for tidlig! Bråvåknet halv 5 og trodde jeg hadde forsovet meg, noe jeg ikke hadde! Men da fikk jeg jammen ikke sove igjen i fare for å ikke våkne når jeg skulle! Merkelig det hvordan kroppen reagerer når du skal ut på noe kjekt, da er det ikke problem å stå opp tidlig, men skal du derimot på skole/jobb så er det helt rævva å stå opp!
I dag gikk det hvertfall knirkefritt! Jeg som ikke hadde pakket hadde jo litt å dille med. Så da ble det en laaaang dusj, litt pakking, prøving av klær som endte med at jeg bare heiv alt i kofferten og litt frem og tilbake før jeg klarte bestemme meg for 4 par sko som jeg og heiv i kofferten! 4par sko?! Litt mye kanskje? Egentlig ville jeg ha med meg 5, men fornuften seiret! :P
Og nå som jeg er helt klar til å reise (tror jeg) så har jeg ennå maaaange minutter igjen før bussen går! Så nå sitter jeg her i senga og holder faktisk på å sovne fordi jeg kjeder meg sånn. Jeg har sett gjennom samtlige blogger, alle nettaviser jeg leser, brukt alt for lang tid på facebook og nå bestemte jeg meg for å blogge litt.

På flyplassen må jeg sikkert vente litt før Ane kommer, så må vi sjekke inn før jeg må vente på tante. Tante skal også til Paris, men skal fly via Oslo så jeg lovde at jeg skulle vente og si hade til henne før jeg setter meg på flyet!
Nå har jeg overført masse penger til kontoen min så nå er jeg kjeeeempeklar for å reise!! :)
Lurer på hva vi skal finne på i dag? Shopping? Eiffeltårnet? Notre Dam? Louvre? Champs Elysse? What to do??
Vi kommer uansett ikke til å rekke alt, men 1 ting er must! Og det er å se eiffeltårnet, helst stå på toppen + sitte littegrann på trappa på Trocadero å se på tårnet på kvelden mens det blinker! Sånn utenom det så må vi finne oss noen venner som vi kan gå ut på byen sammen med! :)
Dette blir morsomt, føler Paris blir litt kjekkere denne gangen siden jeg ikke er venneløs! :)
Nå stikker jeg å tar bussen!

Mye å bekymre seg over :P

I morgen skjer det, i morgen sitter jeg og Ane på flyet på vei til Paris! Jeg både gleder og gruer meg. Vi må for det først komme oss inn fra Orly til Paris, noe som egentlig ikke burde bli noe problem, men du vet jo aldri. Også må vi finne rette metroen for å komme oss til rette bydelen for å finne hotellet. Og det å finne hotellet kan jo og bli en prøvelse, tenk hvis vi har havnet langt borti gokk! hehe..

Jaja, kan ikke ta sorgene på forskudd! Jeg gleder meg uansett villt masse til å tilbringe to dager i Paris! :)

En annen ting som bekymrer meg er spareavtalen jeg har satt opp i min nye bank sammen med Janne. Både jeg og Tonje har bestemt oss for å begynne å spare litt av alle pengene vi har, men kan ikke påstå jeg gleder meg! Er så kjekt å alltid ha masse penger som du kan gjøre hva du vil med! =)

Jaja, det ordner seg nok det og!

Også til mitt siste "problem" Hva skal jeg pakke med meg til Paris?????? Jeg klarer ikke bestemme meg for hva slags sko jeg skal ha, skal jeg ha med vans, pumps, støvletter, nike? Og hvor mye gidder jeg egentlig ta med meg? Jeg skal jo tross alt shoppe litt der nede og! Pass og penger må jeg hvertfall huske! Men sånn utenom det?
En bukse eller 5.. Tights og noen topper slik at jeg har litt å velge mellom når vi skal ut. Sko, hvor mange og hva slags farger og form?
Djiiiises...

Paris here I come!!! :)

I dag bestillte jeg flybillett til Paris!!! :)
Den 24.oktober setter jeg og Ane oss på flyet for å tilbringe to dager i Paris med shopping, alkohol å litt franske følelser! Skal bli morsomt! Nå mangler det kun hotell før ca alt er i boks!
Gleder meg noe helt sinnsykt til å handle sko, vandre ned Champs Elysse igjen, sitte på trappa på Trocadero å se på det blinkende Eiffeltårnet og kikke på rare søte mennesker i Le Halles! Gleder meg og kjempemasse til å ta metroen, liker metroen i Paris jeg!

