april 2008

"Ingen banke oss på stadion i år"

dsc00569dsc00568dsc00570
// Raf listen med godt over 100 navn // litt av baggasjen jeg måtte sortere // laaaang liste med utkjøringer //

Som du sikkert forstår så var søndag og mandag noen grusomme dager på jobb. Mandagen var egentlig verst siden jeg da måtte sortere alle koffertene, finne de som hørte sammen, ringe til rett person, fikse utkjøring og ta mange telefoner fra sinte mennesker som ikke klarte forstå at å sortere over 100 kolli tar litt tid når man er 1 person.

Vel, nok om det! Skal ikke på jobb på flyplassen igjen før på torsdag og da bør det ha roet seg!
Etter jobb i går var jeg på fotball kamp. Såg Viking - Vålerenga!
En kjekk kamp til tross for Vikingtap, så lenge det er litt mål, stemning og liv så er det gøy på kamp! Jeg er ikke en person som takler å se fotball på tv (så lenge det ikke er en viktig landskamp eller noe), men å gå på stadion for å se kamp er knallkjekt! Jeg er ikke nødvendigvis den som er mest opptatt av hva som foregår på banen, jeg er mer den personen som følger med på alle supporterne, vaktene og hvor kjekke fotball guttene er i shorts. I går satt vi så langt fremme at jeg måtte stadig snu på hodet for å kikke på mennesker, jeg er en kikker! Jeg fasineres av hvordan folk reagerer i ulike situasjoner, hvor forskjellige utrop og hyl de har, hvordan øynene forandrer seg og hvor mye de lever seg inn i situasjoner.
I går satt jeg ved siden av en mann som en er typisk bedreviter, som stadig måtte fortelle dama hvordan Owe Rôsler egentlig burde gjort ting, hvem som burde spillt hvor, hvem som ikke fungerte på banen, skjellte ut dommeren (og kallte han en ku, voksent), hisset seg opp, hoppet opp og ned mens han sang sanger som han absolutt ikke kunne og var rett og slett litt tosk i mine øyner. Det at han til stadighet dyttet borti meg med albuen og nesten slo til meg gjorde ikke at jeg likte han bedre.
Jeg liker at folk engasjerer seg i fotballkamper, det er jo litt av moroa å se hvordan folk tar av. Men han her var rett og slett bare ufyselig! Fysj...

Da jeg kom hjem fra kampen var jeg forferdelig trøtt og gjorde noen dårlige forsøk på å følge med på "ut i vår hage" som Marius ville se, men hadde ikke sjans til å holde øynene oppe og sovnet.
I dag har jeg fri helt til klokken 17.00 så jeg skal straks trene med Sara før jeg skal fortsette på engelsk presentasjonen og lage meg noe middag!
Ha en fin dag! :)

stressa

For at dere skal forstå hvor stresset jeg er må jeg forklare noen ting først:

Hver gang en passasjer mister baggasjen sin havner hans baggasjereferanse på en "raf" liste. Her har vi oversikt over hvor mange missing vi har. Når baggasjen kommer til Sola stenger vi filen og da forsvinner og referansen fra "raf" listen. Enkelt og greit og vi har relativt ok oversikt og kontroll. Hvertfall når det er ca 10-15 navn på "raf" listen.
Problemet i dag og grunnen til at jeg er stresset er at det er hele 119 (!!!) navn på listen! Baggasjebåndet i Amsterdam har kollapset noe som medfører at ca ingen baggasje kommer seg avgårde, så da sender de passasjeren med flyet uten baggasjen og vi får alle de sure og sinte menneskene i luka vår og må lage en missing rapport! Slik som dette har det vært i hele dag og jeg er sliten! Det at det attpåtil er en "dagen derpå" dag hjelper ikke på humøret. Egentlig skulle jeg bare jobbe 4 timer også rett hjem i seng for å ha en kosekveld med Marie, men vips er jeg stuck på jobb til det siste flyet har landet. Oh joy!

Ha en fortreffelig søndag, jeg er ikke misunnelig i det hele tatt på dere som har fri og koser dere med masse ekkel usunn snacks og ligger foran tven!

Jentene mine! <3

jentene
Skal tilbringe lørdagskvelden sammen med disse 4 søte og sjarmerende jentene!
Jeg gleder meg, eneste sorgen midt oppi all gleden er at Lillian mangler!
Gleder meg masse til sommer da alle 6 er samlet! Skal bli megakos!

Men nå skal jeg komme meg i dusjen, kle meg og gjøre meg fin. Lisbeth har etterlyst
"high heels" kveld så da må jeg på med pumps, problemet er å finne ut hvem jeg vil ha
i kveld?! Den tid den sorg, nå skal jeg ta en laaaang dusj og gjøre meg fin! :)

Ha en strålende lørdag alle sammen! :)

Best av alle!

Noen mammaer er bedre enn andre, min er best!
dsc00563
Her har du min kjære mamma i full sving med å vaske bilen min! Og det heeeelt frivillig. Og du som tror at jeg mener mammaen min er best bare fordi hun vasker bilen min tar feil. Hun er rett og slett verdens beste mamma når det gjelder alt! Hun er god å snakke med når det gjelder gutter, selv om jeg som regel alltid får kjeft for jeg er så kresen og "slem" med guttene. Hun er kjekkest i verden å krangle med for vi er like sære og stae begge to. Hun er en kjempeflink kokk, som jeg burde lære meg å sette pris på. Hun er en tålmodig kone, man må være det for å kunne være gift med Johnny. (og han er en tålmodig mann som holder ut med mammen min) De er søte sammen! Også er hun en super mamma for meg, Laila og Aleksander, tar seg alltid tid til oss selv om hun også har tusen andre ting å tenke på. Egentlig burde mammaen min bli flinkere til å ta vare på seg selv, ikke stresse og passe på alle andre! Men det er vel slik mammaer skal være?! Dessuten er mammaen min opptatt av at alle andre skal ha det bra og kjekt, derfor trosset hun hundeskrekken sin nok en gang for at Senior og Junior i huset skulle få seg hund. Tøffing! Mamma er også sprek, når hun gidder. Også må jeg ikke glemme hvor snill mammaen min er som orker å lytte på alle problemene, gledene og sorgene mine! Hva skulle jeg gjort uten mammaen min som jeg faktisk kan si ALT til. (selv om jeg noen ganger gjør ting litt "snillere" enn de egentlig var)
dsc00110
Du er faktisk verdens beste!!!
Masse masse glad i deg...

