desember 2009

Mitt 2009, del 3

August:
Startet august med en koselig hyttetur til Sirdalen sammen med min kjære, Tonje og Pål. Guttene fisket mens vi jentene plukket blåbær i pøsende regn. 

Siden jeg har nice price på både hotell og fly inviterte jeg med familien til Paris. Vi rakk en hel dag i disneyland og en hel del sightseeing. En utrolig koselig tur sammen med familien. Må gjentas snarlig! :)

September:I september skjedde det i grunn ikke de helt store tingene. Jeg begynte på lærerutdanningen i august og hele september bestod av praksis på Smeaheia barneskole. Jeg storkoste meg på 6.trinn og ble mer og mer sikker på at det er dette her jeg vil. Ungene var fantastiske og jeg gleder meg til januar for da skal jeg tilbake til klassen "min". 

Oktober:
I oktober sa jeg opp leiligheten min i Stavanger og flyttet inn i barndomshjemmet til min kjære. Foreldrene hans skulle bo og jobbe i utlandet i et halvt år så da fikk vi en glimrende mulighet til å spare litt penger. Det første vi gjorde var å invitere til vennefest. En utrolig morsom kveld! 


November:
Å feste sammen med BI jentene er alltid like morsomt. Kine inviterte til jentekveld og kombinert med et par vinflasker ble dette et fyrverkeri av en kveld. Vi var høyt og lavt, vi kranglet med taxisjåfører og drakk oss drita på strawberry daquiris. 

Det begynner å bli en tradisjon å bli invitert i bursdag til Veronika, og det er like koselig hvert eneste år! I år var absolutt ikke noe unntak. Storkoste meg blant mange gamle kjente. 


Desember:

Da jeg og Camilla fant ut av vi manglet julefølelsen satte vi oss på flyet til København. Det ble en dagstur der vi shoppet bittelitt, spiste god mat og fikk den deilige julefølelsen blant alle tivoli sine mange lys! Hvis du noen gang sliter med å komme i julestemning anbefaler jeg København. Flott by!


Som en avslutning på året og som julegave til hverandre reiste de beste av de beste jentene til London for en helg. Dessverre ble Tonje syk så i stedet for å reise 6 så ble vi bare 5. Men det la ingen demper på shoppingen, matfråtsingen og nysgjerrigheten. Vi opplevde Oxford street midt i julekaoset, vi vandret i timesvis i Camden town og vi danset fra oss på en nattklubb. En festlig tur! 
Ja, da manglet vi vel bare nyttårs feiringen før vi var ferdige med 2009. Et eget nyttårs innlegg vil jeg tro kommer på nyåret! Takk til alle som har fulgt bloggen min i 2009 også håper jeg dere fortsetter å lese og kommentere i 2010!Mitt 2009, del 2

Mai:

Endelig i mai kom vår følelsen for fullt. Da var det bare å hoppe i joggeskoene å komme seg ut i det fine været. Det ble en del turer på meg i mai måned. Kjempeherlig med musikk i ørene og søte sauer bak hvert tre! 
Mai måned bestod ikke bare av sportslige aktiviteter. Vi hadde nemlig Grand Prix vorspiel hos Britt Therese. En kveld som ble ekstra vellykket med tanke på at Alexander Rybak vant. Det er ikke ofte halve Stavanger synger "Fairytale" i kor på vei ned til byen.

Juni:
Sammen med en aller tiders arbeidskollega, Marianne satte vi kursen for Nice. Våren 2006 bodde jeg i Nice, hvor jeg jobbet som aupair. Det var derfor veldig koselig å treffe familien igjen og tilbringe litt tid sammen med dem. I løpet av vårt tre dagers korte opphold rakk vi en lunsj i Monaco og litt shopping i Nice sine gater. En veldig koselig tur! 

Tenk at det i 2009 var hele 10år siden jeg gikk ut av barneskolen. Tiden har gått så utrolig fort. Jeg både gledet og gruet meg til barneskole reunion. Men det tok ikke mer enn omtrent 4minutter før samholdet, latteren og humoren var på plass igjen, nesten som da vi var 12år gamle. En kveld som går inn i minneboken! 
Det blir ikke ordentlig sommer uten sommer vorspiel hos Cecilie. Dette året kombinerte vi jentevorspiel med den årlige sandvolleyball festen som arrangeres i Stavanger hvert år. Absolutt noe vi bør gjøre igjen for det var utrolig gøy å treffe så mange kjente ute på byen. 

