desember 2010

Hvorfor reise?

Jeg elsker å få kommentarer som utfordrer meg til å tenke over hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Hvorfor jeg tenker akkurat slik? Hvorfor jeg tar de valgene jeg tar? Og hvordan ting kunne vært gjort annerledes. Kommentarer som får deg til å bla gjennom bilde albumene dine på pcen for å prøve å sette ord på hvorfor. Jeg har en blogg leser som alltid får meg til å tenke over de valgene jeg tar i livet og som stiller akkurat de rette spørsmålene slik at man må reflektere. Sist kommentar var slik som dette: 

"Hei Mona. Ser ut som du har hatt et bra år =) Men jeg våger meg til å komme med en forespørsel, som du sier selv så er du fan av å reise, noe som du gjør titt og ofte. Men jeg er litt nysgjerrig på hva som ligger bak din reise lyst. Hvilke aspekter med reising er det du liker og hva er det som gjør at du stadig vekk liker å besøke nye plasser? Bare en liten oppfordring til et blogg innlegg der du utdyper din fasinasjon rundt temaet istedenfor å bare beskrive plassen du skal til. Så er det opp til deg om du tar utfordringen =) Som tidligere nevnt er jeg fasinert av andres fasinasjoner."
Atle - http://chairman2k.com/


Selvsagt tar jeg utfordringen. Selv om den ikke er lett. Jeg aner rett og slett ikke hvor jeg skal begynne. Hvilke ord jeg skal bruke. Jeg undres og over hvilket svar/innlegg Atle forventer at jeg skriver. Og det hadde vært glimrende med en tilbakemelding på om det levde opp til forventningene. Siden jeg ikke vet hvilke ord jeg skal bruke prøver jeg å forklare ved bruk av bilder.

Koselig
Det er fantastisk å oppdage en skjult restaurant eller butikk i en bakgate. Finne sitt favorittsted som man besøker opptil flere ganger i løpet av en tur. Å vandre rundt på jakt etter disse stedene er koselig. Man oppdager byen på en helt annen måte en å ha nesa ned i et kart hele dagen.

Kontraster
Få muligheten til å se hva de forskjellige landene er stolte av. Hvilke byggverk og steder de ønsker du skal besøke. Å få se hvor forskjellige disse tingene kan være. Men like nydelige på hver sin måte.

Forventninger
Å kunne dra et sted for å se om det lever opp til de forventningene du har fått bygd opp ved hjelp av media og anbefalinger. Noen ganger er det full klaff og man går stadig rundt å drømmer om å få oppleve det igjen.

Vakkerhet
Å oppleve noe som så vakkert og storslått at det nesten tar pusten fra deg. Og at det noen ganger kan være noe så enkelt som noen skyskrapere. 

Likheter og ulikheter
Når man reiser oppdager man hvor like vi og stedene er, men og hvor ulike vi er. Hvor fantastisk er ikke det?  

Kultur
Man leser gjerne om hvordan hverdagen er i de ulike landene, men ingenting er som å faktisk oppleve det. Kulturforskjeller er overveldende! Å dra til Iran for å måtte dekke seg til gjør at man får et annet syn på hverdagen til muslimske kvinner. Å oppleve baksiden av Kina sin økonomiske opptur får deg til å tenke. Det er ikke alt man får innblikk i ved hjelp av media.


Flukten fra hverdagen
Å ha økonomi og mulighet til å kunne sette seg på et fly og bare dra avsted. Ta et par uker hvor man bare tenker på seg selv og nyter livet. Hvor skolebøker, regninger og gutteproblemer er byttet ut med strandliv, solfaktor og ufattelig mange bøker.

Tradisjoner
Bli kjent med lokalbefolkningen og få være med på tradisjonelle seremonier og spise lokal mat. Det er ikke hver dag man spiser slange og kyllingføtter. Hvor ofte må du kommunisere med kroppsspråket en hel ettermiddag her hjemme? Fantastiske utfordringer.

Barndomsdrømmer
Dra og besøke de stedene man drømte om når man var liten og uskyldig.

Glede
Oppleve at det finnes glede og latter hos alle. Selv om man ikke har muligheten til å gå på skole eller tjener nok til å kunne bo i noe annet en en pappeske. Det gjør at man setter mer pris på sitt eget liv her hjemme i Norge.

