april 2009

Våkne opp ditt trøtte tryne!!

Etter kun 2 timer søvn i natt kan du tro det er en stykk trøtt jente som er på jobb. Jeg vurderer sterkt å drikke kaffe, selv om jeg ikke kan fordra smaken. Det hjelper ikke at jeg har en 9timers arbeidsdag, men heldigvis har jeg "kun" 5 timer igjen før jeg kan innta fosterstilling i senga og sove en times tid.
Tror en av grunnene til at jeg ikke fikk sove i natt var at jeg trente til klokken 9 i går kveld. Etter å ha sprunget, pustet og pest på trening i nesten 2 timer var energinivået på topp og jeg fantes ikke trøtt. Flaks at min kjære har pollenallergi og heller ikke fikk sove så jeg hadde selskap ut i det sene nattetimer.
Så tror i grunn jeg kunne postet styggere og mer morgentrøtte bilder av oss i dag. Åååh, jeg ser virkelig fram til å komme meg i seng. Men eeeegentlig håper jeg fornuften har tatt meg innen jeg er ferdig på jobb sånn at jeg kommer meg på en joggetur før jeg kollapser i senga. For sovner jeg først er sjangsen for at jeg gidder jogge ca 5%.

Men nå skal jeg ikke plage dere med mer snikk snakk, begrenset hvor morsomt det er å lese. I stedet for kan dere få se hvor fin bestevenn jeg har. Som snaaaart flytter hjem etter å ha bodd sammen med kineserne i Shanghai i nesten ett år. På lørdag ble det myyyye snakk om å få til nok en Kina tur, noe som ikke hadde vært meg i mot. Men om det blir gjennomført var en annen ting. Gleder meg så utrolig masse til å ikke gjøre noenting sammen med Tonje. Akkurat nå har jeg ca ingen å ikke gjøre noenting sammen med. Alle mine andre venner føler jeg at jeg må gjøre noe med hver gang. Jeg og Tonje kan bare henge. Vi gidder heller aldri gjøre det samme når vi henger. Hun maler, jeg ser tv. Eller hun lager mat og jeg leser. Ganske greit i grunn.
showimagestream

Tankespinn

Det er mange tanker som surrer i hodet for tiden. Jeg skal mest sannsynlig bli student til høsten igjen så det er mange tanker rundt akkurat det. Kommer jeg til å trives, kommer jeg til å fullføre 4år, kommer jeg til å kunne beholde jobben min, må jeg ta opp mer lån? Mye å tenke på med andre ord! Jeg grugleder meg, men i grunn er det ingenting å tenke for mye på ennå siden vi ikke får svar før i juli. Sannsynligheten for at jeg må bruke sommeren på å søke om permisjoner og gå ned i stilling er stor. Men den tid, den sorg!
Ellers så flytter jeg hjem til Stavanger i dag. Lisbet (mor til Marius) flytter hjem fra Iran i morgen så da er jeg tilbake i Stavanger. Kan ikke si jeg syns det nødvendigvis er så gøy. Jeg kjenner jeg begynner å bli lei av å bo i et kollektiv etter 2år og har lyst på min egen leilighet. Problemet er jo at jeg aldri i verden hadde fått nok lån til å kjøpt min egen. Derfor blir jeg nok boende en stund til dessverre. Så får vi se hva sommeren og høsten byr på. Det blir nok en løsning på det "problemet" også.

Forresten så er det ikke så fælt å bo der jeg bor nå som det er sommer, for jeg kan jo gå ned til byen på 10minutter. Noe som er perfekt nå som det er sommer og masse uteliv!
cimg0055
Litt mer våken jente! :)

Morgenfugler

Jeg elsker det at jeg har våknet fra vinterdvalen min. Jeg har så vidt begynt å stable meg på beina igjen og begynt å sosialisere skikkelig. Kvelden i går var meget vellykket. Jeg koste meg med vinen og var omringet av veldig koselige mennesker. Tok en tidlig kveld da alle andre var klar for byen, rett og slett siden jeg skulle på jobb i dag. Er ikke vits å ta den helt ut når man faktisk må fungere på jobb i 8 timer dagen derpå. Derfor fikk jeg Preben til å hente meg slik at jeg slapp å gå hjem alene.
Egentlig ganske deilig å legge seg klokken 02.00. Marius var til og med ganske rolig da han kom labbende hjem i 3 tiden så jeg har sovet fortreffelig.
Morgenfuglen i meg våknet halv 9 i morges og klokken 10 begynte jeg å kjede meg å bestemte meg for å vekke Marius. Det ble ikke godt mottatt. Men med litt egg&bacon til frokost fikk jeg gutten til å smile igjen.
cimg0062   cimg0060
To trøtte morgentryner! :)

Just a quick update, only for you

Fridagen min i går ble i grunn bare brukt til rolls. Det eneste fornuftige var turen rundt Stokkelandsvannet med Camilla og at jeg hang to timer på Nærbø med Marius og hjalp han med noe greier til masteroppgaven. Utenom det tok jeg livet med ro og gjorde fint lite. I grunn ganske ok. Kvelden ble tilbrakt på sofaen sammen med min kjære og kinamat.
I dag skal jeg forhåpentligvis ha en rolig dag på jobb, jeg krysser fingrene for at alle flyene går som de skal og ikke begynner å tulle med tekniske problemer. Da blir jeg gretten. Etter jobb må jeg innom polet for å kjøpe vin, sjansen for at jeg skal på fyll og tull i kveld er ganske stor så det er greit å være forberedt.
Har ikke vært på byen på evigheter så det hadde vært ganske greit å fått en bytur i dag. Må bare passe meg litt, siden det er lenge siden jeg har vært ordentlig fnisete bør jeg kanskje droppe å kjøpe to vin?

Har forresten fått totalt dilla på å bake. Noe som har resultert i at jeg har kjøpt meg en kladdebok som jeg skal forvandle til en fristende kokebok med masse morsomme oppskrifter! Morsomt å dille med. Jeg fikk forresten en muffins oppskrift av mamma som var så innmari god at jeg tror jeg må dele den med dere. Må bare få laget en ladning med muffins så jeg kan ta bilder og legge med oppskriften. Jeg skal anstrenge meg for å laga like fine muffinser som alle dere andre bloggere der ute. De skal dekoreres slik at de blir så fine at man har lyst å ha dem som pynt i stua. Så det så.

