september 2010

speachless

Liker IKKE kollektiv transport

Til alle dere som tar kollektivtrafikk hver dag: Fytti dere er gode! Bilen min var på eu kontroll i dag så jeg var nødt til å ta bussen til skolen, bussen til trening og bussen helt hjem. Eller, I wish bussen hadde kjørt meg helt hjem. Jeg bor selvsagt på toppen av et fjell og fikk en ekstra treningsøkt før jeg kom inn dørene hjemme. Djisses! Kjære Gud, la meg slippe å ta bussen igjen. 
Jeg måtte stå opp en time tidligere enn vanlig og passe klokken slik at bussen ikke skulle kjøre fra meg. Det skjedde jo ikke, for når kommer bussen egentlig på tiden? Da jeg etter å ha frøset til is, endelig kom meg på bussen var det feil buss. Jeg skulle jo ta den raske bussen som kjørte motorveien, men havnet på snegla som kjører gjennom halve byen før vi er fremme.  Flaks! 
Og som om ikke det var nok så setter det seg såklart en illeluktende ekkel mann ved siden av meg. Jeg kan jo og sånn mens jeg først er i gang med å syte nevne at jeg hadde en SVÆR bagg med meg. Den veide 20 kilo, minst! Jeg var totalt utslitt når jeg kom hjem klokken 16.00. (1,5 time senere enn hvis jeg hadde hatt bilen min)

Men nok syting. Jeg fikk i alle fall bevist hvorfor jeg er nødt til å ha bil i min travle hverdag. Det er alt for mye venting når det kommer til buss, alt for mange forsinkelser osv... Det er godt jeg får bilen tilbake i morgen, selv om den såklart ikke ble eu godkjent og må inn igjen for å fikse noen småting. Som heeeelt sikkert er kjeeeeempedyre å fikse.

Anyways, flere av dere lurer på hva crossfit egentlig er for noe. Jeg er ingen ekspert til å forklare, derfor foreslår jeg at dere tar en kikk på denne linken her:  http://crossfitcentrum.no/hva-er-crossfit/
Kanskje dere blir litt klokere da? En veldig slitsom, hard, intensiv og jævlig treningsform. Men utrolig utrolig kjekk i tillegg! Hehe....

Sliten jente som skal bruke kvelden til pensumlesing!

Trening uke 38


Såååå utrolig fornøyd med treningen sist uke! Seks knalløkter, som jeg virkelig trengte for å komme gjennom en stressende hverdag! Måtte ha en treningsfri dag i går, men i dag er jeg klar for en ny økt på crossfitcentrum! Har til og med klart å lure med meg Marius. Hoho... 
Håper alle dere andre også ser fram til en herlig treningsuke. Zumba party

Fant litt bilder fra Zumba timen i går!Det som er litt synd at bildene er tatt på slutten av timen. Det var flere som gikk etter en time og ikke holdt ut hele økten som varte nesten to timer. Men det var utrolig morsomt å være så mange på timen. Og discolys gjorde det hele ekstra gøy!

I dag har jeg treningsfri. Derfor skal jeg nyte kvelden sammen med to herlige venninner. I morgen er det derimot fullt kjør med trening igjen. Gleder meg!

saturday night

Jeg må vel ærlig innrømme at jeg har hatt kjekkere kvelder enn i går. Men sånn er det noen ganger, ikke alt går som man trodde det skulle. Lørdagsnatten ble preget av mye drama. Og for en gangs skyld var jeg bare tilskuer til alt spetakkelet. Herlig i grunn. Men misunner ikke de personene som er innblandet, ingen av de to episoden er særlig morsomme. Får håpe alt ordner seg! Og som dere ser så endte jeg ikke opp med å gå naken, jeg fant til slutt en kjole. Selv om det ble noen andre sko enn jeg hadde håpet på. 

Fikk servert den særeste nattmaten av Ane da vi kom hjem. Spaghetti og kjøttboller, egentlig beregnet på babyer. Ane og Stephanie har gått amokk på kiwi og skaffet seg bleiekort. Så da har de hamstret babymat og lagret opp i kjøleskapet. Haha... Smakte i grunn ikke så altfor vondt hvis man bare krydret det litt. 