Fantastisk natur
Jada, vi har Geiranger og Nordlyset. Men naturen der ute i verden tar pusten fra meg. Vennskap
Det som gjør reising aller morsomt er alle de nye vennskapene man oppretter. Vennskap som i noen tilfeller kommer til å vare livet ut. Vennskap som får deg til å gå en runde med deg selv. 

Jeg vet i grunn ikke om jeg fikk svart på det du lurte på, Atle! Men jeg gjorde et forsøk. Ved å reise tror jeg du blir bedre kjent med deg selv som menneske. Du treffer så mange mennesker som gir deg inspirasjon. Du lærer å sette pris på det du har. Man oppdager at vi er like til tross for ulik hudfarge, kultur og verdier. Men jeg reiser og for å handle klær som ikke alle andre har, for å få Guess skoene til halv pris. Jeg reiser for å gjøre noe annerledes. Noen ganger for å glemme. Jeg liker og å reise for du lager nye minner sammen med mennesker du står nær. Ting man kan le over når man blir gamle. Opplevelser som er så fæle, morsomme og fasinerende at man aldri kommer til å glemme dem. 
Spurte noen på jobb hvorfor de liker å reise. Fikk vel i grunn ikke så mange andre svar en det jeg selv har klart å hoste fram. Men en ting hadde de rett i.

 

Når man først har begynt å reise, er det umulig å stoppe! Man vil bare ha mer!

Året oppsummert i 31 spørsmål

Mangler jo del 4 av oppsummeringen min, men føler liksom oktober, november, desember var nå nettopp så jeg drøyer det innlegget bittelitt. Men fant en annen morsom sak som oppsummerer året på en grei måte. Jeg eeeelsker å svare på spørsmål! Hehe...


1. Gjorde du noe i år som du aldri har gjort før?
Jeg signerte kontrakt på min helt egen leilighet!
2. Holdt du noen av nyttårsløftene? Tror ikke jeg hadde noen.
3. Ble noen av dine venner foreldre i år? Ikke noen av mine nærmeste venner nei. Men mange gamle venner og bekjente. Babyboom!
4. Døde noen som sto deg nær? Nei. Heldigvis!
5. Hvilke land besøkte du? USA, Skottland *2, Singapore, Thailand, Indonesia, Danmark*2

6. Er det noe du har savnet i 2010 som du vil ha i år 2011? En kjæreste takk!
7. Hvilke datoer fra år 2010 kommer du alltid til å huske? Tror ikke det er noen spesiell dato jeg kommer til å huske. Men har mange herlige minner fra dette året.
8. Hva var din største framgang i 2010? At jeg ble stor jente med huslån, millionlån 
9. Største feilgrep? Ingen som jeg kan huske!
10. Har du vært syk eller skadet deg? Nei, kan ikke huske at jeg har vært forkjølt engang! 
11. Beste kjøpet? Flybilletter til Bali og X antall par med sko

12. Hva bruker du mest penger på? Helst sikkert sko og klær kjenner jeg meg selv rett.
13. Gjorde noe deg ordentlig glad? Det har vært et relativt supert år så det er flere ting som har gjort meg glad. Herlige venner, ferieturer, forskjellige vorspiel, familien osv...

14. Hvillke sanger kommer alltid til å minne deg om 2010? Sidney Samson - Riverside, Flo Rida feat David Guetta - Club can`t handle me, Bruno Mars - Just the way you are, Rihanna - Only girl in the world
15. Var du mer glad eller lei deg i sammenlikning med tidligere år? Liker å tro jeg har smilt mer og vært mer fornøyd. Har selvsagt vært noen nedturer. Men 2010 har i grunn vært et bra år!

16. Hva skulle du ønske at du hadde gjort mer av? Spist sunnere og reist mer!
17. Hva skulle du ønske du hadde gjort mindre av? Ingenting jeg kommer på.
18. Hvordan tillbringer du julen? Store deler av julen blir nok tilbrakt på jobb dessverre. Men de timene jeg ikke skal tilbringe på flyplassen skal jeg dele med familie og venner.
19. Ble du forelsket i år? Hm, ja på en måte ble jeg vel det. Ordentlig fjortiss forelska!
20. Favorittprogram på TV? Har sett skremmende lite på tv i år. Men 71 grader nord ble veldig gøyalt siden Tonnie var deltaker.