46
Jeg skal klare å lage minst like fine muffins som Kamilla, jeg har tyvlånt bilde fra bloggen hennes. (Hvis det ikke er i orden sletter jeg det selvsagt med en gang.) Jeg måtte bare vise med bilde hva jeg mener med dekorerte og pyntete muffins. Kanskje jeg skal innom en butikk på jakt etter muffins pynt etter jobb?

Løp å kjøp...

Det går nesten ikke an å være blogger uten å ha fått med seg saken om Regine Stokke. Da jeg leste på bloggen til Line Victoria om muligheten til å kjøpe klær for å støtte saken til Regine ble jeg utrolig glad. En ting er å sette inn penger på en konto for å hjelpe, men det å faktisk kjøpe klær og samtidig støtte en god sak er jo genialt!
Jeg kjøpte i første omgang bare en tskjorte, og sier til meg selv at litt er bedre enn ingenting. Så får vi se om det gjerne blir en kosebukse også etterhvert. Anbefaller alle til å sjekke ut
Beltespenner sin side og kjøpe en tskjorte. Det koster 169kroner for en tskjorte og det er noe alle kan ta seg råd til. Er du student? Ta å lev på suppe en uke da vel...
2891441239633602995n400
Kjøpte meg denne jeg! Stjeler tskjortene til Marius hele tiden så tenkte kanskje det var på tide jeg kjøpte min egen kose tskjorte!
Anbefaller også dere som ikke har hørt om Regine å gå inn på bloggen hennes å lese det hun skriver. Utrolig sterkt og jeg håper virkelig all oppmerksomheten rundt saken til Regine vil hjelpe henne og andre i samme situasjon. Ingen 17åring fortjener det Regine nå går gjennom!


Utenom å shoppe tskjorter på internett har jeg en travel dag foran meg. Jobbing, kakebaking, barnebursdag og diverse andre ærender er nok for en dag! Skal prøve å huske å få tatt noen nye bilder av min søte familie. Har skrytt på meg at jeg skal lære Thomas (søskenbarnet mitt) å gå i dag så det kan bli hektisk.
Jeg har dessuten holdt meg vekke fra godterier i 4 dager i dag, noe som er ganske bra med tanke på det svære påskeegget som ennå er stappfullt av søte fristelser. Men skal jammen få på plass alt sukkeret i kroppen igjen med tanke på all kaken jeg skal spise i dag! NAM!!!

Når en (pepper)kakebaker baker....

Nok en herlig fridag! :) Har i grunn ikke gjort så mye annet enn å trent. Fikk meg en runde rundt Stokkelandsvannet i det fine været. Og det var i grunn ganske herlig!
Utenom det har jeg fått totalt bakedilla. De siste dagene har jeg laget hjemmelaget pizza, muffins, rundstykker og vaniljekake. Jeg skal ikke spise alt selv, slapp av! Vaniljekaken er til bursdagen til lillebroren min og muffinsene heiv jeg siden jeg spiste for masse av deigen og fikk vondt i magen! Hehe...
Nå skal jeg bare vente på at kaken blir ferdig før jeg skal ut til Stavanger og treffe Johnny. Han skal fylle luft i dekkene på bilen min, hjelpesløse meg!
Lillian ville forresten se bilde av kjolen jeg kjøpte i går.
cimg0050
Jeg syns den var utrolig søt på! Også kostet den nesten ingenting, 249kroner på Indiska. Tror i grunn jeg har sett for mye på Lotta for hun har prikk lik kjole! Jaja, fin var den på hvertfall! Gleder meg til sommeren!!!!

Fornøyd pike

Jeg prøvde meg på noe nytt til frokost i dag. Begynner å bli rimelig lei brødskive med skinkeost etterhvert. Skinkeost er som mange vet omtrent det eneste jeg spiser på skiva, elsker det! Men alt går vel an å bli lei av!
Så i dag laget jeg meg rett og slett en frokost smoothie.
cimg0033
Smoothie med jordbær, bringebær, blåbær, banan, havregryn, melonyoghurt og eplejuice! Helt fantastisk! Anbefalles virkelig. Og jeg var faktisk mett veldig lenge, noe som også er et pluss! Smoothie er helt klart noe av det beste som finnes.

Utenom det så har jeg jo faktisk fridag. Hvor herlig er ikke det på en mandag? Har vært på Kvadrat og kjøpt bursdagspresang til lillebroren min som fyllte 10år for snart to uker siden. Hvor fornøyd en tiåring blir med klær vites ikke, men jeg syns nå det jeg kjøpte var ganske kult. Jeg fant i tillegg en sommerkjole til meg selv og siden jeg fikk lønn i dag og ikke har kjøpt meg noe nytt siden Kina bestemte jeg meg for å belønne meg selv med den kjolen.
(innbiller meg at mamma ikke klarer å lese det jeg har skrevet hvis jeg stryker over det)

Så det er en stykk fornøyd jente som skal tilbringe ettermiddagen i sofaen med en god bok før det er håndballtrening i kveld! Mandag er jammen ikke så alt for fæle når man har fri! Og hvis jeg i tillegg skriver at jeg har fri i morgen også, da blir du bittelitt sjalu?
cimg0048
En stykk blid og fornøyd Mona :)

Sweet summerholiday

Jeg elsker å planlegge nye reiser, sitte å drømme meg bort til land og steder jeg vil besøke. Det er ikke mer enn 1 uke siden jeg kom hjem fra sist ferie, men jeg er allerede klar for neste tur. Dessverre har vi ikke fått vite når vi får ferie til sommeren enda så det er litt vanskelig å planlegge hvor jeg vil dra. Marius må også få gjort ferdig masteroppgaven før vi kan planlegge noe 100%. Men det er jo lov å drømme seg litt bort?
Mest av alt har jeg lyst å reise til et sted der det er mulighet for masse strandliv, men og andre aktiviterer. I fjor planla jeg og Marie ferien helt genialt. Det var absolutt ikke feil å reise via Hong Kong til Bali og dermed få 4 dager med storby og shopping før vi tilbrakte nesten 3 uker på stranda.
Jeg skal ikke lyve å si at Bali ikke frister, men å bestille vanlige flybilletter dit nå er ekstremt dyrt så det blir nok uaktuelt dessverre. Jeg krysser heller fingrene for at jeg klarer hive meg på en tur til høsten på ansattprisene mine. Da blir plutselig turen mange mange tusen billigere.

