Aupair

Lisa og Anais

Nok en kjeeeeeedelige dag der jeg bruker hele dagen til og henge hjemme inne istedet for å være ute. Men sant, det er nesten like kjedelig ute siden alle andre jobber på dagen mens jeg jobber kveld. Kjipt kjipt kjipt!
De siste dagene har jeg merket at jeg savner Frankrike, Nice, Lisa, Anais, Khaled og Hanane! Noe som egentlig sjokkerer meg litt siden jeg faktisk ble kasta ut og jeg var lei av og være der. Men alikevell så savner jeg det? Merkelige greier. Men nesten 3 måneder der du bor tett oppå en annen familie, ja du er faktisk en del av en annen familie, ja da blir du nok mer knyttet til dem en du skulle tro.
Etter det som skjedde har jeg ikke snakket med dem i det hele tatt, jeg har gidd meg selv og dem litt tid til og tenke. De var sure og sinte da jeg reiste, jeg var lei meg og skuffet. Men nå har det gått snart 2 måneder og hvertfall jeg er klar for og prøve å ta opp kontakten igjen. Ikke for og bli best budds, men for og få vite litt om hvordan det går med dem? Hvordan ordnet de alt etter at jeg plutselig reiste? Det er så mange spørsmål... Og dessuten så skal jo Lisa begynne på skolen til høsten, hvordan skal det gå? Jeg fatter ikke at det kan være bra for en 3åring å gå på skole. Men Anais klarte det jo, så hvorfor skulle ikke Lisa?
Akkurat nå tipper jeg familien (minus Khaled) er i Algerie på besøk hos familien sin. Hadde jeg holdt ut hadde nok jeg og vært der. Det kunne vært spennende, men jeg er alikevell glad for at jeg sitter trygt i senga mi hjemme i Stavanger. Det er kanskje kjedelig hjemme, men det var mer kjedelig i Nice til tider. Her har jeg i det minste alltid noen å snakke med, jeg har jobben min og alle snakker så jeg kan forstå. Det er herlig...

Tror jeg skal logge meg av dataen, slå av oc å begynne på et brev til Khaled og Hanane! Jeg kan hvertfall prøve og ta opp kontakten, selv om jeg tviler på at de vil ha noe med meg å gjøre! Off, jaja.. Jeg savner Lisa og Anais hvertfall! Sjarmtrollene mine!


28914-92

Endelig!!!

Etter masse fram og tilbake er jeg endelig hjemme!
Stod opp 4 i dag morges for og være sikker på at jeg ikke skulle miste flyet (som gikk 06.10)
Flyet fra Nice til Amsterdam gikk helt greit. Jeg ble helt facinert av hvordan amerikanere er, håper virkelig ikke alle er slik som de jeg såg i dag. Litt selvgode, egoistiske og best i alt! Off, grøss og gru. Likte ikke amerikanerne jeg traff i dag nei.
I Amsterdam måtte jeg vente i 2timer før flyet til Stavanger skulle gå og jeg brukte tiden til og handle litt taxfree varer og se på folk. Er blitt utrolig flink til og se på folk mens jeg har vært i Nice. Det er masse rart og morsomt og se på der ute =)

Framme i Stavanger møtte Tonje opp på flyplassen med en god klem, noe som var kjempe koselig. Vi kjørte meg hjem slik at jeg fikk satt fra meg all baggasjen før vi reiste til Sandnes, der vi egentlig ikke gjorde noenting. Så måtte Tonje på jobb intervju så jeg stakk innom dolly og hilste på Tine, Cecilie, Arild og Håkon. Tror de ble litt overraska siden jeg egentlig ikke skulle vært hjemme før 8.juni!
Etter dolly besøket mitt reiste jeg hjem der jeg ble med hele familien (-Laila) til Klepp for og se Aleksander spille fotball kamp, koselig MEN kaldt...
Aleksander har vokst utrolig masse på så kort tid og jeg kjente han nesten ikke igjen. Han er ikke lenger den lille søte broren min, han er jo snart like stor som meg jo! Skremmende...

Nå sitter jeg og slapper av og skal snart legge meg, er trøtt. Skal dessuten på jobb klokken 6 i morgen tidlilg så jeg bør nesten legge meg snart! Det er godt og være hjemme selv om ting fortsatt er det samme, jeg har til og med savnet og gå mange rundet på vågen, hehe.. Det gjorde jeg i dag!


Dessuten var det utrolig vanskelig og skrive dette innlegget når jeg plutselig hadde et annet tastatur og tilgang til æøå, tar nok litt tid å venne seg av at knappene ikke er på riktig plass lenger =)

Ha en fin kveld

Snart hjemma

I går var min forste dag som turist. Det var en lettelse og finne et hotell der jeg kunne campe de neste to dagene, og det morsomme er at jeg ennå bor i samme gate og omtrent vegg i vegg med gamle rommet mitt. hehe...
Etter å ha skiftet klaer labbet jeg i vei for og fylle på kontantkortet mitt og finne en internett cafe. Var og en tur på stranda, men det var litt for varmt så planen min om og panikksole meg de siste to dagene gikk ikke så bra!
På vei hjem til hotellet gikk jeg forbi kinoen og tenkte pokker heller, hvis det går en kino ca nå så kan jeg like så godt gå på kino som og henge på hotellrommet!
Så jeg endte opp med og se Marie Antoinette og betalte ca 44norske kroner for og se en film som var helt ok! Hvorfor er ikke kinoen i Norge så billig?
Etter kinoen slappet jeg litt av på rommet for jeg bestemte meg for og ta en tur ut for og se meg litt om som turist! Jeg gikk tur langs promenaden, inn i gamle byen og kjopte is for jeg igjen gikk på promenaden. På promenaden var det noen kjekke mennesker som hadde salsa oppvisning så jeg ble stående og se på det og for jeg egentlig var klar over det hadde de dratt meg med for og danse. Kjempekjekt, var kanskje 30 mennesker som "laerte" salsa samtidig! hehe..
På vei hjem igjen stoppet jeg og opp for og se en Elvis kopi som hadde show og jeg var en tur innom en internett cafe for og ha noe og gjore for jeg la meg!
En helt grei dag som turist egentlig =)

I dag skal jeg gjore nok et forsok på og henge på stranda for jeg må ut og se om jeg finner bursdagspresang til Laila også må jeg vel få i meg litt mat og egentlig bare slappe av.
Mamma har ordnet det slik at jeg fikk oppgradert billetten jeg har slik at jeg kan reise hjem onsdagsmorgen. Klokken 06.10 faktisk, herlikt! hehe... Skal bli godt og komme hjem! Er ikke så veldig kjekt og vaere turist helt alene!
Fikk og en melding av Anna i gå, men hun spurte ikke om jeg hadde det bra eller hvor jeg var. Neida, der sto det bare at jeg var uaerlig og hadde gidd de masse problemer nå osv.. Grr.. Kjenner jeg blir litt sint ja! Men men, nå skal jeg HJEM!!! =)

Kasta ut faktisk

I dag skjedde noe jeg ikke trodde skulle skje. Jeg var sammen med Anna på fransk skolen og skulle egentlig signere og hele dritten slik at jeg skulle begynne og studere fransk. Men folte ikke det var rett ovenfor familien og la de betale masse penger for kurset når jeg bare skulle stikke av, så jeg buste ut med at jeg ikke vill vaere der mer og at jeg skulle hjem! Det ble ikke akkurat godt mottatt, men Anna og jeg snakket og kranglet og ble ikke enige! Hun provde virkelig og gi meg dårlig samvittighet. Anna tok det slik jeg hadde trodd, hun ble sint og skuffet osv.. Men da Khaled fikk vite det ble jeg helt sjokkert over hvordan han taklet det! Han kasta meg rett og slett ut!!!!!
Så der sto jeg med to kofferter og inge plass og gå. Ringte Motti og hun begynte og lete etter flybilletter, men pga formel 1 og festivalen var alle fly fullbooket de neste dagene! Flaks!!!
Etter og ha sjekket tog til Paris fant jeg ut at det beste var og finne et hotell og bo der til jeg kommer meg hjem. Så nå bor jeg på et hotell rett ved siden av leiligheten og venter på at jeg skal finne en måte og komme hjem på.
Så de neste dagene skal jeg leke turis! hej og hå

Sondag

I går kveld var en fael kveld! Anna hadde fått det for seg at jeg og hun skulle ut på byen og jeg ble selvsagt med. Noe jeg ikke skulle gjort!!! Det viste seg at det hele var for og snakke med meg om hvordan vi skulle fikse alt! Arg... Det er jo for sent uansett!
Så jeg pinte meg gjennom over en time med Anna der hun var desperat etter og finne en losning!
Mitt syn på hele familien endret seg i går, skulle onske jeg hadde sett dette for.

*Fikk inntrykk av at Anna mente det var min egen feil at jeg ikke hadde venner. Jeg var visst alt for sjenert og turte ikke ta kontakt med andre mennesker! (hun kjenner meg tydeligvis ikke godt nok)
*Hun mente og at de som familie hadde gjort sitt beste for og hjelpe meg til og ha det kjekt og så lenge de jobbet så måtte jeg ta meg av Lisa på dagtid. Derfor var det ingen mulighet for at jeg kunne få et kurs. Jeg måtte tydeligvis bare gi og ikke få tibake det eneste jeg ber om!
*Det at Khaled har eget firma og går på jobb når det passer han hadde tydeligvis ingenting med saken og gjore, for stakkaren må jo få sove til langt ut på formiddagen!
 Uansett, etter masse fram og tilbake der vi ikke var enige i det hele tatt fikk jeg sendt en melding til mamma der jeg ba henne ringe meg slik at jeg skulle slippe unna mer mas. Så mot slutten av samtalen med Anna buste jeg ut med at hvis jeg ikke fikk det fransk kurset så reiste jeg hjem, da ble hun helt paff og ville jeg skulle skrive under på noen papirer der det stod at jeg skulle begynne på kurs osv... Aldri i verden om jeg skriver under på noe som helst.

Takk og lov for at mamma ringte! Var godt og snakke med noen som har samme meninger som meg og som ser likt på ting.
Kan vel kanskje unnskylde familien i Nice med at de er fra en annen kultur og vi er veldig forskjellige, men alikevell. Forst når jeg har det kjempekjipt vil de ordne ting? Og attpåtil gi meg skylden for at ting ikke er helt som det skal. Et jaevla franskkurs var alt jeg ba om, men men... Synd for familien, jeg skal hvertfall hjem!
La de neste ukene gå FORT!

Det er forresten en kjedelig sondag der jeg har tilbrakt hele dagen utendors og nå sitter jeg og henger på dataen som vanlig. Skal snart ut og trene tenkte jeg for jeg tar kvelden og skal sove vekk resten av kvelden slik at mandagen kommer fortere =) Trix...

