Crossfit

Harbour Hellday

Jeg skrev i et tidligere innlegg at det skjer mye spennende på Crossfit fronten for tiden. Jeg syns jeg stadig leser og hører om Crossfit i media og føler stadig vi blir flere som trener på senteret. Utrolig gøy at det er så mange som liker det samme som meg! Det har vært utrolig frustrerende å hatt det så travelt de siste månedene. Både med leilighet, eksamen og jobb. For det har dessverre gått utover treningen. Men nå krysser jeg fingrene for at jeg er tilbake for fullt. 

I mai da jeg leste til eksamen fikk jeg et tåpelig innfall om å springe halvmaraton, noe jeg fullførte. I løpet av denne eksamensperioden har jeg jammen fått nok et tåpelig innfall. Jeg har meldt meg på min første Crossfit konkurranse! Så nå er det bare å komme seg på trening og bli sterk! For jeg ser det er mange imponerende bra trente jenter som også skal være med. Det er hard konkurranse. Men jeg grugleder meg veldig! Det blir en fin erfaring uansett og det er ikke innsatsen det skal stå på! 
For de av dere som vil lese mer om konkurransen og eventuelt se Atlet profilen min så kan dere gå inn på: HarbourHelldaySkal være flink jente og holde dere oppdater på hvordan treningen utvikler seg framover! 

CrossfitCentrum 2år!

I går tok vi oss en pause fra gulvleggingen og jeg kom meg på trening for første gang på over en uke! Det var utrolig deilig! Og det trengtes. CrossFitCentrum feiret 2år i går med en spesial WOD. Under den første WOD`en (forklart som økt) var vi delt inn i lag og skulle innom diverse stasjoner. 

1) Lengdekast med medisinball. 10kg ball for jenter og 15kg ball for gutter. 

2) "Strongman" økt! Fikk syre så det holdt i massevis. Jentene hadde 2*4kg og guttene 2*8kg. 

3) Handstand. Hvem klarte stå lengst på hendene? Tror rekorden ble 4min og 15sek!!!!

4) Box Jump. Om å gjøre å hoppe høyest! Jeg røk ut på 87cm tror jeg. Sier meg meget fornøyd med det!

Den neste WOD`en var også en lagøkt.


Først 50Burpees og 50 Box Jump pr.person på laget

Så skulle vi bære og bli bært 10 runder. Her er det jeg som har Jøran på ryggen. Var ufattelig tungt på slutten, men kom i mål! :)

En ufattelig kjekk WOD som selvsagt ble feiret med kake og gruppebilde! En herlig gjeng som var samlet i går! Storkoste meg på trening. Gleder meg til leiligheten er ferdig og jeg kan komme meg på trening like ofte som jeg pleide. Akkurat nå er leiligheten første prioritet! Tiden strekker dessverre ikke til alt jeg vil gjøre.  

Alle bildene er lånt av: CrossFitCentrum 

 

Crossfit games helg

I helgen har det vært Crossfit Games i Los Angeles, hvor "the worlds fittest" mann og kvinne ble kåret. Dette markerte selvsagt Crossfit Centrum med å kjøre i gang mange spennende treningsøkter og sosialt samvær hele helgen. Jeg har dessverre vært opptatt med mye jobb så fikk ikke vært med på noe mer enn treningsøkten på lørdag. Men tror jammen det holdt. For det er lenge siden jeg har vært så støl som jeg er nå! 

Økten vi kjørte, hvor vi var 5 stykker på hvert lag. Ved første øyekast syns jeg i grunn økten så veldig enkel ut. Men etter tredje runden, hvor jeg hadde oppkasten langt oppi halsen forsto jeg at dette kom til å bli en beinhard økt! Men fytti så herlig det var etterpå! Og et ekstra stort pluss var at solen tittet fram og ga oss noen herlige timer med grilling og chilling på gresset! ♥


Mange flotte og Crossfit glade mennesker fra både Sandnes, Oslo og Bergen! Fantastisk initativ! Storkoste meg. 

Til og med han fine fikk jeg lurt med meg på trening. Veldig stolt av at han kom inn som ett av de første lagene i mål. Flinkiss! 