21. Besta boken du leste i år? Maaaaange! Elsker å lese bøker. 
22. Største musikalske opplevelse? Eneste konserten jeg husker at jeg har vært på var A1, så da får det vel bli den da! Hehe....
23. Noe du ønsket deg og fikk da du hadde bursdag? Ny bil!
24. Noe du ønsket deg men ikke fikk? Nei
25. Hva gjorde du på bursdagen din i 2010? Var på EM i BMX og hadde tidenes bursdags vorspiel med gode venner! Fantastisk dag!

26. Finnes det noe som kunne ha gjort året enda bedre? Det er det nok alltid. Skulle gjerne vært tøff nok til å gjort noe med denne "forelskelsen" min.
27. Hvordan vil du beskrive din stil i år 2010? Jeg har ingen spesiell stil. Ganske casual og vanlig til hverdags. Men en stor jåledokke når jeg skal på byen.

28. De beste nye menneskene du traff? Har fått mange nye kjekke kolleger på jobb. Også har jeg selvsagt truffet herlige mennesker når jeg har vært ute å reist.
29. Hvilken kjendis var du mest sugen på? Er mange fine kjendiser å sikle på, men tror ikke det er noen som har utmerket seg. Eller jo, Tommy Fredvang får meg til å rødme hver gang jeg ser han. Holy moly, hadde ikke sagt neitakk til den lekkerbisken.
30. Hvem savnet du? Har dessverre "mistet" noen venner i år også. De er savnet. 
31. Hva fikk deg til å føle deg bra?
♥Stephanie og Ane


Julen min så langt

Jeg er virkelig glad for at jeg klarte opparbeide meg en slags julefølelse før julaften. For det har ikke vært rom for så mye julekos de siste dagene. Julaften morgen fikk jeg heldigvis tilbringe i sofaen hjemme hos mamma, men ettermiddagen ble tilbrakt på jobb. 14.00-19.00 er ikke akkurat en vakt man jubler hurra for. At Lufthansa i tillegg var forsinket hele 3 timer gjorde at jeg var illsint. Men det er bare jul en gang i året og ikke pokker om jeg skulle gå glipp av ribbemiddagen sammen med familien, så jeg pakket sammen og gikk hjem klokken 19.00. Får helt vondt i magen av å tenke på de som måtte være på jobb til flyet gikk. Men det var strengt talt ikke vits at vi satt 5 stykker å kikket i veggen. Flaks for meg at jeg hadde den vakten som sluttet tidligst!

Selve julemiddagen og gaveåpningen var kjempekoselig. Det blir en helt spesiel julefølelse når man har en 2,5åring i hus. Den gleden og iveren et barn har skal man lete lenge etter. Thomas og Aleksander hjalp hverandre med å åpne pakker og dele ut gaver. Jeg fikk virkelig merke at jeg har blitt "stor", tror antall pakker adressert til Mona kunne telles på en hånd. Så hvis dere er veldig interessert i å se bilder av de hjemmestrikkete ullsokkene, undertøyet og boka jeg fikk så skal jeg nok klare å få presset alt inn på et bilde til dere. Hoho...

Resten av romjulen har og kommer til å bestå av mye jobbing. Ikke mye fyll og fanteri på meg denne julen. Men jeg satser på at jeg kommer sterkt tilbake på nyttår. Gleder meg som et lite barn til å reise til København på fredag sammen med de fire søte jentene mine. Og jeg gleder meg minst like mye til selve frokosten dagen derpå som selve turen. Hvor digg er det ikke med hotellfrokost når man er fyllesyk?

Mitt 2010 (del 3)

Juli

Shoppingtur
Dagstur til Aberdeen for å shoppe var en realitet. Jeg drog med meg sommerflørten som posebærer og shoppet som en gal. Det ble mye fint dill.


Birthday girl
Det er viktig med en ordentlig bursdagsfeiring. Dette året falt bursdagen min på en lørdag, noe som passet perfekt. Det at det i tillegg ble arrangert EM i BMX på Sandnes gjorde det ennå bedre. Det ble en lang, fuktig og fantastisk dag hvor alle mine kjæreste var samlet. 

Summer in Copenhagen
Siden sommerværet ikke var noe å skryte av her hjemme, bestemte jeg og Marie oss for å ta en tur til København. Vi fikk som en ekstra bonus besøk av Frafjord. Et herlig avbrekk fra en vanlig hverdag.


Birthday boy
En av mine aller beste kompiser har bursdag nøyaktig en uke etter meg. Så da ble det to herlige helger med bursdagsfeiring. Det ble nok champagne i bursdagen til Erik for å si det sånn.