Idyll

Dagen i går var den fineste på lenge! Er lenge siden jeg har slappet så mye av og kost meg!
Skyndtet meg hjem fra jobb, hoppet i noen litt mer behagelige klær en høyhelte sko og skjørt før jeg kjørte til Sandnes for å hente Tonje og Preben. Vi shoppet grillmat, snacks og øl før vi reiste ned til båten som låg på Hillevåg.
Båten var digg! Vi laget stor liggeplass bak i båten og kjørte kjempefort i retning Sandnes. Her bestemte vi oss for å henge litt og ble liggende bak i båten med masse kjekk sommermusikk mens vi snakket om alt og ingenting.
Da Erik var ferdig på jobb kom han dinglende ned til oss og vi kjørte ut til Holmavika hvor vi fyrte på grillen og spiste oss kvalm på pølser, chips og brownies. Da sola gikk ned ble det plutselig litt kjølig så da gikk vi på jakt etter pinner og sånn for å lage bål.
Så satt vi da der, 4 venner rundt et bål mens guttene drakk øl og jentene eplemost (noen må ta ansvar å være edru:p) Kjempekoselig. Vi diskuterte jordomseiling og hvor fantastisk den turen kunne blitt hvis vi 4 hadde reist sammen, vi mimret om russetiden, vi snakket om exer, kjærester og venner og vi satt godt innpakka i tepper vi stjal på Dolly. Synd at batteriet på kameraet mitt gikk hvis ikke skulle dere fått se bilder av den koselige kvelden vår, forhåpentligvis har Preben noen bilder!
Da klokka ble 11 fant vi ut at vi måtte komme oss tilbake før det ble altfor mørkt så da kjørte vi seeeeeint tilbake mens vi hørte på avslappende musikk og satt godt under teppene våre.

Men for de som tror at denne jenta reiste hjem etter å ha ryddet båten og kjørt venner hjem tar feil. Jeg reiste nemlig videre på neste grillparty! Det bar rett til Klepp stasjon for å besøke Glenn. Da jeg kom låg Siri og Glenn rett ut på sofaen mens Camira sprang rundt seg selv som en annen tulling. Vi grillet ostepølser, mimret om videregående og andre minnerike tider! Da vi var ferdige med å grille satte vi oss inn i stua igjen hvor Glenn overrasket meg med at han ennå hadde en del filmer som jeg lagte på media! Så da satte vi på "toskaskab" filmen jeg lagte på media. Utrolig kjekt å se den filmen igjen! Jeg savner å være 17 igjen! Det var tider!! :)
div 002div 018div 007
Godgjengen på båttur!

"Eg trodde det gjekk"

Jeg måtte flire litt for meg selv da jeg leste dette i aftenbladet i dag!
Jeg har jo som de fleste vet jobbet i Dolly i 4år, og hver eneste gang jeg har hatt en kjøring til Smeaheia så har jeg vurdert om jeg skal driste meg på sporslusa sånn i tilfelle det går. Nå er jeg veldig glad for at jeg ikke prøvde det ut! Dette bildet reddet dessuten arbeidsdagen min, jeg klarer ikke slutte å le! Sjekk hvor avslappet sjåføren (skal ikke nevne navn) sitter med beina ut av vinduet! Haaaha!!

pissajpg220393i
http://web3.aftenbladet.no/lokalt/article628998.ece

Nå er det "kun" to timer igjen på jobb før det er tid for å nyte sola. Har mast på Preben om at vi skal på båttur og ser ut som jeg får viljen min! Båttur, sol + grilling! Ååååh, lykke! Dessuten har jeg en date med Siri og Glenn i kveld, vi skal også grille! Men siden det blir grilling etter klokken 23.00 i kveld så er det fare for at det blir grillings under dyna og minimalt med solslikking. Men grilling er kjekt uansett, hvertfall når jeg skal henge med Glenn igjen for første gang på altfor lenge!
Oppdatering og forhåpentligvis bilder fra min grilldag kommer i morgen!

7 minutter...

Hvorfor endte jeg opp med å sminke meg litt ekstra, strekke håret og kikke 4 ganger ekstra i speilet i dag morges?
Hvorfor tok jeg ekstra hardt i på treningen i dag, man ser jo ikke resultater etter en økt?
Hvorfor har jeg sjekket ankomsttidene ekstra nøye i dag og blitt like skuffa hver gang den viste forsinkelser?
Hvorfor satt jeg og irriterte meg over at det landet 4 fly nesten samtidig slik at det var overfyllt og dårlig utsikt i ankomsthallen?
Hvorfor begynte jeg å skjelve da jeg så en gammel kjent, og skalv ennå mer + rødmet da ytterligere 3 kjenninger dukket opp foran baggasjebåndet?
Hvorfor nistirret jeg på pc skjermen og var plutselig veeeeldig opptatt med facebook og andre viktige ting?
Hvorfor vinket jeg på en sånn keitete teit måte da den eldste av kjenningene vinket til meg?
Hvorfor lente jeg meg ekstra langt ut til siden for å kikke litt ekstra på den ene?
Hvorfor holdt jeg på å svelge vannet i feil hull da den ene kom nærmere luka?
Hvorfor studerte jeg den ene ekstra nøye?
Hvorfor endte det hele med et lite vink og en nervøs smiling?

Et glimt på kanskje 7minutter var alt jeg fikk, alt jeg har fått på 2 år! Oh well.. Det var egentlig ikke så interessant som jeg hadde håpet! Jeg fikk min bekreftelse på det jeg lurte på og godt var det! Eller gjorde jeg egentlig det?