Bilde av alle som var med på lørdag er lånt av: crossfit-norge


Fight Gone Bad

For en tid tilbake lovde jeg dere bilder av meg selv i aksjon på CrossfitCentrum. Har jo vært så utrolig flink til å poste bilder av alle andre. Så da vi for et par uker siden jobbet sammen på lag var det perfekt å låne bort kameraet slik at det ble tatt litt bilder av meg også. :)


Utrolig digg å kunne bære alt utstyret ut og kjøre økten utendørs! Og ikke minst så var det gøy at vi var så mange som stilte. Alltid ekstra motiverende når det er en hel gjeng som heier på hverandre og pusher deg til å gi litt ekstra. Gleder meg til flere slike morsomme arrangementer på CrossfitCentrum!

Slappe av kan vi gjøre neste helg!

Herregud for en helg! Det har vært totalt kaos på jobb. Men til tross for det så har jeg klart å kose meg utrolig masse og. Slappe av kan jeg kanskje ikke kalle det, men sosialisering er mye morsommere. Ikke bare har jeg vært ute og spist middag med fantastiske mennesker, jeg har vært på hockeykamp, på tur og selvsagt på trening. 
I går knuste jeg min egen score på treningsøkten jeg kjørte for første gang på onsdag. Hvor gøy er ikke det?

Jeg som ikke en gang trodde jeg skulle klare å fullføre økten i går, klarte jammen å presse meg til to ekstra runder. Øvelsene vi hadde var:
* 9 markløft (45kg)
* 12 push ups (hvor vi måtte legge oss flate på bakken og løfte opp hendene)
* 15 box jumps (20")
Så skulle vi kjøre maks antall runder på 15 minutter. En seig, men digg økt! Likte økten denne uken utrolig mye bedre enn sist uke. Nå krysser jeg fingrene for at økten som blir lagt ut på onsdag er grei nok til at jeg kommer meg gjennom den! 
http://crossfit-norge.no ligger det en video hvor to av øvelsene blir vist. For de som skulle være interessert i det.

Nå er det tid for litt pensum lesing på denne jenta. Eksamen nærmer seg skremmende fort. Jeg er ikke klar for den ennå merker jeg så det er bare å henge i med lesingen. Håper måten jeg og to klasse venninner har delt inn pensum på kan gi utslag på eksamen!  

Tidenes SuperTorsdag!!

Tror aldri det har vært så syk stemning på CrossFit Centrum før. Det var ville tilstander! Over 40 stykker var vi som kjørte to timer med bånn gass trening. Utrolig utrolig gøy! Mange nye fjes var det og, kjekt at vi stadig blir flere på senteret. Jeg havnet på et kanonbra lag i dag og fikk kjørt en utrolig god treningsøkt! Sliten i alle ledd og muskler i hele kroppen. Elsker når resten av laget heier og pusher deg til å kjøre en repetisjon mer enn du egentlig klarer. Tok å lånte noen bilder som CrossFit Centrum har lagt ut på facebook siden sin. Bare å klikke på linken så kan dere se flere bilder! http://www.facebook.com/CrossFitCentrumFor en fantastisk gjeng med treningsglade mennesker!!!

Supertorsdag!

Hvem har påstått at det er sunt å kjede seg?


Etter jobb på tirsdag skulle jeg liksom slappe av å gjøre ingenting. Jeg endte opp med å bake bollene på bildene oppforbi! Flaks for kollegene mine på jobb at jeg ikke orket spise opp alle. 

I dag er det siste torsdag i måneden, noe som betyr supertorsdag på Crossfit Centrum. Definitivt månedens høydepunkt på senteret. Ser på antall påmeldte at det er ny rekord i deltakere. Før tror jeg vi på det meste har vært rundt 27, men i dag er det hele 40 personer påmeldt! Det blir helt fantastisk. Lurer bare fælt på hvordan økten blir lagt opp siden vi er så mange. Spennende å se. Sitter iallefall bare å tripper og venter på at klokken skal bli fem slik at galskapen starter! 

Ha en fantastisk torsdag alle sammen! 