Men som sagt, det er så utrolig mange steder der ute jeg vil besøke. Marius har fått kommet med ønsker og jeg må innrømme vi er ganske enige.
Dette er noen av stedene vi ønsker å tilbringe minst 2 uker på i sommer, så var det bare å bli enige om hvilket?
xinsrc4206042511460092303695 Malaysia frister veldig. Hvertfall siden man kan få noen dager i Kuala Lumpur og bli lei av storbylivet før man reiser videre til alle de flotte øyene man kan velge mellom.
untitled Boracay Island på Fillipinene hadde heller ikke vært helt feil. Her mellomlander man i Manila, noe som igjen vil si at man får storbyliv blandet med beachlife på samme ferie.
classiccarcubati647256g Cuba er kanskje et av de stedene jeg har mest lyst til å besøke i sommer. Har funnet priser som langt fra er avskrekkende. At en arbeidskollega av meg nylig kom hjem fra ferie på Cuba og la ut fristende bilder på Facebook gjorde heller ikke lysten til å besøke landet mindre.
mauritius Mauritius er et av ønskene til Marius. Jeg har hørt rykter om dyre hotellpriser og tør ikke drømme meg helt bort til denne drømmeøya ennå. Men å lyve for meg selv å si at det ikke frister å dra hit er bare tull.
balisunsetjackinas  Bali.... Hvem prøver jeg å lure? Meg selv? Jeg hadde absolutt ikke sagt neitakk til en ny tur til Bali, selv om jeg kanskje burde begynne å utvide horisonten min litt. Men nå er det 6måneder siden sist tur og jeg begynner å kjenne savnet IGJEN. Er styggt redd for at det ikke blir Bali tur denne sommeren, men å drømme seg bort er lov. Tenk å gå hånd i hånd i solnedgangen på Double Six Beach! Sukk...

Hvor skal du i sommer, eventuelt har lyst å dra?

Relaxing saturday

Lørdager er nok min favorittdag! Hvertfall de lørdagene hvor jeg har fri hele dagen! I dag er en sånn dag. Jeg og Marius har omtrent oppført oss som et gammelt ektepar. Vi har skiftet dekk på bilene, vasket biler, vasket hus og luftet hunden. Må flire litt når jeg ser hvor "voksne" vi er. Og hvis jeg i tillegg legger til at jeg har laget hjemmelaget pizza og at vi skal tilbringe kvelden foran tven så blir jeg nesten litt skremt. Men det er jo litt koselig også da. Men kjenner at nå i det fine været begynner det å krible i party nervene mine igjen. Det er nesten som jeg går i dvale på vinteren, jeg har aldri lyst til å gå ut på byen. Mye av grunnen er nok det fæle og kalde været, men sånn som solen skinner nå for tiden er det ikke lenge før jeg må hoppe i sommerkjolene (som jeg ennå ikke har kjøpt) og komme meg ut på byen.

Herregud så jeg gleder meg til Tonje og Lillian kommer hjem. Ser allerede frem til vorspiel og bytur sammen med de beste jentene i verden. Helt merkelig hvor mye jeg savner de!

cimg0026
cimg0031
Gode pizzaen vi spiste! Faktisk første gangen jeg lager hjemmelaget pizza, men blir garantert ikke siste. Nå sitter jeg og kikker på artistgallaen på tv2 og blogger mens Marius binder fluer. Tror nok det blir en del fisketurer på meg denne våren, lurer på hvordan tålmodigheten min kommer til å takle det? 

Og angående det litt betente temaet jeg har lyst å blogge så kommer det nok. Må bare få skrevet det ordentlig slik at jeg ikke tramper på for mange tær... :)

Og sånn går no dagan..

Jeg sitter å grubler på noe som jeg egentlig har lyst til å blogge om. Men så vet jeg at det er ganske mange der ute som leser bloggen min som ville blitt småforbanna og det orker jeg ikke. Tenker da ikke på random ukjente, men bekjente som ville følt seg truffet av det jeg skrev. Noen ganger hadde det vært greit å hatt fullstendig oversikt over hvem som leser det man skriver.

De siste dagene har i grunn vært veldig fine. Jeg sitter her med gangsperr og føler de siste dagers trening virkelig har gjort meg godt. Da jeg reiste hjem fra håndballtrening i går var jeg egentlig litt skuffet for jeg følte ikke jeg hadde trent. Vi var kun 7 stykker på trening så det ble sirkeltrening og bittelitt kondisjons trening. Jeg liker aller best å være så totalt utmattet at jeg såvidt klarer snakke, la meg springe! Men jammen gjorde ikke sirkeltreningen også godt.
I dag frister det litt å løpe Hana trappene, men jeg vet rett og slett ikke om beina mine holder. Jeg kjenner beinhinnebetennelsen ganske intenst i den ene foten og tror ikke jeg orker å risikere at jeg må ta pause fra håndballen igjen. Så vi får se etter jobb! Kanskje jeg heller skal være flink kjæreste og lage middag to dager på rad?