Juli:
I siste liten hoppet jeg og Marius på en tur til Kreta. Vi hadde før sommerferien sett oss ut både Tobago, Bali og Malaysia, men vi endte altså opp på Kreta. En liten skuffelse kan du si. Men litt ferie er bedre enn ingen ferie. At jeg i tillegg fikk kombinert kjærlighetsferie med et besøk hos søsteren min som jobbet i ving var absolutt ikke feil. Det var en avslappende uke og nå kan jeg vertfall krysse av Hellas på kartet over steder hvor jeg har vært! 

Siden jeg hadde to ukers sommerferie og bare brukte en uke på Kreta måtte jeg jo finne på noe morsomt de siste dagene av ferien. Derfor pakket jeg, Silje, Kine og Tonje kofferten og stakk til København for en natt. Vi fikk tid til både shopping, et fyrverkeri av alkohol konsumering og litt sightseeing. En perfekt avslutning på ferien. 


Sammen med fine Ken Brage opplevde vi Lady Gaga live i Oslo. AMAZING, enough said i grunn!

To be continued...

Mitt 2009, del 1

Her kommer en aldri så liten oppsummering av året 2009. Januar/Februar:Januar og februar var i grunn to kjedelige måneder som innebar mye jobbing. Men pengene jeg tjente disse månedene kom godt med denne våren. 

Mars:
Jeg satte meg på flyet i retning Shanghai for å besøke en veldig god venninne. Det ble en uke med mye shopping og sightseeing. Byen var enorm og tiden altfor kort. Ble kjent med mange herlige mennesker og hadde en fantastisk uke!

April:
Jeg rakk ikke å være hjemme i mer enn 4 dager etter Shanghai turen før jeg satte meg på nok et fly. Denne gangen i retning London sammen med min kjære. Vi fikk en herlig helg der jeg ikke shoppet en eneste ting. Rimelig imponert over meg selv da!
Påsken dette året ble tilbrakt i et land som ikke de fleste får muligheten til å besøke. Jeg og min kjære dro til Tehran som ligger i Iran. Her tilbrakte vi litt over en uke sammen med foreldrene hans. (Svigerfar jobber i StatoilHydro der nede) Det ble en uke med mange inntrykk og en enorm hjemlengsel. Morsomt å ha vært der, men tror ikke jeg vil tilbake. To be continued....

Hotelljul

I år har familien feiret jul med en helt spesiell vri. Siden vi ikke har den helt store familien og feire jul sammen med bestemte vi (les: mamma) at i år skulle vi feire jul på Hovden høyfjellshotell. Til min store skrekk og gru booket mamma 5 netter på hotellet. Jeg måtte sette foten ned å si at to netter fikk holde. Så på onsdag reiste vi avgårde. Bilene var pakket fulle av julegaver, finkjoler og vinterklær. 5 timer etter avreise ankom vi hotellet og jeg ble vel i grunn positivt overrasket. For det første så var det ikke så kaldt jeg hadde fryktet det skulle være og for det andre viste det seg at det var utrolig mange som skulle feire jul på hotellet sammen med oss. 
Lille julaften ble for min egen del tilbrakt mye på rommet hvor jeg koste meg med smågodt og lo meg gjennom "grevinnen og hovmesteren". Julaften startet på akkurat samme måte, etter en god frokost, tror frokosten må være det beste ved å bo på hotell. Da "tre nøtter til askepott" var over kjente jeg at det var på tide og bevege på skrotten. Så da krøyp jeg oppi ullstilongsen og kom meg ut i snøen sammen med lillebror. 
Der rant vi på akebrett, bygget hopp og jeg ble snø vasket av en tiåring som syns det var hysterisk morsomt at han fikk meg i bakken. 
Jeg er akkurat som et lite barn når det kommer til pakker så før klokken var 15.00 hadde jeg klemt og ristet på samtlige pakker i skapet. Dumt å la meg springe rundt med romnøkkelen, mamma. 
Før vi fikk servert middag var det julesanger og gange rundt juletreet, i grunn ganske så koselig. Middagen ble servert 19.00, og for en middag sier jeg bare! Her kunne man velge mellom ribbe, pinnekjøtt, kalkun, lutefisk, torsk, medisterkaker, medisterpølser osv... Og på toppen av det hele fristet hotellet med 10 forskjellige desserter. 
For å si det sånn, det er godt jeg bare skulle være i to dager, for makan til mat! 
Kvelden ble avsluttet med gaveåpning og kos i baren. Besøk av julenissen var det også! 
Jeg ble under gaveåpningen hotellets mest furtne jente da det på esken fra kjæresten stod: ekstern harddisk. Jeg hadde vel aldri lyst på noe sånt. Rett før jeg ble sinna faktisk. Men heldigvis så lå det en bitte bitte liten pakke inni og jeg forstod allerede før jeg åpnet gaven at jeg kom til å bli hotellets mest lykkelige jente! En ring!!!!! En fin en også, men den var for stor så får dessverre ikke vist den fram nå i romjula, må inn å justere på den. Men gleder meg kjempemasse til å bruke den! 

