Matlei

Jeg har aldri vært den som er superglad i mat. Helt fra jeg var bitteliten har mamma brukt alle mulige triks for å lure i meg mat. Det beste du kunne gi meg var en brødskive med salami! Å fore meg med middag var en timeslang kamp i mange mange år. Først når jeg nærmet meg slutten av tenårene tok fornuften tak i meg. Til en viss grad iallefall. Jeg måtte plutselig være med på middager hos mennesker jeg ikke kjente godt nok til at jeg kunne lage grimaser og brekke meg hver gang jeg ikke likte noe. (også kalt svigerfamilie) Så med årene er jeg blitt bedre til å kamuflere at jeg ikke liker noe og har blitt bedre når det kommer til å spise. Men føler på mange måter jeg alltid har spist fordi jeg må, ikke fordi jeg nødvendigvis har så lyst på! Misforstå meg rett nå, det er matretter jeg elsker! Sånn som kjærestens spaghetti carbonara og taco, det frister alltid! 
Det litt skremmende og kanskje grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at jeg ikke liker utviklingen de siste månedene. Jeg er så utrolig matlei! Jeg kan fint finne på å gå en hel dag uten å spise noe ordentlig mat. Sulten? Nei, egentlig ikke. Det sier seg selv at det å gå en hel dag, gjerne flere etter hverandre uten å spise noe særlig ikke er sunt. Hver gang jeg lager meg noe mat og spiser ender jeg opp med å være kvalm i flere timer etterpå. Da frister det ikke akkurat med noe mat. 

At kroppen min har latt meg holde på slik som jeg gjør er ganske fasinerende. Jeg som flere ganger i uken har noen intense og tunge treningsøkter. Som gjerne starter på jobb 04.30 og ikke er i seng før nærmere midnatt. Som stresser mellom skole, trening og jobb! Men å si at jeg ikke merker at kroppen mangler næring ville være å lyve. Jeg klarer ikke gi 100%, jeg blir fort sur og grinete og jeg svimler! 

Når dere leser dette kan jeg tenke meg dere kommer med flere tanker og meninger rundt det hele. Men dere kan slappe helt av, jeg lider ikke av noe slags form for spiseforstyrrelse. Jeg er bare lei! Drittlei... Så poenget mitt med dette lange og merkelig innlegget er egentlig enkel... 

Har dere noen middagstips?! Jeg tar i mot alle tips med takk, men de bør ikke inneholde løk! Det er noe jeg ikke har sjans til å lære meg å like. Syns det smaker skikkelig ufysent! Middagstips (eller generellt mat tips) som er enkle å lage, ja takk! 

7 kommentarer

LINDA H JOHNSEN

19.12.2011 kl.14:12

akkurat likens her

Henriette

19.12.2011 kl.14:43

eg har fonne ut at tomatsuppe me makaroni og hjemmelaget foccacia brød e meget nice.. :)

Tine

19.12.2011 kl.14:53

En salat med : Kylling, pasta, bacon, sukkererter, tomat, paprika, salat, avocado. Dressing: lett majones og lett rømme. E lett og skam godt!

Elle salma laks med salat på siden, e faktisk ganske godt!

Elle komlemiddag!:)) Hehe

Eg e komt hjem nå!:)

Hønemor

19.12.2011 kl.19:04

Hmm..Hva med sushi? Eller laks med squash-pasta, minitomater og bearnaise? Brokkoli+blomkål-suppe? Vet ikke hva du spiser til vanlig, men lurt å spise mat med masse næring i, hvis du spiser lite hvertfall ;-)

Katrine

20.12.2011 kl.12:25

Huff, kan tenke meg det er slitsomt i lengden... jeg har virkelig ikke hatt det problemet, heller omvendt! haha. Men har du prøvd bali kyllinggryte? Såå enkelt og så godt! Du bare kjøper ferdig posen og tilsetter kylling og fløte/melk hvis jeg husker riktig. Serveres med ris og hvitløksbaguetter til :)

SV: Åhh så fin kommentar! Tusen takk :))

Luisa

20.12.2011 kl.17:22

Åh hehe jeg har alltid elsket mat, kanskje derfor jeg må trene så masse for å få bort litt overskudd nå :p hihi. Men jeg kan bli matlei jeg og, altså når det gjelder middag, så vi har blitt mye flinkere å variere og spise mer spennende retter og slikt :) I går prøvde vi noe nytt, kyllingfiltet, fries av sellerirot og ulike grønnsaker til + hjemmelaget guacamole, det var digg! Nye smaker og veldig sunt :) Det er jo viktig å spise bra når man trener og slikt.

Lillian

22.12.2011 kl.17:50

du er ikkje alene. matlei.com - meg... ingenting smaker noe særlig, og det er tiltak å finne noge som frister. men av erfaring vet eg at d går over etterhvert... lykke til med å finne mat som frister, si gjerne fra dersom du finner noe. btw, enig med at løk ikkje er godt

Skriv en ny kommentar

hits