Har såvidt sett snurten av min kjære etter at vi kom hjem fra Iran. Han har to måneders intens jobbing igjen på masteroppgaven før han er ferdig med å studere så for tiden bor han i en låve ute på Nærbø, nesten.. Jeg er ennå så heldig at jeg kan krype inn i armkroken hans hver natt når vi skal sove så jeg klager ikke altfor mye!
289141233076802848
Gutten med verdens beste armkrok å krype inn i! :)

Smoooooth

Så langt har dagen vært helt fantastisk. Timene på jobb gikk superfort og før jeg visste ordet av det var jeg hjemme på Klepp. Fikk endelig nytt kamera på reiseforsikringen så nå kan jeg ta bilder igjen! Gleder meg! Mamma laget det beste jeg vet til middag, nemlig spaghetti. Så da var det en stykk fornøyd og mett frøken som reiste hjem til Håbet da jeg var forsynt. Etter å ha hvilt foran pcen en halvtimes tid hoppte jeg inn i treningsklærne og kom meg ut i det fine vårværet. Selv om det var slitsomt så var det også utrolig herlig å jogge en runde rundt Stokkelandsvannet. Føler meg så utrolig mye bedre nå!! :) Nå har jeg nettopp drukket en herlig smoothie og sitter å lurer på om jeg kanskje burde ta meg en dusj snart. Er som regel alltid treig med å komme meg i dusjen etter å ha trent, en dårlig uvane kanskje? Jaja, det finnes verre uvaner! 
cimg0012
Tester ut det nye kameraet mitt. Trøtt i trynet og i jobbuniform, herlig! 
cimg0018
cimg0019
NYDELIG smoothie! Banan, jordbær, bringebær, blåbær + eplejuice! 

Tilbake til normale rutiner

Nå føler jeg i grunn jeg fikk "tømt" informasjonslageret når det gjelder hva jeg lærte om Iran. Det er flere småting jeg ikke har skrevet, som feks at jeg ble stoppet av moralpolitiet. Det var ingen gøy opplevelse, jeg ble redd og følte meg ikke så veldig høy på pæra i grunn. Etter det nektet jeg å gå rundt i byen uten enten moren eller faren til Marius på slep. Men det var nå en opplevelse det og, selv om det var rimelig ekkelt å ha disse lakenkledde spøkelsene i hælene. 

Hverdagen innhentet meg før jeg omtrent rakk å sette foten på norsk jord igjen. Søndag ble vi invitert på komlemiddag (raspeball) hos mormoren til Marius så det var to trøtte turister som havnet i familiemiddag. Vi ble ikke lenge før vi reiste hjem til sofaen. Kvelden ble tilbrakt i fantastisk selskap sammen med Camilla og Cecilie, alltid gøy å henge med sine nærmeste venner. Hvertfall siden de 3 andre i "gjengen" er på reisefot rundt om i verden. Ble en tidlig kveld på meg siden det var rett på morgenvakt på mandagen. Herlig start på ny jobbuke! 
Men nå er jeg på plass i rutinene igjen, i grunn litt greit. I dag er planen å få meg en joggetur sånn at også treningsrutinen kan komme skikkelig på plass igjen. Det trengs etter denne påsken!
Bare synd vi glemte påskeegget hjemme da vi reiste til Iran, det er ennå stappfullt og jeg vurderer å hive hele greia for det ligger bare på bordet og frister! 

Håper alle hadde en fantastisk påske! 
Nå skal jeg sette meg ned å begynne å planlegge sommerferien, har ikke peiling i det hele tatt på hvor jeg skal dra ennå så jeg får kikke litt på priser og hotell. Håper jeg finner noe spennende! Hvis det er noen som har et reisemål jeg virkelig bør sjekke ut så legg igjen en kommentar. 
 
gfj
Det er egentlig galskap å kaste et stappfullt egg med påskegodteriet, men tror BB09 (beachbody09) hadde satt pris på det. hehe...

Iran (part five)

Hva gjør man som turist?

Tehran er ikke som alle andre storbyer. Det er lange avstander mellom attraksjonene, som det heller ikke er så alt for mange av. Attraksjonene var ikke det helt store for min del, selv om det til tider var spennende.
- En av de første dagene reiste vi opp i Darban som ligger nord i Tehran. I Darban er det utrolig mange populære restauranter og tehus. Darban er et slags fjell der det er en utrolig kronglete vei for å komme til toppen. På vei opp til toppen ligger restaurantene på rekke og rad på fjellhyllene. Hvordan i alle dager de har klart å bygge så mange restauranter og tehus oppi fjellet på den måten er noe som kan få enhver til å undre.
Siden dette er et stykke fra byen er det utrolig sjelden politi her, noe som igjen førte til at vi fikk se utrolig mange unge forelskede par som gikk hånd i hånd og sneik seg vekk til et kyss eller 4. For det er heller egentlig ikke lov.
Vi spiste på en restaurant som låg helt i bunnen av fjellet, jeg husker hverken navnet på restauranten eller maten vi spiste, men det var fantastisk godt!
teheran 027   teheran 022
En restaurant i Darban /// Under en slags bro hadde noen luringer satt opp noen bord der ungdommer koste seg med vannpiper, te og hverandre. Jeg som måtte holde ut en uke sleit med å ikke klemme og kose på Marius i offentligheten, tenk hvordan det må være for ungdom der nede! 

- Man kan nesten ikke ha vært i et land som Iran uten å ha kikket på persiske tepper. Persiske tepper og pistasjnøtter er liksom det som kjennetegner landet. (vi hadde med oss 2,5kg nøtter hjem)
For å kikke på tepper reiste vi ned i Tehran Bazaar som ligger nord i byen. Bazaaren er en gate på 10km hvor det kryr av alt slags greier. Teppe butikk, bildebutikker, lampebutikker, en brannstasjon, moskeer osv.. Det er akkurat som en liten by inni byen. Teppeselgeren vi var inne hos kunne skryte av en eksklusiv kundeliste, jeg kan da nevne en italiensk spaghetti selger og sjefen for mercedez i Iran. Både teppene og skrytet til denne teppeselgeren imponerte meg, men prislappen gjorde at jeg holdt godt igjen på lommeboka. Dessuten er ikke slike tepper noe som hadde passet inn i min framtidige leilighet. Men å få høre historier bak teppene, få se hvor utrolig gjennomførte de er og høre hvor mye arbeid de ligger bak gjør at en blir veldig fasinert. Ryktet sier og at denne teppeselgeren var i besittelse av et teppe som kostet 180 000kroner. Det er mye penger det!
teheran 3 003   teheran 3 002
I teppe "avdelingen" i Bazaaren! /// Parkeringsvakten utenfor Bazaaren og Marius.

