januar 2010

Justin Bieber?

Det er lenge siden jeg har blitt så målløs av å høre en gutt synge som jeg ble av å se denne videoen. Chris Brown som har originalen kan gå å legge seg! Dette lille sjarmtrollet synger sangen mye mye bedre! 

Nå skulle jeg virkelig ønske jeg var 14år igjen og kunne være avstandsforelsket...! Noen som vet om denne gutten bare er et youtube fenomen eller om han er kjent på ordentlig?

Turplan LAX og LAS

Det gjør vondt innvendig å tenke på at jeg kun har to fridager før jeg setter kurs for Los Angeles i slutten av februar. Og når man i tillegg har sagt ja til å sitte barnevakt for en tiåring disse to dagene så har man i grunn ikke helt fri. Selv om det er veldig kjekt å være i praksis så er det beinhardt! Det er så mye som skal læres, huskes å tanker som skal sorteres. Og hvis jeg forteller deg at jeg er på skolen (jobb) fra 08.00 til ca 16.00 hver eneste dag uten å få en krone i lønn så er det ikke akkurat lukrativt. Så for å få hjulene til å gå rundt er jeg rett og slett nødt til å jobbe helgene på flyplassen. Resultatet blir vel en stykk veldig sliten Mona, men da er det godt å ha noe å glede seg til!

Hollywood, Santa Monica beach, Forever 21 og Victoria Secret. Enough said!

Grand Canyon, Caesars Palace, The strip og Factory Outlets...

Denne turen kunne ikke passet bedre med tanke på at jeg faktisk trenger ferie etter disse 4 neste ukene. Vi mangler fortsatt hotell i Los Angeles og leiebil, så vi får vel ta en planleggingskveld en av de nærmeste dagene slik at alt er i boks. Kjørerute må vi vel også lage. Jeg har vertfall sett meg ut muligheten for å kjøre en vei opp til Las Vegas og en annen vei ned igjen.

Foreløpig turplan er:
Torsdag 25.feb: ankomst LAX (har hele ettermiddagen og kvelden til å orientere oss i the big city)
Fredag 26.feb: Sightseeing og shopping i Los Angeles
Lørdag 27.feb: Setter kurs for Las Vegas grytidlig på morgenen, stopper i Barstow som er en "landsby" full av factory outlets. (fyll og fanteri på kvelden?)
Søndag 28.feb: Utforske Las Vegas sine mange fristelser.
Mandag 01mar: Roadtrip til Grand Canyon (overnatter mest sannsynlig på et motell langs veien)
Tirsdag 02mar: Six Flag parken (en park bestående utelukkende av berg og dalbaner, wohooo!!)
Onsdag 03.mar: Hjemreise
Torsdag 04.mar: Ankommer Norge ca på kvelden

Det blir travelt og det er stor fare for at vi ikke rekker alt. Men at vi skal få det gøy tviler jeg ikke et sekund på! Dessuten så er vi jo avhengig av masse ledige seter på flyet siden vi reiser på mine ansatt billetter, men satser på at vi kommer oss ned og hjem de dagene vi ønsker! :)

Hvis det er noen av dere som har vært i Los Angeles og Las Vegas så mottas tips med stooor takk!

Dyrt å bli voksen

Som jeg hadde forventet så storkoser jeg meg i praksis. Elevene er like søte og sjarmerende som sist. Lurer på hvem jeg skal takke for at jeg havnet på en så fantastisk skole og i en så fin klasse?!
De første dagene har vært avslappende og herlige. Mye observasjon og planlegging. Så på mandag starter "hardkjøret". Da blir det gjennomføring av undervisningsøkter, lekseretting og oppfølging. 
I morgen blir en "kosedag", storsamling i gymsalen og vafler i klasserommet etterpå! Herlig avslutning på uken. 

