desember 2011

Takk for meg!

De som har fulgt meg og bloggen min de siste årene har kanskje merket at jeg det siste året har hatt gjentatte pauser fra bloggingen. Jeg hadde aldri trodd da jeg opprettet bloggen høsten 2005, at den skulle vare så lenge som den har! Jeg som i utgangspunktet bare skulle oppdatere de hjemme om livet på solfylte Bali! Men så ble jeg hektet. Delte både sorger og gleder med kjente og ukjente. Etterhvert som årene har gått så har blogging blitt kjempepopulært og tatt helt av! Samtidig som bloggehysteriet har tatt oss har jeg gradvis gått lei! Har ikke noe bra svar på hvorfor, men jeg har ikke lenger det samme behovet for å vise alle bilder og skrive om alt jeg gjør. Mens de aller fleste bloggere der ute nå gjør seg klar for å oppsummere bloggåret 2011, setter jeg meg ned og vurderer å trykke på delete knappen.  For enten dere liker det eller ikke så er jeg ferdig å blogge. Jeg skal ikke skrive at jeg aldri kommer til å blogge igjen! Men hvis jeg kommer tilbake i blogg verdenen så blir det på en helt ny blogg, og en frisk ny start! 

Det desidert kjekkeste med å ha blogget alle disse årene er at jeg har mye kjekt å se tilbake på! Derfor er jeg ganske sikker på at den dagen jeg blir gravid så vil jeg opprette en ny blogg og skrive meg gjennom graviditeten! Tenkt hvor utrolig gøy å kunne se tilbake på etterhvert som barnet blir eldre! :) 

Mona 2005

Mona 2006

Mona 2007

Mona 2008

Mona 2009

Mona 2010


Mona 2011

Det høres kanskje litt rart ut, men jeg føler mange av blogg leserne er blitt mine venner. Og jeg vil selvsagt fortsette å lese deres blogger, og prøve å være flink å kommentere! Vet hvor kjekt det er med tilbakemeldinger på det en skriver! Det er nok muligens litt av grunnen til at jeg gir meg, man merker at den samme interessen ikke er der lenger! Jeg har både facebook og twitter, og det er veeeeeldig lov å legge meg til som både venn og "followe" meg! 
På facebook finner du meg nok ved å søke på Mona Rabben og på twitter er brukernavnet mitt: monarabb

  

Jeg finner det utrolig vanskelig å avslutte dette innlegget. Da er det på en måte ingen vei tilbake! Det er helt merkelig å tenke på at ukjente mennesker har hatt muligheten til å følge meg gjennom fyllekuler, kjærlighetssorg, forelskelser, samboerskap, uvennskap, utdanning, ferier, oppturer og nedturer! Nå skal dere ikke det lenger. Jeg skal slutte å utlevere meg selv offentlig. Er det et tegn på at jeg er blitt voksen og kjedelig? 

Nei, vet dere hva? Jeg skal ikke kjede dere gjennom et uendelig langt innlegg!

Takk for meg!  

Og da var jula over...

Jeg er tilbake i sivilasjonen etter fire dager i fjellheimen! Det er veldig koselig å være på besøk hos Gommo, ikke minst avslappende! Men for en jente som er glad i litt bråk og at ting skjer rundt seg så blir det fort litt kjedelig i Hallingdal. Men for all del, kroppen har godt av å slappe av. Noe jeg virkelig har gjort! 
Julaften bestod av mye tv-titting, en grei middag (jeg er ikke fan av julemat) og mange spennende pakker. Elsker å se at de jeg er glad i blir fornøyde med gavene jeg har kjøpt! Var veldig koselig å være så mange samlet på julaften igjen. Vi har jo de siste årene prøvd oss på både syden jul og hotell jul. Men jul hos Gommo er nok en av de beste alternativene på jul! Her får dere se litt bilder av min julefeiring! 
Nå i romjulen er jeg i full sving på jobben igjen, masse mennesker som skal hjem fra julefeiringen og har aaaaaaltfor mye gaver med seg! Vi har litt å henge fingrene i for å si det sånn!  