Sol sol sol

I dag har jeg vaert på stranda (eller i det minste utendors) hele dagen. Provde og få shoppet litt, men det var rett og slett for mye folk og for varmt til og vandre i butikkene. Så etter og ha blitt lettere solbrent tok jeg turen innom fnac og monoprix og kjopte brennecdeer og litt mat for jeg tuslet hjemover.
Har lastet ned en del musikk her i Frankrike og vil jo ha de med meg hjem :)
Så nå har jeg brent en skikkelig sommercd som får meg til og smile fra ore til ore. Her nede i Frankrike har jeg blitt "presentert" for en del franske artister, noe som er ganske greit siden mange av sangene deres får meg i skikkelig sommerhumor! :)
28914-71
Dezil er ikke akkurat franske, men fra seychellene (ne?). San ou  er en skikkelig feel good sang, jeg blir hvertfall glad av den :)

I dag tidlig sa Anna at jeg skulle på fest i Monaco sammen med noen venninner av Anna. Jeg sa det var greit jeg siden jeg ikke tror det skjer for jeg faktisk er i Monaco! hehe...
Er typisk at nå når jeg har bestemt meg for og reise hjem så blir det kjempekjekt her nede! hehe.. Jaja, jeg får kose meg de siste ukene, får se på det som en sydentur. For det er hvertfall sikkert at jeg skal hjem. Gleder meg faktisk, selv om sommeren i Nice sikkert er fantastisk kjekk. (hvis du har venner, vel og merke)
Får satse på at sommeren i Norge blir brukbar. Stoler ikke helt på sommeren i Norge nemlig. Blir det altfor faelt får jeg ta en syden tur en gang til hosten eller noe :)

Smil folkens det er sommer =)


Sommer og sol

28914-70Det naermer seg helg, det naermer seg hjemreise. I dag har jeg og Lisa hatt en avslappende dag der hun har lekt i bassenget på terrassen og jeg har lest i sola. Det er ikke lett og vaere blid og hyggelig med ungene når jeg inni meg er lei og frustrert. Men prover så godt jeg kan for det er jo tross alt ikke barna sin feil.
I går når Anna og Khaled endelig la merke til at jeg er lei meg og ikke har det så godt så har de virkelig fått fingeren ut. Anna har skaffet meg en "gå ut venn" og har ringt for og få til et fransk kurs så fort som mulig.
Hvorfor måtte jeg bli lei av alt for de begynte og gjore ting? Det er for sent nå og jeg får meg ikke til og si det, det er helt grusomt. De stresser for og gjore meg glad igjen og jeg vil bare hjem! Fortest mulig!!!
Neste gang kanskje de bor tenke på og hjelpe au pairen for au pairen blir lei og irritert?

Uansett så begynner jeg og bli klar for og reise hjem. I dag pakket jeg alt i kofferten for og se om jeg fikk plass til alt, noe jeg selvsagt ikke gjorde. Med 9par nye sko og tredobbelt så mange nye klaer var jeg jo egentlig klar over det. Det hjalp ikke en gang og sende med en del klaer med motti. Så da måtte jeg og Lisa ut for og handle en liten koffert. Så hvis jeg ikke får plass til alt nå så blir jeg sint. :)
Espen ringte meg og, han lurte på om jeg kunne ta noen vakter på dolly for han, noe jeg selvsagt kunne. Så da er det rett tilbake i jobb når jeg kommer hjem, gleder meg! Har og begynt og se etter leilighet i sandnes/stavanger området. Må jo nesten flytte ut igjen nå som jeg har planer om og studere (må bare komme inn på skole forst) Er det noen som og leter etter leilghet og muligens trenger en buddy og dele leilighet med så er det bare og ringe eller legge igjen en kommentar! :)

Nå skal jeg hente Anais og vi skal i parken, nyte sola og kjope is. Jeg skal kose meg i sola de siste ukene, for hjemme regner jeg ikke med at det er store sommeren?

ting og tang

I dag reiste mamma hjem igjen og selv om det bare er noen uker til jeg ser henne og alle andre igjen så var det litt trist. Jeg har hatt noen kjekke dager der jeg hadde en person som forsto meg å snakke med. Det var utrolig godt og få sagt alt til noen som kunne sette seg inn i situasjonen. Det og ha en person og gå ut og spise med på kveldene var og herlig. Anna var litt skuffet over at vi ikke var hjemme med henne, men jeg orket ikke det når jeg endelig kunne gå ut og gjore andre ting.
Det er greit og ha en mamma som både er verdens beste mamma og en god venn. Har på folelsen av at jeg har stått på repeat disse dagene og sagt det samme om og om igjen, men mamma har ikke sagt noe og heller bare lyttet og gidd meg råd. Det er jeg kjempeglad for! :)

I går spiste vi den vondeste maten mens mamma har vaert her nede, men det var og utrolig morsomt. Vi bestillte en tre retters meny ting, der jeg egentlig ikke visste hva noe var. Men jeg trodde at det måtte i det minste vaere noe jeg likte slik at jeg ble mett. Men neida, det var det ikke. Det eneste som var spisbart var kjottet! Siden jeg fortalte servitoren at jeg var veldig kresen og at det var derfor jeg ikke spiste opp tror jeg de syns synd på oss og de kom med en STOR tallerken med pom frites til oss. Gidd og gi oss det når vi er nesten mette, vi sleit ganske mye med og tvinge i oss pom frites og til slutt endte det opp med en mr.bean situasjon der noen pom frites ble gjemt under salaten, noen datt desverre på bakken og ganske mange fant turen ned i veska mi. Det var hysterisk morsomt og vi var mette og lattermilde når vi trippet hjemover. :) En koselig avslutning på besoket.

I dag har jeg folgt mamma til flyplassen og vaert maaaaange timer ute og gått, noe som resulterte i solbrent nese og skuldre. Jeg orker ikke vaere hjemme med familien mer en jeg må. Får så dårlig samvittighet når jeg snart skal reise.
Har funnet ut at den beste måten og "si" det på er og vise at jeg ikke har det så godt, rett og slett sutre litt mer, vaere kort i svarene og tilbringe masse tid alene. Kan bli kjipt, men skal nok holde ut det og.
Anna hadde forresten besok i dag av en tysk venninne og det ble snakk om meg og hvordan jeg trivdes. Jeg utnyttet situasjonen når hun spurte om hvor lenge jeg hadde tenkt og vaere og sa at hadde det vaert opp til meg så hadde jeg reist hjem i dag. Anna sperret opp oynene og ble litt bekymra tror jeg. Godt godt, da blir det kanskje ikke et så stort sjokk at jeg stikker hjem :p
De snakket og om at jeg burde laere fransk for og få venner og denne tysker dama tilba seg og laere meg fransk hvis jeg kunne laere henne engelsk, jeg smilte bare for de har tydeligvis ikke forstått hvordan det ligger an. Jeg driter egentlig i hele fransken, bare gi meg en venn. Og for og bli kjent med mennesker trenger du feks et fransk kurs med andre unge mennesker, ikke en tysk inntorka rosin dame som skal laere meg språket i sin egen stue. Arg... Jeg har gidd opp og forklare ting, bare nikker og smiler og håper tida går fort fort fort og at jeg snart er hjemme igjen. Jeg som trodde aupair på den franske riviera skulle bli som en drom! Så feil kan en ta... En ting har jeg laert og det er at jeg skal oppleve mest mulig for jeg får unger! :)

Hjem igjen til dritt vaer og en dårlig sommer, jaja... Får nyte sola de siste 3ukene!

hjem igjen

Nå har mamma vaert på besok siden sondag og det er kjekt og ha mamma her. Ting er rimelig kjipt og jeg har det ikke så kjekt. Det er godt og ha mamma å snakke med, er litt lettere og ta avgjorelser da. Etter mye fram og tilbake den siste måneden har jeg vel mer eller mindre bestemt meg nå for å reise hjem i juni.
Har egenltig lovd familien å vaere her til i august, men slik som ting er så orker jeg ikke det. Jeg irriterer meg mer og mer på at ting ikke blir gjort. Jeg foler at jeg ikke får noe igjen for alt det jeg gjor.
For det forste så får jeg ikke betalt all verden for og passe ungene ca 8-9 timer hver dag, jeg henger opp klaer, rydder osv.. Bruker rett og slett hele uka på ungene, og siden jeg ikke kjenner folk i Nice så blir det som regel til at jeg bruker helgene mine sammen med ungene og, det kan bli litt for mye.

Helt fra dag 1 er jeg blitt lovd et fransk kurs, men nå over 2måneder etter har jeg ennå ikke sett noe til kurset. Jeg har gjentatte ganger sagt at jeg må ha et slikt kurs slik at jeg kan kommunisere med barna og gjennom et kurs ville jeg og blitt kjent med andre personer. For at jeg skal kunne trives som aupair er jeg nodt til og ha et sosialt liv utenom dagene, det har jeg ikke hatt.
Jeg har hatt flere kjedelige og triste dager enn kjekke dager. Den siste måneden foler jeg alt har vaert galt og jeg er blitt mer og mer lei, det skjer jo aldri noe av det som familien lover. Enten så er de utrolig ustrukturerte og glemsomme ellers så har de tatt det for god fisk at jeg blir sikkert uansett.

For og si det sånn, akkurat barnepassingen har vaert slik jeg forestillte meg den kom til og bli. Noen ganger kjedelige og trege dager, mens andre kjekke og mer underholdende. Så det er ikke pga barna jeg har bestemt meg for å reise hjem, men rett og slett fordi foreldrene ikke har hjulpet meg med og trives i fritiden. Til nå har kveldene mine bestått av jogging, henging på dataen eller å lese. Nice er en ganske utrygg by på kveldene så jeg har omtrent ikke fått lov til og gå utenfor dora. Det er tryggere nå med turister her, men det er litt sent og prove og ordne ting nå. Jeg er rett og slett lei av og vaere så mye alene på kveldene og i helgene at jeg har bestemt meg for og reise hjem.

Jeg hadde håpt at  det og  vaere i Frankrike så lenge skulle laere meg fransk og at jeg skulle sitte igjen med folelsen av at det var nyttig disse månedene i Frankrike, men akkurat nå kan jeg ikke komme på noe. Kanskje jeg kommer på noe genialt etter jeg har komt hjem? Så i juni er det hjem, jeg må bare finne ut hvordan jeg skal få sagt fra til foreldrene. Onsk meg lykke til! :)
28914-69
Mamma sammen med Anais og Lisa i Cannes

Irriterer meg

Okai, det skjer fortsatt veldig lite i Nice, kidsa er syke og jeg må vare inne med dem.Utrolig kjipt når det har vaert strålende sol og varmt hver dag denne uken.
I dag kommer mamma på besok, noe som jeg gleder meg kjempemasse til. Stakkar Anna gruer seg kjempemasse og har snudd omtrent hele huset på hodet for og vaske og rydde, prover og si at mamma er ikke farlig og at hun tåler og se at det bor noen i huset, men tror Anna er i sin egen lille verden i dag. hehe..