Kom meg utrolig nok på trening i dag også. SIS arrangerte Zumba party. Noe som var helt fantastisk gøy. 90 minutter med masse Zumba i en svær idrettshall med discolys, publikum og tv folk som filmet. Håper virkelig de legger ut litt bilder slik at jeg kan vise dere. Herlig start på søndagen.

Resten av søndagen skal tilbringes i sofaen hvor jeg skal prøve og bli ferdig med en oppgave jeg skriver. Skal kose meg med god mat og litt snacks. Fordi jeg fortjener det! Hoho...

Lørdag med de aller beste

Hvordan kan noe som vanligvis ser slik ut:

Ende opp slik:

Og det med bare sekunders hard jobbing for å få det til. Herregud, jeg er et rotehue når jeg skal finne klær jeg kan ha på meg en lørdags kveld med jentene. 
Jeg skulle liksom prøve meg på et "outift" bilde, slik som alle kuuuuule bloggere har. Men jeg ga opp. Hadde jo brukt hele kvelden skulle jeg fått til et bilde der ting så normalt ut. Dessuten har jeg ikke klart å bestemme meg for hva jeg skal ha på meg. Så jeg pakker veska full av klær og håper Steph og Ane kan hjelpe til. Jeg har en uvane med å bestemme meg for sko først, og da ender det som regel opp med litt kleskrise. 
Det har seg nemlig slik at jeg har veldig mange sko, men ikke like mye klær som passer til! Hoho...


Men nå skal denne jenta hoppe i bilen og komme seg på jentevorspiel. Stephanie har laget lasagne og det er absolutt noe å glede seg til.

Dagens WOD

Blir mye trening på bloggen for tiden, men slik er det vel når det er så kjekt! Jeg stortrives på Crossfitcentrum og gleder meg til å se hvordan treningen virker inn på kroppen i løpet av høsten. Dagens WOD var slik som dette:

5 markløft
15 Push-ups
20 Utfallsteg m/2kb
10 Horisontal roing ringer
2 x 20m bear crawl

5 runder på tid. Timecap 25min

Det ser kanskje lite ut, men det var beinhardt. Klarte man ikke alle øvelsene og rundene på 25 minutter fikk man ikke holde på lenger. La litt press på oss for å si det sånn. Men jeg gjennomførte på 21.03, noe jeg i grunn er helt ok fornøyd med. Fortsatt ting som kan gjøres bedre!
Har stjelt litt bilder fra facebook siden til en kompis (Lasse), sånn at dere skal få se hvordan det ser ut inne på senteret.

Finner ikke noe "jente treningsapperater" her. For de som er litt kjent i Stavanger/Sandnes området så ligger senteret rett ved Kvadrat. (I samme bygget som Bohus)

Nå skal jeg (velfortjent) nyte fredagskvelden på sofaen! I morgen tidlig er det opp og hopp for å komme seg på en ny WOD. Gleder meg!

 

Still a long way to go, but it`s a start...

Ryktene sa at de hadde begynt å grave på tomten min, da måtte jeg selvsagt ned for å se om ryktene stemte. 


Dette kan vi like. En gravemaskin er plassert på tomten, masse trær er fjernet og de har begynt å grave store hull. Det som er kjipt er at de skal grave MASSE. Alt for masse. Så det er ennå veldig lenge til leiligheten min står ferdig, men det er liksom litt ekstra spennende når de har begynt. Nå kan jeg i det minste se at ting forandrer seg og går framover.

Dagens crossfitøkt

Denne uken har jeg fått slappet av minimalt. De siste 5 dagene har jeg stått opp mellom 02.30 og 04.00. Og det har vært fullt program hele dagen frem til jeg sovner på sofaen mellom klokken 18.00 og 19.00. Med andre ord, det er lange dager for tiden. Heldigvis er jeg nøye med å presse inn gode treningsøkter i løpet av dagen slik at jeg holder energien og humøret noenlunde stabilt. Men det skal bli godt med helg, absolutt! 
Var på min første Crossfit trening i dag siden før jeg drog på ferie. Det var litt av en økt skal jeg si dere. Her sere dere dagens WOD. (Workout Of the Day) Øvelsene i uthevet skrift og min litt vaklende forklaring på hva det er for noe i parantes! Hehe... 