1.juledag betydde hjemreise for søsteren min og jeg, men vi rakk å bygge pepperkakehus før vi måtte sjekke ut å kjøre den "lange" veien hjem.

Slik ble julaften morgen tilbrakt, i hotellsenga hele familien.

Ypperlig å slippe å gå opp akebakkene!

Jeg hadde overtaket i ca et halvt sekund før jeg selv lå i bakken med en tiåring sittende oppå meg med hendene fulle av snø!

Søsknene. Skulle tro vi hadde tre forskjellige ferdre! :p

Gå rundt juletreet var utrolig koselig!

Familien samlet.

Verdens beste mamma og jeg!
Nærmer seg juleferie :)

Begynner å bli greit mange måneder siden jeg sist satt på videoverden en lørdags formiddag. Men siden jeg sånn egentlig ikke hadde noen store planer denne lørdagen så hjalp jeg en ex-kollega i nød og sa ja til å jobbe en formiddags vakt for han. En laaang vakt, 8 timer helt alene på jobb. Har vært her i 3,5 time nå og kjenner at det er veldig lenge til klokken blir 17. Men takket være en del sære mennesker som er innom å tipper så snegler nå tiden seg av gårde på et vis.
Hadde en festlig start på dagen med tanke på at jeg ikke har jobbet her på over ett år. Lysbryterne lekte gjemsel med meg, svære filmplakater av Johnny Depp som bankraner skremte livet av meg og tippemaskinen ville ikke samarbeide. Men etter litt knoting tok det ikke lang tid før jeg var trygg på både kassen og tippemaskinen igjen.

Jeg er forresten ferdig med eksamen for dette semesteret. Er veldig usikker på hvordan det gikk. Enten så stryker jeg eller så står jeg med en nokså dårlig karakter. Men er ikke noe å bekymre seg over nå, jeg har juleferie. Kun to vakter igjen på flyplassen før jeg skal ha ferie til 7.januar. Er redd jeg kommer til å kjede meg, er jo ikke likt meg å ha ferie. Men tror både kropp og hjerne trenger å koble helt av i julen før jeg starter på et nytt semester.
Julehandlingen er jeg så godt som ferdig med. Mangler kun litt mer på  presangen til min kjære. Men regner med å få fikset det i løpet av mandagen. Herlig!Jeg er så utrolig klar for julen. Hjalp veldig på julefølelsen at det snør snør snør masse ute i dag! Ikke like kult å måtte kjøre hjem i dette været, heldigvis er det et par timer til ennå! 
Skal bli så utrolig rart å feire jul på et hotell med andre mennesker, men så lenge jeg får formiddagen for meg selv i sengen foran tven så er jeg nok meget fornøyd! Elsker dagen på julaften, beste tv underholdningen og beste følelsen i kroppen! :) Bare få dager igjen nå!


London, baby!

Jada, jeg er hjemme igjen fra London. En fantastiske tur faktisk! Ville i grunn ikke hjem. Men siden jeg har eksamen i morgen så var det vel mest fornuftig å reise hjem for å lese. 
Lisbeth tok seg av fotograferingen så da får jeg dele hennes bilder med dere! :)

Cecilie var imponert over at alle taxiene var slik som denne...

Røde busser er viktig å få med seg når man er på London tur.

Vi stod i greit lang kø for å få tatt bilder med en kjekkas i bar overkropp, svette oss halvt i hjel inne i butikken og bli trødd på tærne. Halleluja! 

Nye pyjamaser ble det på oss. 