Men frem til da må jeg være flink skolejente! Så kun avbrutt av min lille tur til Oslo på torsdag så skal jeg skjerpe meg!
Må dessverre melde avbud til forelesningen i morgen rett og slett fordi jeg er litt halvredd for at Marianne og Iren skal sende casestafett pinnen videre til meg! :P
Den pinnen vil jeg helst unngå! hehe.. Så derfor holder jeg meg heller oppe i grupperommene å leser! Så vet du hvertfall hvorfor jeg ikke er på skolen, Mariann! Men du får ha lykke til med fremføringen i morgen! =) Jeg kommer sterkt tilbake på onsdag!

image232

Ut på tur aldri sur

Jeg er reisesyk, skikkelig reisesyk. Det har de siste dagene resultert i at jeg har sjekket ut omtrent alle mulige reisemål.
Den 27.september (som er ganske snart) setter jeg meg på toget tidlig på morgenen for å reise å besøke Tine. (og alle andre som bor i tigerstaden)
Der har jeg tenkt å henge frem til tidlig lørdagsmorgen da jeg igjen må sette meg på toget for å rekke jobb lørdagskveld! En kjapp liten tur til Oslo med andre ord! =) Alt for å komme meg litt vekk...
image228
Jeg skal besøke kongen! :)

Så har jeg stooooore planer om en Paris tur 22-24oktober. Men syns egentlig det er litt skummelt å kanskje måtte reise alene, noen som vil være med? Bare 2 dager med shopping og litt franske følelser! =)

Så klarte jeg ikke motstå fristelsen da Siv så genialt hadde reklamert for rakfiskfestivalen på msn, jeg måtte bare inn for å sjekke muligheten for å reise til Fagernes for å få med meg det. Så derfor reiser jeg til Valdres den 30oktober og kommer hjem 4 november. På rakfiskfestivalen skal jeg ikke spise fisk, men jeg skal derimot feste masse med koselige mennesker og gå på konsert med Vassendgutane, Vestlandsfanden og Dr.Alban! Sistnevnte er nødt til å bli helt konge!! haha...
image229image230
Ekle rakfisken og herlige Fagernes! Gleder meg kjeeeempemasse til å se alle igjen! :)

Og som om det ikke er nok så reiser jeg 22.desember til Teneriffe for å feire jul der med familien. Litt varme regner jeg med at det blir! :)
Så egentlig bør jeg jo ikke klage, for jeg kommer meg jo litt vekk fra Stavanger.
Meeeen, fikk svar fra BI angående permisjonen jeg ønsket meg etter jul, det ser ikke ut som om det er mulig! Dumme dumme skolen. Jeg måtte ha en god grunn til å kunne ta permisjon midt i året! Spolerer hele planen min jo! Ser ut til at jeg må ta hele 2året ferdig før jeg kan bevege meg ut på reisefot!
Har og begynt å leke med tanken på å reise å besøke Siri i Knoxville i februar/mars. Har sjekket ut flyprise og dette så nå må bare Siri komme hjem en liten tur til Norge også får vi se etter det! Er jo lenge til ennå! :)
Og siden det mest sannsynligvis ikke blir backpackertur før til januar neste år (2009) får jeg prøve å planlegge en fantastisk sommerferietur! Er altfor lenge til 2009, men men.. Regner ikke med at jeg klarer spare opp nok penger før det, men skulle jeg mot all forventing faktisk klare det så setter jeg kurs mot utlandet til høsten! :)
Skal uansett en tur innom kilroy i Stavanger enten i dag eller i morgen for å høre litt med dem om eventuelle reisemål, lommepenger osv.. Greit å få litt hjelp når det gjelder slike ting! :)

Men nå skal jeg være flink skolejente! Jeg skal sette meg ned med den kjempekjekke engelsk boken min å lese litt. Noen som hintet frempå at jeg kanskje burde lært meg pristeorien i stedet? Eller gjerne repetert litt bed.øk? Jeg burde vel egentlig det, men orker ikke! Jeg fatter dritten uansett...
hits