- Da Sjahen ble jaget fra landet ble alle hans palasser og eiendeler igjen i landet. Dette har iranerne på en litt hjelpesløs måte prøvd å gjøre om til museum. Sa`d Abad Museum Complex er en park med flere av boligene til sjahen. Her bodde ikke bare han, men og hans familie og også representasjons boligen er her. Parken består også av et titalls svømmebassenger, tennisbane, militærmuseum og kunstmuseum.
Hva som er åpent varierer fra gang til gang, men disse tre anbefalles av diverse reisebøker:
The White Palace var huset som sjahen selv bodde i. Det består av 54 rom og de er ikke dekorert helt etter min smak akkurat, men morsomt å se alle lysekronene og jåleriet var det jo. I Ceremony Hall i dette palasset finnes det største teppet som noengang er laget i Iran. 
The Green Palace var representasjonsboligen til sjahen og består kun av 3 rom. Man finner det berømte speilrommet her. Rommet gjorde meg vond i øynene og jeg kunne aldri bodd der!!
National Gallery er et museum der all kunsten til sjahen sin kone er utstillt. Bildene er fordelt på tre etasjer, men siden jeg ikke er noen kunst elsker så var det ikke så veeeeldig spesielt for meg å være der.

Parken er grei å ha sett, men det mangler mye før den blir ordentlig fin. Byggene er falleferdige og det virker som om ingen gidder rette på huller, ting som forfaller og lekkasjer. Trist i grunn, for det som er inni byggene er praktfulle saker. Man kan tydelig se det har levd en konge der!
teheran 003   teheran 015
Soverommet til Sjahen /// Marius foran noen av uniformene til Sjahen.

- Som jeg nevnte i et tidligere innlegg ligger Tehran på ca 1500meters høyde over havet. Da vi bestemte oss for å gå steintrappene var vi ikke klar over hvor tungt det kom til å bli. Steinparken ligger også nord i byen og er en park der alle "gatene" er stein. Parken er et ypperlig sted for lunch og det krydde av iranere som koste seg sammen med familie og venner. Steintrappene er trapper som i sikk sakk går oppover fjellet. Utsikten fra toppen av fjellet var amazing! Da fikk jeg virkelig se hvor svær byen er. Men som sagt, turen opp var rimelig hard. På toppen var du 2100meter over havet og den stigningen på 600meter kjenner du rimelig godt. Denne turen var dessuten et av høydepunktene, jeg koste meg på tur!
teheran 3 041
Eneste bildet jeg stillte opp på mens jeg var i Iran. Her står vi på toppen av steintrappene og har en NYDELIG utsikt over Tehran.

- I Iran har de ikke helg på de samme dagene som oss. For de er torsdag lørdag og fredag søndag. Hver fredag er det noe som sjåføren vår kallte frimarked. Dette ville vi sjekke ut hva var for noe og det viste seg fort at vi hadde havnet i et ordentlig helgekaos. Det var et digert loppemarked fordelt på 4 etasjer i et parkeringshus. På meg virket det som om halve Tehran var på loppemarked og det var nesten umulig å trenge seg gjennom folkemengden for å få kikket på ting. Men fra det vi fikk sett var det mye fint, men og mye latterlig. Hvem vil kjøpe en brukt barbermaskin eventuelt en nøkkel? Man kunne og få utallige deler til gamle telefoner, så hvis du går med planer om å bygge din egen telefon var utvalget svært her.
teheran 3 029   teheran 3 030
Ikke så lett å få tatt bilder inne på markedet, men her har dere to hvertfall! :) 

Utenom disse mer eller mindre kulturelle tingene har vi også:
teheran 2 002
teheran 2 006
teheran 2 009
Storkost på den fantastiske eiendommen som foreldrene til Marius bor på! Vi har hatt det helt fantastisk med egen leilighet i tilknytning til huset, oppvarmet svømmebasseng, boblebad og hjemmekino! Som jeg har skrevet før, mange kontraster i dette landet! 

Iran (part four)

Påkledningen:
Som de fleste vet må man dekke seg ordentlig til for å bevege seg på gata i Iran. Som kvinne er man ikke mye verdt i Iran og dette merker man på måten man må skjule seg på.
*Hodet må dekkes med et skjerf og det eneste som er greit å vise her er litt pannelugg.
*Langbukser er et must, eventuelt kjole som sleper nede i gulvet.
*Kåpe eller langermet tunika som rekker ned til knærne, som og ikke bør være for ettersittende.
*Flip flopper er ingen god ide, ballerina sko ble løsningen på varme dager.
*Halsen og utringninger er bannlyst, noe som betyr man virkelig må snurre skjerfet rundt hodet. (jeg var så lur å kun ha med t-skjorter som hadde dyp v-hals. Lurt...)
*Det er heller i utgangspunktet ikke lov til å sminke seg noe særlig.

Som dere forstår var det mye å tenke på før man skulle over gata for å kjøpe tyggis. Det ble som regel til at jeg ikke orket å kjøpe den tyggisen.
De fleste iranske jenter utfordrer disse reglene for hvordan de bør kle seg. Da piratbukser var populært krøyp også buksene til iranske jenter opp på leggen, men dette ble fort slått ned på og nå går samtlige i vanlige jeans igjen. Skjerfet som skal dekke hodet kryper også faretruende lang bak på hodet hos de iranske jentene.
Noe som facinerte meg var sminken til alle jentene. Selv om det egentlig ikke er lovlig så smører de på med rouge, leppestift og centimeter tykk kajalstrek. De ser ut som vandrende sminke dukker.
En annen ting som er populært er å operere nesen. Veldig mange iranere har "fuglenese" og denne opereres vekk hvis man har penger til det. Og av en eller annen merkelig grunn er det kult å gå med plasteret så lenge som mulig slik at alle kan se du har penger og har operert deg.
iranwomendress1040
Slik som dette går som regel kvinnene i Iran kledd. Så moteriktig som det er mulig å få det. 