Pack:

20 Walking lunge steps (gående utfall)
15 Pull-ups (sier seg vel litt selv?)
35 Box jumps (spensthopp med samlet ben opp på en kasse)
15 Double-unders (heftige hoppetau greier)
20 Ring dips (vanskelig å forklare hva, men du trener tricepsen)
15 Knees to elbows (du henger etter armene og skal løfte bena opp mot albuene)
20 Kettlebell swings (ehm... også vanskelig å forklare)
20 Sit-ups (denne sier seg vel og selv?)
15 Hang squat cleans (VANSKELIG øvelse som trener rompa)
20 Back extensions (trener ryggen.... kort fortalt)
20 Wall ball shots (hiver en ball opp mot veggen og tar imot, går ned i knebøy osv...)
9 Rope climb ascents (skal dra oss opp fra gulvet etter et tau)

Vi skulle gjennomføre alle disse øvelsene og repetisjonen på kortest mulig tid. Konkurranseinstinktet fikk jobbe for å si det sånn. Ble ferdig på en god 3.plass, bare slått av Erik og Stephanie. Var ferdig på tiden 16:52, noe jeg er ganske så fornøyd med! Alltid noe som kan gjøres bedre! Som feks pull ups`ene som jeg sleit skikkelig med.

Sitter nå i sofaen med verdens deiligste følelse! Selv om jeg er kjempesliten så er det så herlig å kjenne at jeg har trent skikkelig! Tar treningsfri i morgen, men er klar for ny crossfit økt på fredag. Gleder meg allerede! Bor du i Stavanger området er det bare å bli med!

Trening uke 37

Klarte "målet" mitt som var 5 dager med trening, men må innrømme jeg ikke er like fornøyd med alle øktene. Så da har vi noe å forbedre til neste uke. På onsdag er planen at jeg, Ane og Steph skal hive oss på crossfit bølgen. Har snakket om det siden midten av juli så nå er det på tide og komme i gang. Gleder meg som en liten unge. Første treningen blir nok beinhard, but I can do it!

pensumsøndag

Hva var vitsen med å begynne på jobb 03.30 i natt når første fly ikke landet før 04.10? Kan noen fortelle meg det? Greit småsur der jeg satt å VENTET på at jeg skulle få noe å gjøre. Heldigvis ble morgenen travel slik at de 6 timene jeg måtte tilbringe på jobb gikk rimelig fort. Herlig å gå hjem 09.30 og faktisk være ferdig på jobb. Måtte ha meg en time i senga når jeg kom hjem, men NÅ når er jeg klar for pensumlesing resten av søndagen.

Men selvsagt er jo alle andre ting enn å lese mye kjekkere. Derfor får dere en egotripp serie av lærerstudenten.


Viktig å smile fint, sette hånda på hofta og legge hodet litt skjeivt. Hoho... Ingen blivende fotomodell nei. Men en sabla streng lærer!Og dette er det jeg piner meg gjennom. Litterær forståelse.... GJESP!

My new tattoo

FØR:

UNDER:

ETTER:Jeg er kjempefornøyd med resultatet, men føler ikke det helt kommer fram på bildene hvor fin den egentlig er. Må innrømme at jeg flere ganger har lurt på om jeg heller bare skulle tatt den i svart/hvitt. Men det er vel forsent å tenke på nå! hehe... Fornøyd er jeg i alle fall. Så skal helt klart tilbake til Bali og Demontattoo for å ta flere tatoveringer. Billig var det også!

sliten.com

Det er med skrekk og gru jeg ser fram til de neste ukene. Ikke bare skal jeg jobbe mye og lange vakter, men skolen kommer til å ta ekstremt mye av tiden min. Vi har to store innleveringer i norsk og en i pedagogikk som alle skal leveres før praksisperioden. Det er nesten sånn at jeg gleder meg til praksis, selv om jeg vet at også det er veldig travelt. Og for å på en måte "toppa heile driden" så skal jeg liksom presse trening inn i timeplanen min. Grøss og gru.