Jentene (minus Lisbeth) på shopping i Camden town. 

Når dette bildet ble tatt hadde jeg vel i grunn komt meg trygt hjem til Norge, men røde telefonbokser er minst like viktig å ta bilde av som røde busser! 

Nydelige jentene jeg var på tur sammen med!! 

Vi fikk selvsagt tid til masse shopping og sightseeing. En bytur ble også presset inn i programmet. Fra den turen kan jeg nevne lightsticks og en ufyselig drink. For å ikke glemme morsomme gutter som ikke kunne danse. 
Anyway, merker jeg ikke har hodet heeeelt inni blogg verdenen. Ble noen merkelige setninger dette her. 

Men det er vel greit siden jeg har matte eksamen i morgen! Jeg ligger så utrolig dårlig an at jeg er redd det blir konte eksamen i februar. Hurra for det! Så i stedet for å rive av meg halve håret i frustrasjon skal jeg ta meg en dusj å ikke tenke mer på dritten. Det er jo ikke verdens undergang hvis jeg stryker, men veldig kjipt! :p 

Christmas in Cph

Køben var utrolig koselig. Ingen av oss skulle egentlig shoppe, men det ble alikevell til at vi var innom omtrent hver eneste butikk på Strøget. Camilla endte opp med undertøy og et par julepresanger, mens jeg endte opp med tøffler. Målet med København turen var å komme i julestemning og det kan jeg med sikkerhet si at vi gjorde. Alle butikkvinduene og gatene var pyntet. I tillegg var det folk som spillte på gaten og selgere som solgte brente GODE mandler. 
Da det ble mørkt ute gikk vi på tivoli hvor julestemningen ikke akkurat ble mindre. Kjempekoselig å rusle rundt i tivoli, kikke på folk og drømme seg bort i alle lysene! 
cimg1611
Jentene på tur! 
cimg1624
cimg1627
cimg1639
cimg1623
Hvis man ikke kommer i julestemning i Tivoli gjør man det aldri! Fantastisk sted nå før jul.
cimg1631
Jeg fant meg en hest, MED roser!! 
cimg1642
Vi avsluttet kvelden med en photosession foran de fine trærne og en god middag på hard rock cafe! 

I dag har jeg kikket litt på tidligere matte eksamener, og begynner virkelig å kjenne eksamenspresset! Jeg kan dessverre ikke nok ennå er jeg redd. Derfor er jeg fint nødt til å pakke matte bøkene i kofferten når jeg reiser til London i morgen. Kjipt! Men siden jeg flyr til London klokken 10.00 på morgenen og de andre jentene ikke kommer før i 20.00 tiden på kvelden så får jeg bare sjekke inn på hotellet og underholde meg selv med matte bøker. 

I`ll be there

En av mine aller aller beste venner ble i helgen lagt inn på sykehus. Ikke en morsom nyhet å våkne til på mandags morgen. Heldigvis går alt bra. Og det var "bare" en blindtarm. Tror i grunn ikke det er det beste tidspunktet for meg å dra på sykehusbesøk, av ulike årsaker. Men vit at jeg er glad i deg og ønsker deg masse masse god bedring. Så får du sende en melding om vil du ha besøk, enten hjemme eller på sykehuset. I`ll be there... 

Ellers så er det en nokså fin mandag. Jeg var ferdig på jobb klokken 12 i dag og har etter det vært super duper effektiv. Jeg har støvsugt hele huset (sånn ca alt for mange rom), jeg har bakt ristopper og laget klar kakemann deigen (vil jo ikke bake alene), jeg har vasket klær og badet. Med andre ord, egentlig alt for effektiv til å være mandag og ha stått opp 04.00 i natt. Må forresten ikke glemme at jeg i tillegg til alt dette fullførte pedagogikk oppgaven og fikk sendt den. Ikke helt fornøyd med besvarelsen min, men nå orket jeg ikke tenke mer på den! Så nå tar jeg meg en hel dag skolefri før et sant matte helvete starter på onsdag. 10 dager til juleferie, ikke så alt for lenge til! :)

Reiser til København i morgen tidlig og gleder meg utrolig masse. Skal spise god mat, drikke vin og kose oss i en av de kjekkeste byene jeg vet om. Skal sette kameraet mitt til lading sånn at jeg kanskje husker å ta noen halvdårlige bilder til dere! 
fgdf
En er på sykehus og en skal til København med meg i morgen! :) 

