Mine fem favoritt destinasjoner

Fikk et spørsmål for en stund tilbake om jeg ikke kunne lage et innlegg over mine topp 5 reisemål. Jeg har vært på noen fantastiske steder rundt om i verden allerede, men er langt fra ferdig med å reise og oppleve. 

1. Bali, Indonesia
Det er ingen hemmelighet at denne øya har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Går det for lang tid mellom hver gang jeg får plantet føttene i sanden på Double Six eller spist 14 kroners biff på Ultimo får jeg hjemlengsel. Antall turister øker drastisk hvert eneste år, noe som er utrolig trist. For øya har forandret seg masse siden jeg var der for første gang i 2005. Men fortsatt kan du finne bortgjemte herlige strender, kose deg med lokalbefolkningen, spise tre retters middag for en drøy femtilapp og shoppe som en gal uten å bli totalt ruinert. Og vil du virkelig oppleve paradis er øyer som Gili Trawangan eller Nusa Lembongan bare en liten båttur unna. Jeg stortrives og kommer nok aldri til å bli lei stedet. Bali in my ♥

2. Paris, Frankrike
Kjærlighetens by sies det, og jeg forstår godt hvorfor. Det er helt fantastisk å rusle rundt på Montmartre, spise is i et lite smug, ligge i parken bak eiffeltårnet og nyte livet og shoppe i Les Halles. Det er romantikk på hvert eneste gatehjørne. Koselige fortausrestauranter og kjekke franskmenn. Jeg er forelsket i språket, bygningene og atmosfæren som Paris har å by på. Anbefaller alle en storbyferie til Paris. 

3. Las Vegas, USA
What happens in Vegas, stays in Vegas.Syndenes by. Disneyland for voksne. Byen har mange navn, og jeg vil påstå alle stemmer. Jenteturen i fjor som førte oss på roadtrip fra Los Angeles til Las Vegas var magisk. Det var champagne, shopping og gutter. Vi storkoste oss. Er man ute etter en ferie hvor man ikke har tid til å sove eller å spise bør man dra til Las Vegas. Hehe... Det skjer noe hele tiden og folk er spinngale. Folk er glade og danser i gatene. Jeg elsket livet og energien! Skal du på tidenes jentetur så dra til Las Vegas, du kommer ikke til å angre. 


4. Shanghai, Kina
Takket være en venninne som bodde i byen fikk jeg kanskje se og oppleve mer enn vanlige turister gjør. Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å se kontrastene som en storby som Shanghai har. Slum og fattigdom vegg i vegg med eksklusive butikker på rekke og rad. Shoppingsentre som omtrent gir deg klærne. Mat som lukter og smaker så rart at man lurer på hvorfor i alle dager det man får servert på kinarestaurantene her hjemme kalles kinamat?! Jeg fikk sansen for Kina og håper jeg får muligheten til å dra tilbake, men da vil jeg gjerne oppleve Beijing og den kinesiske mur. 


5. London, England 
Jeg tror ikke det finnes en eneste jente som ikke har fallt pladask for London. Shoppingbyen over alle. Iallefall i Europa. Jeg har vært 4 ganger i London og finner stadig nye ting å gjøre. Man blir liksom aldri lei. Den delen av London jeg liker aller best er Camden. Hvor mangfold og markeder strekker seg over flere gater. Å tilbringe en hel dag i Camden er elskbart! Det beste med London er at det er bare en liten times flytur unna. 


 

3 kommentarer

★MK★

15.06.2011 kl.08:56

Her var det masse forskjellig! Skikkelig godt innlegg Mona, fine bilder og super tekst=) Må vel ta med typen til øya di snart?;) Jeg skal nok titte mer innom reise katalogen din på her bloggen fremover ja!

Marit

15.06.2011 kl.12:57

ååh, så herlig innlegg! :D Har ikke vært noen av plassene, men jeg vil! Regner med det er dine egne bilder? :D LUCKY!

Siv

16.06.2011 kl.20:28

Du har vært mange steder! Kunne veldig gjerne tenkt meg Bali..sukk..Får dra dit på kjærlighetsferie om..18 år til :-D

Skriv en ny kommentar

hits