Så det blir nok en stykk sliten jente de neste ukene. Gleder meg allerede til juleferien jeg! :p 

sliten.com

Kom plutselig på noe, jeg tok jo en ny tatovering på Bali som jeg ennå ikke har vist dere. Ikke bare er jeg sliten, jeg er i tillegg glemsk! Skal prøve å få lastet opp et bilde til dere i morgen. Er kjempefornøyd! Og veldig gira på å ta en ny allerede!

Trening uke 36

Jeg ser det er blitt riktig så populært å blogge treningen man har gjennomført i løpet av en uke. Jeg kan jo ikke være dårligere enn at jeg gjør det samme. Innbiller meg at det gir meg mer motivasjon til å trene. Sist uke ser altså slik ut:

Fikk "bare" trent 4 dager sist uke. Har planer om å prøve å få til 5 denne uken. Men må passe meg så jeg ikke blir lei. Akkurat nå er jeg inne i en bra periode hvor jeg stortrives på trening. Får bare håpe den lysten fortsetter resten av høsten/vinteren. :)

Lørdagsfråtsing


Bildet her illustrerer lørdagskvelden min meget godt. Det ble edru lørdag og jeg angrer absolutt ikke i dag. Godt nedgravd i sofaen sammen med masse digg storkoste jeg meg. Pitapizza er noe jeg virkelig har fått sansen for og det er nesten sånn at jeg må ha det hver lørdag. Har absolutt funnet en slags erstatning for taco som i mange år var fast lørdags snadder til middag. 

Men etter en slik fråtsing i all slags godteri og chips er jeg fint nødt til å kravle meg på trening i dag. Får hive meg på en body pump time slik at jeg virkelig får svettet. I kveld blir det en koselig søndag sammen med familien. Hele gjengen skal på kino og se karate kid. Gleder meg masse til det!

Nydelig fredag

Merkelig hvor deilig det kan være når man er støl i heeeele kroppen?! I går var jeg og Marius ute på en lang joggetur. Vi jogget fra Sandnes sentrum til Ganddal, rundt Stokkelandsvannet og tilbake til Sandnes sentrum. Sånn rundt en 12 km fant vi ut. Det var digg, samtidig som det var utrolig vondt i beina. Jeg er jo ikke kjent for å ha de beste beina etter mange år på håndballbanen. Men smertene i beina er så verdt det når man setter seg i sofaen i pysjen og kjenner hvordan kroppen har fått presset seg. 
Kvelden ble tilbrakt på sofaen til Marius hvor jeg fikk servert taco og micropopcorn. Absolutt verdt joggeturen. Det at jeg i tillegg fikk lurt meg til å kikke på tv2 hele kvelden i stedet for nrk var et ekstra stort pluss. Med andre ord, en herlig fredagskveld. Og den ble ikke mindre herlig av at mamma og Johnny sov i campingvogna i natt slik at jeg skulle få sengen for meg selv. Min 4 natt i sengen min på snart en måned. Var så utrolig deilig å våkne opp i morges! 

Nå har jeg slappet av i sengen i over en time og lest en god bok (ikke pensum faktisk), spist litt frokost og er snart klar for noen timer på jobb. Jobber ekstra i dag, trenger pengene! :) 
Håper alle får en nydelig lørdag. Min ser ut til å bli veldig bra. Det kan man like.

Et gammelt joggebilde av meg som illustrerer godt hvor svett og trøtt jeg var etter økten i går. 
 

Litt mer Bali shopping

Selv om det ble shoppet lite på Bali så kom jeg jo ikke hjem med helt tom koffert.

Ringer fra Forever21 i Singapore. Jeg er forelsket i grisen min, kan tro den samler mange komplimenter på byen. Kupp! hehe...


Armbånd og smykker fra Bali. Usikker på om jeg vil bruke de slik de er, eller om jeg skal få Ane til å lære meg å lage mine egne smykker. Altså klippe disse fra hverandre og bruke perlene slik jeg ønsker. Kan jo bli kult det?

To herreklokker fra Bali. Garantert falske, men jeg syns de var såpass kule at jeg bare måtte ha dem. Jaja, 20 kroner er ikke en dårlig pris uansett. 