Til deg, du vet hvem du er! ;)

dsc00553dsc00554dsc00556
Disse bildene er dedikert til en helt spesiell person, du vet hvem du er! :)

Sånn utenom det så har jeg ikke hatt de helt store øyeblikkene i helga som det er verdt å blogge om, men jeg blogger for det om. Fredag ble det hjemmekveld for både meg og Tonje, ingen orket reise til den andre. Så da fikk jeg heller Marius på besøk og vi såg film. På lørdag reiste jeg til Sandnes hvor planen var at jeg og Tonje skulle på fjelltur, men siden Marie hadde fått to nye lam i løpet av natten så reiste vi i stedet inn til Eltervåg for å kose med dyrene. Jeg har aldri sett så mange sauer før i hele mitt liv. Tellte ikke de voksne dyra, men det var hele 67 lam!! Det er mye skal jeg si deg, masse søte små som hoppet rundt oss. Vi klappet hestene, koste med geitene og tullet med hunden. Var strålende sol så vi ble sittende en liten gjeng på terrassen  og bare nyte sola. Siden Joar og Stine var der så vi fikk til og med kost med lille Rikke som var en utrolig liten sjarmerende jente.
Lørdagskvelden tilbrakte jeg først rundt Mosvannet, en liten joggetur, før jeg reiste til Sandnes hvor jeg kjørte Tine, Lise og Andreas i bursdagsselskap til Torstein. Hadde lovd at jeg skulle ta i mot det siste flyet på jobb så ble ingen alkohol på meg, men da jeg var ferdig på jobb klokken 11 heiv jeg meg i bilen og reiste ned til Torstein igjen hvor jeg lett slukte en vinflaske og kom meg på byen! Men jeg var nok trøttere en jeg ville innse så da jeg omtrent sovnet på doen på checkpoint var det på tide å komme seg hjem!

I dag har jeg gått tur opp til Storhaug for å hente bilen, gikk en unødvendig lang omvei og fikk jammen trent meg litt. Har og fått tid til å besøke Hanne på jobb på videoverden, vasket kjøkkenet og sovet en halvtime på gulvet (!!!)
Kvelden tilbringer jeg på jobb hvor jeg prøver å holde Helene våken ved å snakke tull. Min neste plan er å kjøpe meg en is for å nyte en time i sola før neste fly lander. Noen ganger er det fint å jobbe på Sola! :)

It`s only life....

Sol og "sommer" gjør ikke noe med humøret, det gjør og noe med bloggeren i meg! Jeg gidder liksom ikke blogge hver dag, må jo utnytte det fine været maks!
De siste dagene har sett ca slik ut:
dsc00534dsc00538dsc00539
På Onsdag var jeg, Lisbeth, Tonje, Aleksander og Cajsa på tur på Klepp stasjon. Vi jaktet på sauer slik at Lillian skulle få bilde, vi badet Cajsa i vannet, vi sprang og tøyset og Tonje avsluttet turen med en intens lekeslossing med Cajsa der jeg i grunnen tror Cajsa vant!
div 036dsc00543djfdsk
I går tilbrakte jeg en vannvittig koselig kveld sammen med Tine og Marie! Vi såg eventyr i New York og drømte oss vekk mens vi spiste ufattelige mengder med is, nonstop og peanøtter før jeg avsluttet kvelden med besøk av Marius.
dsc00551dsc00544dsc00545
I dag var planen å få gjort masse engelsk sammen med Tonje og det begynte relativt bra, vi rigget oss til på terrassen hjemme hos Tonje og leste gjennom det første caset og hadde så vidt komt i gang med "oppgaven" før Kenneth kom kjørende og forstyrret oss. Da Kenneth og Kristian føyk avgårde i retning Kristiansand var vi sultne og litt lei å liksom gjøre engelsk i det fine været så vi mekket oss kylling salat og en herlig fruktsalat som vi slukte mens vi nøyt sola. Da Lisbeth var ferdig på jobb reiste vi til Sola stranden hvor vi gikk tur, satt og snakket om alt og ingenting (gutter sa du?) og lekte og tøyset i sanddynene! En kjempekoselig dag! Nå er jeg klar for en dusj før jeg håper at Tonje inviterer på taco og norske talenter! :)

Ha en strålende fin fredag!

I Wanna Be The Only One....

Det er merkelig hva litt sol gjør med humøret! :)
Startet dagen med å tilbringe et par timer på jobb der jeg fikk dristet meg litt alene på billettkontoret. Jeg gleder meg så utrolig masse til å kunne "stå på egne ben" der, ikke få panikk hver gang telefonen ringer eller en passasjer kommer i luka for å spørre om noe. Nå skjelver jeg bare jeg ser noen nærmer seg! Og når jeg tar telefonen så enten fniser jeg eller så blir jeg helt stum! Rare greier..
Men tilbake til denne sola, jeg er glad i sola! Jeg kan finne på å smile av ingenting og elsker tanken på at det snart er vår! Da er det på tide å ta frem alle sommerskoene, kjolene, shortsene, singlettene og gigantiske solbriller!
Grilling med gode venner, volleyball dagen lang med kun litt bading som pause, hytteturer, wakeboard, båt, fjellturer! Åååå, glede! La sommeren komme fort fort fort!

I dag har jeg tilbrakt litt over en time sammen med Cajsa og Aleksander! Koselig. Den lille valpen vår vokser skremmende fort og det er morsomt å se henne sammen med valper som er jevngamle! Er ikke mange 5mnd gamle valper som veier 30kg! Hadde aldri trodd jeg skulle bli så fort glad i en hund, jeg som egentlig ikke er noe dyremenneske! Men Cajsa har klart det "umulig" Søte fine hunden!
marie 22 008marie 22 003marie 22 001

I ettermiddag var det noen som skrudde på skolelyspæra mi for vips var jeg i gang med å lese tjenestemarkedsføring og det uten å ha kjedet meg! Det skumleste med det var at jeg faktisk koste meg der jeg satt. Skulle ønske jeg kunne si at jeg koser meg med makroen også, men neida! Alt som skulle til i dag var litt musikk, litt dilling på facebook, en boks med druer og en vannflaske! Finfint!
Da jeg var lei av å være fornuftig kjedet jeg meg så jeg ringte til Tonje og lurte på om hun hadde en lur plan for kvelden! Det hadde hun ikke, så da ringte vi til Preben og han bestemte at vi skulle på kino. Så da var det bare å sette seg i bilen og komme seg til Sandnes. Jeg, Tonje, Preben, Erik, Petter og 4 jenter som jeg faktisk aldri hilste på og som umulig kan være en dag over 16 gikk for å se den nyeste Varg Veum filmen. Filmen var god, jeg liker Varg Veum filmene, men tror dette har vært den beste til nå! Småhylte litt for meg selv der jeg satt samtidig som jeg fniste av kommentarene til Erik og Preben, er jo ikke hver dag man får se puppene og rompa til Pia Tjelta :p

Nå er jeg trygt på plass i senga mi, skal kikke innom den vanlige blogglista mi før jeg tar kvelden! :)

jeg blir så sint...