Har tenkt på en ting, gruer meg litt til og komme hjem og folk forventer at jeg skal vaere brun og fin etter så lang tid i Nice, men da kan jeg vel egentlig advare folk allerede (og det 3måneder for jeg kommer hjem)
Jeg har ikke ro i kroppen til og ligge i ro i mer en 10minutter. Fatter ikke hvordan jeg klarte ligge i sola fra 9 om morgenen og til 5 om ettermiddagen på Bali, det funker ikke i Nice. En av grunnene til det er vel muligens at jeg var sliten etter å ha komt hjem i 7 tiden på morgenen for så og gå omtrent rett på stranda igjen :p
Men uansett, her i Nice så prover jeg og gå ned på stranda, rigger meg til med håndklaer og har med vann,mat,musikk og boker til og kunne ligge der hele dagen. Men etter en halvtime er jeg drittlei og pakker sammen og går.. Jaja, jeg får ponske ut noe genialt så jeg kanskje klarer ligge der litt lenger neste gang.

I det siste har jeg begynt og irritere meg mer og mer på "familien" min her nede. Etter at barna ble syke er jeg blitt lei ungene og foreldrene. Ikke bra!
Khaled står aldri opp til normal tid, han ligge og sover til 12-1 om dagen og så vimser han seg på jobb og er ikke hjemme for i 12 tida om kvelden. Utrolig irriterende og se hvor lite han gjor for barna og kona si. (Jeg er dessuten overbevisst om at han beosker horehuset oppi gata et par ganger i uka og at det er derfor han er så sent hjemme hele tiden)
Anna er grei og kjempeflink med barna, huset og meg. Hun vil alltid snakke for og finne ut om jeg har det bra, kan bli litt plagsomt til tider, men jeg tar det med et smil. Det som irriterer meg med henne er at hun er så utrolig treg og glemmer ting hele tiden. Hun kan aldri vaere på et sted til rett klokkeslett og glemmer nokler både her og der. Grr...
Ungene er sote, men jeg har et slags hat forhold til Anais, noe som er gjensidig og slik har det vaert siden den forste uken. Mesteparten av tiden misliker vi hverandre, men har og dager der vi kan vaere venner. Merkelig og mislike en 4åring forresten. hehe..
Lisa er tvers gjennom sot, men hun griner og sutrer så fort hun ikke får viljen sin. Men vi er bestevenner for det om. Jeg er hennes lille venn og hun er min sjonnas :)
Dessuten kan ikke Anna og Khaled planlegge ting, de er aldri enige om ting, ta feks turen til Paris. Jeg har aldri vaert så usikker på ting i hele mitt liv? Jeg visste ikke hvor jeg skulle bo, hva jeg skulle gjore om dagene, når jeg skulle passe ungene osv.. Alt fikk jeg vite ca en time for jeg skulle mote dem. Gud så irriterende.
Og for og ta den siste tingen som irriterer mest, når de krangler kommer feks Khaled forst til meg og forklarer "problemet" for Anna kommer et kvarter etterpå med sin side av saken og begge skal ha min mening. Gud, hva sier du?

Kjenner det skal bli godt og få mamma ned og snakket litt med henne. Jeg må slutte og irritere meg og heller prove og se positivt på ting. Jeg må dessuten gjore et stoooort forsok på og få venner de neste ukene ellers så er jeg hjemme igjen i juni! :) Jeg kan ikke vaere vennelos lenger, trenger folk på min alder og snakke med og gjore ting med. Jeg som trodde det skulle bli lett og få venner her, er ikke som Bali nei.

28914-6828914-67 
Grunnen til at jeg holder ut i Nice :) Rart hvor stor forskjell en 2åring kan gjore. hehe..

Drukningsuhell

I dag skulle jeg gjerne vaert hjemme og feiret 17 mai med familien. Det er forste gang på 19 år at jeg ikke er sammen med mamma på 17mai, merkelige greier. Til og med i fjor når jeg var russ motte jeg opp i bakrus for å se på barnetoget på Klepp stasjon!
Jeg hadde store planer om å ta på meg, Lisa og Anais kjoler/skjort og gå ned på promenaden for å kjope is og kose oss i sola. Men planene mine endret seg raskt da Anais våknet opp med rode prikker over hele kroppen. Fin dag å få vannkopper på, ikke sant? Så i stedet for is og brus ble det legebesok og han konstaterte at Anais må holde seg vekke fra andre barn i hele 7 dager! Ikke skole, ikke park besok, ingenting. Rett og slett bare vaere inne, og hun kan ikke vaere i sola de neste 3dagene. Herlig start på dagen.
Ekstra kjipt er det at mamma kommer på besok på sondag og jeg hadde ordnet det slik at jeg bare skulle ha Lisa de dagene, men nå må jeg ha begge ungene. Kjenner jeg er sint sint sint....
Heldigvis sa Khaled han kunne vaere hjemme på mandag så jeg i det minste får en hel dag sammen med mamma. Godt er der, hvis ikke hadde jeg blitt ennå mer sint og reist hjem i protest.

Og som om ikke det er nok så fant Anais ut at hun skulle vaske forskjellige ting i bassenget på terrassen og begynte å vaske leker og ufarlige ting. Greit tenkte jeg, hun har hvertfall noe å gjore. Men hun har tydeligvis sneket seg inn på rommet mitt for å hente ting der å vaske. Så mascaren, håborsten, to cder, blyanter, sokkene mine og MOBILEN er nå nyvaska.
Håper mobilen drukna fort og ikke kjente smerte. Nå har den et fargesprakende fyrverkeri på displayet og jeg tror den har tatt kvelden for godt. Masse bilder jeg gjerne skulle hatt og telefonnummer, men er ikke så mye å gjore med det nå dessverre.
17mai
For å si det mildt, det er ingen bra 17mai. Men jeg får kose meg med alle minnene fra i fjor der vi avsluttet den utrolig kjekke russefeiringen og Red Light D hadde sin siste tur som russebil i russetoget! =)

Back from Paris

Back from Paris, hvor skal jeg begynne?

Sondag 07.05.06
Vi reiste direkte til Paris i stedet for aa stoppe i Lyon. Ungene oppforte seg og det gikk raskt å kjore til Paris. Vel framme i Paris reiste vi for å mote kompisen til Khaled, Yann. Sammen med han ruslet vi bort til en koselig japansk restaurant der det ble bestillt sushi, jeg smakte! Men kan ikke si jeg likte det. Etter vi hadde spist kjorte vi ut av Paris til hotellet.

Mandag 08.05.06
I 10 tida etter frokosten og alle var våkne satte vi oss i bilen og kjorte i retning Disneyland. Jeg gledet meg som en liten unge og var i ekstase da jeg endelig såg skiltene, flaggene og ballongene foran inngangen.
Disneyland var akkurat som jeg hadde håpet på, det var som en liten eventy landsby med masse koselige mennesker, sote hus og masse liv. Minni var den forste jeg hilste på og etter det gikk det slag i slag med Mikke, Langbein, Snipp og Snapp, Prinsesser av alle slag osv.. Det var goy! :)
Vi tok og masse karuseller, de fleste egentlig ganske kjedelig siden de var beregnet paa unger. Men stort sett så var det kjekt.
Khaled og jeg tok Space Mountain, noe som var utrolig kjekt. Hadde det ikke vaert for at det var så lange koer så hadde jeg tatt den flere ganger. Buzz Lightyear var og morsomt selv om jeg ikke forsto poenget med karusellen for den nesten var slutt, var sånn skytegreie. Men kjekt var det nå. Etter en del karuseller var vi på Tarzan forestilling, noe som var koselig. Masse folk og flinke skuespillere.
Dagens hoydepunkt var helt klart Disneyparaden. Musikken som ble spillt durer ennå i orene mine og det var morsomt når alle disneykarakterene kom kjorende/gående forbi. Sola skinte og det var masse mennesker overalt. Kjekt.
Ellers så gjorde vi vel ellers alt som alle andre gjor i Disneyland, vi provde alt vi hadde tid til og spiste litt innimellom. Men man trenger helt klart mer en 1 dag for å få med seg alt. Disneyland i Paris er dessuten 2 parker, så man trenger kanskje så mye som en uke?
Det eneste som er litt kjipt er at det er innmari dyrt. Er veldig glad for at det ikke var jeg som betalte for å si det sånn.
På kvelden spiste vi på Quick på Champs Elysse for jeg reiste hjem til Yann for å sove der resten av uken.

Tirsdag 09.05.06
I dag når jeg våknet tok jeg på meg shoppe skoene og labbet i vei gjennom Paris sine gater. Ikke overraskende havnet jeg på H&M og Zara. Var innom en del andre butikker og fikk nå kjopt meg litt forskjellige ting. Var og en tur på Champs Elysse og var blant annet innom den store Louis Vuitton butikken der. (kjopte ingenting, men det var kjekt å se)
På formiddagen motte jeg Khaled og ungene og vi reiste til Louvre (gamle slottet som nå er museum) Louvre var STORT, jeg ble helt satt ut av alle detaljene og hvor fint det var. Parken, slottet og alt er svaert så det tok et par timer å gå og se. Laerte masse om fransk historie og Khaled er en flink guide. Vi var og innom et annet slott, såg Notre Dam, Operaen og en del andre historiske ting.
På kvelden tok Yann meg med ut på bar. Var ikke det helt store greiene, men vi var nå på to forskjellige barer og sjekket ut forholdene der.

Onsdag 10.05.06
Startet dagen med en croissant og litt nye klaer for Khaled igjen hentet meg rundt lunsj tider og vi reiste lenger nord i Paris for å mote en av vennene hans der. Spiste lunsj på McDonalds og var hjemme hos Patricia der jentene fikk hver sin prinsesse kjole. Reiste så videre til en plass som jeg ikke husker navnet på, men det var noe vitenskaps, forsknings greier. Helt ok, ikke så veldig kjekt.
På kvelden skulle vi på middag med den norske vennen til Khaled og jeg tok metroen til Grenelle (et sted i Paris) og labbet til den spanske restauranten der vi skulle motes. Hilste på Viggo og Franzesca (kjaeresten til Viggo)
De som var på middag var meg, Khaled, Anna, Yann, Viggo og Franzesca. Alle var 30 og snakket masse forskjellige spåk og hadde vaert i mange land, jeg folte meg litt liten der jeg satt. Men det var nå koselig å få snakket litt norsk igjen. Rundt bordet ble det faktisk snakket så mye som 5 språk! Spansk, fransk, norsk, arabisk og engelsk, så det var ikke bare bare å prove å folge med på alt som ble sagt. Smakte forresten på blekksprut, ikke noe saerlig godt, men nå har jeg provd det og.