Intense uker på Crossfit Centrum!

Jeg sitter i sofaen og kribler i kroppen etter å komme i gang med treningen igjen. I går måtte jeg innse at kroppen ikke hadde orket en treningsøkt etter 50 timer uten noe særlig søvn. I dag derimot, er jeg mer våken og opplagt. Jeg er klar for min første WOD på to uker. Gleder seg! Denne uken skjer det noe utrolig spennende på Crossfit Centrum. På onsdag starter kvalifiseringen til Crossfit Games.
Litt mer info her, hvis du skulle være interressert! 
http://games.crossfit.com/
http://www.crossfit-norge.no/
I løpet av de neste seks ukene skal vi prøve å kvalifisere et lag til Regionals. Det vil si de 30 beste lagene i Europa. Trenerne på Crossfit Centrum har troen på at det skal vi klare. Og jeg tviler ikke. Det er så utrolig mange dyktige og viljesterke mennesker med på laget at det blir nok ikke noe problem. Jeg for min del har ikke helt troen på at jeg skal klare å bli en del av selve laget, men jeg skal gjøre mitt beste. Det kommer til å bli noen heftige treningsøkter med masse tempo og god stemning. Jeg gleder meg! Om jeg ikke er den sterkeste, raskeste eller smidigste så skal jeg jammen være en av de som roper og skriker høyest for å pushe de andre litt ekstra! Jeg gleder meg så enormt! 

http://games.crossfit.com/features/videos/what-are-crossfit-games

Rx`d økten 16.februar 2011

video:cimg5237

Prøvde en ny time på Crossfit Centrum i går. En Rx`d time. Som kort fortalt vil si at for å være med på denne timen er en nødt til å kunne alle øvelsene og kunne kjøre dem uten å skalere ned. Med andre ord, en beinhard økt. Men og en ekstra kjekk økt. Det var så utrolig mye liv og god stemning mens man kjørte økten. En annen ting som skiller seg ut i denne timen er at alle har hver sin dommer som skal telle antall repetisjoner og godkjenne. Så her er det ingen som får jukse eller sluntre unna. Håper virkelig filmen fungerer så dere får se litt av det vi gjør. Jeg teller repitisjoner samtidig som jeg filmer så det er ikke verdens beste film akkurat. Håper filmen funker. Første gangen jeg  prøver dette. Og jeg beklager all hylinga mi i bakgrunnen. Men er vanskelig å holde munn når man er gira. Hvis ikke filmen fungerer så har jeg selvsagt disse bildene til dere.
Øvelsene denne timen var:
AMRAP 10 min:
- 10 Ground-to-overhead, 50 kg / 30 kg
- 20 Stick-jumps, 18? / 14?
- 2 x 20m Bear-Crawl
(armrap vil si at man holder på non stop i 10 minutter og teller antall runder)

travel helg

Det har vært en utrolig travel helg. Mye jobbing og lite søvn, da blir ikke bloggingen prioritert. Det jeg derimot har prøvd å presse inn mellom jobbingen er litt sosialisering og trening. I går hadde jeg sofatjeneste sammen med Ane. Vi ble ikke liggende i mange timene før vi fikk guttebesøk. Det ble en lang kveld hvor både jeg og Ane endte opp med å sovne. Men sånn er det vel når man er trøtt?! Fant ut i dag at å holde seg våken til 01.30 når man må stå opp 04.00 for å gå på jobb ikke var særlig lurt. Men hadde lett gjort det igjen, for det var et koselig guttebesøk! ;) 

I dag har jeg pint meg gjennom alt for mange timer på jobb og minst like mange kopper kaffi. Trening klarte jeg merkelig nok komme meg på også. Sporty spice. Mye teknikk trening i dag, ikke min favoritt. Men må man så må man. Skjer mye spennende på CrossfitCentrum framover så er bare å legge seg i hardtrening. Jeg er kjempemotivert og skal kjøre på med treningen! Er ekstra digg å trene sammen med Ane, da klarer jeg alltid pushe litt ekstra! Herlig!
Teknikk trening sammen med Christer og en mini WOD på slutten. En digg søndagsøkt. 
Bildene er lånt fra: http://www.facebook.com/pages/CrossFit-Centrum/186999014667827Just don`t quit!