Hvorfor er det slik at de dagene man har lyst til å være i toppform og har gledet seg ca hele dagen til kvelden så blir man dårlig?
Jeg vil ikke kalle det syk, for jeg er aldri syk! Sånn er det bare. Men jeg ligger nå her med grusomt vondt i magen og det kjennes ut som om noen står å hopper på en trampoline i hodet mitt. Hvorfor i dag? Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke har vært noe flink til å spise skikkelig de siste dagene (ukene?), men jeg rekker liksom aldri noen ting føler jeg! Dessuten burde jeg vel strengt talt ha komt meg ut for å kjøpe de brillene som optikeren anbefallte jeg burde ha på kveldene for å avlaste øynene mine. Nå kan du angre på det Mona! Nå kan du bare ha det så godt! Men jeg vil ikke være dårlig i dag, jeg vil ikke, virkelig ikke! Nå skal jeg svelge stoltheten min ved å ta en paracet eller to (liker ikke å ta smertestillende) også skal jeg ta meg en laaaang varm dusj før jeg skal legge meg i senga og se Blue crush!
For det er jo typisk at tven også har slått seg vrang! Også får jeg krysse fingrene for at jeg blir bedre.
blue20crush202002paracetfiremanfiremanpostersnyttr 2007 128
Søndags kvelden min.... (jentefilm, paracet, brannmann og en mona som furter for hun er i dårlig form)

another saturday...

Det ble en hektisk lørdag i går, mer hektisk en jeg ville den skulle bli! Men man kan vel ikke styre alt alltid! :)

Fikk jobbet fra meg i 8 lange timer der det hele tiden skjedde noe, ikke noe avslapping her nei
Kom og skikkelig i gang med engelsken min, på tide vil du kanskje påstå?
Jeg hadde ikke før komt meg inn dørene hjemme etter jobb før Siri ringte og lokket meg ut på kjøre tur i retning langt inn på Randaberg. Veien ble først forklart av en stykk bakrus (full ennå?) Siri, før en annen like full person prøvde seg på det samme. Jada, jeg fant fram til slutt!
Etter å ha sendt Siri og Silje avgårde på toget reiste jeg hjem og startet prosjekt "bli fin for kvelden"
Jeg må ha dillet og tullet en del for plutselig skrev Lisbeth melding om at hun var på vei for å hente meg. Og der sto jeg i bare et håndkle og med mascara langt ned på halsen! Prosjekt "bli fin for kvelden" ble lagt på hylla og jeg endte opp med å bli en stressa Mona som føyk ut av huset med halve sminken i veska og en følelse av at skoene jeg valgte i siste liten kom til å ta knekken på meg.
Etter å ha plukket opp Lise og Tonje reiste vi til Preben på Ganddal hvor det var to stykk ivrige gutter som spillte fifa. Ikke særlig populært hos oss jentene, men snille som vi er så klaga vi ikke :p Yeah right...
Alkoholen ble inntatt i små mengder for min egen del, vissheten om at jeg skulle begynne på jobb klokken 10 dagen etterpå gjorde at jeg ikke følte trang for å bli veldig full.
Andre derimot fikk drukket fra seg og vips var alkoholen borte og det satt igjen en stykk veldig fornøyd Lisbeth, smite fra øre til øre og det såg ut som hun hadde det fint i sin berusa verden! :) Søtnos!
Jeg lokket Felli og Preben ned på Dolly for å kjøpe middag så da fikk vi oss en kjøretur i den nye bilen til Felli, fine bilen! :) Det ble og en kveld med masse mimring om barneskole, ungdomskole, russetid osv... Koselige greier!

I 12 tiden var jeg ufattelig trøtt og følte ingen trang for  å gå på byen så da kom snille Marius og hentet meg og kjørte meg hjem.
I dag er jeg i forbausende fin form og jeg angrer absolutt ikke på at jeg reiste hjem i går, selv om det hadde vært morsomt å vært med Lisbeth & co på byen! Snart ferdig på jobb og da er det ned på Elixia for å trene før resten av kvelden skal tilbringes i senga med en film eller 3!

Hvorfor?

Hvorfor er det noen ganger så utrolig vanskelig å bare spørre andre om ting?
Hvorfor er det noen setninger, spørsmål og ord som ikke vil ut?
Hvorfor er vi så redde for å få et nei?
Hvorfor utsette det vi vet må spørres om en gang uansett?
Hvorfor pine seg selv med masse tullete tanker?
Hvorfor irritere seg over mennesker som ikke engang fortjener at jeg i det hele tatt bruker tid på å irritere meg?
Hvorfor er det slik at noen venner bare er helt fabolous, mens andre kunne du noen ganger bare kastet på sjøen?
Hvorfor er jeg reisesyk når jeg kom hjem fra Roma på torsdag?
Hvorfor er man så redd for å bli såret?
Hvorfor er det noen personer som får deg til å gjøre ting du ikke hadde gjort for andre?
Hvor går grensen mellom forelskelse og det å være betatt?
Hvor bør man sette foten ned å si at nå er nok?
Hvorfor bruker vi så mye tid på å diskutere med oss selv også komme vi ikke frem til en konklusjon en gang?
Hvorfor har man dager der alt bare er diffust?

Jeg forventer ikke svar på noen av disse spørsmålene, langt i fra! Jeg sitter bare å diskuterer med meg selv, men tviler på at jeg kommer til å bli noe klokere.

Aleksander 9år!