Torsdag 11.05.06
I dag hadde jeg lovd Khaled at jeg skulle passe ungene et par timer så han fikk snakket med en del venner i fred. Jeg, Anais og Lisa reiste til Trocadero og koste oss i parken bak eiffeltårnet. Det var sol og nydelig vaer så vi lekte, matet fuglene og såg på menneskene som satt rundt forbi på gresset.
Da Khaled kom tilbake var det endelig på tide å besoke eiffeltårnet. Siden Khaled jobbet i tårnet for et par år siden så fikk vi slippe forbi koen og reiste rett opp, noe som var ganske greit siden koene var på hele 3 timer. Utsikten fra toppen var nydelig og jeg koste meg, men det var litt for mange folk der. Kan ikke forstå de som står i ko i 3 timer, utsikten er ok den, men eiffeltårnet er finere fra bakken :)
På kvelden var jeg alene og jeg tok metroen til Les Halles (det stedet i Paris hvor alle homoene, negrene og de litt morsomme menneskene bor) Her spiste jeg middag og snakket med masse kjekke mennesker som ikke var helt ved sine fulle fem. Etter å ha spist reiste jeg videre med metroen til Trocadero der jeg satte meg på trappa med alle turistene og kikket på eiffeltårnet. På kvelden er tårnet nydelig, det er opplyst og en gang i timen blinker det i blått ett par minutter. Helt fantastisk. Jeg ble sittende på Trocadero et par timer mens jeg snakket med litt turister, tok bilder for de og kjopte meg Crepes. I 1 tida hadde jeg fått nok og begynte å fryse så jeg tok metroen hjem igjen til Saint Placid.
En fin kveld.

Fredag 12.05.06
Da jeg våknet tok jeg metroen direkte til Les Halles for å shoppe litt der. Brukte masse penger og kjopte 2 par nye sko. Da jeg var sliten etter å ha gått lenge gikk jeg på starbucks og kjopte meg noe å drikke for jeg satte meg bak biblioteket, der er det en stoooor plass der folk henger og det er masse morsomme klovner etc som underholder. Yrende folkeliv med andre ord. Her ble jeg sittende en liten stund og koste meg for jeg reiste til Louvre der jeg motte Anna og Khaled og drakk te med dem. På kvelden var jeg på kino og såg "Secrets de familie" (keeping mum på engelsk tror eg) Var faktisk på kino helt alene, noe som ikke var faelt i det hele tatt. Det var faktisk litt koselig, tro det eller ei. Og det var mange andre mennesker som var alene på kino og! :)

Lordag 13.05.06
Siste dagen i Paris og jeg brukte heeeeeele dagen til å shoppe opp resten av pengene mine. Det ble 2 par til med sko og litt klaer for jeg igjen gikk på starbucks og satte meg bak biblioteket.
På kvelden var jeg invitert i bursdags selskap til en kompis av familien og lite ante jeg om at dette var en typisk voksen/rikmanns fest. Leiligheten var STOR og utrolig fin. Jeg har aldri sett noe lignende. Gratis champagne og jordbaer ved inngangen, masse fin mat (sånn kanapeer ol..) Alkoholen florerte, folk var voksne, jeg liten og jeg folte meg litt lost. Heldigvis var Franzesca der så jeg hadde noen kjente og snakke med. Ble etterhvert kjent med Jessica fra Canada og Anna Lucia fra Panama som var på min alder, kjempekoselige jenter som jeg kunne snakke engelsk med.
Da klokka naermet seg 2 kjente jeg at jeg var trott og full og sa hade bra til alle menneskene som var der og labbet avgårde for å finne meg en taxi. Noe som skulle vise seg å vaere vanskelig på en lordags kveld. Ringte til Khaled og han sa han kunne kjore meg hjem, jeg måtte bare stå der jeg stod også skulle han komme.
Mens jeg stod der på gatehjornet fikk jeg oppleve noe helt nytt. Forst stoppet det en bil med 3 franske gutter som absolutt skulle ha meg med inn i bilen, men godt oppdratt som jeg er så sa jeg nei og de reiste igjen. Etter at guttene hadde reist stoppet hele 2 biler og sa noe til meg på fransk, jeg bare smilte for jeg forsto ikke et ord og etterhvert så kjorte de videre. Jeg la og merke til en mann som gikk forbi meg hele 8 ganger, jeg begynte å telle til slutt. Han glodde som bare pokker og smilte og var lettere nervos. Forst da jeg sa alt dette til Khaled gikk det opp for meg at de muligens har tatt meg for en prostituert som har ventet på nye kunder!!!!! Heldig med den.
Altså, det jeg hadde på meg var: dongeri bukse, en svart topp og en svart jakke oppå og lave pumps! Med andre ord et normalt "gå ut" antrekk. Merkelige greier.

Sånn, der fikk mamma den detaljerte beskrivelsen av hva jeg har gjort i Paris. Den ble kanskje litt lang, men du er jo ikke nodt til å lese den. :)
Paris er den fineste byen jeg noen gang har vaert i. Jeg forelsket meg i byen, menneskene, butikkene, eiffeltårnet og gatene. Jeg kommer garantert til å reise tilbake til Paris, enten for å studere eller for å rett og slett bo der en liten stund. Paris er en fin by.
Det er kjipt å vaere tilbake i Nice...

(lovde dere bilder, men Khaled har kameraet på jobb, så jeg får legge ut litt bilder senere for folk vil ha oppdatering nå)

Paris

Grunnen til at bloggen ikke blir oppdatert er at jeg er i Paris denne uken. Jeg kunne selvsagt oppdatert skikkelig naa, men venter til jeg kommer hjem og kan legge til bilder :)
Og bare for aa faa med det med en gang, jeg elsker Paris. Det er den fineste byen jeg noen gang har vaert i... =)
Ny oppdatering paa sondag eller mandag..

Paris

I dag er det graatt og trist utenfor og jeg kjenner jeg blir litt hissig siden det er sol hjemme. Men skal ikke klage, dette er forste dagen det har vaert saa kjipt her.. Det frister ikke aa gaa ut naar det er en graa himmel, men det er jo varmt saa jeg skal vel egentlig ikke klage.
I morgen reiser jeg til Lyon, der skal jeg bare vaere en dag. Stopper der paa vei til Paris slik at jeg skal faa se byen. Og paa mandag kjorer vi videre mot Paris, gleder meg til aa vare en uke i Paris. Alle som har vaert der sier det er en kjempefin by og masse aa gjore, skal bli morsomt. Gleder meg egentlig mest til disneyland siden det har vaert en drom siden jeg var liten :)
Siden jeg ennaa ikke har faatt bank kortet mitt saa har jeg ikke saa mye penger aa bruke, noe som er rimelig kjipt siden jeg hadde store planer om aa gaa bananas i skobutikkene i Paris. Men jeg faar vel svelge stoltheten og laane litt penger av Khaled saa jeg faar shoppet litt :)

Sitter aa ser paa diverse flybilletter og jeg har lyst til aa reise overalt. Skulle onske jeg hadde masse penger, tid til aa reise og gjerne en god venn eller kjaereste som kunne reist sammen med meg.
Jeg vil besoke India, Kina, Australia, Madagaskar, Maldivene, Singapore, Sor-Amerika, Los Angeles, New York, London, Dublin, Roma, Praha, Russland, Hellas, Vietnam, Kambodsja, Bahamas, Fiji, Cuba osv... Jeg kunne ramset opp navn paa navn og jeg hadde ikke blitt ferdig. Jeg vil se mest mulig av verden.
Jeg skal og tilbake til Bali saa fort det er mulig, men det som er litt skummelt med aa reise tilbake til Bali er at det kommer ikke til aa vaere det samme som det var. Tenk hvis jeg blir veldig skuffet? Jeg faar aldri i verden med meg alle studentene ned igjen paa samme tid og det ville ikke blitt det samme, noe som egentlig er litt trist. Men tilbake skal jeg, jeg savner stedet for mye til aa ikke reise ned igjen :)

Har og planer om en liten London tur i begynnelsen av juli siden det er EM avslutning da (bmx) Og kombinasjonen av bmx og shopping en langhelg er ikke helt feil. Maa bare faa bank kortet mitt saa jeg kan bestille ting paa internett igjen. Kanskje blir det muligens en tur hjem til Norge rundt den 10.juni hvis jeg finner greie priser paa flybiletter =)
Men naa forst altsaa, Paris.. Skal prove nyte turen maksimalt selv om jeg nok kommer til aa furte litt pga bank kortet mitt.
Og til alle dere heldige rode og blaa kledde menneskene som naa lager kaos i Kongeparken: Haaper dere har det kjekt, selv om jeg er litt sint siden dere har fint vaer og vi hadde regn =)Min dag

Jeg har egentlig ingen anelse om hva jeg skal skrive om, men foler det er paa tide med en oppdatering.
Kan jo begynne med aa fortelle at jeg klarte fikse Ipoden og den er naa fyllt opp med musikk igjen. Etter aa ha leita litt paa www.apple.no saa fant jeg til slutt en beskrivelse paa engelsk der det sto hva jeg kunne gjore for aa fikse min kjaere Ipod.
Men du kan jo tenke deg at jeg stressa litt for det om. Beskrivelsen var paa engelsk og denne dataen er paa fransk, men saa fort jeg fant ut hva kontroll panell er paa fransk saa gikk det ganske greit (Panneau de configuration)

Ellers saa skjer det ikke saa mye om dagene. Dagene er utrolig like, men det gaar paa et vis det og.
Jeg staar opp i halv 10 tiden og gir Lisa frokost. Saa bretter jegog vasker litt klaer eller rydder oppvaskmaskinen for jeg lager frokost til meg selv.
Saa tegner, gaar tur eller leker jeg og Lisa fram til klokken er 12, da kommer Anna hjem og har 2timers lunsjpause saa da er jeg fri til aa gjore hva jeg vil.
I lunsjen pleier jeg gaa ned til stranda aa slappe av der med en bok ellers saa shopper jeg :p
Etter lunsj pleier Lisa sove og jeg henge paa dataen eller gjore noe annet ufornuftig (som feks aa se friends). Halv 5 henter vi Anais paa skolen og gaar enten i parken eller hjem for aa leke.
Ca 19.15 kommer Anna hjem og da er jeg igjen fri til aa gjore hva jeg vil, som i dag vil bety trening, det gjor det stort sett hver kveld.. :p

Hver onsdag er et unntak fra denne rutinen for daa har Anais fri fra skolen og jeg har begge jentene hele dagen. Saa i dag har vi vaert i Park Phoenix aa lekt. I park phoenix er det masse dyr (iguane, pappegoyer,krokodiller,skilpadder,fisker,andre rare fugler ozv..) En liten dyrehage med en kjeeeeempestor lekeplass. Ganske greit aa henge der hver onsdag for da kan jeg ligge rett ned paa gresset aa lese mens ungene leker :) hehe...

Paa mandag reiser hele familien til Paris og jeg gleder meg kjempemasse. Jeg hadde valget mellom aa vaere igjen i Nice alene eller vaere med til Paris med familien. Selv om det aa vaere med til Paris betyr litt barnepass i motsetning til helt fri saa vil jeg veldig gjerne se Paris.
Anna skal paa kurs med jobben saa henne kommer vi ikke til aa se saa mye til. Jeg skal disponere min egen leilighet i Paris!!! Saa jeg kan sove saa lenge jeg vil og stort sett vimse rundt i Paris akkurat som det passer meg, for leiligheten var visst midt i sentrum. Sweet...
Slik jeg har forstaatt det saa er det eneste barnepasset en kveld og vaere med til disneyland, ser ikke akkurat paa det aa vaere med til disneyland som noe stort offer. Jeg gleder meg sikkert mer en barna :p
Paa vei til Paris (vi skal kjore) saa skal vi overnatte i Lyon aa tilbringe en dag der og slik at jeg skulle faa se litt av den byen og, snillt av de.. :) Jeg begynner aa bli glad i min franske familie, det ser til og med ut som om det blir sommerferie i Algerie paa meg i aar. Jeg har det egentlig ganske bra.