Solbriller! Tror både jeg og Ane kom hjem med rundt 15 par hver. Utrolig kjekt å kjøpe solbriller når man har drukket et par drinker. hehe... Også blir vi ordentlig gode til å prute når vi har drukket bittelitt. Jeg gleder meg allerede til neste sommer! :)

Sånn utenom dette så kjøpte jeg en del basis plagg, type t-skjorter, singletter og sånn. Ikke så mye å vise fram i grunn. Ble og en nydelig kjole fra Forever21 i Singapore, men den kan jeg vise dere en gang jeg faktisk har den på! :) 

Nå får jeg slutte å tulle meg bort på internett og heller lese litt pensum. Ha en fantastisk dag alle sammen! 

Knekkebrød

Det er så herlig å få unnagjort treningen rett etter skolen, da har man heeeeele dagen til å gjøre hva man vil uten å ha dårlig samvittighet. Elsker det. I dag tok jeg fatt i husmor tendensene mine og laget knekkebrød. Er bare jeg og mamma som spiser de, så da er det fort gjort å lage. 

De er så utrolig gode. Også kan man jo variere i det uendelige når det kommer til pålegg. Akkurat nå er favoritten brunost. Beste frokosten du kan tenke deg. 
Nå må jeg vel snart hoppe i dusjen, resten av dagen skal brukes på lillebror. Han skal kjøres på kamp, så da regner jeg nesten med at jeg må kikke på den. Får forhåpentligvis også klemt inn litt Ingrid kos på slutten av kvelden. Herlig!

Sporty søndag

Når man kommer sjanglende inn dørene hjemme klokken 03.15 en søndagsmorgen, er ikke det første man har lyst til å gjøre en søndag formiddag å gå tur... Men det var det som ble tilfellet i går! Har jeg først lovet jeg skal være med på noe så blir jeg med. Så etter nesten 2 timer i bil startet vi på det som skulle bli en heftig søndagstur. Nemlig å komme oss fram og tilbake til Kjerag uten å dø på veien.

Det beste "beviset" på at vi faktisk kom oss fram. Og det på en rimelig bra tid også, 1 time og 45 minutter. Vi sier oss fornøyd med det siden vi ikke var helt i form! hoho...
  
Ane var livredd for å stå på bolten, men vi fikk nå tatt noen bilder før hun hoppet tilbake på fast grunn. Jeg syns derimot det var ganske fasinerende å stå på denne steinen og kikke rett ned i dypet.

Roy, som vi traff for aller første gang på vorspiel på lørdagen. Sporty gjort å bli med på tur!


Totalt brukte vi ganske nøyaktig 3 timer tur/retur. Kjempefornøyd med det siden turboka sa vi kom til å bruke 5 timer. Turen opp til Kjerag var bratt bratt bratt og jeg kjenner det godt i legger og lår i dag. Herlig følelse! Absolutt ikke siste gangen jeg har en slik sporty bakrussøndag! :)

Når familien er borte, danser Mona på bordet....

De siste ukene har jeg hatt leieboere i min 60kvm store leilighet. Min kjære mamma, stefar og lillebror har flyttet inn hos meg på ubestemt tid. Vi (de) har nemlig solgt barndomshjemmet mitt på Klepp og venter på at det nye huset på Ålgård skal stå ferdig. Noe som ser ut til å ta tid! Det er ikke bare en dans på roser å bo oppå hverandre slik som vi gjør nå. Litt irritasjon og frustrasjon blir det selvsagt, men stort sett går det veldig bra. Men selv om jeg syns det er veldig koselig å ha besøk av sofagriser som disse to....
  
....Så er det veldig deilig når lillegutt drar på håndballturnering i Haugesund og mamma & Johnny til hytta i Lyngdal. Da kan jeg nemlig:

Tenne alle stearinlys jeg har

Lage en STOR skål med popcorn

Lese så mange blogger jeg bare vil og oppdatere facebook hvert tredje minutt

Kose meg under teppet, i sofaen, sammen med popcornet og dårlig fredagsunderholdning på tv, HELT ALENE! 

Og det beste av alt? Jeg får sove i sengen min! Den har nemlig lillebror og mamma lagt beslag på til vanlig. Har kun hatt en natt i sengen min siden jeg kom hjem så gleder meg enormt til å legge meg i kveld! hoho...