God jul til alle sammen!

Prøver meg på en mobilblogg fra under dyna langt oppe i Hallingdal! Er hos Gommo (mormor) for å feire jul her for første gang på flere år! Men til tross for jeg er blitt eldre så gjelder fortsatt de samme tradisjonene som da jeg var yngre!

Det er utrolig koselig å være her igjen! I dag var det opp av senga og ned i godstolen sammen med dyna. Jeg er klar for mange timer med koselig juletv!
Senere i dag blir det en tur på butikken, besøke graven til Gofa og Ragnvald og veeeente på julematen og gavene!

Jeg er såpass barnslig at mamma sover med gaven min som er fra kjæresten min på nattbordet sitt! Jeg er kanskje litt overivrig når det gjelder å klemme på pakkene? :p

Hockeykamp, turens høydepunkt

Med en hockeygal kjæreste var det en selvfølge at New York turen måtte inneholde en NHL kamp. Så på søndag kveld dro vi til Maddison Square Garden for å se New York Rangers mot Florida Panthers. Jeg gledet meg, men var nok ikke halvparten så ekstatisk som kjæresten min! Det var nesten som å ta med en treåring til dyreparken for å se kaptein sabeltann! Han hoppet litt, sprellet litt, sang litt og småsprang! Festlig syn!

Før kampstart

Under kampen! Litt mange mennesker?!

Det var litt av en stemning i hallen! Jeg storkoste meg gjennom hele kampen og vil absolutt prøve å få med meg en hockeykamp neste gang jeg er i USA også! Anbefalles på det sterkeste.

Matlei

Jeg har aldri vært den som er superglad i mat. Helt fra jeg var bitteliten har mamma brukt alle mulige triks for å lure i meg mat. Det beste du kunne gi meg var en brødskive med salami! Å fore meg med middag var en timeslang kamp i mange mange år. Først når jeg nærmet meg slutten av tenårene tok fornuften tak i meg. Til en viss grad iallefall. Jeg måtte plutselig være med på middager hos mennesker jeg ikke kjente godt nok til at jeg kunne lage grimaser og brekke meg hver gang jeg ikke likte noe. (også kalt svigerfamilie) Så med årene er jeg blitt bedre til å kamuflere at jeg ikke liker noe og har blitt bedre når det kommer til å spise. Men føler på mange måter jeg alltid har spist fordi jeg må, ikke fordi jeg nødvendigvis har så lyst på! Misforstå meg rett nå, det er matretter jeg elsker! Sånn som kjærestens spaghetti carbonara og taco, det frister alltid! 
Det litt skremmende og kanskje grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at jeg ikke liker utviklingen de siste månedene. Jeg er så utrolig matlei! Jeg kan fint finne på å gå en hel dag uten å spise noe ordentlig mat. Sulten? Nei, egentlig ikke. Det sier seg selv at det å gå en hel dag, gjerne flere etter hverandre uten å spise noe særlig ikke er sunt. Hver gang jeg lager meg noe mat og spiser ender jeg opp med å være kvalm i flere timer etterpå. Da frister det ikke akkurat med noe mat. 

At kroppen min har latt meg holde på slik som jeg gjør er ganske fasinerende. Jeg som flere ganger i uken har noen intense og tunge treningsøkter. Som gjerne starter på jobb 04.30 og ikke er i seng før nærmere midnatt. Som stresser mellom skole, trening og jobb! Men å si at jeg ikke merker at kroppen mangler næring ville være å lyve. Jeg klarer ikke gi 100%, jeg blir fort sur og grinete og jeg svimler! 

Når dere leser dette kan jeg tenke meg dere kommer med flere tanker og meninger rundt det hele. Men dere kan slappe helt av, jeg lider ikke av noe slags form for spiseforstyrrelse. Jeg er bare lei! Drittlei... Så poenget mitt med dette lange og merkelig innlegget er egentlig enkel... 