Ipod ulykke

Ca en maaned for jeg reiste til Frankrike kjopte jeg meg en Ipod Nano. Den forste maaneden angra jeg litt paa at jeg hadde kjopt den for jeg brukte den ikke hjemme, men her i Nice er jeg blitt veldig veldig glad i den. Den er alltid med meg: shopping, joggeturer, lekeplasser,stranda og den er perfekt aa ha naar du gaar ute om kveldene. Da setter jeg paa ekstra hoy lyd og later som om jeg ikke horer og ser alle de ekle mennene som slenger med leppa til meg. Jeg er glad i min Ipod.

Derfor er jeg ekstra lei i dag siden det skjedde en ulykke i gaar. Jeg satt paa dataen og lastet ned nye sanger, for det er jo greit aa oppdatere Ipoden en gang iblant. Men siden denne dataen er paa fransk, noe som betyr at jeg forstaar lite av den saa skjedde det noe helt forferdelig.
Da jeg koblet til Ipoden fortalte Itunes meg at det ikke var tilkoplet noen Ipod og jeg ble rimelig forbanna for det var jo min Ipod saa jeg begynte aa trykke paa masse knapper og plutselig forsvant alle sangene mine paa Ipoden. KRISE!!! Ca 260 sanger som ble sletta, gud for en deprimerende kveld.
Saa naa er jeg i full gang med aa laste ned sangene paa nytt, noe som kan ta litt tid. Men siden min Itunes ikke vil legge til nye sanger paa Ipoden saa lurer jeg litt paa hvordan jeg skal faa til dette. Er det noen som har forslag til hva som er galt?
Hvorfor vil ikke dataen/Ipoden registrere at Ipoden er tilkoplet? Noen som kan med saann? Marianne? :p
28914-59
Jeg vil ha Ipoden min tilbake med mange kjekke sanger. Det er som aa ha mistet en venn... Min eneste venn her i Nice, kom tilbake! Jeg er oppe i 160 nedlasta sanger allerede, men foler dette var rimelig unodvendig. Dritt data...

Saann bare for aa fortelle dere der hjemme hvor fint jeg har det saa har jeg tilbrakt hele dagen paa stranda. Der har jeg blitt solbrent og hadde en laaang svommetur. En herlig dag som skal avsluttes med en times joggetur sammen med Anna. =) En fin og avslappende dag. I morgen er det barnepass igjen, puh...

Min kveld paa byen

Onkel Alf: Kjekt at du og har vaert innom bloggen aa lagt igjen en kommentar! =)

Eg overlevde!!! =)
Etter aa ha diskutert med mamma paa msn om hvor taapelig jeg var som ikke turte gaa ut paa byen alene saa bestemte jeg meg for aa gjore det.
I gaar hadde Anna og Khaled besok av noen venner som hadde en baby paa 1maaned saa jeg ble til middag bare for aa kose med babyen. Da vi var ferdige aa spise i halv 10 tida bestemte jeg meg for aa gaa ned i gamlebyen for aa snike meg inn paa Thor uten at folk la merke til at jeg var alene.

Jeg kom meg fint inn uten at folk hevet saa mye som et oyebryn, men da jeg kom opp i andre etasje lurte jeg paa hva i helvete jeg gjorde her. Det var masse folk og der stilte jeg meg opp alene som jente. Var en del blikk aa faa og jeg krympet ned i storrelse xxxs. Men i stedet for aa gaa hjem saa bestillte jeg den storste olen de hadde og stillte meg opp ved siden av noen folk for aa se bandet som spillte. (Jeg som ikke liker ol engang)
Etter hvert som det kom mer og mer folk saa ble de vel bare veldig nysgjerrig paa hvorfor jeg var der alene og jeg folte meg ikke akkurat kul. Jeg fikk det for meg at de trodde jeg var ute alene for aa dra med meg en mann hjem fra byen eller noe, saa jeg folte meg ikke saa kul akkurat.
Men takket vaere en gammel kul mann fra Nederland folte jeg meg litt bedre. Han toyset og provde aa snakke norsk og var kjempekoselig.
Det var mange gutter som kom bort aa sa hei og noen som bare sto og glodde og ikke var helt sikre paa om de turte komme bort.
Jeg koste meg mens jeg provde aa drikke olen uten aa lage alt for mange grimaser, noe som er veldig vanskelig naar du ikke liker smaken.
Etter hvert kom jeg i snakk med en som het Jean Marc og kompisen, to menn paa alder med pappa. Men de var koselige, selv om de snakket daarlig engelsk saa ble jeg staaende med dem. Det viste seg etterhvert at Jean Marc eide en nattklubb og ville ha meg til aa jobbe der pga mitt blonde haar. Jeg ble litt satt ut aa sa at det var lite sjans for at det kom til aa skje, men han ga meg visittkortet sitt og sa jeg maatte sende han en melding. Tviler paa at det skjer ja...

I 1tida ringte Khaled og var redd for meg og lurte paa naar jeg kom hjem og siden det var forste kvelden min paa byen og jeg skal paa jobb i dag saa bestemte jeg meg for aa gaa hjem. Snill som Khaled er saa kom han aa henta meg saa jeg slapp aa gaa hjem paa de nye skoene mine som etterhvert begynte aa gjore litt vondt =)

En kjekk kveld, og naa er jeg hvertfall ikke saa redd for aa gjore det igjen... =)

Daarlig dag

For forste gang skal jeg skrive et innlegg uten bilde. Jeg har ingen anelse om hva dette innlegget kommer til aa handle om, saa det kan bli mye rot aa tull.
For det forste; jeg kjeeeeeeder meg masse.. De siste dagene har vaert utrolig kjedelige. Jeg har bodd i Nice i snart 5 uker aa jeg kjenner ikke en eneste person paa min alder.
Jeg har hatt muligheten til aa bli kjent med mange gutter, men hvem har lyst til aa bli bedre kjent med personer som stadig skriker: "hey you beautiful", "like your eyes", "sava?" osv...

En annen ting som jeg irriterer meg mer og mer over er hvor faa mennesker som snakker engelsk, fatter ikke at det er mulig. Hvordan gjor egentlig franskmenn/damer det naar de er paa ferie i utlandet? Forventer at alle skal forstaa fransk og blir sure hvis folk ikke fatter hva de sier?

Sist uke var jeg i en butikk for aa handle klaer, en veldig kjekk butikk med masse fine klaer. Jeg valgte ut 5 klesplagg som jeg tok med bort til proverommet. Da jeg naermet meg proverommet kom det en jente som jobbet der og pirket meg paa skulderen og pekte paa et skilt der det stod at det bare var lov og ta med seg 4 klesplagg. Greit tenkte jeg, jeg kan jo bare legge det ene skjortet utenfor der jenta sto og brettet sammen klaer og ta saa prove skjortet etterpaa. (saann som du gjor paa H&M) Men neeeeida, det var ikke mulig. Hun jabbet paa fransk, vifta med hender og jeg tror rett og slett ho blei litt sur. Jeg provde paa engelsk, norsk og en blanding av engelsk/fransk og forklare at jeg skulle ta 4klesplagg naa og skjortet etterpaa. Dama forsto meg ikke og jeg ble mer og mer irritert. Saa jeg endte opp med aa naermest hive fra meg de 5klesplaggene og marsjerte ut av butikken mens jeg banna paa norsk.

Evneveike kvinnfolk... Hun var kanskje et par aar eldre enn meg og forsto ikke et ord engelsk, er det mulig? Saa naar det gjelder nye venner ser det daarlig ut siden vi tydeligvis ikke er i naerheten av aa snakke sammen spraak.

Har snakket en del med mamma om dette at jeg vimser rundt her nede alene og ikke kjenner noen og vi er blitt enige om at jeg maa snakke med familien og gi dem et valg: enten hjelper de meg med aa finne venner raskt, ellers saa reiser jeg hjem i slutten av mai.
Det er tross alt de som har bruk for meg, jeg klarer nok aa overleve hjemme. Tror faktisk det er kjekkere hjemme akkurat naa enn det er her.
Jeg maa bare finne en fin maate aa si dette paa. Forslag?

Som du sikkert forstaar har jeg en daarlig dag i dag, der alt som har noe med franskmenn/damer aa gjore irriterer meg.
Saann by the way saa har jeg planer om aa besoke puben Thor saa fort jeg blir toff nok til aa gaa ned der alene. Foler meg litt taper som skal dukke opp der alene... Men Thor er ca eneste plassen der alle turistene, studentene og de som ikke bare snakker fransk henger! Jeg vil vaere toff og gaa ned dit i dag, men tror ikke det kommer til aa skje. Jeg har tross alt utsatt det i 4 uker naa.
28914-58
Jepp, da ble det bilde alikevell... Ha en bedre kveld en jeg har!! =)

Nice Marathon

28914-52
Som du sikkert forstaar av overskriften saa har jeg gjort noe i dag som jeg aldri trodde jeg skulle gjore. Jeg har sprunget marathon, og det var kjekt.
I gaar saa spokte jeg aa Anna litt om det siden Sadie (ei vennine av Anna) ville ha oss med, men vi blei enige om at det ikke var noe for oss. Men da jeg ble vekket fem over ni i dag morges av Sadie som omtrent sto oppaa meg og hoppet og sa jeg maatte staa opp saa forsto jeg at det var ingen vei tilbake.
Siden lopet startet halv 10 saa hadde jeg altsaa mindre enn 30minutter paa aa vaakne, kle meg, og bli klar til aa faktisk springe LANGT.
Maa innromme det at jeg stresset masse og ble enig med meg selv om at jeg kunne jo bare gaa. Men da jeg etter  rask springing ned til promenaden saag alle menneskene som sto der saa  ble jeg  helt gira, dette saag jo kjekt ut.  Saa jeg gnei sovnen ut av oynene og tok beina fatt.
I begynnelsen sprang jeg sammen med Anna og Sadie, men jeg ble for rastlos av aa se alle springe forbi meg saa jeg sa "hade bra" til Anna og Sadie og begynte aa lope i mitt eget tempo.
Siden maalet mitt var halvmaraton (som vil si 10km i dette tilfellet) saa innsaag jeg at jeg maatte jogge rolig og ikke prove og ta igjen alle. Gud saa vanskelig det var...
Men etter hvert som gatene passerte oss saa datt flere og flere folk av og jeg folte meg litt bedre naar jeg endelig fikk springe forbi noen.