Jeg som trodde at så fort eksamen var overstått ville jeg bli sosial igjen. Men slik funker det jammen ikke når man er blitt ordentlig voksen med huslån, fulltidsjobb og andre kjipe plikter. 14 arbeidsdager på rad, 7 av dem er morgenvakter (etter hverandre). For å ikke glemme at neste uke byr på hele 49 arbeidstimer. Det er ikke bare bare å skulle være sosial og omgjengelig i tillegg.
Heldigvis er jeg fornuftig nok til å ikke kollapse på sofaen etter endt arbeidsdag, men kravler meg oppi treningsklærne og kommer meg på trening. Merker at uten faste treningsrutiner hadde jeg nok gått på en smell for lenge siden. Er så herlig å virkelig føle at treningen nytter. Ikke bare er jeg blitt sterkere og fått bedre teknikk, men treningen hjelper også på humøret.

Er rimelig sikker på at jeg aldri kommer til å gå tilbake til "vanlig" trening på steder som Elixia og Sats. Er man først blitt hekta på Crossfit tror jeg det er vanskelig å skulle trene på egenhånd igjen. Jeg elsker følelsen av klokken som tikker ned før økten starter, jeg elsker at de andre på senteret heier og roper til jeg har fullført. Og jeg elsker det at jeg aldri vet hva neste treningsøkt vil bestå av.  For å ikke glemme at CrossfitCentrum ennå er et såpass lite senter at alle vet hvem alle er, det gjør noe positivt med treningsmiljøet.

Bildet er hentet fra en Supertorsdag på CrossfitCentrum. Absolutt månedens høydepunkt på senteret. Da blir de som har meldt seg på timen delt inn i lag. Hvert lag må fordele øvelsene/repitisjonene og fullføre på best mulig tid. Her slår iallefall mitt konkurranse instinkt inn for fullt. Jeg tar lett en feriedag fra jobb for å være med på supertorsdag. Så gøy er det faktisk.
Ta en kikk på Crossfit "reglene".

The beauty of crossfit


Alle bilder: crossfit

Elsker å se på bilder av jenter som trener crossfit. For noen kropper, stålvilje og energi! Jeg vil bli like sterk, hurtig og sta!

skjelven i bodien

Hele kroppen skjelver, ryggen verker og huden i hendene er sprukket. Nok en intensiv crossfitøkt. En ordentlig styrkeøkt denne gangen.

"The Bear Complex"
Jeg hadde bare 25kg, som var akkurat passe tungt i grunn. Mener skjelvingen i beina er bevis nok! Så får jeg heller satse på at jeg har økt i antall kilo til neste gang.  

Men jeg får vel komme i gang med å planlegge morgendagens engelsk økt. Har så utrolig mye som må skrives, planlegges og fullføres denne uken at det er bare å komme i gang. Ikke vits å utsette det iallefall. Men selv om praksisperioden er over på fredag så er det bare to knappe uker til norsk eksamen. En eksamen jeg gruer meg noe forferdelig til! Men får vel ikke klage for mye, får en tidlig "juleferie" i år om ikke annet.

Trening uke 44

Må si meg meget fornøyd med forrige ukes trening! Klarte presse inn hele 5 gode økter. Kan ikke klage på det. Det som var ekstra kjekt forrige uke var at jeg virkelig merket framgang når det kommer til enkelte øvelser på crossfiten. Herlig å merke at formen stiger og at man blir sterkere. Også teknikken på noen øvelser begynner å bli god. Har virkelig funnet en type trening som får meg til å ville gå å trene. Ingenting er bedre enn det! 

Her er en liten videosnutt over økten vi hadde på tirsdag. En rimelig vond WOD som flere spydde av etter endt økt.

"Barbara"
Beste tid: 25:48 "lite" & grønn strikk

1) Starter med 20 pull ups  
2) 30 push ups 
3) 40 sit ups 
4) 50 knebøy 
5) Pause i 3 minutter
6) Begynner på ny med pull ups osv...
7) Pause 3 minutter
8) Ny runde
9) Pause 3 minutter
10) Ny runde
11) Pause 3 minutter
12) Ny runde
13) FERDIG!