Natt til 11.april for nøyaktig 9år siden låg det tre spente jenter i samme dobbeltseng og ventet på at vi skulle få en lillebror. Da Johnny kom inn døra og fortalte oss at Aleksander var født var det tre stolte storesøstre som gråt en liten skvett, samtidig som vi jublet og hadde ikke mulighet til å få sove igjen! Morgenen den 11.april ble flagget heist i Steinhagen 9 og det var tre fornøyde jenter som stuet seg inn i bilen på vei mot sykehuset!
Jeg har aldri sett søtere baby, så nydelig! Vi sloss om å få holde han og var alle enige om at Aleksander var et utrolig fint navn til en herlig baby!
I årene som har gått etterpå har jeg ikke blitt mindre glad i Aleksander og han er heller ikke blitt mindre søt, men nå er han såpass stor at han er nesten blitt litt kjekk. Kan vokse opp til å bli en ordentlig sjarmør!
Jeg kunne ikke fått en bedre lillebror, ingen er som han og jeg gjør ALT for han!

n52612506719242976801n5261250671924470720n52612506719245044176
Gratulerer kjempemasse med dagen lille vennen min! Hørtes ut så du hadde hatt en koselig bursdagsfeiring med vennene dine i går og håper du får en like kjekk feiring i dag når familien er samlet! :)
Du vokser skremmende fort, og noen ganger skulle jeg ønske du var liten igjen slik at vi kunne sittet i saccosekken og kost foran tven i flere timer slik som vi gjorde når du var liten! Men alikevell så er det veldig kjekt å se hvor stor du er blitt, hvor flink du er på skolen og vite at du er verdens beste lillebror!!
Masse glad i deg! :D

Roma 2008

Hvor begynner man? Med dag 1 gjerne? Her kommer reisereferat fra jenteturen til Roma! :)

Dag 1:
Avreise fra Sola grytidlig,  vi endte opp med å sove både på flyet til Oslo og flyet til Roma! Vi var våkne ca en halvtime tilsammen, passet oss perfekt!
Vel fremme i Roma var det to forvirra jenter som sto og kikket oss rundt, skiltingen var dårlig og italiensken vår ennå dårligere. Til slutt var det en italiener som tok ansvar og fikk kjørt oss inn til hotellet for litt mye penger. Førsteinntrykket av hotellet var bra og vi fikk satt fra oss baggasjen i resepsjonen mens vi ventet på at rommet skulle bli klart. Siden det var to matvrak på tur måtte vi på jakt etter lunsj. Endte opp på en koselig liten restaurant hvor vi fikk stappet i oss en pizza før vi ruslet opp til hotellet igjen.
Her ble det gode førsteinntrykket av hotellet revurdert da det viste seg at senga vi skulle dele var en 120cm seng! Sånn utenom det så var rommet godkjent!
Vi bestemte oss for å finne et kart og komme i gang med å jakte på de kulturelle innslagene. Det var jo derfor vi reiste til Roma. Den første kulturelle godbiten vi gikk på jakt etter var pubcrawlen de reklamerte for på kartet vårt, viktig å finne ut hvor vannhullene er første dagen! Etter å ha gått i litt over to timer der vi stadig gikk i ring ga vi opp og bestemte oss heller for å besøke Colosseum. Colosseum var helt likt som på film, bare med litt flere turister og ennå flere selgere med paraplyer. Ja, for det pøsregna!!
Vi ga opp Colosseum etter å ha stått å sett på det fra utsiden et par minutter og labbet opp mot hotellet igjen. Her fikk vi skiftet sko før vi bestemte oss for å finne spanske trappene. Det hadde ikke akkurat sluttet å regne så før vi var komt halvveis var vi kliss våte. Oh well, det var egentlig ganske festlig. Etter masse leting fant vi til slutt trappene, men ble veldig skuffa da det viste seg at det faktisk bare var noen trapper :p
Sulten kom gnagende og vi kom oss inn på en liten restaurant med hele 3 alternativer på menyen; lasagne, pizza eller salat. Godkjent pizza til tross for at jeg følte jeg hadde spist en halv gris da jeg var ferdig, viktig å få presset på mest mulig parmaskinke på pizzaen!
På vei hjem mot hotellet igjen stoppet vi på en liten butikk for å shoppe vin og i samme slengen tok vi en liten "tørkepause" mens vi spiste så masse is at vi ble dårlige. (du hadde koooost deg, Marianne)
På hotellet startet vi prosjekt "åpne vin", noe som skulle vise seg å bli en ordentlig utfordring! Den første vinflasken endte opp med en knust flaskehals og den andre vinflasken ga vi opp til slutt, etter å ha prøvd alle mulige måter å åpne den på + prøvd å lage hull slik at vi kunne dryppe vin i glasset. Men neida, tror ikke det var meningen at vi skulle drikke den kvelden så da la vi oss bare!

1433

Dag 2:
Matvrakene våknet av at sulten gnaget og vi var kjappe med å stelle oss før vi la ut på jakt etter frokost. Fant en koselig liten sjappe med noe brød greier som vi tok med oss i veska på vei opp mot spansketrappene. Vi som la oss etter dag 1 med et relativt dårlig intrykk av Roma våknet til sol og sommer dag 2 og en helt ny by! Vi måtte rett og slett oppleve alt på nytt. Så da vi kom fram til spansketrappene satte vi oss ned og lagte en ordentlig turistrute slik at vi skulle få sett mest mulig. Det var helt fantastisk å sitte i sola, spise frokost og se på menneskene som kom dettende ut av busser, og ikke minst å kunne skifte fra vanlige sko til flip flopper!
Da vi var lei av spansketrappa tok vi turen innom den ekslusive gata som vi fant ut den var, her låg Gucci, Prada, Bvulgari, Dior osv på rekke og rad! Vi siklet på sko som vi aldri kommer til å få råd til og drømte oss vekk. Resten av dagen gikk i ett! Vi var såvidt innom Vatikanet, men pga en ufattelig lang kø orket vi ikke gå inn der, men tok til takk med at vi fikk se Petersplassen (eller hva det nå heter) før vi gikk videre. I løpet av dagen gikk vi forbi masse flotte bygninger, ruiner og statuer, men dumme som vi er hadde vi ikke peiling på hva ca noe var!
Neste gang bør vi gjerne lese litt om Roma før vi drar på tur? Vi var innom en del butikker, men siden vi ikke skulle shoppe så ble det bare kikking, noe som faktisk var veldig flinke til. Vi avsluttet sightseeingen vår med å faktisk betale for å gå inn i Colosseum. Noe som kostet 11 euro pr.person, om det var verdt det var en annen ting. Men nå har vi i det minste vært der! :p