Ca halveis var det drikke og bananstasjon, jeg rasket med meg en vannflaske (saann som du ser paa tv, svoosj, ogsaa springer du videre) Men etter aa ha bomma paa munnen et par ganger og endt opp kliss vaat saa heiv jeg fra meg flaska og konsenterte meg om musikken og aa ikke snuble i andre mennesker. Da jeg visste at vi naermet oss 10km var jeg ikke sliten, merkelig nok. Saa da en dame begynte og vinke folk i forskjellige retninger tok jeg den det sto 21.1km paa. Kanskje ikke det lureste valget naar du sliter med betennelser og diverse i ankler, legger og knaer, men det var saa kjekt.
Naar det staar MASSE folk langs gatene og heier paa deg og skriker saa foler du deg litt kul der du jogger og er sprut rod i trynet.
Etter aa ha passert 10km begynte jeg og kjenne at beina slo seg vrang og visste at jeg snart maatte gi opp, men jeg beit tenna i sammen og sank sammen da jeg hadde passert 15km. Litt skuffet over meg selv siden det bare var 6km igjen til maal, men og veldig fornoyd siden jeg sikkert aldri har sprunget saa langt for.
Og mens jeg labbet hjem fant jeg ut at dette skal jeg gjore mer. Selv om jeg var langt fra aa springe blant de raskeste saa var jeg heller ikke en av de tregeste og aa springe 15km paa litt over en time er ikke daarlig syns naa jeg. hehe...
Forhaapentligvis er det lenge til neste marathon jeg skal vaere med paa, for beina mine er ikke saa glad i meg akkurat naa. Men har paa folelsen av at helsa hadde litt godt av det for det om :)
28914-53
Se hvor kjekt..

Sirkus Medrano

Jeg har vaert paa sirkus! Hadde helt glemt hvor kjekt det er. Har ikke vaert paa sirkus siden jeg var 8-9 aar og var paa sirkus alene paa Fagernes sammen med Laila og Janis. Og det har ikke blitt mindre kjekt, heller kjekkere tror jeg.
Med en gang jeg naerma meg sirkusteltet var jeg gladere og mer spent enn Anais og Lisa. Billettene er ikke akkurat blitt billigere i lopet av aarene, men siden familien betalte saa brydde jeg meg ikke saerlig :p

Da vi ble fort inn i hovedteltet var jeg helt i min egen verden, den glade musikken og alle de sote folkene i uniformer som smilte og sa "Bon jour Madame" Herlig...
Forste nummer var en mann med STRAMME svarte tights som lekte med tigre. Jeg har aldri tenkt over at tigrer er saa store, jeg ble nesten litt redd der jeg satt. Etter hvert som numrene skred fram ble jeg mer og mer facinert av hele sirkus opplegget, det var kameler, elefanter, hester, sjolover, pingviner (som hadde sklie som de lekte i), hunder, akrobater, klovner, flammefolk, sjorovere og sjonglorer.
Maa innromme det at det slo meg at dyrene muligens ikke har det saa godt og at de burde vaert ute i det fri og lekt. Men det er vel ikke saa mye jeg kan gjore med det!
Akrobatene facinerte meg der de svingte seg hogt oppe i taket og gjorde ting som jeg bare kan dromme om, jeg sliter jo faktisk med aa slaa hjul, saa det aa dingle fra taket i en strikk mens du holder deg fast med tenna er rimelig uaktuelt for meg.

Det som var mest kjekt var nok da de fyllte manesjen med vann og sjolovene og pingvinene lekte i sklier og husker. Det var kjempemorsomt, sote pingviner. Og for aa ikke glemme klovnen (ja, de hadde bare en) Han var goyal, lagte ballonger, sprutet vann, sang, lo, datt, osv.. Gjorde alt som klovner skal gjore =)

Men maa vel og ta med det at jeg ble rimelig sjarmert av sjongloren, Juan Pablo Martinez :p
Altsaa, han var hoy og mork og hadde kroller. mmmm...
Jeg trodde jo som sikkert alle gjor at sirkus folk de reiser videre neste dag saa jeg ble rimelig toff i trynet og sendte noen laaaange blikk. Jepp, de ble besvart og! Saa midt under sirkusforestillingen var jeg i gang med aa florte. (dette er ikke noe jeg har for vane aa gjore i edru tilstand) Men hallo, han skulle jo reise uansett.
Saa du kan tenke deg at jeg ble rimelig paff naar han kom syklende etter oss naar vi var paa vei hjem og sa han skulle vaere her en uke. Den var jeg ikke helt forberedt paa! Men pinglete som jeg er saa dukket jeg aldri opp til avtalt tid tidligere i kveld, men skrev melding om at jeg maatte passe Lisa og Anais. :p
Angrer naa, men det er ikke helt meg aa "date" sirkus sjonglorer...
Faar ta en tur saan tilfeldigvis forbi sirkuset i morgen, kanskje jeg faar snikfotografert Juan Pablo? :p Gud, for et merkelig navn...
28914-51

Som du sikkert har forstaatt saa syns jeg det var morsomt med sirkus, det jeg lurer paa naa er hvordan man faar jobb paa sirkus? Ikke misforstaa naa, jeg har ingen planer om aa henge hogt under sirkusteltet i en glitrende bikini lignende sak. Men selge popcorn hadde kanskje vaert noe for meg? Jeg elsker sirkus og lukten av sirkus.

Eze og Italia

Frankrike har en merkelig inndeling av paaskefeiringen. De deler rett og slett landet inn i 3deler og feirer paasken hver sin uke. Saa mens de som bor i Paris og omegn hadde ferie sist uke saa har de som bor i Nice og omegn ferie denne uken. Innvikla og merkelig, men sikkert greit og.

I helgen har jeg gjort fint lite,  i gaar var jeg paa stranda og sovna i sola, ikke saa bra naar jeg vaaknet opp som en hardkokt hummer. Ser ikke mye bra ut for aa si det saann.
I dag slappet hele familien av for vi i 3tiden reiste til Eze.
28914-50
Eze er en liten landsby midt mellom Nice og Monaco. Og jeg er sikker paa at gamlebyen er verdens koseligste landsby, jeg vil bo der. Jeg ble helt facinert av de smaa gatene og de sote steinhusene. Ingen biler og ikke noe soppel i gatene. Mens jeg stod paa kanten av "borgen" og saag ned mot havet folte jeg at jeg var som tatt ut av en eventyr fortelling. Jeg likte stedet kjempegodt og vil nok garantert ta med meg mamma dit.
Kirken som var der var og utrolig nydelig. Det var masse lys rundt forbi og alle maleriene og altertavlen var fantastisk. De spillte og avslappende musikk i kirken og en nonne satt og leste i en bibel mens hun passet paa at folk la igjen en hilsen i gjesteboken. Jeg ble skikkelig betatt av denne lille landsbyen. Skal garantert tilbake.
28914-48
Smaa trange og intime gater, utrolig koselig.
28914-49
Her skal jeg bo naar jeg er blitt gammel og rik og det er paa tide og pensjonere seg. :)

Etter aa ha vaert i Eze reiste vi til Italia for aa spise middag. Fra Nice til Italia tar det ca 45minutter hvis du skal rett over grensen, men vi reiste litt lenger inn i Italia og fant en koselig pizza/lasagne restaurant. God mat og kjeeeeempegod dessert. Saa naa har jeg faatt sett litt mer av Italia og. Koselig :)
Saag forresten en nonne som var paa date i dag. Ble litt overraska, trodde ikke nonner gikk paa romantiske dater med lys og vin og saann. Mulig jeg har lest for mange rare boker?

Den 8 mai reiser hele familien, inkludert meg til Paris for aa vaere der en uke. Jeg skal passe ungene et par timer hver dag, men ikke saa mye som jeg gjor naa. Vi skal i disneyland, se eiffeltaarnet og SHOPPE. Gleder meg kjempemasse =)
I morgen er det paan igjen med barnepass, og jeg skal ha begge ungene i 2uker. Gruer meg... Men jeg faar prove aa finne paa forskjellige ting aa gjore hele veien. I morgen skal vi bake sjokoladekake, paa onsdag skal vi paa sirkus og paa torsdag en tur til Cannes for aa leke paa stranden hvis det er fint vaer saa jeg skal nok faa tiden til aa gaa. Men forste prioritet i morgen er solkrem...!!

Helgejobb

Jeg har faatt meg helge jobb. Ikke helt den type jobb jeg onsker meg, men da har jeg noe aa gjore paa lordagene i det minste. Ikke det at jeg helt forstaar hvordan jeg skal klare fungere i denne jobben. hehe...

28914-44
Jeg har faatt jobb her...

Grunnen til at jeg har faatt jobb her er at Khaled (far til barna jeg passer) eier butikken/internett cafeen. Og da vi var innom butikken for i dag saa klarte jeg skryte paa meg at jeg hadde spillt CS for. (saann skytespill vett du) Saa da ble Khaled i fyr og flamme for han trengte noen til aa jobbe paa lordagene i butikken og det hadde vaert perfekt med en jente bla bla bla.. Jeg trodde jo han bare tulla og sa at det kunne eg sikkert.
Han ble kjempeglad og jeg tenkte at jeg kan jo prove. Men til mer jeg tenker paa det til mer skummelt blir det. Denne butikken er en slags spille butikk der alle kvisete pubertets gutter henger (kanskje derfor han ville ha en jente der???)
Man kan spille warcraft, cs osv her.. Saa siden jeg i hans oyne kan med CS saa skal jeg faa jobber der, halleluja jeg kommer ikke til aa vaere der lenge.
Det er litt vanskelig aa forklare hva slags butikk dette er saa jeg legger til noen bilder.
28914-45
Bak denne disken skal jeg staa og selge ting jeg ikke har peiling paa. Lover bra!
28914-46
Internett cafe er det og + at de spiller CS her.
28914-47
Dette er tydeligvis ganske populaert i Nice, i dag var det over 200 kvisete pubertets gutter inni butikken for aa spille. Ikke det at jeg ser helt gleden i dette spillet, men men...

Wish me good luck, I could need it!!! =)

Monaco med tante

Da var tante reist vel hjem og jeg var nok en gang alene i Nice. Det var litt synd at tante bare kunne vaere to dager for det er altfor kort tid.  Men vi har allikevell faatt sett og gjort mye i lopet av to dager. Forste dagen spiste vi lunsj pa promenaden og gikk litt rundt i gamlebyen for vi bakte boller med Anais og Lisa. Etter aa ha laget boller tok vi tegnesakene med ut paa terrassen og tegnte litt i sola. Da Anna kom hjem i halv 8 tiden reiste jeg og tante til gamlebyen for aa spise. Vi ruslet litt rundt for vi valgte en restaurant der det var live musikk rett over gata. Tante spiste biff og jeg pizza. Jeg gjorde og et daarlig forsok paa aa drikke ol, men maatte gi opp og overlot ol drikkingen til tante.
Etter aa ha spist opp gikk vi tvers over gata og til Thor, en pub som har et slags viking konsept opplegg. hehe... Her satte vi oss oppe og kikket paa folk. Det var egentlig ganske koselig aa sitte der aa se paa alle ungdommene, men skulle virkelig onske jeg og kjente alle som var der. Mens jeg satt der ble jeg klar over hvor mye jeg savner "gjengen" min.