Ny treningsform
I juli var første gangen jeg prøvde ut Crossfit. Og jeg ble hekta med en gang. Har du mulighet til det, så kom deg på trening og prøv det ut! 

August

Tidenes ferietur
Å skulle fortelle dere alt som skjedde på meg og Ane sin tur til Singapore og Bali ville tatt alt for mye plass. Flyturen både opp og ned ble en opplevelse i seg selv med nødlanding i India, en pitstop i Bangkok og et ordentlig vondt sete. Men selvsagt var alt verdt det! Bali er og blir fantastisk! Party crib`en Syreveien ble inviet
Da to av mine nærmeste venner plutselig flyttet sammen ble det liv. Siden august har jeg mer eller mindre vært fast inventar i Syreveien. Ingenting er som vorspiel i Syreveien og ingenting slår en bakrus søndag der. 


Ny tatovering
På Bali ble det igjen tid for ny tatovering. Men jeg rakk ikke å vise dere den før lenge etter jeg var trygt hjemme igjen. Denne gangen bygget jeg på den gamle og fylte den med farger! Meget fornøyd! September


Kollektivet
Siden huset til Mamma, Johnny og Aleksander ble forsinket hadde jeg overnattingsgjester i hele 2 (!!!!) måneder. I min lille 60kvm store leilighet som kun har et soverom ble det ganske trangt. Men der hvor det er hjerterom er det husrom har jeg hørt. Så vi overlevde! 


Kjerag tur
Med ca 2,5 i promille ble det bestemt en lørdagsnatt at på søndag, DA skulle vi på tur til Kjerag. Virket som en veldig lur ting der og da. Ikke fullt så morsomt søndag formiddag! Det var bratt, varmt, tungt og morsomt. Vi kom da fram til slutt. Lenge leve fylla påfunn! Jeg liker det!


Crossfitgirl
Etter å ha trent gratis over en lengre periode tok jeg og meldte meg inn på CrossfitCentrum. Angrer ikke et sekund. Morsommere og bedre trening har jeg aldri vært borti før. Jeg er hektet! 


Lite vinkos
September var tydeligvis en måned som ble prioritert til trening. Jeg finner nemlig bare beviser etter 1 eneste bytur! Men til gjengjeld en veldig koselig tur ut, sammen med Cecilie! 


Gravingen har startet
Når man skal bygge seg helt ny leilighet så tar ting tid. I September begynte endelig gravingen! 

Mitt 2010 (del 2)

April

Old memories
Når man flytter dukker det alltid opp mye gammelt skrot. Men også mange herlige minner. Jeg brukte flere dager på å rydde og kikke gjennom gamle bilder, skolekataloger og kjærlighetsbrev.


Cupcakes everywhere
Det ble laget og spist en del muffins denne måneden. Jeg storkoste meg. Dessverre fører mye muffins til bilringer, noe som igjen førte til en del trening.Askefast
Når man jobber i et flyselskap merket man vulkanen på Island rimelig greit. Jeg hadde noen travle uker på jobb, med gråtende, slitne og frustrerte passasjerer. Ønsker ikke reprise av dette i 2011. 


Vegasreunion
Alltid greit å ha en unnskyldning for en fest. Vi Vegas jenter drakk vin og gjorde ablegøyer. En herlig kveld. Dette ble en av få alkoholiserte kvelder i april. Resten av tiden min gikk til skole og jobb. Ikke den sprekeste måneden med andre ord


Mai

Hjemme eksamen
Starten på mai er eksamens måned. Jeg hadde to hjemme eksamener, noe som funket helt greit. Var ganske herlig å kunne sitte hjemme og skrive oppgave! 


Siste 17.mai på Klepp Stasjon
Siden barndomshjemmet ble solgt prøvde jeg å nyte den siste 17.mai feiringen på Klepp stasjon. Takket være en herlig familie fikk vi sammen en koselig feiring. Neste år inntar vi Ålgård for å spise pølser og drikke brus! 


Kjendis Mona
Jobber man på flyplassen hender det rett som det er man får øye på kjendiser. I år husker jeg nok best Snoop Dog og Pitbull. Snoop Dog fordi han lagte et kaos uten å egentlig ha behøvd det. Hvem trenger to advokater, fire bodyguards, en massør og en haug med buddies når man reiser fra Sola flyplass? Han hadde forresten et ganske morsomt pass.
Pitbull husker jeg godt fordi han ville ha meg med til London. Ikke hver dag en superstjerne prøver å hooke deg opp. Flaks for meg at jeg ikke engang visste hvem han var før etter flyet hadde gått! 