Jeg har som veldig mange vet en grusom tannlege skrekk. Så da det ble slutt på gratis tannlege for sånn ca 3år siden sluttet jeg å gå til tannlegen. Men som vanlig tar fornuften tak i meg så i dag kom jeg meg endelig til tannlegen. Tok mot til meg å prøvde til og med ut en ny tannlege, og jeg angrer ikke et sekund! For en snill snill tannlege! Han forklarte hver minste ting han gjorde og fikk meg til å føle meg (nokså) komfortabel der jeg lå og gapte. 
Men å si at tannlegen var verdt prisen er kanskje å overdrive litt. 940 kroner (!!!!!!) for ca 25 minutter i tannlegestolen er ran, tyveri og svindel på en gang! Og med min flaks hadde jeg selvsagt et lite hull så jeg må tilbake i midten av mars å fikse. Kjipe penger! Det svir i lommeboka å bli voksen!

Dette bildet gir meg frysninger på ryggen! Får meg til å huske årene med tannregulering! Not fun a fun period of my life!

Vampyrdilla

Merker at bloggelysten sakte, men sikkert forsvinner. Kjipe greier, for egentlig liker jeg å skrive og fortelle om alt og ingenting. Problemet nå er gjerne at det er alt for mange tanker, følelser og uløste spørsmål som svirrer i luften til at jeg i det hele tatt kan skrive noe her. Ennå liker jeg best å holde det for meg selv, men dere skal nok få vite hva det går i hvis det blir aktuelt! :)

I dag har jeg tilbrakt store deler av dagen foran dataskjermen hvor jeg har sett Vampire Diaries. Er blitt helt hekta! Var utrolig skeptisk i begynnelsen, men falt helt for serien. Det er noe spennende med vampyrer! Både True Blood og Vampire Diaries går ned på høykant hos meg. Med andre ord, juni 2010 blir en fin måned. Ny Twilight film og sesong 3 av True Blood! 
Selv om jeg tok meg en fridag fra skole så var jeg ikke bare lat. Har fått en slags treningsrutine, kommer meg på trening minimum 3 ganger i uken. Noe jeg syns er en sporty start etter så mange måneder med minimalt med trening. Hoppet på en Zumba time i dag. Føles nesten ikke som trening. Kjempemorsomt å danse seg i form!! Anbefales. 
Fikk også tid til en middagsdate med Lisbeth. Pastabakeriet her på Sandnes har verdens beste sanwicher så jeg gomlet i meg alt for mye mat. Stappmett! Herlig å få litt kvalitetstid med Lisbeth innimellom hverdagens mas og kjas. Ble en kort date siden begge skulle hjem og se håndballkampen klokken 18.00. Men litt tid sammen er bedre enn ingenting. 

Nå sitter jeg i sofaen og kokkelurer og gleder meg som en liten unge til å starte i praksis i morgen. Skal tilbake til samme skole som jeg var på i høst. Skal bli morsomt å se utviklingen til elevene og få undervise igjen. Det hjelper masse på skolelysten når man får disse 4 ukene to ganger i året hvor vi får testet ut all teorien vi lærer i løpet av skoleåret. 

Yummi vampyr! ;)

Norovirus

Immunforsvaret har sviktet meg. På mine 23 år og 7 måneder har jeg kun spydd (kastet opp) en gang. Da ser jeg vekk fra de gangene jeg har tømt magesekken i forbindelse med inntak av store mengder alkohol. Senest på tirsdag satt jeg og skrøt av at jeg aldri har hatt hva vi rogalendinger kaller spysjugå. Men jammen har ikke min fine lillebror klart å smitte meg alikevell. Våknet i morges med en ekkel uggen følelse i kroppen og da jeg ved morgenstellet begynte å brekke meg forsto jeg at her er det noe merkelig på gang. 
Kravlet meg på skolen og holdt såvidt ut to timer med norsk skrivekurs før jeg var nødt til å sette kursen hjemover. Hele kroppen verket og jeg følte konstant at jeg måtte kaste opp. Not a good feeling! Vel hjemme sov jeg en liten time før jeg bestemte meg for å prøve å gå på jobb. Det gikk heller dårlig. Mitt første måltid ble en banan i 14.00 tiden og klokken 14.30 forlot bananen meg igjen. Tror aldri jeg har sprunget så fort på vei mot toalettet før. Ekkel følelse. Hysteriske kolleger tok ansvar og sendte meg hjem og nå i ettertid er jeg takknemlig for det. Jeg har nemlig ligget i sengen hele dagen og først nå orker jeg skrive på tastaturet. Mat er det blitt dårlig med, men har sendt kjæresten på butikken nå. Jeg har bestilt grandiosa og sjokoladepudding. Skal først maten komme opp igjen må jeg jo sørge for at det i det minste er usunne ting. 