En økt med en del pauser, men allikevel en beinhard økt! Jeg kjørte Barbara "Lite" som vil si at jeg hadde 10 mindre repetisjoner på hver øvelse.

Ennå mer crossfit

Er blitt mye skriving om crossfit på bloggen min i det siste. Men jeg er totalt hekta. Fant noen videoer av to av øktene vi kjørte sist uke. Så kan dere få se nesten eksakt hva det går ut på. Alle dager er forskjellige så det er kanskje ikke så lett å forstå. Men dette gir kanskje et bedre innblikk i det? Mine resultater ligger under filmene. Ikke så alt for bra resultater, men det skal vi ordne på vet du! 

Helen
Beste tid: 18:02 (?) Grønn strikk og 16kg kettlebell
1) Starter med å springe 400meter
2) 21 Kettlebell swings
3) 15 Pull ups (i videoen tar de "bare" 12, vi måtte ta 15)
Disse tre øvelsene skal gjøres tre ganger før man er ferdig. På kortest mulig tid. Time limit er 20min.


Tabata This!
Totalt antall repetisjoner: 39 (Grønn strikk og armhevinger på knærne)

På denne økten hadde vi med roing på romaskin, i tillegg til de andre øvelsene som vises i videoen.
1) Vi startet på romaskinen hvor vi skulle ro alt vi hadde i 20sekunder. Så pause i 10 sekunder. Ro nye 20 sekunder osv... Dette skulle vi gjøre 8 ganger. Man blir ganske sliten av det faktisk!
Så fikk vi 1 minutt pause.
2) Så skulle vi ta knebøy i 20 sekunder, 10 sekunder pause osv.. Også her 8 runder. 
1 minutt pause
3) Pull ups i 20 sekunder, 10 sekunder pause... 8 runder
1 minutt pause
4) Push ups i 20 sekunder, 10 sekunder pause... 8 runder
1 minutt pause
5) Sit ups i 20 sekunder, 10 sekunder pause... 8 runder
FERDIG!

Tingen her var at man skulle telle antall repetisjoner på hver runde. Og etter 8 runder var det den runden med minst repetisjoner som var gjeldende. Med andre ord, det nytter ikke å klare 30 knebøy første runden hvis du bare klarer 10 den siste, for da er det de 10 som gjelder sammenlagt.
Jeg trodde seriøst jeg skulle omkomme under denne treningsøkten! Til og med sit ups var beinhardt på slutten. Men må og innrømme at det er en av de kjekkeste øktene jeg har kjørt på crossfitcentrum.

Dagens WOD

Blir mye trening på bloggen for tiden, men slik er det vel når det er så kjekt! Jeg stortrives på Crossfitcentrum og gleder meg til å se hvordan treningen virker inn på kroppen i løpet av høsten. Dagens WOD var slik som dette:

5 markløft
15 Push-ups
20 Utfallsteg m/2kb
10 Horisontal roing ringer
2 x 20m bear crawl

5 runder på tid. Timecap 25min

Det ser kanskje lite ut, men det var beinhardt. Klarte man ikke alle øvelsene og rundene på 25 minutter fikk man ikke holde på lenger. La litt press på oss for å si det sånn. Men jeg gjennomførte på 21.03, noe jeg i grunn er helt ok fornøyd med. Fortsatt ting som kan gjøres bedre!
Har stjelt litt bilder fra facebook siden til en kompis (Lasse), sånn at dere skal få se hvordan det ser ut inne på senteret.

Finner ikke noe "jente treningsapperater" her. For de som er litt kjent i Stavanger/Sandnes området så ligger senteret rett ved Kvadrat. (I samme bygget som Bohus)

Nå skal jeg (velfortjent) nyte fredagskvelden på sofaen! I morgen tidlig er det opp og hopp for å komme seg på en ny WOD. Gleder meg!