Da et live band hadde spillt i en time fikk tante nok av dunkingen og ville prove aa finne den irske puben og snill som jeg er saa ble jeg med, selv om jeg egentlig hadde lyst til aa vaere paa Thor og kikke paa folk. Etter noen mislykkete forsok paa aa finne den irske puben O'Neil gikk vi tilbake til Thor, men satte oss denne gangen i 1etasje der det ikke var saa mye dunking. Det var greit nok det, men siden det var mye mindre folk her saa var det ikke like kjekt aa sitte aa se paa folk. Saa i 1 tida bestemte vi oss for aa rusle hjemover siden vi skulle tidlig opp og til Monaco dagen etter.

Tidlig neste morgen tok jeg, tante og Lisa toget til Monaco. Vi besokte forst slottet, som var fint og sikkert kjekt hvis du er 50+. hehe.. Etter slottsomvisningen tok vi bussen ned til sentrum igjen og ble hentet av Sadie paa turistkontoret (tok litt tid for vi fant turistkontoret, men det kan vi skrive om en annen gang) Vel hjemme hos Sadie fikk vi servert lunsj. Vi fikk noe tunfisk greier og hoflig som jeg skal vaere her nede saa spiste jeg det og. Etter lunsj skulle Sadie i en park, men jeg og tante fant ut at vi ville se litt mer av Monaco saa vi ruslet ned mot casinoet. Vi var ikke inni casinoet, men jeg ble imponert av utsiden og alle de dyre bilene som sto utstillt utenfor. Det er jammen mange pengesterke mennesker i Monaco!!! :)
I halv 4 tiden tok vi toget hjem, noe som og alle som hadde vaert paa jobb gjorde noe som resulterte i et TRANGT tog og som igjen forte til at en simpel tyv saag sitt snitt til aa stjele lommeboka mi.
Ikke en kjekk avslutning paa en koselig dag kan du si.
Dumme dumme mann!

Avsluttet dagen med middag hjemme i leiligheten og vi la oss med utslitte bein etter aa ha sett ca hele Nice og Monaco paa to dager :)
Det har vaert kjekt og hatt tante paa besok og som Anna sa, hun maa bare ta med kjaeresten neste gang for Mona sover paa sofaen =)

28914-41
Tante paa vei til Monaco

28914-42
Lisa er alltid blid og kjempekjekk og ha med paa tur =)

28914-43
Utsikten fra slottet i Monaco (greit mange dyre baater)

beklager

Pga at tante er pa besok i Nice sa har det vaert darlig med oppdateringer de siste dagene. Men jeg lover a skjerpe meg i morgen da hun reiser hjem til kalde Norge. :)
ps: Lilyjet, du skylder meg en mail...!

Gjentar meg selv med at det er bare a komme pa besok! :)

Creepy

Saa langt i dag har jeg ikke gjort saa veldig mye. Jeg var en liten tur paa promenaden der jeg leste og saag paa folk. Paa vei hjem skjedde det noe litt skummelt. Naar jeg gikk fra promenaden la jeg merke til en mann som tydelig fulgte etter meg, ble litt nervos og i stedet for aa ta den vanlige veien hjem saa tok jeg alle hovedgatene jeg kunne finne.
Men tror du denne mannen brydde seg, nei.. Han fortsatte aa folge etter meg,litt creepy. Plutselig begynte han aa snakke til meg, spurte om jeg alltid tok de store veiene hjem og om jeg ikke likte de smaa trange gatene osv. Jeg svarte kort med ja og nei og hadde haap om at han skulle forsvinne, men neida. Da vi naermet oss gata jeg bor i maa jeg innromme jeg syns det begynte og bli litt faelt, heldigvis aapnet Anna dora veldig fort saa jeg slapp inn.
Men akkurat i det jeg skulle lukke dora holdt han igjen dora og spurte om han kunne kjope meg en drink? For det forste saa var klokka 2 paa formiddagen og for det andre burde han tatt hinte om at jeg syns det var ubehagelig at han fulgte etter meg.
Naa i ettertid syns jeg ikke dette er saa kjekt, han var ekkel og halvgammel. Det forste som slo meg naar jeg saa han var at han lignet et av de der ekle monstrene i Ringenes Herre, skal prove aa finne bildet for aa vise dere senere.

Mulig han ikke er farlig eller noe saann, men utrolig merkelig at han fulgte etter meg helt hjem. Liker ikke at han vet hvor jeg bor. Hvorfor kan ingen sote sjarmerende franske gutter folge etter meg? Mulig fordi at alle normale gutter ikke gjor saann?

Anyway, skal fortsette dette venne blogge greiene mine senere tror jeg. Naa sitter jeg og ser paa flybilletter hjem, har lyst aa vaere med paa 20aarsdagen til Lillian. Men faar se om jeg finner noen greie billetter og om jeg faar fri fra barnepassingen! :)

Skriver mer senere! Ha en flott lordag

L'age de Glace

I dag foler jeg at jeg har gjort veldig mye, men egentlig saa har jeg ikke det alikevell.
Jeg har ikke vaert saa veldig flink til aa leke med Anais og Lisa, rett og slett fordi de har hatt besok av ei nabojente, noe som resulterte i at jeg ble ganske saa overflodig i leken deres. Saa da kunne jeg pusle med mitt, vaske klaer og saanne mindre kjekke ting.

Jeg har og vaert paa kino, jeg har sett L'age de Glace 2, paa norsk: Istid.
28914-33
Siden filmen var paa fransk kan jeg ikke paastaa at jeg forsto alt, men siden alle rundt meg lo saa regner jeg med at filmen var minst like morsom som den forste. :)

Etter aa ha vaert paa jakt etter nye sko i flere dager naa saa fant jeg noen som var brukbare. Lette og sote sommersko. =)
Kjopte og masse nye sommerklaer saa naa er jeg klar! Bare et par uker til med intens jogging og mindre intens snope spising aassaa er jeg der!

Jeg vil ha mer sommer og sol, skal vel egentlig ikke klage siden jeg naa egentlig har det! Men jeg vil ha ennaa varmere vaer! =)

Converse verden

I lopet av mine snart 10 dager i Nice har jeg gjort en oppdagelse. Det er tydeligvis veldig populaert med converse sko her. 9 av 10 bruker converse sko, det er ikke tull en gang. Og da er denne fargen mest populaer:
converse
Hvite!!! De kunne ikke valgt noe litt mer fargerikt og kult liksom? Neida, kjedelig hvite converse sko. Jeg som la igjen mine mange converse sko (baade fake og ekte) igjen i Norge for jeg ikke trodde det var noe man brukte nede i varmen. Men tydeligvis, tror nesten jeg maa be tante ta med mine rosa converse sko saa jeg kan sette farge paa denne hvite kjedelig converse sko verdenen.

Naar det gjelder besok her nede fikk jeg en utrolig kjekk melding i dag! Tonje kommer ned den 15april, kan tro jeg ble glad. Saa i ca 3 dager skal dette blide trynet gjore dagene mine litt kjekkere:
tonje
Gleder meg masse! Ellers saa kommer tante paa besok den 11april og mamma den 21mai saa jeg har litt besok og se fram til! Utrolig kjekt.. Er det flere som vil paa besok er det bare aa gi beskjed! Er dere bare 1 eller 2 kan dere muligens bo paa midt rom! Hyl ut...

Flott sondag

I gaar var en bra dag. Jeg vaaknet klokken 8 og etter aa ha kjeftet litt paa meg selv for aa ha vaert alt for slov naar det gjelder trening den siste uken saa sto jeg opp og tok paa meg treningsklaer. Med musikk til aa smile av og straalende sol var det lett aa jogge. Jeg jogget langs Promenade des anglais, der var det mange mennesker paa sondagstur. Noen jogget slik som jeg, noen syklet, noen gikk og noen gikk paa rollerblades, jeg fikk en morsom sommerfolelse der jeg sprang. Etter aa ha blitt rod i ansiktet og veldig sliten satte jeg med ned paa stranda og saag paa havet. Mens jeg satt der ble jeg plutselig veldig glad, tror det gikk opp for meg hvor fint jeg egentlig har det.

28914-29
Her jogget jeg, paa den veien langs stranda som dere ser.

Etter aa ha jogget saa reiste hele familien i en dyrehage der vi saag paa mange merkelige dyr, lekte i parken og spiste is. Veldig koselig. Etter aa ha vaert et par timer i dyrehagen satte vi oss i bilen og begynte og kjore, men lokalkjent som jeg begynner aa bli forsto jeg at vi ikke var paa vei hjem, saa jeg spurte hvor vi skulle.
Jeg fikk til svar at de syntes det var paa tide jeg fikk se mer enn bare Nice saa vi var paa vei til Monaco for aa spise middag. Kan tro jeg ble glad! Uheldigvis saa var dette ganske sent paa kvelden saa jeg fikk bare se Monaco i morke, men jeg tror det var veldig fint! Monaco med masse lys var hvertfall nydelig, men herregud saa trangt det var! 
Vi var og paa besok hos den familien jeg egentlig skulle bo hos, jeg er glad jeg bor der jeg bor for aa si det saann!
Jeg snakket og en del med Ann, aupairen i familien i Monaco. Ho er fra Finland og veldig koselig. Vi ble enige om at paa fredag skal jeg til Monaco for aa vaere med paa en fashion fest. MEG paa fashion fest, som ikke eier et eneste plagg som er fashion??? Tror egentlig ikke jeg vet hva fashion er for noe..
Men Ann faar hjelpe meg, hun har jo tross alt studert design i New York i 2 aar, hun bor ha peiling paa hva fashion er.

Saa i gaar var en veldig koselig dag! :) Gleder meg til helga, fashion fest paa fredag og shopping i Cannes paa lordag. Og paa tirsdag kommer tante paa besok, jeg har masse aa see fram til! :)
28914-30
Monaco by night, veldig fint faktisk!

Driiidas

Marianne:
Ja, det blir hyppig med oppdateringer naar det ikke er saa mye annet aa finne paa! hehe...
Fant forresten et kamera i gaar som jeg har planer om aa kjope saa fort jeg faar lonn, saa bilder er snart aa oppdrive paa spacen! :)


Eller ikke misforstaa naa, det er masse aa finne paa Nice, hadde det bare vaert flere folk aa henge sammen med. Er ikke saa veldig lett aa bli kjent med folk. For og ta et eksempel, en franskmann/dame kom bort til deg paa gata i Norge og spurte om dere skulle vaere venner, hadde ikke du trodd den personen var komplett idiot eller noe? Det hadde hvertfall jeg! hehe...

Det er skummelt i Nice paa kveldstid, men i dag SKAL jeg inn paa en av utestedene og ikke pingle ut. Tror jeg maa paa butikken naa og kjope masse alkohol og drikke meg godt berusa for jeg gaar ut paa byen! hehe.. alt er mye lettere naar du er full, sant?
Men forst skal jeg ned jogge paa promenade la anglais....=)

Faar snart besok fra Norge, eller snart og snart.. Mamma kommer ned 21mai og skal vaere her i 4 dager og Tonje kommer 15april?? Sant, Tonje? Hehe...