Huffda, tåpelig innlegg i grunn. Jeg er jo helt klart på jakt etter litt medfølelse! hehe... 

Mens jeg ligger her å hutrer og fryser skal jeg kikke på alle mine bilder fra verdens nydeligste Bali og drømme meg bort til sommeren. For jeg har nemlig 3 uker ferie i august som jeg håper skal bringe meg tilbake til my second home. Jeg fikk nemlig en gladnyhet på jobb. KLM begynner å fly direkte fra Amsterdam til Bali i februar! Wohoooo!

Svoosj, der var helgen over

Det er ufint hvor fort helgen går. Jeg rekker omtrent ikke å legge meg ned på sofaen i komfortabel helgestil før jeg må sprette ut igjen for å gå på jobb. Husker for ett års tid siden så jobbet jeg omtrent hver eneste helg. Hver gang noen ringte å spurte om å jobbe ekstra sa jeg ja, så sant jeg ikke hadde viktige planer da. Jeg dumpet glatt en venninnekveld til fordel for et par timer på jobb. Tro det eller ei, men det var ikke for pengene sin skyld. Det var samvittigheten min som tok overhånd. Jeg fikk dårlig samvittighet hvis jeg sa nei til en ekstravakt hvis jeg ikke hadde en sabla god unnskyldning til å ikke kunne. 
Heldigvis har jeg lært bedre. Hva får jeg igjen for alle de ekstravaktene, sånn utenom penger da? Jo, jeg får lite tid til venner, familie og kjæreste, jeg får mindre tid til meg selv, jeg rekker aldri å slappe av og det går utover skolearbeidet mitt. De siste 6 månedene har jeg vært ordentlig flink til å si nei. Tror jeg kan telle på en hånd hvor mange ekstra vakter jeg har jobbet! *klapp på skulderen*

Denne helgen har utelukkende gått med til avslapping. Lørdag tilbrakte jeg et par timer på vandring i butikker sammen med min kjære. Og det var ikke jeg som shoppet! Det var nemlig han, merkelig følelse å ikke kjøpe noe selv! hehe... Men sparer man til usa tur så sparer man. Kvelden prøvde min kjære å friste med guttevorspiel, men denne kroppen trengte hvile så jeg ble med en venninne på kino heller. Vi så forresten It`s complicated, som jeg anbefaller å få med seg på kino. Jeg lo så jeg omtrent datt av stolen! Apropo hvile du, resten av kvelden ble tilbrakt på sofaen hvor jeg niglodde meg gjennom de siste episodene av True Blood. Utrolig kjipt at det ikke kommer en sesong 3 før til sommeren! Jeg vil se mer nå! Vurderer faktisk å kjøpe bøkene for slutten var så spennende! 
Se der, fikk dere to anbefallinger av meg! Få med dere både It`s complicated og True Blood. 

Legger med et bilde av godgutten min som har litt flere tanker enn en tiåring burde ha! Kjempeglad i deg Aleksanderen min!!! 

Vegas baby!

Hadde kjempekoselig besøk i går av Marie og Camilla. De to jentene jeg skal til USA sammen med. Tror aldri jeg før har planlagt en tur så lenge i forveien som med denne turen. Turen var et påfunn langt nedi vinflaske nummer 2 i oktober en gang. Som regel så pleier sånne fylle forslag bli forkastet rimelig kjapt, men denne ser jammen ut til å gå i boks! Siden Marie joinet reisefølget så sent som på onsdag og ikke kjenner Camilla var det nokså greit å samle crewet i god tid før avreise. Over en meget god hjemmelaget pizza (made by me) diskuterte vi hotellet, fornøyelsesparker, reiserute og shopping. Heldigvis ser det ut som om at alle tre er like enige i hva vi vil oppleve og gjøre de forskjellige dagene. Med tanke på at vi max får 5 overnattinger i junaiten er det viktig å få mest mulig ut av oppholdet. 