Kjoleproblem

Min kjære begynte i ny jobb for to uker siden og i kveld skal vi på julebord. Jeg gruer meg innmari mye. Først i går gikk det opp for meg at jeg mest sannsynlig ikke har noen kjole som er passende til et julebord med masse voksne høytutdannede mennesker og for det andre så ble jeg fortalt at jeg kom til å være yngst pluss at jeg i tillegg ikke kjenner noen andre enn min kjære. Nevnte jeg at dette er en internasjonal bedrift der veldig mange av de ansatte bare snakker engelsk? Oh holy cow, kjenner jeg aller helst burde styrtet en flaske champagne før vi drar. Men faren for at jeg hadde blitt i overkant fnisete og barnslig er såpass stor at jeg tror det blir med tanken.
Så etter jobb i dag må jeg en lynkjapp tur innom noen få utvalgte butikker for å se om det er noe som kan hjelpe meg gjennom kjolekrisen i det minste. Jada, vet jeg skal til København på tirsdag og London på fredag, men jeg trenger kjole NÅ!

Har store planer om å være produktiv etter jobb i dag, men etter å ha stått opp 03.30 i natt kan det være jeg endrer mening når klokken nærmer seg 13.30 og jeg har tilbrakt 9 timer på jobb. Stor fare for at joggeturen blir byttet ut med sofaen og like stor fare for at kakebakingen blir utsatt til i morgen. Pyttsan, det ordner seg for snille jenter. Gjør det ikke?
66457843066538043501

Setter veldig stor pris på hvis noen sender meg denne kjolen, helst med rød sløyfe. Har vel i teorien nok sko som passer til julebord, men hadde ikke sagt nei takk hadde noen tilbudt meg disse skoene. Alt fra forever21. Siden jeg skal være på julebordet til klokken 19.30 i kveld så bør det gå hurtig hvis noen har tenkt å kjøpe kjolen og skoene til meg! :)

X-mas

Dagene går så alt for fort! Jeg er midt i en innleveringsoppgave, begynner endelig å se en slags slutt på den. Men med en gang oppgaven er levert må jeg starte intensiv mattelesing siden det nærmer seg eksamen med stormskritt. Dessuten har vi en praksisoppgave som må være levert innen neste helg. 
Nevnte jeg i tillegg at jeg skal på dagstur til København med Camilla og en helg til London med de søte jentene mine i løpet av neste uke? Bra planlagt! Heldigvis har jeg fått fri i dagene før eksamen slik at jeg har 4 hele dager å regne på oppgaver, så satser på det går greit! Dessuten har jeg jo en kveld og morgen innimellom. Dette skal gå så bra så! Lenge leve positiviteten! 

Andre ting som ikke går så bra er noe trøbbel med banken min, historien er lang, innviklet og forvirrende! Litt for mye mas nå rett før jul kjenner jeg. Tror jeg må starte nedtelling til juleferien min snart. Har aldri gledet meg så masse til jul før. Et skår i gleden er at vi skal feire jul på Hovden høyfjellshotell. Men jeg skal vel overleve det også! Så lenge det er mulig å benkre seg foran en tv med fjernkontrollen i hånden og ha full kontroll over julemorgen + noen kan gi meg en skål med julegodteri så skal jeg klare å kose meg! Gleder meg som en liten unge til tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen. Det er ikke jul uten! Men dere, hva slags merkelig barnetv er det de viser? Hvor ble skomakergata, jul i blåfjell, den gylne hale og amalies jul av? Skjerp dere nrk...!

Jeg gleder meg til:
n52612506752272856585
Julemiddag og kos med familien. Denne gangen faktisk sammen med lillesøster også, som har vendt hjem fra varme strøk! http://www.rabbens.blogg.no
n52612506752271984400
Leke i snøen sammen med Tonje! Barnet våkner i Tonje når det er snø, superfasinerende! Også blir man så glad av det! 
n52612506749699635341
Kose meg en hel dag i København sammen med Camilla. Vi skal ikke shoppe, bare kos oss med god mat og masse julestemning.
n52612506749699921767
Jeg kom i en fantastisk julestemning i fjor når jeg var i København og håper det samme skjer i år! :) 

Nå skal jeg sette meg til rette i sofaen å skrive ferdig oppgaven min! I kveld skal jeg nemlig på kino for å se twilight, igjen...

hits