Singel Mona
Jeg begynte å få bruddet på avstand og kunne gå ut på byen og flørte. GØY! Det ble noen byturer denne måneden for å si det sånn! 


Juni

Stakkar bilen min
En forvirret 18 åring kjørte på meg i en rundkjøring. Ingen bra start på juni måned. Det er dyrt å bli påkjørt, selv om det er noen andre sin feil. Dette førte til en sommer med leiebil, mamma sin bil og buss. Buss, jeg hater buss!


Flyplassfest
Avinor arrangerte fest for alle som jobber i tilknytning flyplassen. Veldig morsom fest som førte til en del latterlige hendelser både samme kvelden, og i tiden etterpå. Krysser fingrene for ny fest i år! 


Tattoo inspo
Skal man tatovere seg er det viktig å vite hva man vil ha. Jeg brukte både mai og juni flittig til å lete etter inspirasjon til min neste tatovering. 


Sommer, sol og vin.
Det begynte å bli varmt i været, noe som alltid fører med seg fuktige lørdagskvelder. 

Mitt 2010 (del 1)

Det nærmer seg 2011 med stormskritt. Og hva er vel ikke mer naturlig som en blogger enn å oppsummere 2010? Så her kommer første del. Enjoy!

Januar


Rolig måned hvor ikke de helt store tingene som skjedde. Skrev mye om alle planene vi la for USA turen vi skulle begi oss ut på. 


Februar

The BreakUp

Det å kunne skrive om smerten når man går gjennom et overraskende og vondt samlivsbrudd gjorde meg godt. Jeg gjorde bloggen om til en åpen dagbok og fikk ut både frustrasjon, vonde tanker og glede. Ikke minst oppdaget jeg hvor søte blogglesere jeg har.


Fantastiske venner
Det er når man går gjennom tøffe perioder at man oppdager hvor utrolig mange flotte mennesker man har rundt seg! Mine venner passet på at jeg ikke rakk å være alene. Det ble skiturer, spillekvelder, vorspiel og middagsinvitasjoner. 


Mars

Living the American Dream
Å dra på jentetur til Los Angeles og Las Vegas bare uker etter at man er blitt singel gjør godt. Jeg fikk tankene over på andre ting og storkoste meg. Amerikanske gutter gjorde at selvtilliten fikk en oppsving og jeg flørtet som jeg aldri har gjort før. Lommeboka fikk og luftet seg da jeg gikk amokk i de mange factory outlets`ene det er i USA. En fantastisk jentetur. 


Mennene i mitt liv
Da kjære Brage ville ha meg med på A1 konsert var jeg ikke vanskelig å overtale. At Tommy Fredvang i tillegg varmet opp gjorde at jeg omtrent hylte som en fjortenåring igjen. 


Fuktige sprell
Gode venner fra ungdomsårene tok tak i min single tilværelse og inviterte meg på det meste som skjedde. Resultatet ble i mars en velfortjent feiring av Tone Helen sin bursdag.


Også herlige arbeidskollegaer passet på at jeg ikke gikk for lenge om gangen edru.


Min min min min
Dere aner ikke hvor herlig det var å endelig kjøpe sin egen leilighet. I mars signerte jeg under på kontrakten som gjorde meg litt ekstra voksen! Det eneste negative er at leiligheten må bygges først. Og det å vente er kjedelig! Jeg vil den skal være ferdig NÅ!


Og mens jeg venter....
Flyttet jeg inn i en leilighet på Ålgård. Deilig å bo helt for seg selv igjen. 


Og det var vel kort fortalt mine tre første måneder av 2010. Selvsagt innebar også månedene mye skole, praksis, trening og jobbing. Men hvor morsomt er det å oppsummere?

Julebord

Lørdag var kvelden for finkjolen, high heels og superdigg julemat. Siden SAS ikke arrangerer julebord tok vi saken i egne hender. Eller det vil vel si, Maren tok tak og inviterte et tyvetalls kolleger på julebord. Fantastisk initativ! 

Det ble en fuktig kveld. Da klokken var 05.00 var jeg beinklar for byen, men fikk da høre at det var stengt. Hvilken nedtur. Men etter formen å dømme søndag formiddag så er jeg meget glad Audun kastet meg i en taxi og fikk meg i seng. Og for de som tror jeg ble liggende slik som dette på søndagen...