Ennå mangler det en del detaljer før turen er helt i boks, men hotell i Las Vegas fikk vi bestilt. Etter mye frem og tilbake klarte vi tilslutt å bestemme oss for ett hotell. Det er SYKT mange fine hoteller i Las Vegas, og de er alle nokså billige!!! Så vi måtte nøye diskutere før vi eliminerte ett og ett hotell. Til slutt sto vi igjen med Caesars Palace. Bra pris, bra beliggenhet også er det jo et pluss at hotellet alltid blir brukt i filmer der handlingen foregår i Las Vegas. 
Kan tro reisefeberen kom snikende da jeg åpnet bekreftelsesmailen på hotmailen min! Nå er det litt mer virkelig enn for et par dager siden! 

Så nå mangler vi hotell i Los Angeles, leiebil og flybilletten. Noe jeg krysser fingrene for at vi får fikset på mandag!! 

Caesars Palace, here we come!!!Herregud som jeg gleder meg til å hive på meg finkjolen og utforske Las Vegas sine enarmede banditter!!

The ring

Noen ganger blir jeg sjokkert over meg selv. Her skryter jeg i et innlegg like etter julaften om at jeg har fått tidenes julepresang av kjæresten, også glemmer jeg å legge ut bilde så dere kan få se! 

Siden det eneste jeg ønsket meg til jul i år var gull og glitter så hadde ikke kjæresten min så mange andre valg enn å ta en tur innom en gullsmed! Man kan vel trygt si at hvitt gull med fire små diamanter som glitrer oppfyller ønsket mitt perfekt. Det at han i tillegg har vært kreativ og plukket ut en ring som ikke er lik alle andre sin gjør at jeg er ekstra glad i ringen min!

Fin fin fin fin!!!
Sånn, der fikk dere se den superduper fantastiske julepresangen min! 

Det er helg! Herlig å kunne skrive den setningen. Denne uken har vært travel med både jobb, skole og masse trening. Kom meg til og med på trening klokken 7 i morges, FØR skolen! Klapp på skulderen for den! Men nå skal jeg komme meg ut av sofaen. Har en pizzadeig som må settes til heving og et hus som må vaskes! :)

trening og matte

I går fikk jeg endelig dratt den late rompa mi til treningssenteret (SIS) på skolen og meldt meg inn. 1900 kroner for 12 måneders trening er noe jeg burde utnyttet for lenge siden. Men siden jobben til kjæresten betaler halvparten av treningen min så kanskje like så greit at jeg ventet til nå over nyttår? 950kr for ett års trening er nice price! 
Jeg var sporty nok til å hive meg på en gruppetime med en gang, like så greit å bare begynne! Timen fitness aerobic var beskrevet som en intensiv og ganske krevende time i heftet til SIS, men det gikk overraskende bra. Utrolig herlig å være i gang med treningen igjen, jeg har hatt en altfor lang pause. 
 At jeg i tillegg har vært superflink å begrenset godteri inntaket til å kun gjelde lørdager (og under tvil søndager) gjør at BB10 er underveis. Beachbody 2010 for de som ikke forsto det umiddelbart. hehe... 

Jeg fikk forresten svaret på matte eksamen i går. Ikke det svaret jeg håpet på i det hele tatt. Med andre ord, jeg strøyk. Jaja, ikke noe å deppe over. Har bestemt meg for å ikke ta opp igjen eksamenen dette halvåret, rett og slett for jeg må prøve å konsentrere meg om det matte faget vi har dette semesteret. Er redd at hvis jeg skal ta å lese til både en konteeksamen og en midtsemesterprøve så vil jeg mest sannsynlig stryke i begge. Ikke verdt å ta den sjansen. 

Jeg har pga det dårlige matte resultatet tatt meg fri fra skolen i dag og skal konsentrere meg om å få gjort alle oppgavene og lest alt pensumet vi har på semesterplanen nå før praksis. Så gjerne på tide at jeg står opp og begynner?
Har en travel dag foran meg, masse pensumlesing, trening og kveldsmat med de beste og søteste jentene! 