Sør i byen skiller kvinnene seg litt mer ut fra oss vestlige. Her er det ikke bare skjerf og de reglene oppforbi som gjelder. Her går de med noe som heter Chador. For meg såg det nesten ut som de hadde surret seg inn i et svart laken. Dette er kun de mest religiøse som bærer.
For menn er det og noen få regler, man kan ikke gå i shorts på gata. Utenom det kan i grunn menn kle seg nesten som de vil. Marius slapp både skjerf og kåpe, men kunne sprade rundt i t-skjorte mens jeg svettet i hjel under skjerfet.
t628501a'
"Vandrende laken"

Iran (part three)

BYEN:
Førsteinntrykket mitt da vi satt i bilen på vei fra flyplassen til selve sentrum av Tehran var meget positivt. Men vis meg den byen som ikke er vakker på natten? Alle lysene imponerte og størrelsen på byen var nesten litt skremmende.
Det er hele 14 millioner innbyggere i Tehran. Og er derfor en av verdens største byer. En av de tingene som skiller Tehran fra andre millionbyer er at her bygger de i bredden, ikke høyden. Så derfor er byen vannvittig svær og man finner en håndfull med høye bygninger.

Selv om førsteinntrykket av byen var positivt må jeg innrømme jeg ble veldig skuffet da jeg stod opp og fikk se byen i dagslys. Byen var grå og kjedelig og man fikk unntrykk av at det var skittent og uorganisert. I løpet av den uken vi var i Tehran fant jeg ikke et eneste landemerke som gjorde at jeg kunne orientere meg over hvor jeg var. Det er godt jeg aldri var ute på egen hånd. Vi tilbrakte mye tid i bil siden avstandene er store og det man ser er bygninger bygninger og biler biler. Ikke så altfor spennende. Det eneste som gjorde bilturene underholdende var den sinnsyke trafikken som gjorde at man stadig følte man kjørte berg og dalbane.

Man kan dele Tehran inn i nord og sør. Vi bodde i nord og det kan vel beskrives som den mer eksklusive delen av byen. Der ambassader, restauranter og de rike og ikke så veldig religiøse bor. Det er mulig det er tusenvis av nydelige hus der, men når alt er omringet av høye grå murer blir bydelen fort kjedelig.
I sør er det litt mer fattig og her finner man også svære markeder og totalt menneskekaos. Her selges det som selges kan og dette gjør at bydelen blir mer livlig enn oppe i nord. Det som pynter opp byen er alle moskeene som er fint plassert rundt om overalt. De er pyntet med steiner, dekorer og utsmykkinger virkelig kan få deg til å dra frem kameraet.
Tehran ligger ca 1500meter over havet, så man blir fort andpusten, sliten og trøtt. Noe som vi merket ved å legge oss i 11 tiden ca hver kveld. Vi var på ordentlig høydetrening.
teheran 016
teheran 3 024
teheran 3 031

Iran (part two)

FAKTA:
Iran er et land med en historie like lang og tykk som historieboka di, om ikke tykkere. Man snakker om utallige kriger, regler, styresmakter og endringer. Hvor interressant det er ønsker ikke jeg å spekulere i å tar derfor å skriver det som jeg fant spennende. Skulle du derimot ønske å lese mer så er det jo ikke umulig å lete det frem selv!
Iran ligger midt mellom alle "drittlandene" som jeg så fint presterte å si på flyet til stor underholdning for en iraner som tydeligvis forsto norsk. "Drittlandene" jeg hentydet til er Irak, Afghanistan, Pakistan og Aserbadsjan, ikke typiske feriemål. Oljen og naturgass er viktig for Iran og en av grunnene til at landet har et så fabelaktig veinett som de har. De som har ansvar for veiene i Norge burde virkelig tatt seg en tur ned til Iran for å kikke. Når hele 80% av landets eksportverdi er oljen kan man forstå hvorfor StatoilHydro har engasjert seg der nede.

De som jeg fant mest spennende i Iran`s historie er hvorfor kvinnesynet er blitt som det er. Til å finne en slags forklaring på det må man tilbake til 50-tallet. Landet ble på 50- tallet denne tiden styrt av sjah (en slags tittel for konge) Reza Pahlavi. Da statsministeren ble utvist av landet ble sjahen mer og mer diktatorisk. Han undertryke på mange måter den sivile friheten til folket. Han ble beskyldt for korrupsjon og for å la vesten utnytte landets oljeverdier. På mange områder forbrøt han seg på menneskerettigheter og bruk av tortur var ofte i bruk. Dette førte til en revolusjon i landet og i 1979 ble han fratatt makten. Han måtte rømme landet og gjemte seg i mange år i usa før han for ikke mange år siden døde.
250pxmohammadpahlavicoronation
Sjah familien

Folk jublet og trodde at nå skulle alt bli mye bedre. Men det sies at de gikk fra asken til ilden. Ett år etter at sjahen ble fjernet ble en islamisk republikk etablert under Ayatollah Khomeini, alt skjedde med folkets støtte.
Dette nye politiske styret satte i gang med konservative islamske reformer og ble utrolig ikke-vestlige. De ville ha minst mulig å gjøre med vesten. Kvinnene gikk fra å kunne kle seg som de ville til å måtte bære chadorer og skjerf. Vestlige ting som musikk, filmer, nattklubber, alkohol og likestilling ble feid under teppet og gjemt vekk.

Iran er nå et land som mange vestlige land ser på som farlig og det er kanskje ikke uten grunn. Landet er kjent for sine kriger og da er kanskje krigen mellom Iran-Irak mest kjent. Den varte fra 1980 til 1988 og er nå grunn til at disse nabolandene hater hverandre. Har du besøkt Irak kommer du ikke inn i Iran med det første, da er du fiende. Henrettelse er ikke uvanlig i Iran og bare til nå i år er hele 68 mennesker henrettet. (3 stykker ble henrettet mens jeg var der)
Menn blir som regelt hengt, mens kvinner blir gravt ned slik at kun hodet stikker opp av jorda før hun blir steinet i hjel.
iranexecutionthumb510x446
Helt klar et land som vekker mye følelser, diskusjoner og konflikter. Er det rart jeg sitter igjen med et utrolig tankespinn og ikke vet hvordan jeg skal få fortalt alt på rett måte?