Har dere noen middagstips?! Jeg tar i mot alle tips med takk, men de bør ikke inneholde løk! Det er noe jeg ikke har sjans til å lære meg å like. Syns det smaker skikkelig ufysent! Middagstips (eller generellt mat tips) som er enkle å lage, ja takk! 

Når en pepperkakebaker...

Jeg har i tillegg til å hatt en travel jobbehelg klart å presse inn mye sosialt kjekt i hverdagen! På fredag samlet jeg seks jenter hjemme hos meg. På forhånd hadde jeg montert to pepperkakehus (kjøpt på ikea) og bedt samtlige om å ta med seg litt pynt. Delte alle inn i to lag og pepperkakehus konkurransen var i gang. Morsomt å se hvor engasjerte alle var! Oppgaven ble tatt på alvor og det ble to fantastisk flotte hus! Bare se her! 

Julestemningen sniker seg gradvis innpå! Jeg liker det. På fredag setter jeg kursen for Hallingdal og min kjære Gommo. Er såpass kjæreste jente at jeg gruer meg til å være borte fra kjæresten i fire dager, men får vel kose ekstra masse på Gommo i stedet for! Lenge siden jeg har feiret jul i Hallingdal med familien så det skal bli koselig å se slekten igjen. 
 

Sightseeing i New York

Dagene i New York fløy avgårde og jeg føler i grunn vi var der lenger enn vi var! Vi hadde konstant noe å gjøre på. Jeg var totalt utslitt hver kveld jeg la meg. Som regel stod vi opp i 10 tiden, spiste frokost på vandringen vår rundt i byen og shoppet litt i omtrent hver eneste butikk vi var innom. Da det mørknet dro vi tilbake til hotellet, skiftet og heiv fra oss alle posene og vandret rundt i byen på jakt etter et sted å spise middag. På denne måten fikk vi sett veldig mye. (og shoppe mye) Jeg liker å gå rundt i nye byer jeg besøker, er ikke stor fan av metro. Beina er best, selv om det som regel fører til gnagsår! Men pyttsan. Til fots får man sett mer av byen enn de tingene som står i reisebøkene! Man får et helt annet inntrykk av menneskene som bor der! Anbefalles.New York er virkelig en vakker by med masse spennende på hvert eneste gatehjørne! Vi storkoste oss, og du skal ikke se bort i fra at vi drister oss på en tur en annen gang også. Men da på våren slik at vi kan kose oss i Central Park!

Wonderful New York!

Vel hjemme igjen etter fire fantastiske dager i New York! Sitter igjen med masse nye minner, inntrykk og ett slitent bankkort! På flyet hjem hadde jeg utrolig dårlig samvittighet over alle pengene jeg hadde brukt, men vel hjemme så viser det seg at USA er billigere enn man tror og saldoen på nettbanken var ikke avskrekkende! Hurra for det.

Man kan vel si at vi i siste liten gjorde noen små endringer på reiseruten, for tirsdag ettermiddag landet vi i Washington og ikke i New York som var den opprinnelige planen. Vi følte for å være litt luksusdyr og ville fly business class. Og siden New York flyet var fullt på business valgte vi å fly til Washington. Og det er ikke feil å kunne ligge strekk ut og sove på flyturen for å si det sånn!ps. Man får rykende ferske og varme kanelboller på business! Absolutt ikke feil.

Vel fremme i Washington leide vi en bil og satte kursen for New York. Med en kjæreste som hadde kost seg med X-antall øl på flyturen ble jeg valgt ut som sjåfør. Noe som passet meg perfekt, jeg elsker å kjøre i USA. I følge gps`en vår skulle turen ta ca fire timer, noe den IKKE gjorde! Vi fulgte ikke helt med når gps damen sa vi skulle svinge av og endte opp i den største rush trafikk køen dere kan tenke dere! Hurra for en times omvei! Litt av en start på turen!
Jeg hadde valgt at vi skulle levere leiebilen på LaGuardia flyplassen, som ligger nærmest New York City. Det jeg ikke visste var at vi kom kjørende fra New Jersey siden og måtte kjøre gjennom hele Manhattan for å komme til stedet vi skulle levere bilen! Kan trygt si vi begge satt med hjertet i halsen når vi kjørte gjennom en av verdens største byer! Men det var litt av en opplevelse kan man si! Og jeg kan nesten garantere at vi hadde den fineste utsikten til skylinen.