Må tro om igjen. Jeg måtte nemlig på jobb. Det er dager før jul og klm, lufthansa og sas kansellerer det ene flyet etter det andre pga snøen. Hvilken glede. Er så ekstremt glad for at jeg har fri i dag! Er drittlei gråtende passasjerer og rebookinger!

Slik skal min nyttår feires....

Er det noe jeg gruer meg til hver desember så er det å bestemme seg for hva man skal gjøre på nyttår. Enten har man hundre forskjellige invitasjoner å velge mellom, eller så har man omtrent ingen. Man har og ofte venner i forskjellige "gjenger" og må derfor velge mellom dem i tillegg. På mange måter så er nyttår mer mas enn gøy. 
Derfor er det herlig å vite at i år så skal nyttår feires i en annen by og i et annet land. For to år siden var jeg i Stockholm på nyttår, og det ga mersmak! I år blir det ikke Stockholm, men derimot København. Vi har booket to rom på sas hotellet og er til nå ca fem stykker som drar. Meget fornøyd med både reisefølget og prisen vi fikk på hotellet. Det ser ut til å bli en nyttår med høy champagne føring. Det kan man absolutt like.


Jeg er klar for high heels, champagne i glasset, smilende ansikter og et fyrverkeri uten sidestykke.
For en fest det blir!

Ti spørsmål

Tyvlånte spørsmålene som fineste MK hadde svart på i sitt eget blogginnlegg! Pyntet med søte herlige bilder. Enjoy!

Det rareste spørsmålet/kommentaren du har fått?

Tror ikke jeg får så masse rare spørsmål og kommentarer. Men for 4,5 år siden postet jeg et innlegg om at jeg hadde vært på sirkus. Og jammen har det tikket inn mye rare kommentarer der, også nå nylig. At folk gidder. Ja, jeg syns sirkus er koselig. Nei, det betyr ikke at jeg er for dyreplageri. Som vi sier her jeg bor; Ta deg ei pæra!


Hva vil du si du lever for med kun tre ord?
Familie, Kjærlighet og Venner! Klassisk svar. Men oh so true!


Hva gjør du når du virkelig skal slappe av?
Jeg slapper ordentlig av når jeg sitter foran pcen og gjør forskjellig dill. Alt fra å slette venner på facebook, lese blogger, høre på musikk og kikke på favoritt seriene mine. Slapper selvsagt også veldig godt av når jeg kan ligge ekstra lenge i senga om morgenen! 


Hva hadde du mulighet til før, og drømmer om å ha igjen. Og hvorfor?
Vanskelig spørsmål. Er mye jeg hadde før som jeg gjerne skulle hatt igjen. Men ikke på bekostning på hvordan jeg har det nå though.


Hvilke blogger liker du?
Jeg liker mange forskjellige blogger. Alt fra interiørblogger, personlige blogger, rosa blogger, trenings blogger og mote blogger. Tror det viktigste for meg er at bloggerne gir meg en liten mulighet til å bli "kjent" med dem. Ellers så er jeg avhengig av at bloggerne har bilder i innleggene sine og at det ser ryddig ut. Elsker å kikke innom nye blogger så er bare å tipse om noen bra!


Hvilke ti ville du invitert på bloggtreff og hvorfor?
De jeg ville invitert er en god blanding av venner, bekjente og bloggere jeg gjerne skulle blitt bedre kjent med. Da tror jeg det ville blitt litt av en bloggfest..!

Kathrine Dahl - En søt jente som har en blogg jeg har fulgt lenge. Jente som skriver bra og variert, og virker som en jente jeg kunne hatt det morsomt med.

Ida Talette Andersen - En helg på Gardermoen har gitt meg mersmak. Synd og skam at vi ikke har truffet hverandre i ettertid. Søtis! 

May Liss Pettersen - Vi jobber begge på flyplassen, men i hvert sitt flyselskap. Har en bra moteblogg og oppdaterer jevnlig. Me likey! 

Jorunn - Dress of the day er bra inspirasjon for meg, mindre bra for lommeboken! En blogg jeg har lest lenge.

Annette Haga - Jente som inspirerer meg i alt hun får til. Har fulgt bloggen lenge og det er morsomt å se hvordan hun har forandret seg fra søt fjortiss til voksen selvstendig dame! 

MK - Har de lengste og fineste kommentarene. Får meg alltid i godt humør! Digger fargene, humøret og måten du skriver på. 

