Min jul...

Oj, nå er det lenge siden sist innlegg. Skremmende hvor fort jula går, jeg har ikke hatt tid til å savne blogging, nettby og andre diverse kjekke ting på nettet.

22.12.06
På fredag la hele familien ut på den lange reisen mot Hallingdal. Pga masse vind var selvsagt vidda stengt så vi måtte kjøre den ekstra lange veien, som tok ca 12 timer! Herlig.. Siden vi plutselig var 4 stykker med sertfikatet ble det litt krangling om hvem som skulle kjøre og hvem som skulle sitte bak. Men vi ble ca enige til slutt. Det var langt, kjedelig og trangt å måtte kjøre så innmari langt og på slutten var jeg så lei at jeg vurderte å be dem sette meg av. Men til slutt så jeg da endelig lysene i huset til Gommo og da ble jeg plutselig veldig glad igjen! :)
Veien opp til Gommo sitt hus er jævlig på vinteren (pokker at jeg glemte å ta bilde), hvert eneste år må Johnny prøve å kjøre opp den bakken, noen ganger går det, noen ganger ikke. I år gikk det nesten, det vil si vi manglet noen meter på å komme helt opp. Gud så irriterende. Så da ble vi små søte barna sluppet ut slik at vi fikk springe/skli opp til Gommo for å få i oss litt mat og mange gode klemmer. Imens ble Johnny sittende i bilen og vente på Onkel Marvin og traktoren hans! Etter litt frem og tilbake kom bilen opp og vi fikk pakket ut all bagasjen.

23.12.06
Lillle julaften startet med julemorgen klokken 08.00! Tradisjonen må vedlikeholdes selv om jeg er blitt 20. Da Joses og Josefine var slutt kjørte vi ned til Ål der vi fikk shoppet inn masse mat til hele jula, jeg fant et par nye sko + jeg fikk kjøpt presang til pappaen min. (ute i siste liten som alltid)
Etter å ha trasket rundt på Ål en stund reiste vi til Leveld der vi la krans på grava til Gofa før vi reiste hjem igjen til Vats. Hjemme hos Gommo laget mamma og Gommo kylling (jeg laget salaten, hehe...) og som alltid smakte kyllingen utrolig godt hos Gommo! =)
På kvelden såg vi på nrk, som vanlig. Jeg lo også i år av grevinnen og hovmesteren! Jeg går ikke lei, det er like morsomt hvert eneste år! :)

24.12.06
Ingen julaften uten: julemorgen, snekker andersen, 3 nøtter til askepott, reisen til julestjernen, donald & co + sølvguttene!
Som vanlig ble jeg liggende i stolen til Gommo i fleecepysjen min heeeeeeele dagen og se på tv! Da klokka nærmet seg 3-4 var mamma lei av at jeg lå der og jeg måtte fint finne meg i å hjelpe litt til. Kjipern...
I 5 tida kledde jeg på meg og en etter en kom det folk ut fra badet pyntet fra topp til tå. Nøyaktig klokken 18.00 var det tid for middag og dette året var vi 10stykker samlet rundt bordet! Jeg og Aleksander fikk kjøttkaker og brun saus mens alle de andre voksne spiste ribbe. :)
Etter middagen vasket jeg og Johnny opp før Aleksander (eller var det meg?) var utålmodig og vi begynte på gavene.
Jeg fikk mye fint og var fornøyd da vi endelig var ferdig. Etter gavene var ferdig utdelt var det tid for multer, kaker og is! :) Siden Aleksander hadde fått playstation spillte vi litt Buzz og hele familien såg filmen "biler"
Noe av det jeg fikk i år var:
*Koseteppe (onkel Alf Egil)
*Tøffler (meg selv)
*Aloha Hemp smykke (Marie)
*Emporio Armani parfyme + Hemsedal turen (Mamma)
*Bok (Johnny)
*Undertøy og håndklær (Laila)
*Sokker og brødrister (Gommo)
*Parfymesett (Tante Marit og Onkel Marvin)
*Penger (Pappa)
*Kakeform og grytekluter (Tante Eldbjørg)
*Lysting ("Tante" Linda, Miriam og Cecilie)
*STOR konfekt (Vesle Jonny)
 
Og det var ca det jeg kom på i farten, orker ikke ramse opp flere småting...