Vi klarte og å presse inn en spaghetti carbonara lunsj og en ispause! NAM! De har den besteste isen i Italia, det er helt sikkert.
annet8trapp2vatikan3colosseum12
Siden fylleturen vår kvelden før ble spolert av noen dumme vinflasker tok vi ingen sjans på at det skulle skje igjen så vi kjøpte i stedet champagne! Det ble et hysterisk festlig jentevorspiel! Det er lenge siden jeg har hatt det så gøy! Vi fant ingen musikk kanaler på tven så da improviserte vi ved å bruke mp3 spilleren til Tonje. Champagnen forsvant skremmende fort og vi ble fnisete og tullete. Vi fikk en trang til å bølleringe så vi ringte til Sony på Bali, stakkaren sov og vi vekket han. Hylte og skreik om at vi savnet han og dette her før vi la på og ringte til neste offer. Tonje datt av senga og jeg var ivrig fotograf og fikk foreviget det hele. Så fant vi en merkelig sirkel på veggen, de hadde gjort noen dårlige forsøk på å skjule et hull, vi ville kikke bak hullet så vi ødela veggen kan du si. Men smarte som vi er så tygget vi bare litt tyggegummi å fikset hullet igjen! Flinke jenter!
Da vi følte vi var sjarmerende nok til å sjekke ut bylivet tok vi beina fatt på jakt etter et utested. Vi fant 3 politimenn som gladelig viste oss en liten søt irsk pub hvor vi fant noen amerikanske, irske og danske venner. Tonje følte vodka redbull var lurt så da kjøpte vi hver sin drink før vi snakket masse tull med de nye vennene våre.
Da Tonje kom på at hun alltid blir fyllesyk og hate å fly når hun er dårlig var det på tide å gå hjem. Vi er avhengig av nattmat, men dette skulle vise seg å bli et problem i Roma by... Men vi smilte fint og fikk noen gamle søte menn til å holde åpent bittelitt lenger slik at vi fikk oss maaaat! :D
615marie 22 0579

Nå er jeg trøtt og orker ikke blogge noe mer! Det har egentlig vært litt herlig med et par dagers blogg pause! Det eneste kjipe nå er at jeg har en del blogger å lese! Folk er så forbanna flink til å oppdatere masse! :)

sove nå?

Nå er det 6 timer til jeg reiser i retning Italia, nærmere bestemt Roma.
Det er 5 timer til jeg må være på flyplassen, sjekke inn baggasje og sånne ting.
4 timer til jeg må stå opp, ca!
Noen som sa trøtt i trynet i morgen? Fare for det ja!
Burde jeg legge meg? Jepp... Det hadde vært det fornuftige å gjøre, men jeg er lys våken! Brannmannen, nå er jeg forøvrig drittlei av å skrive det ordet når de fleste ver hva han heter. Marius gikk for en halvtime siden og jeg sitter igjen her alene og lurer på hvor mye jeg har glemt å pakke!
I stedet for å gruble burde jeg kanskje slukke lyset og lukke øynene?

Jeg fikk forresten igjen på skatten, noe som resulterte i et aldri så lite lykkerus. Jeg kjørte ut til Madla hvor jeg lusket inn på Gina tricot med en plan om å KUN kjøpe en ting. Og vet du hva, jeg klarte det!! Jeg var såååå flink! Endte opp med en knallrosa kjole som jeg føler kommer til å se helt smashing ut med skoene jeg fant på dna. Kjøpte ikke skoene i dag, tenkte jeg får se hva de har i Roma før jeg handler sko som en gal her hjemme!
Lykkeruset gikk fort over da jeg kom på at pengene ikke kommer på konto før i juni, ca! Teite greier, friste oss slik!

Men NÅ skal jeg legge meg! Blir nok lite blogging i Roma, men jeg kommer sterkt tilbake med både bilder og blogg fra turen! Stay tuned...
dsc00058
Reisefølget mitt til Roma! :)

skatt meg her å skatt meg der

Det virker som om alle har åpnet brevet som alle venter på i disse tider! Jeg leser hvertfall om det både på facebook og msn. Det står:
"24 000 igjen på skatten, ringt"
"30 391 igjen på skatten!!!!!!!"
"Får 6800 igjen på skaten!"

Er jeg en av de få som har angst for å åpne slike brev? Jeg har mottatt brevet mitt, fikk en telefon fra min søster i dag om at det hadde komt. Men i stedet for å la henne rive opp brevet å fortelle meg hva det sto så sa jeg kaldt og rolig at det fikk jeg åpne når jeg kommer hjem fra Roma på fredag. (innerst inne skalv jeg og hakket tenner av skrekk)
Jeg har både gode og dårlige erfaringer med dette skatte greiene. Min værste opplevelse var våren 2005, jeg hadde nettopp meldt meg på Bali og jeg var klar for å være russ. Med andre ord, det var mye utgifter og masse sparing å se frem til. Alt det fæle denne våren skjedde i løpet av 2 uker, nesten kriminellt urettferdig! Først får jeg 6400 i baksmell på skatten før jeg klinker til med en fartsbot på 4200!!!!! Er det mulig å ha så mye uflaks?
 Jaja, i fjor og året før fikk jeg derimot penger igjen! Derfor håper jeg at jeg fortsatt er inne i den gode flyten og at ikke uflaksen innhenter meg! Please please la det være et par kroner i pluss! Jeg blir skuffet hvis det er lite i pluss, men veldig mye blidere enn om det viser seg å være minus på arket.