Therese - En av de få mamma bloggerne jeg virkelig liker. Ariel må være tidenes søteste. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har ledd av gullkornene og videoene. 

Camilla Didriksen -  Bloggen med de nydeligste bildene. Skrevet av en vakker jente!

Tine Supergirl - Ser deg alt for sjeldent! Derfor hadde jo et bloggtreff vært en glimrende anledning til å sett verdens beste Tine igjen.

Marita Jakobsen - Liker faktisk å følge graviditeten til Marita. Spennende å se hvordan ting utvikler seg, også virker selvsagt Marita som en jente med masse personlighet. 


Hvilken blogger savner du mest?
Cecilie Maria sin blogg!! Så mange fantastisk antrekk. Også savner jeg Lillian sin! Kom tilbake, begge to!


Noe du alltid har med deg?
Lommeboka!  Mobilen har jeg en tendens til å glemme igjen hjemme. Noe jeg aldri gjorde før. Merkelige greier.


Hva er du mest takknemlig for å ha i livet  ditt akkurat nå?
Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har gode venner rundt meg. Og en familie som alltid har døra åpen skulle jeg ha behov for det. Mennesker som jeg kan stole på og le sammen med.


Nyttårsforsett?
Har i grunn ikke noen. Men jeg håper at jeg vil fortsette å trene like mye og godt som jeg gjør nå.

Just don`t quit!

Jeg som trodde at så fort eksamen var overstått ville jeg bli sosial igjen. Men slik funker det jammen ikke når man er blitt ordentlig voksen med huslån, fulltidsjobb og andre kjipe plikter. 14 arbeidsdager på rad, 7 av dem er morgenvakter (etter hverandre). For å ikke glemme at neste uke byr på hele 49 arbeidstimer. Det er ikke bare bare å skulle være sosial og omgjengelig i tillegg.
Heldigvis er jeg fornuftig nok til å ikke kollapse på sofaen etter endt arbeidsdag, men kravler meg oppi treningsklærne og kommer meg på trening. Merker at uten faste treningsrutiner hadde jeg nok gått på en smell for lenge siden. Er så herlig å virkelig føle at treningen nytter. Ikke bare er jeg blitt sterkere og fått bedre teknikk, men treningen hjelper også på humøret.

Er rimelig sikker på at jeg aldri kommer til å gå tilbake til "vanlig" trening på steder som Elixia og Sats. Er man først blitt hekta på Crossfit tror jeg det er vanskelig å skulle trene på egenhånd igjen. Jeg elsker følelsen av klokken som tikker ned før økten starter, jeg elsker at de andre på senteret heier og roper til jeg har fullført. Og jeg elsker det at jeg aldri vet hva neste treningsøkt vil bestå av.  For å ikke glemme at CrossfitCentrum ennå er et såpass lite senter at alle vet hvem alle er, det gjør noe positivt med treningsmiljøet.

Bildet er hentet fra en Supertorsdag på CrossfitCentrum. Absolutt månedens høydepunkt på senteret. Da blir de som har meldt seg på timen delt inn i lag. Hvert lag må fordele øvelsene/repitisjonene og fullføre på best mulig tid. Her slår iallefall mitt konkurranse instinkt inn for fullt. Jeg tar lett en feriedag fra jobb for å være med på supertorsdag. Så gøy er det faktisk.
Ta en kikk på Crossfit "reglene".

I really like my new thingsSko fra Primark. Latterlig billige. 320kr for begge.Accessories fra Primark. Elsker at ting ikke koster mer enn 2 pund. 

Julekjole fra NewLook. Såklart den dyreste gjenstanden på turen. Men absolutt verdt hver eneste krone. Den er så utrolig fin på. Gleder meg som en liten unge til å pynte meg med denne. På julebordet 18.desember får kjolen sin debut, skal prøve å få tatt bilde med den på! Stunning kjole! 

Cardigans og jeans, også fra Primark. 

Nydelig bluse fra Primark. 

Nok en nydelig bluse, denne fra BikBok. 

I tillegg til dette ble det en del vinter nødvendigheter som skjerf, lue og votter. For å ikke glemme julegaver til lillebror, lillesøster og verdens beste stefar og mamma. Så man kan trygt si at pengene rakk å finne nye eiere i en fart.