25.12.06
Sløøøv dag som startet med playstation i stedet for julemorgen. Helt ok egentlig! :) Resten av dagen tilbrakte jeg ca i den samme stolen i pysjen og bare sløvet. Herlig... I 5 tida gikk vi opp til Marvin og Marit og spiste noe lamme greier i rødvinsaus med fløtegratinerte poteter. Fantastisk godt. Etter at alle hadde spist seg vondt mette tok vi en pause for å se Herbie på tv før vi spiste fruktsalat til dessert!
På kvelden gjorde jeg fint lite, såg litt tv med Laila før jeg til slutt endte opp med å sitte alene for å se Zorro...

26.12.06
Dagen startet med at vi kjørte Laila til Ål der hun skulle ta toget hjem til Sandnes før vi andre 4 la turen til Valdres. På Fagernes besøkte vi først vennina til Mamma, Gyda som hadde bursdag. Der ble vi værende i ca 2 timer og spiste kake og drakk brus. Så møtte vi på pappa der han fikk en klem og pakken sin før vi kjørte opp til Tante Solveig og Onkel Ingar i Ulnes.
De hadde siden sist flyttet inn i huset til Nenne og Bessin (farmor og farfar) og jeg har ikke vært i det huset siden de døde så for meg var det ikke så altfor kjekt å være der i starten. Alt var så annerledes og nytt, likte det ikke helt. Så jeg endte opp med å sippe litt og måtte ta med meg mamma ut på gangen for å fikse på mascaraen som ikke var helt der den skulle være!
Men da Tante tok meg med opp i 2 etasje ble alt mye bedre for der hadde de ikke pusset opp og alt var som før! Da ble jeg glad igjen, alt var sånn som da Nenne og Bessin levde! Ettehvert kom også pappa opp og vi ble sittende mange timer og spise ennå mer kake før vi til slutt var så sultne at vi takket for oss og reiste ned til Fagernes igjen!
Nede på Fagernes gikk vi på pizzahytta for og spise og mens vi satt der kom Siv og Anette dinglende inn. De ville ha meg med på fest og jeg er ikke vanskelig å overtale så da ble jeg med opp til Anette der vi sminket oss, jeg lånte klær og vi begynte å drikke.
Etterhvert kom det flere folk til Anette og det var mange kjente fjes fra i sommer, men og mange nye så det var litt skumelt i starten. Men alkohol hjelper så etter en liten time gikk det mye bedre. I 10 tiden gikk vi ned til Gjestegården der det allerede var ganske mange folk.
Etterhvert i løpet av kvelden tror jeg det var hele 400 mennesker inne på Gjestegården, helt sykt! :)
Frida kom og til slutt og da var lykken fullkommen! Verdens beste Frida er fortsatt verdens beste! =) =)
Jeg klarte å drite meg litt ut, men ikke mer enn i sommer! Men så skal jo det litt til og...
I 3 tiden var Anette såpass full at hun var dårlig så da hun bestemte seg for å reise hjem gjorde også jeg det... Det var hvertfall en kjempekjekk kveld! Gleder meg allerede til neste gang! Valdresfolk er herlig!


27.12.06
I 12 tida kjørte pappa meg ned til bussen og jeg tok bussen til Gol der mamma og Johnny møtte meg. Vi handlet litt på Gol før vi reiste opp til Gommo igjen. Hos Gommo slappet vi av, jeg var maks sløv! Middag ble det og denne dagen før hele gjengen la seg tidlig siden vi skulle tidlig opp neste dag! :)

28.12.06
Hardangervidda var åpen denne gangen så vi slapp unna med ca 7 timer i bil! Herlig... Og siden jeg kjørte fra Odda og hjem så gikk det ekstra fort. Vel hjemme i Stavanger kom jeg hjem til totalt kaos! Her sto oppvasken oppetter taket, en uke gammelt pinnekjøtt sto ennå i ovnen, søppelet var ikke ryddet og alle ovnene var skrudd av! Koselig, nei?
Jeg startet med å tømme kjøleskapet for gammel mat før jeg gikk på butikken og handlet ny mat. Da jeg kom tilbake var det endelig blitt litt varme i huset og jeg kunne legge meg ned på sofaen å få varmen i kroppen! :) Sovnet som vanlig på sofaen!

2 kommentarer

Marianne

30.12.2006 kl.11:00

woho:)Hørtes ut som ei koselige jul :>

Wenche

23.03.2007 kl.00:37

Du gjør meg nysgjerrig, er du fra Lyseng familien i Ulnes? Er du det da må Solveig og Knut være din tante og onkel. Er det som jeg tror så er det sant at verden er liten.

Skriv en ny kommentar

hits