Iran (part one)

Hvor begynner jeg? Hva forteller jeg? Hvordan skal jeg fortelle det uten å kjede dere? Som regel syns jeg det er veldig gøy å fortelle dere om hva jeg har opplevd, shoppet og sett når jeg har vært ute å reist. Men det er akkurat som om det er litt annerledes denne gangen!
Og grunnen er vel at hele turen, landet og menneskene var annerledes! Jeg reiste ned uten noen som slags forventninger til reisen og det jeg kommer hjem med er mange tanker og inntrykk.
Men jeg kommer og hjem med viten om at jeg ikke kommer til å reise tilbake med det første. Iran er ikke et land man besøker som vanlig turist, hvertfall ikke ennå. Ting må nok forandres i landet først, akkurat nå er det ikke særlig turist vennlig. Believe me!!

Jeg har skrevet ned alle opplevelsene og inntrykkene i en bloggpost, men får meg ikke til å poste det. Rett og slett fordi det ble så innmari langt. Jeg ville visst ikke bare fortelle om hvordan jeg har hatt det, men og mye av det jeg lærte når det kommer til kvinnsyn og regler i landet. Om dette er like interressant når man ikke har vært i landet får være en annen sak. Så jeg kommer i løpet av dagen til å poste flere innlegg om Iran sånn at dere får velge ut det som dere syns virker mest spennende å lese om!
Jeg har dessverre ikke vært flink til å ta bilder av alt, noe passer seg heller ikke å ta bilde av så derfor får jeg bruke google flittig for å prøve å illustrere det jeg forteller.
iranmap
Med kun en uke til rådighet holdt vi oss til Tehran. Noe som dere og bør tenke på når dere leser innleggene. Ting er forskjellig i Iran, både når det kommer til hvor religiøst det er og naturen. Jeg opplevde en STORBY på en litt annerledes måte.

Still alive!

Jeg er trygt på plass hjemme i Norge igjen etter en annerledes uke i et land så forskjellig fra Norge som det omtrent er mulig å komme. Jeg sitter igjen med en haug av inntrykk og opplevelser, jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal starte. Noe negativt, noe positivt og mange spørsmål. 
Og siden jeg akkurat nå er så trøtt at jeg holder på å sovne her jeg sitter tror jeg kanskje det er best jeg hører etter på kroppen og tar meg en times pause. 
I kveld er det jentekveld og i morgen i full jobb igjen, derfor tror jeg at jeg utsetter Iran referatet til i morgen! 

Men jeg lever hvertfall! :) En hel uke uten blogging er ikke helt likt meg, men internetten nede i Iran var ikke særlig stabil så jeg orket rett og slett ikke bruke flere timer på å publisere et innlegg! :) 

Vær fornøyd med det du har...

Jeg er langt fra en person som klarer å forbli upåvirket av alt slanke, sunnhets og mosjons hysteriet rundt forbi. Jeg tar meg selv både titt og ofte i å studere meg ekstra nøye i speilet. Noen ganger tror jeg det skjer veldig ubevisst. Noen dager føler jeg meg dritfin i en dongeribukse, men uka etter føler jeg meg smellfeit i akkurat den samme buksa. Hvorfor er det slik? Og hvorfor er det så forbanna vanskelig å slutte å sammenligne seg med alle andre? Jeg får av og til tanker som "shitt, nå bør du ta av deg 10kg" Men så tar jeg til fornuften og begynner å tenke på hvordan jeg da ville sett ut, det hadde jo ikke vært meg lenger! Jeg er meg og sånn er det bare. Såklart kunne jeg nok stramt opp litt her og der, men å slanke meg? Nei, takk!
Jeg skal ærlig innrømme at det ikke alltid har vært like lett å være bestevennine med en som er liten som en mus, som har magemuskler som de fleste misunner henne og som ikke bare er liten og tynn, men også muskuløs og nydelig både utseendemessig og når det kommer til personligheten.
Heldigvis har jeg vokst, jeg har innsett at jeg aldri kommer til å se ut som Tonje, vi er alt for forskjellige til at det er mulig. Vi er to utrolig flotte jenter på hver vår måte!!! (og jeg må jo innrømme det ligger en del hundre timer mer trening bak kroppen til Tonje enn min. hehe... Stolt av deg Toni!!!)

I stedet for å sammenligne med meg andre prøver jeg å se på positivt på det jeg har! (men skal love det ikke alltid er like lett)
*Jeg har pupper som kler en utringet topp, pupper som ikke henger og pupper som passer til kroppen min.
*Jeg har et ordentlig nordisk utseendet, med blå øyne, blondt hår og kritthvit hud.
*Jeg har små føtter som passer perfekt inn i str.36 og dermed kan jeg handle sko i barneavdelingen.
*Jeg har aldri vært plaget av kviser og har hverken tørr eller fet hud.
*Jeg har muskler i lårene etter årevis med fotball og håndball og jeg har hofter som sannsynligvis en dag kommer til å hjelpe meg under en fødsel.
*Jeg har aldri problemer med å finne klær som passer i butikkene. Og jeg varierer i alt fra str 34 til 40. Jeg velger å tro butikkene ikke helt samkjører størrelsene!

Jeg kunne helt sikkert komt på mange flere ting, men jeg regner med dere tar litt av poenget mitt. Hvorfor i alle dager skal vi sulte og pine oss for å bli tynnest mulig? Hvorfor ikke bare slappe litt mer av og prøve å være fornøyd med det du har. Det er ingen som har vondt av å trene 3 ganger i uka, det er jo bare en ekstra helsegevinst. Men jeg vil tro det er like viktig for helsa å ta vare på den psykiske delen. Det er viktig å være fornøyd med seg selv!!!

Litt usikker på hva jeg ville frem til med dette innlegget, men tankene begynte å spinne da jeg såg disse bildene.   

objca166nqh   lindsaylohanjeremypivenparty

Jeg vet ikke med dere, men jeg vil heller se ut som en moden kvinne slik som Kelly Brook en enn liten jente som Lindsay Lohan!

Pakke hva?