Mine nydelige nike shox sko gjør treningen ekstra morsom! :)

Helgens festligheter... jobb?

Mitt tapre nynorsk forsøk falt ikke i god jord hos dere så jeg får vel fortsette å "underholde" dere på bokmål! :) 
Denne helgen har jeg tilbrakt flerfoldige timer på flyplassen. Naturlig nok siden jeg har vært på jobb. Januar er en utrolig rolig måned på jobb, det er svært få som reiser i januar i motsetning til resten av året. Tror de fleste syns det er helt greit med en rolig start på året. Men i dag må jeg innrømme det ble litt i overkant kjedelig å sitte lenge uten noe å gjøre. Når man har en 9 timers vakt på jobb så går timene utrolig treigt når det er lite passasjerer. 
Men nå er vertfall jobbehelgen over og jeg har fri "heeeelt" til onsdag. Eller fri vil i mitt tilfelle bety bare skole å tenke på. 

I dag var egentlig planen å gå på skøyter etter jobb, men siden kjæresten er blitt syk så dropper vi det. Tror heller jeg skal være med en klassevenninne for å se håndballkamp i Stavanger. Og i kveld blir det avslapping med en film og nachos til middag, gleder meg allerede. Det er på en måte greit å jobbe søndag når man slutter 13.00 og har resten av dagen til å kose seg! :) 

Off, merker dessuten jeg må bli flinkere til å ta bilder sånn at bloggen blir bittelitt mer spennende. I morgen kanskje? 


Siden jeg ikke orker å ta nye vinterbilder poster jeg heller to bilder fra 2007, nydelige kalde Valdres. Merker det er på tide med en Valdres tur snart, kanskje til helgen? Tror jeg har en pappa som hadde satt pris på besøk! :) Vi får se hva jeg orker til uken! 

Tappert nynorsk forsøk!

I dag starta me med eit heilt nytt fag på skulen. Eit av faga som eg trur eg komme til å setta mest pris på dette halvåret. Nemleg norsk. Sidan den einaste vurderingen me skal ha denne våren er å skrive ein fagtekst på NYNORSK tenkte eg at eg skulle prøve ut nynorsken min på bloggen. Trur i grunn ikkje det går så godt, gamle kunstar er tydeligvis glemt.
Med andre ord, eg må leggja meg i hardtrening. Så til alle nynorsk skrivande bloggare der ute, hjelp meg? ;)

Las Vegas turen vår ser ut til å klaffe. Eg fikk lurt meg innpå to gutar i klassen som ville ha meg med på gruppa og det skulle gå heilt fint for dei om eg ikkje kunne være med på framføringa, så lenge eg var med å skreiv oppgåva. Bra deal! Så i dag har eg våre ganske fråværande på jobb, eg har nemleg sjekka både fly, leiebil og hotell. Etter fleire tips frå kollegaer på jobb kan det sjå ut som at det blir ein ordentleg roadtrip på oss. Noko som ikkje er meg i mot.
Men dykk må berre fortsetta å kryssa fingrane for meg, for eg trur ikkje noko på denne turen før eg sit på flyet på veg mot Amerika.

Off, tror helt seriøst ikke dette nynorsk greiene er noe for meg! hehe... Men morsomt å prøve litt da! "Bare" 1 time og 25 minutter igjen på jobb. Har vært iskald hele dagen på jobb så skal bli godt å krype under dyna og varme frosne føtter på en varm og god gutt!

Min faboulous las vegas buddy!

Just a normal day

Det er godt å få bekreftet at når mange dører lukker seg så står nye dører på gløtt og venter på at du skal åpne den for å nysgjerrig finne ut hva som er på innsiden. 
De siste dagene har bestått av latterfylte samtaler, alvorlige samtaler og en helt for jævlig kald tur. 
På mandag hadde jeg, Ingrid og Camilla jentekveld hvor vi litt sånn forsiktig begynte å planlegge Las Vegas turen vår i februar. I det siste er det nesten som om alle turene jeg har hatt lyst å dra på har skjært seg så denne gangen er vi pessimister og ser på det som en bonus hvis vi faktisk får til å dra. Det er ikke bare bare å planlegge en 9 dagers tur når to av oss studerer og den andre er i full jobb. Men vi vil virkelig få dette til så derfor snik kikket vi på hoteller og nattklubber. Jeg er avhengig av å enten ha bestått matte eksamen nå før jul eller at konteeksamen er på en mandag + at jeg må finne en gruppe i pedagogikk som syns det er helt ok at jeg ikke er med på muntlig framføring. Med andre ord, dette kan bli en utfordring å få til. 