Dagstur til Aberdeen

Da var jeg tilbake fra en slitsom, men morsom tur til Aberdeen. Er ikke feil å ha muligheten til å dra på dagstur til Aberdeen sånn litt på impuls! Jeg som egentlig bare skulle finne en julekjole endte opp med veldig mye mer kan du si! Gikk nok litt for mye penger er jeg redd. Får leve på knekkebrød resten av måneden! Men det ble både julekjole, julesko, juleundertøy, julepyjamas, julesokker, julesmykker, juletopper og selvsagt litt julegaver. En vellykket shoppingtur. Orker ikke ta bilder av alt nå for å vise dere, men skal se om jeg ikke får gjort det i morgen! Men litt bilder av oss jentene har jeg selvsagt til dere! 

Ja, vi hadde med trillekofferter på dagstur! Viste seg å være det lureste vi har gjort. Da slipp vi å bære på de etterhvert mange og tunge posene! Vi tilbrakte nærmere 4 timer inne på Primark! (!!!!) Og vi rakk ikke innom mer en 4 butikker før vi måtte vende snuten hjem til Norge igjen. Men det fløy noen tusenlapper ut vinduet allikevel.  
Gleder meg til å vise dere julekjolen min! Den er så utrolig fin! Og var det siste plagget jeg tok meg råd til!

Vi nisser vi nisser, vi gjør så godt vi kan

For en fantastisk helg det har vært. Ingenting er som en ordentlig nissefest... ♥For en herlig kveld. Mye gløgg ble konsumert, mange festlige bilder ble tatt og nye bekjentskaper ble stiftet. Det er slike lørdager vi liker!

Dagen i dag (søndag) har vært en av de bedre. Startet med at Stephanie og Audun laget pannekaker til frokost. 

Så ble det tid for late timer på sofaen, kun avbrutt av hysterisk morsom lekeslossing. Helgene i Syreveien er veldig alright.

Resten av ettermiddagen ble brukt til å bære stoler og bord ut fra crossfitcentrum, slik at det igjen gikk an å trene der. Gulvet var greit klissete vil jeg tro, glad det var jeg som slapp å vaske!
Smiler i grunn rundt når jeg tenker på hvor fantastisk denne søndagen har vært. Liker avslutningen på helgen! 
Og som om ikke det er nok, i morgen stikker vi til Aberdeen! Shopping!!! 

Finished with my exams

Da var dagen over. Dagen jeg har grudd meg til i flere uker nå. For en lettelse! Oppgavene vi fikk på eksamen var absolutt til å leve med. Langsvardelen svarte jeg rimelig bra på, syns jeg selv! Hehe.. Kortsvardelen startet mindre bra med å forklare metaforene i et dikt, absolutt ikke noe jeg hadde øvd på. Men oppgave 2 på kortsvar delen var midt i blinken for meg. Å finne litterære virkemidler i en novelle gikk som en lek. At jeg i tillegg har brukt den samme novellen i en oppgave tidligere gjorde jo ting mye kjekkere. Den siste oppgaven håper og tror jeg at jeg svarte helt greit på. Med andre ord så tror jeg ikke at jeg stryker å da er jeg i grunn fornøyd. Orker virkelig ikke ta denne eksamenen på ny. Men håper selvsagt på en karakter sånn midt på treet. :) 
Så nå har jeg byttet ut

med


Peiskos, ubegrenset facebook dilling og en rolig avslappende fredagskveld. Jeg skal i tillegg poppe meg popcorn og se alle seriene jeg har gått glipp av denne uken. Hvorfor? Fordi jeg fortjener det! Hoho...

Eksamens frokost

Dagens viktigste måltid er som alle vet (burde vite); frokost! Derfor inviterte jeg mine to søte medstudenter, Kristin og Siri på eksamens frokost. 
Det ble eggerøre, ferske varme rundstykker og diverse digg pålegg. Liker å tro de var like fornøyde som meg med starten på dagen. Hadde selvsagt også tent alle stearinlys jeg har i leiligheten, satt på julemusikk og gjemt alle norsk bøker. Alt for å få nyte julestemningen et par minutter før vi måtte åpne bøkene og lese. 

Det har vært en intensiv formiddag med masse grubling, lesing og frustrasjon. Vi har gått gjennom tidligere eksamensoppgaver, og er vel enige i at fredagens eksamen kan få alle mulige utfall. Alt kommer an på oppgavene. Noen av temaene er vi dritgode i, mens andre forstår vi ikke døyten av! Nå er hodet mitt forvirret, mye informasjon som skal plasseres på ulike knagger. Derfor er det godt jeg har en mamma som lager middag, så slipper jeg tenke på det i tillegg!

hits