Nytt nummer

De to siste dagene her nede har vaert herlige, minimalt med barnepass! Siden det er min forste uke ville familien la meg faa litt tid til aa bli kjent med byen saa Anais har vaert paa skolen hver dag, mens Lisa hos en nabo.
Saa fram til jeg maa hente Anais i 5-6tiden gjor jeg faktisk akkurat hva jeg vil. Har sagt til meg selv i et par dager naa at jeg maa komme meg ut aa trene, men faar det ikkke helt til. Skal gjore et nytt forsok i dag! hehe...

Tilbake til de fine franske guttene! Det finnes MANGE av dem, og for de jentene som liker hoye morke gutter saa er dette plassen! Dessuten saa naermer det seg sommer her nede, noe som igjen resulterer i lite klaer. Gleder meg!
Men noen burde laere disse franske guttene aa kjope sko! De har verdens styggeste sko, saan basket sko look alike. Det ser rett og slett grusomt ut, fatter ikke at det kan vaere saa vanskelig aa kjope seg noen skikkelige sko? En annen ting er at mange av de som er utrolig pene i ansiktet av en eller merkelig grunn har faatt for seg at det aa skrelle av seg alt haaret er fint. Nei nei nei, det er ikke mye fint! Ellers saa maa jeg si at jeg er fornoyd med utvalget av gutter her nede, men hvordan faar du kontakt med dem? Foler ikke for aa bare gaa bort aa si hei heller. hehe...

Skulle onske jeg var like toff i trynet som mange av de franske guttene som stopper meg paa gata og sier jeg har fine oyne osv.. Eller nei, saann ville jeg forresten ikke vaert. Det kan bli litt plagsomt aassaa er det teit!

I kveld har jeg planer om aa ta meg en tur ned i gamlebyen for aa sjekke ut Thors pub og Waynes som de aller fleste skryter av. Kanskje jeg faar meg noen nye venner der? Men har ikke planer om aa involverer meg i noen alkohol siden jeg har faatt mange advarsler om at man bor passe seg hvis man gaar alene paa kveldstid i Nice. (er utrolig mange trange smug her, ville ikke likt aa bli dratt med inn i et av de)

Har forresten faatt nytt nummer: +33629776906

Bilder

Marianne ber om bilder, men siden jeg ikke har kamera her nede saa blir det litt vanskelig inntil jeg faar lonn og faar kjopt meg et! Men har noen faa bilder da...

Nice
Nice, ganske saa fin by! :)

Herold
Gata jeg bor i, saann ca hvertfall. Jeg bor midt i sentrum med gangavstand til mange restauranter, butikker osv.. Ganske greit!
anais og lisa
Ungene jeg passer paa. De er litt eldre enn paa dette bildet! Lisa og Anais, kjempesote naar de ikke griner og horer etter! :)

Det var de bildene jeg hadde for oyeblikket, men skal prove aa faa tak i litt flere saa fort som mulig! :)

Fikk forresten en morsomt beskjed i dag. Den familien i Monaco som jeg egentlig skulle til, men som ditcha meg i siste liten er paa utkikk etter en ny aupair allerede! hehe.. Den jenta fra Finland som de hadde var der visst bare for aa feste og hadde aldri passt en baby i hele sitt liv for! Hater naar det skjer, dumt for de! Saann gaar det naar de ditcher folk i siste liten!
Saa i dag er en bra dag kun pga det! hehe... :)

Time for some more shopping! Trenger nye sko!

franske gutter

Okai, ikke for i dag har jeg lagt merke til mange av de sote franske guttene som labber forbi! Tror samtlige av Nice sine fine gutter gikk forbi meg i dag,tuller ikke en gang! Det var mange av dem! hehe..
Anyway, i dag har jeg vaert paa shopping. Skulle tro at med saa stort utvalg av flotte franske butikker saa ville jeg gaa amokk aa kjope masse nytt, men neida. Gjett hvor jeg handla? Hennes & Mauritz saa klart! hehe... Jaja, fikk meg en fin sommerjakke, en veske, noen SVAERE solbriller og noen sote sko! Jeg er klar for meg sommer og sol! Det er utrolig varmt ute, men foler ikke shorts og skjort er tingen ennaa siden alle franskmenn ennaa gaar i bukser og jakker!!

Men men, skal faa til et lenge innlegg om de fine guttene en annen gang. Klokken er mye og jeg maa plukke opp Anais paa skolen! :)

Kos dere hjemme i regnfyllte og kalde Norge!
Au revoir! :)

....

I dag har vaert en bra dag! Det blir bedre og bedre for hver dag, lover bra! I dag sto jeg opp i 10 tiden og da var ennaa Khaled hjemme med Lisa siden han maatte vaere hjemme til doktoren kom, tror ikke de tok sjansen paa at jeg skulle stotre meg frem paa min supre fransk for aa forklare hvor hun hadde vondt. hehe...
Da Anna kom hjem i lunsjen gikk vi paa en runde i nabolaget der hun viste meg litt nyttige ting, hun viste meg og mange forskjellige veier, maa innromme det gikk litt i surr!
Etter lunsj tok jeg med meg Lisa ut i parken, men siden hun var syk ville hun bare se paa alle andre som lekte. Da jeg skulle gaa paa en oppdagelsesferd for jeg skulle plukke opp Anais paa skolen gikk jeg meg vill, igjen. Og denne gangen var det langt hjemmefra! Til slutt begynte folk aa se rart paa meg siden jeg tydeligvis gikk i ring, la forst merke til det naar jeg hadde sett den samme pene gutten ganger. Men jeg fant naa baade butikken og leiligheten til slutt.
Gikk forresten rett paa demonstrantene i Nice og, og det var ikke faa av dem. Her snakker vi flere tusen, litt skummelt siden det var politi med vaapen der og. Men jeg smilte fint og sa bon jour og gikk videre!

Saa det var dagen min kort oppsummert. Sett litt mer av Nice for aa si det ennaa kortere! Naa staar det asparges og noe annet ekkelt paa bordet saa jeg maa vel inn aa svelge det ned mens jeg smiler og sier at det var godt!
Men jeg fant en butikk i dag som solgte knekkebrod§ Wohooo... Saa da blir det knekkebrod og skineost for jeg legger meg!

Ha en fin kveld alle sammen!

Nice

Har faatt litt mail av folk som etterlyser en oppdatering. Er usikker paa hvor jeg skal begynne, kanskje med at ting ikke ble helt som planlagt. Har egentlig holdt dette hemmelig, men et par dager for jeg skulle reise fikk jeg en lite hyggelig mail av familien i Monaco. De hadde funnet en aupair som tydeligvis kunne begynne i jobben for meg, jeg trengte ikke komme ned alikevell, gidd aa si det etter at jeg har bestillt billett og alt. Idioter, dessuten saa viste det seg at den aupairen som liksom skulle komme ned lenge for meg kom i gaar, noe som vil si en dag ETTER meg. Jaevla dritt familie.
Men heldigvis skrev Vicco, mannen i familien i Monaco at han skulle prove aa ordne noe saann at jeg maatte bare reise. Saa teknisk sett reiste jeg ned uten aa egentlig vite hva jeg skulle finne paa.

Men for aa gjore en lang historie kort, jeg bor for tiden i en leilighet midt i Nice sentrum, ganske stor leilighet faktisk. Her bor jeg sammen med Anna, Khaled, Lisa og Anais. Ungene er 2 og 3 aar gamle. Lisa er kjempesot og gjor ingenting galt, mens Anais som er eldst bare gjor helvete siden hun er klar over at jeg ikke forstaar et eneste ord fransk. Akkurat naar det kommer til spraak parten saa sliter jeg litt, to unger som bare snakker fransk!

For aa si det saann, naar jeg reiste ned kunne jeg bon jour og merci!!! Naa kan jeg i det minste telle til ti, kan alle fargene, og noen smaaord som tisse, spise, sove, syk, please osv... Nok til at jeg holdt ut 3 timer alene med barna i dag uansett!

Ellers saa har jeg ikke hatt muligheten til aa vaere ute saa mye ennaa, Lisa er syk saa paa sondag var vi inne ca hele dagen men jeg tror de forsto at jeg kjedet meg saa vi gikk en tur i den gamle byen. I dag har jeg vaert ute litt paa egen haand, men aa vaere blond aa paa tur alene her er ikke mye kjekt, masse rare kommentarer osv... Dessuten saa gikk jeg meg vill!!! Det var skummelt skal jeg si dere.

Kresen som jeg er i matveien har jeg og spist veldig mye rart bare for aa vaere hoflig. Blaaskimmelost, Brie, camembert, socca (aner ikke hva det er), noe annet som jeg ikke aner er (inneholdt egg,potetmos,brie,tunfisk og masse ost) Ikke noe av det jeg har smakt har vaert til aa anbefalle!!!
Saa i dag skal jeg trosse frykten for blondi stempelet og snike meg ut og finne pizza eller noe saann. For paa menyen til liddag i dag er det reker og pom frites (for en kombinasjon)
Fare for at jeg kommer hjem 10 kilo lettere, ikke det at det er saa farlig.

Anyway, skal prove aa holde dere oppdatert i min til naa kjedelige og forvirrende verden. Utrolig irriterende at ingen franske kan engelsk, foler meg helt handicapa!

Au revoir (kan med saann fransk eg)

1.dag igjen

Om nøyaktig 24timer sitter jeg på flyet til Nice, hvis flyet er i rute vel og merke! Det er egentlig litt merkelig, for jeg føler ikke at jeg skal reise noen plass. Hvertfall ikke flytte. De siste dagene har jeg hatt sånn typisk "hade bra" kvelder. Noe som er helt greit for jeg føler jo ikke at jeg skal noen plass, så det å si hade bra til folk er ikke så spesielt denne gangen, merkelig nok.
Eller må vel innrømme det at jeg fikk en klump i halsen i går når jeg klemte Cecilie for siste gang på en stund, vi har hatt det så utrolig kjekt de siste månedene! Ingenting er som en fylletur uten Cecilie, heller ikke en idol kveld!
I dag så skal jeg forhåpentligvis møte Tonje på Sandnes, gruer meg litt til å si hade til Tonje. Men det skal nok gå bra det og. :)
På tirsdag hadde jeg, Karen, Cecilie og Kristina en siste kosekveld før jeg reiste og det var morsomt. Vi lagte taco, såg frustrerte fruer og spillte Bonanza.
I går var jeg med Lillian, Camilla, Cecilie, Lisbeth og Tonje.
Tonje, Cecilie og jeg var på maxi og kjøpte billig smågodt til 7.90, men pga meget mye smågodt kom den samlete prisen på 59.90! Djisses.. Vi såg og Prison break (blæh, liker ikke den serien, merkelig nok)
I dag har jeg store planer om å bli ferdig med pakkingen, begynte litt i går kveld, men er langt fra ferdig. Må dessuten pakke ned alle de klærne som skal være igjen. Litt av et prosjekt jeg har foran meg.

Ellers så skal jeg bruke dagen på å fikse litt småting, handle litt forskjellig og bare slappe av.
Kommer forhåpentligvis til å oppdatere bloggen med jevne mellomrom etter at jeg har flyttet og, så det er bare å følge med! =)

jentekveld
Siste jentekveld sammen med Cecilie, Kristina og Karen! =)
hits