Det er så fantastisk herlig at det begynner å nærme seg vår. I stedet for kullsvart himmel frem til nesten ettermiddag har nå sola begynt såvidt å gløtte frem i 7-8 tiden på morgenen. I går ble jeg vekket av en minimal solstråle gjennom persiennene og det var helt fantastisk.
Faktisk så fantastisk at jeg ikke hadde samvittighet til å ligge å dra meg i senga, til tross for at jeg ikke begynte på jobb før 12. Derfor kledde jeg på meg treningsklærne og tok en runde rundt Mosvannet. Klokken 08.00 på morgenen!!!! Og det var herlig, til tross for at jeg ble sliten. Men å forbedre tiden sin med 4 minutter på en runde syns jeg var ganske bra i grunn.

Nå må jeg vel i grunn snart komme meg ut av senga og begynne å pakke til ferien i morgen. Har utsatt det så lenge som mulig, rett og slett fordi jeg ikke aner hva jeg skal pakke med meg! Det er så utrolig mange som spør meg om jeg gleder meg til å reise. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skal svare på det.
Som regel så vet du masse om plassen du skal til, har fått tips om hva du bør se og gjøre og du vet at om du har glemt noe kan du bare kjøpe det. Jeg aner ikke hva jeg kan forvente meg av Teheran.
Jeg vet heller ikke hva vi skal gjøre i 8 dager på tur. Må jeg pakke fine klær? Kan jeg bare pakke joggeklær? Trenger jeg ha med pumps eller støvletter, joggesko?
Eneste jeg har lagt på plass i kofferten er to sjal i forskjellige farger, skal jeg først dekke til hodet så kan jeg i det minste variere fargen litt. hehe..


Nei, nå skal jeg slutte å gruble å heller begynne å pakke. Får hive oppi masse forskjellig så går det vel bra. Må prøve å huske at da vi skulle flytte til Bali for 3 måneder var jeg like usikker. Der trodde jeg ikke det fantes butikker og pakket firdobbelt av alt! Det viste seg jo å ikke stemme i det hele tatt! Hvis det er et sted det er kjekke butikker så er det jo på Bali. Kanskje det er mye gøy i Iran også?
Det positive med å ikke ha forventninger til turen er jo at da blir mest sannsynlig alt en positiv overraskning og jeg kommer til å kose meg! :)

Mi familia...

Jeg har tilbrakt dagen sammen med de menneskene som betyr mest for meg i hele verden! (minus to da, en som driver å jager isbjørner på snøscooter oppe på svalbard, og hun som driver å guider forvirra charterturister nede på kanariøyene)
Det er ikke så ofte jeg har ro i kroppen til å tilbringe en hel dag hjemme sammen med min kjære familie. Men i dag var det bare kos.
Det er så herlig å har vokst fra ungdomstidens opprør og raseri og heller kunne kose seg sammen med foreldrene sine. Jeg elsker det å kunne sitte å snakke med Johnny om alt og ingenting. Etter litt mye krangling og uenigheter i oppveksten min er jeg så utrolig glad for at vi har blitt så gode venner nå som jeg er blitt voksen. Jeg vet seriøst ikke hva jeg skulle gjort uten Johnny. Han er min klippe når det gjelder alle tekniske spørsmål og ofte andre mer personlige spørsmål!

Og ikke bare har jeg en fantastisk stefar, jeg har og en mamma som er like mye en god venninne som verdens beste mamma! Hvordan hun klarer å sjonglere alle gjøremål i hverdagen forstår jeg ikke, men klarer jeg halvparten av det hun gjør så skal jeg være fornøyd. Hvis det er noen som holder familien samlet så er det henne! Hva skulle jeg gjort uten deg? Det er så utrolig herlig å vite at uansett hva jeg gjør så kan jeg alltid ringe hjem å vite at det er noen der som støtter meg 100% uansett og hjelper meg samme hva teite ting jeg har gjort.

Vi er en liten familie her nede i Stavanger området, men jammen setter jeg stor pris på dere alle 5!!
familie
Masse masse glad i dere!!!

kondisjon, hva er det?

Er det helt feil at jeg må slå opp i kalenderen min for å huske hva jeg gjorde i går? Jeg har ikke kontroll på hverken dager, klokkeslett eller planer lenge. Eller i en viss grad så husker kalenderen det for meg. Så bare jeg husker å kikke i den hver kveld før jeg legger meg vet i det minste vekkerklokken min når jeg skal på jobb, hvis jeg husker å stille vekkerklokken såklart.
Kan forresten nevne at det å glemme å stille vekkerklokken er ikke noe jeg anbefaller. For i går hadde jeg nemlig senvakt, dvs jeg begynte 13.00. Men siden jeg hadde glemt å stille vekkerklokken ringte den klokken 03.45 og jeg ruslet ut av senga og hadde nesten kledd helt på meg da jeg kom på at jeg begynner jo ikke før sent i dag! Bummer!!!!

Forresten, jeg skulle ut å jogge i går. Trodde (selvsagt) at kondisjonen var ganske så bra siden jeg har trent mye på akkurat det på håndballen. Det å springe 60 minutter på håndballbanen eller 2 timer på trening går som en lek. Men akkurat det å springe rundt Mosvannet (4km) var helt jævlig! Skulle tro jeg veide 320kg og prøvde å løpe trapper slik som jeg pusta og pesa på slutten. Cred til de bloggerne som løper 10km til dagen. Er nok en stund til jeg klarer det uten å halveis dø av pusteproblemer.

Sånn før jeg avslutter dette innlegget. Jeg grugleder meg jo en del til å reise til Iran i påsken. Mye pga alt jeg har lest om landet, dødsstraffene, reglene osv.. Jeg er meget skeptisk! Derfor hjelper det ikke at jeg leser dette her i horoskopet mitt:

Generelt:
Til og med for den familiekjære Krepsen, kommer de nærmeste til å få en enda større betydning denne måneden. Men det blir mer på et ytre og statusmessig plan. Etter den 18. får du mye ros og anerkjennelse. Ikke bare fra dine aller nærmeste, men også fra overordnede.
Skal du på reise eller tur i påsken, bør du ikke usette deg for unødige sjanser. Ta dine forhåndsregler.

Skal love dere jeg skal ta  mine forhåndsregler... Tror jeg dropper sjalet og kjører full burka!
hits