Skal jeg ta mot til meg å ringe mamma for å få svar på hele greia? Få det ut av verden? Kaaanskje...

oppdatering

Hvordan går det når man skal fotografere hele familien, jo først trekker en stykk stefar seg og vil ikke bli avbildet sammen med resten. Så viser det seg at Tante og Gommo (bestemor) ikke skal være med alikevell, så da satt vi igjen med 3 søsken, en hund og en mamma.
Men det skulle vise seg å bli vanskelig å få hele gjengen til å smile, være glade og fornøyde! Familien kaos hos fotografen! Stakkars fotografen som fint måtte sitte å se på mens vi kranglet, kjeftet og skrek fra oss.
En stykk søster som kom lettere sliten fra nachspiel og jobb, hva med å pynte seg? En stykk lillebror som nektet å gå barbeint og en stykk hund som ikke ville sitte i ro. Mamma var oppgitt og jeg gikk inn i overivrig positiv påklistra smilefase. Meeeen, det gikk til slutt! Bildene av meg og Laila fikk vi ikke smugkikket på så de er jeg veldig spent på å se, men bildene av oss søsken og mamma tror jeg ble veldig fine! Kan bli dyre greier når hele gjengen skal bestille bilder! På fredag skal vi tilbake for å se på bildene og jeg grugleder meg.
Sånn utenom det så foregikk lørdagen helt som den var planlagt! Jeg hentet Lisbeth i 8 tiden, kjørte ut til Kine på Hundvåg og havnet i jentevorspiel der jeg og Lisbeth følte oss lettere bortkommen da alle samtaler dreide seg om sminke, klær, hår, negler og sånne veeeeldig jentete ting! Men tror vi begge koste oss, kjekt å være på et vorspiel med masse ukjente.
På byen gikk jeg og Lisbeth på Hexagon hvor vi traff Peri, Helge og Johnny. Men etter en stund ble jeg lei av å vrikke på rumpa i monsterhøye hæler så jeg tok farvell med Lisbeth og gikk på checkpoint for å treffe Preben. Der plasserte jeg meg fint på en stol i et hjørne og der ble jeg sittende! Av en eller merkelig grunn klarte Jørn, Felli og Preben å overtale meg til at å drikke øl var lurt så da gjorde jeg det. Til sammen ble det 2 øl, noe som er ny rekord for meg (egentlig 3, men den tror jeg aldri det var jeg som drakk) Jeg er overbevist om at Siri ville vært stolt! :)
Labbet barbeint hjem i 4 tiden etter å ha stått i en illeluktende matkø for at Preben og Jørn skulle få seg fish&chips!
Søndag begynte veldig bra, med kos og pizza før det ble henging i senga fram til klokken var 4 og jeg måtte komme meg på jobb.  Jobb var ikke mye gøy, både jeg og Mats kjedet oss noe helt forferdelig mye og jeg brukte mer tid på å ligge rett ut på gulvet bak kassen enn jeg egentlig fungerte.
I dag forsov jeg meg og da passet det dårlig at det var frost i natt og jeg måtte skrape bil!! Hvorfor er det blitt kaldt nå? Det skulle jo bli vår og sol!
Får trøste meg med at jeg ankommer Roma og forhåpentligvis litt varmere vær i morgen!

Hva pakker man når man skal til Roma?

lørdag

Jeg kommer nok aldri til å bli en treningsfreak som trener flere ganger til dagen, så denne uka sier jeg meg fornøyd med innsatsen min! 4 dager med trening er en bra begynnelse for "sofagriser" som meg. Har fått presset inn 2 styrkeøkter, 2 kondisjonsøkter og i dag var jeg på Total time. Digger det! Keep up the good work, Mona!
Nå skal jeg hive meg i dusjen, så er det rett i sminken og pakke ned masse klær før hele familien skal til fotografen. Jeg gruer meg! Er langt fra fotogen og føler meg ukomfortabel foran kamera! Pyttsan, jeg får prøve å ta det med et smil!
Lurer litt på hvordan det blir; en stykk mamma, en stykk stefar, en stykk lillebror, en stykk lillesøster, en stykk bestemor, en stykk tante, en stykk stor hund og en stykk meg! For en forsamling. (leser man den setningen kjempefort så blir vi tykke hele gjengen, hihi)

Jeg ha, tro det eller ei, fri hele dagen i dag! Herlige greier, håper at det blir en tur på byen i kveld sammen med Lisbeth! Har ikke planlagt noe, men regner med at vi finner på noe lurt!

Kos dere i sola! (hvis dere er like heldige som oss i Stavanger)

blogg å sånn

Jeg leser mange blogger, veldig mange! Noen skriver så utrolig bra at jeg forelsker meg helt i bloggen og er rask å legge den til mine favoritter, mens andre skriver helt ok og blir gjerne bare en blogg jeg stikker innom når jeg husker det! Noen bloggere føler jeg et slags vennskapsbånd til, noe som egentlig er litt merkelig, men også veldig koselig. Jeg vil putte meg selv i den kategorien at jeg har en helt ok blogg, jeg er gjerne ikke den bloggeren som noen gang kommer til å bli kjent som "hele Norges superblogger"
Jeg er helt middels interessert i mote, jeg liker bedre at andre kler seg moteriktig, skiller seg ut og blogger "dagens antrekk" Skulle jeg prøvd meg på en moteblogg hadde dere blitt rimelig lei av alle hettegenserne, vans skoene og jeansene mine!
Jeg er heller ikke noe særlig politisk interessert, nei der lyver jeg, jeg er ikke interessert i det hele tatt. Får jo selvsagt med meg ting på nyhetene slik som pensjon, fødselspermisjon, eldredebatter og sånne ting, men sånn utenom det så interesserer det meg fint lite. Derfor kommer nok aldri bloggen min til å inneholde de helt store samfunnsorienterte diskusjonene.

Jeg har og lagt merke til at det er en del der ute som anmelder filmer de har sett, jeg gidder aldri lese de anmeldelsene! (bloggene:p) Lite interessant spør du meg, kan man ikke bare skrive at filmen var super, bra, ok eller dårlig? En oppsummering av en film du kanskje skal se er liksom ikke det helt store.
Så har man fjortiss bloggene, jeg velger å ikke sette noen aldersgrense på fjortiss bloggene for jeg har funnet fjortisser som er både 11 og 25 år gamle, så det så. Dette er gjerne de kjedeligste bloggene, til og med kjedeligere en filmbloggene! Jeg tror noen ganger jeg er på grensen til en fjortiss blogg, noe som skremmer meg.
Også kommer man jo ikke utenom alle treningsbloggene der ute, det har jo nærmest eksplodert! Alle er jo så innmari sunne for tiden! Skremmende for sånne som meg som er sunn&sporty en uke og kjempeusunn&lat neste uke. Jeg får utrolig dårlig samvittighet av å lese dem, og det er gjerne derfor jeg leser dem og!
Og når man først er inne på trening og sånn så kom jeg over en del skumle blogger i går. Unge jenter som har som mål å bli tynnest mulig! Jeg ble helt satt ut, øynene mine ble bare større og større etterhvert som jeg forsto hvor mange bloggere det er der ute som "faster", "sulter" ol for å bli tynnest mulig. De veier seg flere ganger til dagen og er ja, de er syke! Noen burde skaffe disse jentene hjelp! Jeg ble redd på deres vegner!