Hotellet vi bodde på trenger jeg ikke skrive navnet på en gang. Ikke noe å skryte av! Men billig, rene håndklær og sengeklær! Og siden vi kun var på rommet for å sove så fungerte det! En ekstra bonus ved hotellet var beliggenheten! 50 meter til høyre for hotellet lå Times Square! Perfekt!

Mer om New York turen vår i neste innlegg!

Leaving for New York


Er tilbake på tirsdag/onsdag med full reiseoppdatering! Ha en fin helg alle sammen! 

Forandring fryder?
Har ikke anelse om hva som foregikk i hodet mitt da jeg tillot at frisøren både klippet meg kort (i forhold til hvor langt det var) OG farget håret brunt! Jeg som i 25 år har vært blond! Det er veldig veldig rart å se seg selv i speilet. Jeg liker det, tror jeg! Men tror alikevell jeg foretrekker å være blond! Hva tenker dere? 

Familiebilder

I helgen fant mamma ut det var på tide å ta bilder til julekortet. Så da måtte hele familien ut å posere. Ble tatt en del bilder og i grunn burde vi gjort slikt oftere. For det er gøy med fine bilder av familien! Her kan dere få se noen av bildene vi tok! 


For den observante leseren så klarer dere kanskje se at en stykk frøken Rabben har farget håret brunt! Det ble gjort i en impuls handling hos frisøren sist uke, men tviler på jeg beholder det slik så veldig lenge. Trives nok aller best som blond. Skal se om jeg ikke tar mot til meg og viser dere fargen på ordentlig! :)

Lørdagsmys
Det er ingenting som er bedre enn å våkne av at det plasker utenfor soveromsvinduet, liste seg opp i morgenkåpen, sette på kaffi og lage seg litt frokost snacks og synke ned i sofaen med de to første episodene av Jul i Blåfjell på Ipaden. En perfekt start på lørdagen! At jeg skal på jobb senere betyr liksom ingenting! Jeg nyter timene alene i sofaen og har det helt ok pluss i den nye leiligheten! 

Det at vi i går fikk en kanonfin innflytningspresang av foreldrene til Ronny gjorde morgenen ekstra bra! 


Nespresso kaffimaskin!
Kjæresten ble overlykkelig, det er noe jeg tror han har savnet! 
Kjekt at foreldrene våre gir oss innflytningspresanger som begge liker, men den ene av oss liker ekstra godt. Vi fikk jo lysekronen av mine foreldre og kaffimaskin av hans! Helt perfekt! :)

Juleferie!

På tirsdag var jeg ferdig med all skole for dette semesteret! For en fantastisk følelse. Tror aldri jeg har opplevd å få juleferie så tidlig før! Men ukene før ferien var såpass intense at jeg føler jeg fortjener hver eneste dag med fri! Har blitt flinkere til å si nei til ekstra jobbing også, så nå nyter jeg virkelig desember dagene!
Leiligheten har fått søte nisser plassert rundt omkring og julestjernen er på plass i vinduet. Kveldene i sofaen er en fryd! Det er så koselig. Ekstra koselig er det at jeg skal gå julen i møte med verdens beste samboer. ♥

Jeg elsker å pynte til jul! Skal prøve å få tatt noen bilder av leiligheten når den er pyntet til jul! Men vil ha juletreeet på plass først. Aller helst ville jeg handlet juletre denne helgen og fått ekstra mye julestemning, men da vi drar til New York på torsdag så er gjerne ikke det så lurt. Hvis jeg ikke da kan ta til takke med et plastikk tre?! Må nesten ut i butikkene og se om jeg finner et jeg liker som er av plast. Det blir jo virkelig ikke det samme!
Jul! ♥

hits