Visste du dette?

Dette visste du gjerne ikke om meg? 

♥ jeg er livredd tannleger. blir kvalm og uvel når lillebroren min skal miste tenner. gråter og kaldsvetter hos tannlegen, selv om han bare skal kikke på tennene mine. 

♥ jeg har skodilla. ingenting er som å finne et perfekt par med sko. synd at jeg ikke har tid til å bruke alle.

♥ har en drøm om et stort hvitt hus med stakittgjerde og nydelig hage fylt med 3 søte barn og en veldig kjekk og snill mann når jeg blir stor. med andre ord, ikke helt ennå.

♥ liker å gjøre ting på impuls, men elsker også å planlegge ting ned til minste detalj. 

♥ en av mine mange drømmer er å flytte til bali for en lang periode å jobbe som engelsklærer på en skole der nede. da får jeg kombinert utdannelsen min med øya jeg er forelsket i. perfekt kombinasjon.

♥ jeg misliker å dusje. ja, faktisk! det er bløtt og kjedelig. har aldri forstått de som står lenge i dusjen for det er så behagelig. men jeg dusjer hver dag for det, ikke tro annet.

♥ min aller beste venn er mammaen min! hun kommer aldri til å svikte meg, er til å stole på og jeg kan si absolutt alt til henne. for å ikke glemme at hun er et fantastisk forbilde og person! elsk på mamma! ♥

♥ selv om jeg er 24år så er jeg fortsatt like "forelsket" i boyband og de andre fløtepusene som synger. muligens derfor jeg syns det er trist justin bieber er såpass ung. hehe...

♥ jeg irriterer meg over nesten alt og alle i trafikken. ingen kjører bedre enn meg, sånn er det bare. hoho!

♥ egentlig irriterer jeg meg over veldig mye, til min egen irritasjon! noe jeg prøver å slutte med.

♥ jeg ser veldig lite på tv. foretrekker heller å se serier på pcen, som jeg streamer på nettet. mye koseligere.

♥ sommerbrun? ikke meg. jeg blir derimot lyserosa. noen ganger kjipt, men stort sett helt ok.

Og det var det jeg kom på i farten her jeg satt. Nå skal jeg lese litt pensum, flink skolejente. Resten av kvelden skal jeg bruke til å slappe av! Gleder meg.

Oh my shoes...

Som regel når jeg har vært på ferie på Bali så kommer jeg hjem med en stappet koffert. Da har jeg gått amokk i butikkene der nede. Jeg kom forsåvidt hjem med en stappet koffert denne gangen, men for en gangs skyld så var det nesten ingenting til meg selv. Eller jo, litt. Men mest fikk nok min kjære lillebror som nå er den kuleste kid`n på skolen med nye klær. Merkeklær til og med, her snakker vi DC, Globe, Ripcurl og Quicksilver. Greit å begynne på ny skole med nye klær. 
Til meg selv ble det "bare" litt nye sko.

To par converse. Et par lave svarte og noen høye røde. Til den herlige prisen av 130kroner pr.stykk. Og ja, de er ekte. Bali er billig. Angrer bittert på at jeg ikke kjøpte flere når jeg først var i gang. Skulle gjerne hatt et par i beige og. 

Digger utseendet på disse, dødskule. Men syns hælen er litt for lav. Men de var for kule til at jeg kunne la dem stå igjen i butikken. Dessuten kostet de jo bare 300kr. Nice price. 

Disse kjøpte jeg strengt talt ikke på Bali, men de stod på soverommet mitt og ventet på meg da jeg kom hjem fra ferie. Min kjære søster hadde kjøpt dem til meg som bursdagspresang. Det kan vi like. 

Det var rett før jeg gikk amokk i Guess butikken nede på Bali. De hadde så utrolig mange kule sko. Men jeg klarte begrense meg og endte opp med bare disse. Utrolig kule og kjempegode på foten. Og prisen? Ca 500kr. Latterlig! My new favourites! 

Nå må jeg bare finne tid til å bruke alle. Jeg har jo ennå et titalls sko par i skapet som ennå ikke er brukt, til tross for at de er over ett år gamle. Godt å ha litt å velge i! 
hits