Helt til slutt har jeg spart favorittbloggene mine, de bloggene jeg rett og slett ikke klarer å kategorisere! Det er bloggere som skriver så bra at jeg leser innleggene med ordentlig innlevelse samme hvor lange de er og etterpå blir jeg gjerne sittende å gruble over det jeg leste. Det er blogger som får meg til å le høyt og føle meg litt dum etterpå for at jeg lever meg sånn inn i det, det er blogger som får meg til å bli provosert, blogger som gjør at jeg får lyst til å hoppe gjennom pc skjermen for å dele ut en klem, blogger som gjør at dagen min blir littegrann bedre til tross for at det gjerne er en dårlig dag! 

Egentlig så var hele poenget med innlegget å gi dere noen av favoritt bloggene mine slik at dere kan kose dere med dem denne fine fredagskvelden!  Hundrings Lillian IdaW Drea Linnèa
Enjoy! :)

If I only had the money...

Visste du?

At jeg ikke fikk mitt skikkelige kyss før jeg var 14år
At jeg i alle år har skrevet dagbok
At jeg hadde kjæreste i nesten 3år
At jeg brukte over 1år på å bearbeide kjærlighetssorgen
At jeg alltid har hatt masse gode venner rundt meg, det har alltid vært noen der for meg!
At jeg er utrolig sjenert når det gjelder gutter jeg er betatt av
Men sånn utenom det så er jeg veldig utadvendt...
At jeg aldri er 100% fornøyd, noe jeg bare tror er positivt
Jeg har alltid hatt en drøm om å bli lærer, men jeg orket ikke tanken på lærerutdannelsen pga matten man har første året på universitetet. (også velger jeg BI med MASSE økonomi, hmm..)
I mine gamle dagbøker så handler 90% av innholdet om gutteproblemer, forelskelser, skuffelser og vekten min
Det gjør forsåvidt de nye dagbøkene og
At jeg var skikkelig drita første gang som 14åring, og det tok et halvt år før jeg drakk igjen
Jeg liker all slags musikk, helt sant!
Jeg slo opp med barneskole kjæresten min samme dag som han hadde skrevet og komponert en sang til meg
Jeg elsker å dagdrømme, spesielt på bussen
Jeg egentlig er veldig jentete av meg, men noe har forandre seg og noen ganger føler jeg at jeg prøver å være noen jeg egentlig ikke er
Jeg hater tanken på trening, helt til jeg kommer meg ned på Elixia eller ut på tur, ingenting slår følelsen av å være nytrent
Jeg har venner som jeg skulle ønske bodde nærmere
Jeg er en kosejente, eeeelsker å kose
Jeg er utrolig sta, distre, naiv og vimsete av meg
Jeg lever ennå i håpet om at jeg en dag skal bli prinsesse, noen drømmer klarer jeg ikke gi slipp på
Jeg er veldig nysgjerrig av meg, hater å gå glipp av ting
At jeg sjelden klarer å sitte i ro, sånn ca utenom når jeg ligger i senga og ser på tv
At jeg alltid finner på teite ting å gjøre når jeg egentlig burde gjort skolearbeid?

Siden det nærmer seg eksamenstid så regner jeg med denne "visste du?" listen blir oppdatert i nærmeste fremtid! :)
Ble du litt klokere på meg?

SsSs.mona

Jeg tok meg selv i nakken og startet prosjekt SsSs (sporty,sunn,sosial,skole)
Det er derfor det har vært dårlig med blogging de siste to dagene, jeg har rett og slett vært opptatt med å gjøre andre kjekke ting! Lovende start på april forsettene mine!
I går var det tidlig opp, rett ned på Elixia og en heftig styrkeøkt. Fikk trent mage og bein! Herlig, men fy for en gangsperr i dag! Så bar det ut til Sandnes for å treffe Tonje, der mekket Tonje lunsj; pastasalat mens jeg farget håret hennes. Vi rakk og å ta sol før jeg måtte løpe for å rekke jobb.
Jobbet kveldsvakt som sjåfør på Dolly, en helt grei vakt. Var ikke noe særlig travelt så det ble henging på bakrommet, kinamat takeaway og jeg fikk lokket med meg Marie på en kjøring. Koselig kveld på jobb.
Etter jobb reiste jeg rett hjem hvor brannmannen ventet og vi fikk sett film før vi la oss.

I dag sleit jeg med å stå opp, men kom meg på jobb til 10. Der var det vaffel kos og jeg var plutselig ikke så sunn alikevell. Tonje jobbet på ankomst mens jeg var på billett, noe som var virkelig koselig og det skal garantert gjentas! Etter jobb reiste jeg og Tonje til Sandnes for å besøke Silje, Sebastian og Benjamin. Har utrolig dårlig samvittighet for at jeg ikke har sett mer til de, er hele 1 1/2 år siden jeg var å besøkte Silje på sykehuset etter at hun hadde fått Benjamin! Kan jo si det sånn at den lille guttebabyen jeg traff da hadde vokst utrolig mye og var blitt en ordentlig sjarmør! :) Koselig å henge litt med Silje & co.
Rakk akkurat en tur innom dørene hjemme før jeg måtte fly avgårde igjen for å spille kamp.
Var hele 11 jenter som møtte opp til kamp, noe som er ny rekord! Knallkjekt å være så mange, selv om jeg ble rimelig stressa av å måtte spille, leke oppmann og trener! Mye å holde styr på du gitt!
Og for en gangs skyld så vant vi! Knallkjekt! :) Flinke jentene mine.
Nå er jeg nydusja og mett, planen for kvelden er å begynne på engelsk fremføringen min. Hvis jeg faktisk får begynt på den så ligger jeg jo veldig godt an når det gjelder forsettene mine! Eneste jeg sliter med nå er det å være sunn, det er så mange fristelser der ute!

Hva er din største fristelse når det gjelder usunne ting?
hits