Det er ikke hver vinter det er så kaldt her i Sandnes at det fryser istapper i nesa di. Jeg innbiller meg at jeg fikk frostskader på rompe og lår i går da Ingrid og jeg tok oss en laaaang tur. En tur som førte oss ut på svære jorder fulle av snø og til balansering i veikanten for å ikke bli påkjørt av bilene. Det var kaldt, men og utrolig morsomt. Sprudlende Ingrid får meg alltid i godt humør! Noe jeg trenger nå på denne årstiden for å ikke være konstant grinete! 

I morgen er det tilbake til hverdagen for fullt for min del, da er det både skole og jobb som står på timeplanen. Jeg syns i grunn det er helt ok. Vi skal ha første norsk forelesing i morgen, noe jeg gleder meg masse til. Og med tanke på at jeg ikke har vært på jobb på sånn ca 17 dager så skal det bli litt godt å komme tilbake til mine søte kolleger. De neste månedene blir spennende med tanke på hvor lenge vi fortsatt har jobb. Kryss fingrene for at vi ikke blir solgt! :) 


Urettferdig!

Det er ikke alt man deler på en blogg, selv om man gjerne skulle ønske man kunne. For tiden brenner jeg inne med noe jeg har lyst til å dele med alt og alle. Noe som føles urettferdig og forbanna teit. Men av en eller grunn lar jeg være. Jeg hever meg over det og setter pris på at jeg har gode venner som tar opp telefonen en lørdags kveld og lurer på om jeg vil være med å se film og lage noe god mat. Og jeg får nesten lyst til å rope høyt på gata over hvor heldig jeg er som har en så fin kjæreste oppi alt tullet og tøyset, en som ikke sier så altfor mye, men som stryker meg på ryggen og klemmer hånden min. Takk for at det finnes så gode mennesker! Som dere kanskje forstår så har jeg hatt en kjempekoselig lørdag sammen med disse tre herlige menneskene. 

Første 2010

En kjapp oppsummering av julen 2009. Jeg tror det må være første julen jeg har hatt fri, sånn helt fri fra jobb og skole. Det har vært herlig og utrolig kjedelig på samme tid. Men tror i grunn jeg har hatt godt av å kjede meg litt, sove lenge og ikke gjøre noenting. Jeg gleder meg faktisk til å begynne på skolen og jobb igjen. 
Julen har vært preget av flere jentejulebord og koselige middager, også et par kjedelige dager såklart. Men sånn skal det vel være?
Skal ikke kjede dere med for mange ord så dere får heller en liten bildefremvisning av julens festligheter! 

Jentejulebord helgen før julaften. Koste meg masse til tross for at jeg ikke kjente alle like godt! 

Fornuftige Mona hadde støvletter og fungerte som esel på vei til byen. Jeg hadde ordentlig vondt i bicepsen dagen etterpå så jeg liker å tro det var en real treningsøkt.

Julebord med de beste jentene 2.juledag. 

Denne kvelden ble svært vellykket og inneholdt såpass mye vin at disse to bildene er de eneste jeg tør legge ut. 

Jentene samlet før middag på nyttår. Vi spiste kalkun og det ble dessverre et kjapt måltid for min del før det bar avgårde til neste middag. Men litt er bedre enn ingenting :)

Kveldens andre middag hos Livi og Anders. Her ble vi værende hele kvelden. 

Min kjære og jeg ute å kikker på rakettene. 

God stemning hele kvelden! Herlig avslutning på 2009!

Kvelden hadde ikke vært så vellykket uten min fantastiske kjæreste! Du kan når du vil! ;) 


Og mer enn det orker faktisk ikke jeg oppdatere dere i dag. Jeg er sliten, nyttår er harde greier!
hits