 

Dagens crossfitøkt

Denne uken har jeg fått slappet av minimalt. De siste 5 dagene har jeg stått opp mellom 02.30 og 04.00. Og det har vært fullt program hele dagen frem til jeg sovner på sofaen mellom klokken 18.00 og 19.00. Med andre ord, det er lange dager for tiden. Heldigvis er jeg nøye med å presse inn gode treningsøkter i løpet av dagen slik at jeg holder energien og humøret noenlunde stabilt. Men det skal bli godt med helg, absolutt! 
Var på min første Crossfit trening i dag siden før jeg drog på ferie. Det var litt av en økt skal jeg si dere. Her sere dere dagens WOD. (Workout Of the Day) Øvelsene i uthevet skrift og min litt vaklende forklaring på hva det er for noe i parantes! Hehe... 

Pack:

20 Walking lunge steps (gående utfall)
15 Pull-ups (sier seg vel litt selv?)
35 Box jumps (spensthopp med samlet ben opp på en kasse)
15 Double-unders (heftige hoppetau greier)
20 Ring dips (vanskelig å forklare hva, men du trener tricepsen)
15 Knees to elbows (du henger etter armene og skal løfte bena opp mot albuene)
20 Kettlebell swings (ehm... også vanskelig å forklare)
20 Sit-ups (denne sier seg vel og selv?)
15 Hang squat cleans (VANSKELIG øvelse som trener rompa)
20 Back extensions (trener ryggen.... kort fortalt)
20 Wall ball shots (hiver en ball opp mot veggen og tar imot, går ned i knebøy osv...)
9 Rope climb ascents (skal dra oss opp fra gulvet etter et tau)

Vi skulle gjennomføre alle disse øvelsene og repetisjonen på kortest mulig tid. Konkurranseinstinktet fikk jobbe for å si det sånn. Ble ferdig på en god 3.plass, bare slått av Erik og Stephanie. Var ferdig på tiden 16:52, noe jeg er ganske så fornøyd med! Alltid noe som kan gjøres bedre! Som feks pull ups`ene som jeg sleit skikkelig med.

Sitter nå i sofaen med verdens deiligste følelse! Selv om jeg er kjempesliten så er det så herlig å kjenne at jeg har trent skikkelig! Tar treningsfri i morgen, men er klar for ny crossfit økt på fredag. Gleder meg allerede! Bor du i Stavanger området er det bare å bli med!

Crossfit

I fra reiseplanene mine til noe heeeeelt annet. Jeg har, takket være gode kompiser, oppdaget en "ny" form for trening. Og det er helt fantastisk. Jeg tror jeg skal svime av på trening hver gang, digger det!  ♥

Spol gjerne forbi all snakkinga til damen. (ca 1.10 ut i filmen begynner det)
Prøvde Crossfit for 2 uker siden og har vært på 3 treningsøkter i ettertid. Det er helt rått. Man pusher seg så sykt. Er i grunn litt vanskelig å beskrive hva det er. Men man jobber sammen, gjerne to & to. Og det er nesten litt som en stafett, første mann til å bli ferdig. Med andre ord en rask og effektiv treningsøkt! Øvelsene varierer fra gang til gang og det er en egen trener som lager dagens økt. Så man vet aldri hva man skal gjøre fra dag til dag.
På gruppetimene, som kalles WOD trener man maks 12 stykker i en gruppe. Så treneren har god oversikt over hver enkelt og kan hjelpe deg å gjøre øvelsene riktige. Så egentlig har man en personlig trener. (Regner med antallet på WOD timene varierer fra senter til senter)
Det er såvidt jeg vet 4 senter i landet så langt. Det stod forresten om Crossfit i Dagens Næringsliv senest i dag! :) Så dette er absolutt en up and coming treningsform. Husker og at ett av disse jentebladene, Cosmo, DetNye, Woman eller noe hadde en artikkel om det for noen måneder siden.
Så bor du i nærheten av et Crossfit senter så anbefaller jeg å prøve det. Jeg er hektet og kommer garantert til å melde meg inn så fort jeg kommer hjem fra ferie.

Sliten treningsjente etter 24 minutter med beinhard trening!
hits